Thursday, April 26, 2012

chiLd's word is the parent's


sedang raLit tengok tv LaLu CG dihampiri kanak2 berusia 5 tahun, namanya HAIQAL *anak staff jumpe kat pusat kesihatan* masa tuh tengah tayang sneak peak untuk program reaLiti MENTOR :

(haiqaL : H, cik gojes : CG)

H : kakak2, kakak rasa diorang nyanyi sedap tak ??

CG : *terkejut tiba2 disapa begitu* takdeLah sedap sangat pon...kenape ??

H : memang tak sedap pon...sume2 pompuan baru yang nyanyi2 kat tv tu semua tak sedap pon...

CG : hehehe...betu Lah tuh...

H : kakak tahu tak kenape dah takde pompuan sekarang sume nyanyi sedap ??

CG : kenape ??

H : sebab, semua pompuan2 yang nyanyi2 sedap semua dah kawen dengan orang kaya pastu nyanyi untuk suami dia...

CG : HAHHAHAHAHAHA...sape cakap macam tuh ??

H : mak kite cakap...  

CG : *senyum daLam hati jee*

H : Lepastuh kan, ayah kita cakap patutnya mak kita masuk nyanyi tu mesti menang sebab suara mak kita Lagi sedap..

CG : oh, yekee ?? abess, kenape mak haiqaL tak masuk bertanding ?? boLeh dapat hadiah...banyak tuu...

H : ayah kita kata, kaLau semua mak2 daLam dunia nie masuk, takde chance Lah orang Lain nak menang sebab suara mak2 daLam dunia nie semuanya sedap...

CG : ehhh, mane haiqaL tahu sedap ??

H : sebab ayah kata, kaLau nak tahu suara orang tu sedap ke tak, biLa nyanyi...orang akan tido...mak kite nyanyi kat adik kite, kawan mak kite nyanyi kat adik dia, ehh anak dia, semuanya tido....

CG : HAHAHAHAHHA~ *petah puLak budak nie*


then, dia pun dipanggiL baLik oLeh mak dia...ape yang CG nak highLightkan kat sini adaLah :
  • setiap ape budak2 kecik cakap, semuanya adaLah hasiL didikan ibu dan bapa meLaLui cakap2 di rumah.
  • it shows how powerfuLL our mom's voice yang paLing Lunak daLam dunia sampai mampu buat kita tidur Lena :)

enough said, treasure them whiLe you can.


2 comments:

Sis AI said...

Alahai, comelnya dia.. Kemain lg puji ibu dia, tp btul apa yg dia ckp tu bila kita fkir balik. Kn bgus klu suara sdap2 ni real2 nyanyi utk suami dia je. Ekekeke!

CiK GorGeouS ! said...

SA : tu Lah...sangat comeL si haiqaL neh :p