Sunday, April 8, 2012

rambang mata dan patah pinggang di hari SABTU !!


weLL, as i've pLanned weeks ago *bajet ah, padehaL baru decide minggu Lepas* akhirnya CG sampai jugak ke PWTC untuk meLihat2 PAMERAN PENGANTIN 2012...memang awesome Lah...Lenguh mata okayy tengok banyak sangat pakej2 yang boLeh dipiLih bagi bakaL2 pengantin...harga yang ditawarkan oLeh kebanyakan booth jugak memang teeerrrrrbaaiiiikkkk sangat !!! *hikkkssss, memang rambang mata* so here are few pictures i wouLd Like to share sepanjang CG ada kat pameran tersebutLah kan :

i don't know who's taLking but it seems a serious thing occured..

actuaLLy pameran nie deLayed open sikit sebab ada masaLah dengan pihak organizer katanya...masa CG muLa2 sampai, ramai ahkak2 dan ahbang2 nie tengah Loitering kat ruang Legar Luar haLL tunggu pintu haLL exhibition bukak...around 12.15 tgh hari macam tuh baruLah masaLah tuh dapat di atasi and here come the awesome exhibition !!

CG khusyuk dengar abang hensem ini terangkan pasaL pakej !!

do hire them, hasiL dia memang awesome !! siapa ?? MYCUTEMOMENT Lah !!

the simpLe me depan booth MYCUTEMOMENT...penat hoiii !!

booth2 yang memang tak kaLah~

i just adore most of baju2 pengantin tuh !! adoii, mari kurus segera !!

memang Letih hoiii jaLan kat pameran pengantin nie *serius* terasa famous Lah puLak...sebab hape ?? setiap kaLi LaLu, orang akan sedaya upaya bagi pampLet and pujuk kita pegi kat booth mereka...weLL, i am surveying for my wedding time tapi perLu perhatian khusus Lagi nie *korek2 tabung tengok mampu tak ikut pakej mereka* tapi CG sangat gerenti, kaLau korang semua datang exhibition nie terutamanya kepada bakaL pengantin, harga yang diorang bagi untuk service diorang, teramat MURAH dan MENARIK !! nanti bias puLak kaLau CG bagitahu booth mane yang terLaLu awesome harganya sampai TERPAKSA book untuk my wedding nanti on that dot *hikksss* pergi weh, kaLau tak rugi....tinggaL sehari jee Lagi nie...jangan Lepaskan peLuang !!

mane tahu, on sunday...harga yang ditawarkan akan Less giLa2 ??? *homai homai homai*

ehem...hari nie, CG jumpe ramai manusia yang CG tak sangka akan jumpe...orang pertama ini adaLah manusia yang paLing2 CG tak sangka akan jumpee Lah *kantoi terLepas usya entry bLogger nie, heeee~* agak2, korang boLeh teka tak sape ?? take one :

saya rasa macam GIANT !! *huh* sapee eh ?? first time tengok, CG pon tak sure...

it's ELIA JEJARI RUNCING yawwww !! *eksaited, terkujat Lagi terkedu seketika* actuaLLy CG dah notice dia nie since kami Loitering kat Lobby Lagi tapi segan2 bajet nak tegur...so, mase CG singgah satu booth photography yang tawarkan harga giLa2 punya menarik, CG terperasan yang dia tengah bagi penerangan kat sorang customer nie...so, CG and my crime partner for the day nie pon tunggu sampai dia settLe...then, CG pun cuit dia and ask : 'kak eLia eh ??' and guess what, dengan ramah tamah Lagi manis senyumannyee dia pun kata ya...and rupa2nya dia pun macam dah notice CG masa kat Lobby tadi *ehhh, tiba2 maLu puLak biLa cik eLia notice kiteeee*

muLa2 panggiL kakak because i thought she was Like 25 or 26 y/o..rupanya sebayaLah kami kisahnyeee, and seriousLy, she's LoveLy in person...sangat peramah dan rase macam dah kenaL Lame jeee dengan dye *awwww~* kasi kiss2 sikitLah !! :

kecik moLek amatLah beLiau ini sampai dia request CG tunduk sikit...haiLaaahhh comeL betuL !!

settLe bergambar dengan cik eLia, kami pon gerak keLuar dari tapak exhibition...then masa kami cari surau kat maLL depan PWTC, CG terserempak dengan budak KKDK, kak ikin and tunang tersayangnya on the way pegi exhibition kawen and LastLy terserempak dengan dina kat sogo *of aLL the pLaces Lah kan nak terjumpee* by the way, CG nak tunjuk satu benda , benda yang CG rase amat membantu untuk persiapan kahwin CG *ngeeee* :

pampLet nie dah boLeh buat scrapbook dah !!

then CG with my crime partner pegi isi tenaga kat pizza hut *order makan 2 orang macam 10 orang nak makan* sebeLum meredah badai di JALAN TAR...CG nak cari baju untuk wedding artis segamat tuh, and memang macam nak patah kaki dan pinggang Lah jaLan...tak tahu berape geLen air Laa CG dah minum sebab penat sangat...6 jam survey baju and tudung, akhirnya misi tercapai jugak pada jam 8.30 maLam...ternyata biLa 2 perempuan yang cerewet shopping, tenaga adaLah sangat banyak digunakan !!

erma, crime partner CG untuk hari ini...terima kasih aLong !! =)

sekarang, sudah penat dan rase seronok sebab banyak benda jadi...tiLL next time !!



14 comments:

aLia-nL said...

jumpe aje dina tu kat sogo~ hahaha.sape2 yang nak kawin haruslah dapatkan pakej2 murah lagi awesome dekat sane~

CiK GorGeouS ! said...

aLia : HAHAHHAHA...entahnyee, of aLL the pLaces kan...sogo jugak...yeah, pakej kawen mmg terbaik !

kiwi_sengal said...

waaa bestnyaa!! nak jugak g sana..hukhuhuhu

CiK GorGeouS ! said...

KS : weLL, esok masih adat...pegi, jangan tak pegi =)

Syasya Johan said...

kak elia jejari runcingkah?comellnya beliauu,kecik molek :D
huu

CiK GorGeouS ! said...

SJ : yeah, eLia yang runcing jarinyeee...heeee

Fiksyida said...

baju pengantin tu comel ^_^
aduhh rasa nk kawin lah gini...hahaha...

CiK GorGeouS ! said...

fiksyida : hikkksss~ baju pengantin mmg Lawa2 Loorrr~

Sis AI said...

Perghhh... Bgusla sis skrg ada pmeran mcm ni.. Nk khwin snang, pilih pkej. Dh mcm mlancong dh, wakaka! Sy dgr cousin sy pi sna, siap ambik pkej honeymoon!

CiK GorGeouS ! said...

SA : yeah !! memang ade yang siap pakej honeymoon segaLa...memang awesome sangat !!

Elia Si Jejariruncing said...

Haiiii awk, yeayyy. Jumpa pon blog die. Hehe. Malunye kantoi kite ni sbenarnye kecik je. Ok keep in touch ek. Take care. Muahhhh

CiK GorGeouS ! said...

eLia : hikhikhik...tibe2 nak maLu2 bLushing !! hahaha, awak kecik comeL...keep in touch Love =)

gadis oren said...

wah bestnyerr , aritu mber pun ade ajak pegi , tapi jauhh la plak . lau pegi nie konfem2 ase nak kawen terus , huhu , pssst untung la dpt jumpe ngan elia jejari runcing . hehehe

CiK GorGeouS ! said...

GO : hahahha, mmg untung sangat...siyesLy, cik eLia adeLah sangat peramah !