Tuesday, April 17, 2012

PJJ roxx yaww !! ~


serius, gambar di atas takde kene mengena Langsung dengan entry kaLi nie...just a random picture that i Love *hikksss*


straight to the point, berapa ramai antara korang2 yang membaca entry pada kaLi nie sedang daLam mood bercinta ?? atau omputeh kate tengah in Love ?? weLL, honestLy orang2 yang bercinta nie mesti rasa macam kat dunia nie, pasangan dia Lah yang paLing perfect, Loving, caring dan sebagainya yee dak ?? seLaLunya, orang2 yang bercinta nie cenderung kepada aktiviti2 yang boLeh diLakukan bersama2 *kira macam dating Lah kan* kaLau boLeh, hari2 nak mengadap muka si dia, nak bersembang dengan si dia dan kaLau boLeh, memang nak tidur sama Lah gamaknya *nasib beLum haLaL Lagi*

kaLau tanya CG, CG pon samee jee macam korang2 semua yang ade tendency nak keLuar dating hari2 *hikkssss* tapi bukan pasaL dating yang CG nak kongsi dengan korang pada hari nie....it's more on LONG DISTANCE RELATIONSHIP atau kita2 Lidah meLayu nie kata CINTA JARAK JAUH...

okayy, what is CINTA JARAK JAUH ??
  • kaLau tanya CG, cinta jarak jauh nie adaLah dua manusia yang bercinta tapi dipisahkan oLeh jarak...macam sorang kat seLangor, sorang Lagi kat kedah *errkk??* atau sorang kat maLaysia, sorang Lagi kat perancis misaLnya *errkk Lagik??* basic idea is, dipisahkan oLeh jarak Laa kan gamaknyee...
ramai coupLe tak suka dengan cinta jarak jauh nie atas aLasan yang paLing utama, susah nak keLuar sama2 *means dating Lah kan* dan jugak takut pasangan main kayu tiga *true, true, true* dan banyak Lagi aLasan2 Lain yang rata2 pointnye nak kata payah nak maintainkan hubungan Lah kan...tapi bagi CG, CG Lagi suka percintaan jarak jauh ( PJJ ) nie...sebab ape ??? haaaa, ini sebabnye :
  • eLak cepat bosan . kadang2 LeLaki / perempuan nie ade yang jenis cepat bosan . pada CG, biLa dah bercinta memang dah ready Lah nak buat stok2 kawen kan . bermakna, Lepas kawen nanti akan ngadap muka yang sama hari2 . kaLau dah before kawen pon hari2 ngadap muka sampai bosan, takut nanti Lepas kawen tak kekaL Lama puLak rumah tangga tuh *huuuuu, mintak2 tak jadi Lah begitu*
  • eLak meLampaui batas . waLaupun CG nie jenis yang sosiaL2, tapi bab2 Landasan hubungan daLam isLam CG sedaya upaya jaga . bohongLahkan kaLau dah ada rasa kasih sayang tuh, tangan pun paLing2 nak merayap pegang2 pasangan anda kan ?? kepada yang seLaLu dating tapi tak pernah sentuh2, CG tabik hormat dan sarankan teruskan dan tetapkan iman anda . daLam berjaga jaga pun kadang2 tergeLincir jugak kan . so, bagi mengeLakkan tambah Lagi dosa yang dah sedia banyak, Lebih baik PJJ . waLau tak 100 % seLamat Lagi suci, kurang2 kita sedaya upaya eLakkannya .
  • hak kebebasan memiLih . seLagi beLum diijabkabuLkan, pada CG both LeLaki dan perempuan berhak memiLih caLon yang terbaik untuk dirinya . kaLau dah hari2 keLuar dengan orang yang sama, CG rasa memang tak dapatLah nak bagi peLuang pada orang Lain test samada mereka boLeh jadi pasangan sesuai ataupun tak .
  • cinta dan rindu bercambah . kita cerita pasaL pasangan yang memang Loving habis sekarang bukan pasangan yang nak curang . biLa dah PJJ, stok2 rindu tu akan dikumpuL2 dan biLa dapat jumpa baruLah rasa nikmatnyee dating tuh . masa tuh akan rasa betapa berharganya masa2 bersama time dating tuh dan akan mengukir memori indah setiap kaLi dating *yeeLa, payah nak dating kan*
  • pupuk sikap setia . masa PJJ nie Lah Lagi senang nak pupuk sifat setia daLam diri insan2 yang bercinta nie . kaLau dekat2 jee bercinta, setiap gerak geri akan diawasi dan memang mudah timbuLnya pergaduhan yang mengakibatkan CLASH *tu yang kita tak mau tuh*


hahahaha, ape yang CG state kat atas tuh pendapat CG sahaja...Lain orang, Lain rasanyee...ape2 pon, bagi pasangan2 yang sedang bercinta, CG doakan semoga sampai ke jinjang peLamin dan semoga berbahagia seLama2nya...


tips WAJIB ikut untuk keLuar dating : siLa bawak MAHRAM bersama kerana dikhuatiri hiLang pertimbangan biLa dah berdua tuh *hikkksss*


*pssssttttt, korang puLak suka yang mana percintaan jarak jauh ( PJJ ) atau percintaan jarak dekat ( PJD ) ???*



*PJJ roxxx !! eehhh, tiba2*

  

10 comments:

Sis AI said...

Yes, LDR mmg seksa. Tp ada btul dia. Kita akn hrgai msa bila dh brjumpa and yet bg ruang utk psangan cri org lain klu ada yg lg baik. Btul3! Tp personally klu short distance pun takleh kluar sma2 sbb prents mmg strict, wakakaka!

Ain said...

CG suka PJJ..mr boyfie CG suka ape plak?

CiK GorGeouS ! said...

SA : HAHAHAHAH~ baguih Laa dapat parents strict...moga2 hubungan terjaga~ :)

CiK GorGeouS ! said...

ain : HAHAHAHHA~ tatau La pLak mr.boyfie suka ape...rasenyee dye suka PGG (percintaan giLa giLa) hikksss~

Aien Alien said...

hai CG kebetulan pula kita buat entri ada kena mengena dengan PJJ ni, cuma CG cakap JARAK yang memisahkan....kita?? haaa jemputlah singgah blog kalau nak tahu..hehe



PJJ kena menuntut kesabaran dan kejujuran yang lebih sikit dari cinta dedekat ni :D

CiK GorGeouS ! said...

AA : hahaha~ same puLak idea kita ehh...coming !! :)

Ahmad Saufe said...

ngehehe..PJS (Percintaan Jarak Sederhana) for sure..hahaha

CiK GorGeouS ! said...

AS : hahaha~ takde daLam option Lah...cisss~ :)

aLia-nL said...

boyfriend kau suka PCG (Percintaan Cik Gojes).huu.good luck =)

CiK GorGeouS ! said...

aLia : hahaha...kaLau dia tak suka aku buatpe bercinta nga aku...yee dak ?? heee~ kau pon PJJ gak kan~