Monday, March 28, 2011

LeLaki yang b*d*h !!

ASSALAMUALAIKUM !!!

TARIK NAFAS DALAM2 semua !!!

furrr...furrrr....dan furrrrr Lagiii *pehaL ntah CG neh*
hari ini CG nak cerita pasaL LeLaki...tapi bukan bermakna kaLau CG hentam, CG tujukan kepada SEMUA LeLaki...kaLau CG puji, dapat credit kat SEMUA LeLaki....ianya hanya berkenaan dengan SESETENGAH LeLaki terpiLih sahaja *sapee katee CG anti LeLaki ???* CG pencinta LeLaki Lah~ seLama CG berkawan dengan LeLaki, ade sesetengah LeLaki nie ade perangai berikut *bukan daLam kaLangan kawan2 rapat CG Lah* :

  • konon hensem, asyik nak kutuk2 perempuan yang tak cun LaLu LaLang depan diorang.

  • biLe ade perempuan pandang, muke nak buat sombong *konon jaga market Lah*

  • mencarut dah boLeh jadi satu ayat yang panjang tanpa fuLLstop *mencarut nampak macho ke ??*

  • ayat confident terLebih mengundang rase nak kene penyepak *tangan* dan penyepak *ekstrem sket, kaki* : 'mana2 aku pergi, confirm Lah akan ade pompuan cair !'

  • pantang dipuji, sombongnyee tambah ber inci2 ~ *ujub, riak dan takbur, memag datang daLam satu pakej*

nampak macam CG bias jek kan biLee mengata sang arjuna neh...riLeks Lah brader2 yang dah panas biLe CG mengata kaum u aLL *kan CG kate, SESETENGAH jee...termasuk ke daLam goLongan SESETENGAH tu ??* bukan apee, CG dah terkena dah tadi...ape jenis perangai Lah mamat nie...ceritanyee macam nie :


satu hari yang sangat hectic, CG pn berada di sebuah tempat untuk menjoLok makanan masuk ke daLam perut *seLepas tahu keLas bataL* then CG pon makan Lah sorang2 sebeLum ke tempat Lain meneruskan kerja yang bertimbun2 tak pernah nak habis...CG pakai handphone K800i, and handphone itu adeLah nazak ok...camera beLakang dye dah Loose penutupnyee...so, CG tak perasan yang camera itu sedang terbuka sebab CG tengah taip text nak hantar kat orang...kat depan meja CG tuh ade La 2 orang mamat hensem tengah makan *seriuosLy, sekarang rase dah tak hensem* CG taip text tuh dengan keadaan dua beLah siku di atas meja, dan dua2 tangan pegang handphone and kepaLa terdongak sedikit sebab CG Letih taip text menunduk *boLeh bayangkan ??*


tiba2, tak semena nyeee....2 mamat tadi bangun and datang kat CG *ok, berpeLuh kat situ sebab ape kes diorang tibe2 datang kan ???* nak dijadikan cerita yang hangat Lagi penuh sensasi, saLah sorang dari 2 orang mamat tuh *beruk* rampas handphone CG...what the heLL kan ??? terus berLaku perbuaLan ini :


(cik gojes : CG, mamat 1 : M1, mamat 2 : M2)


CG : kejadahnyee main rampas2 handphone orang nie ???


M1 : yang kau curi2 ambiL gambar kitorang pe haL pLak *tangan pantas giLee cari gambar kat hp CG*


M2 : entah...kami tau Laa kami segak...tak payah La nak amik gambaQ cughi *bodoh, pekat nau kau punyee bahasa*


M1 : nie mane kau simpan gambar kitorang tuh ??


CG : oiii mamat !! kau ingat, aku banyak pLak mase nak amik gambar kau ?? taraf mane hensem kau ?? *rampas baLik handphone and bukak fiLe manager, camera aLbum* haaa....ade puLak gambar kau kat sini *tunjuk hp, bodo piang betoi tak reti cari*


M1 : aLaaahhhh...kau dah deLete, banyak cerita pLak !!


M2 : ntah...nie nak habaQ mai kat hang...toksah dok main giLa nak cughi2 snap gambaQ jantan had segak sket...hang ingat kami suka ka hang ngan kaum2 hang dok menggeLetik snap2 gambaQ jantan buat koLeksi hangpa ???


CG : giLee ke korang nie ??


M1 : kau, kaLau dah rase tak Laku sangat nak ajak LeLaki2 bergambar ngan kau...jangan cuba2 Laa nak curi2 ambik gambar LeLaki Lain...hina betoL *pastu, hp CG di campak atas meja and diorang bLa*


CG : *bengong takde adab betoL, kejar mamat 2 orang itu* sedare2 yang hensem, meh sini tengok handphone saye nie *sambiL tunjuk cover camera yang dah Loose* cover nie dah Loose...sorry Lah kaLau sedare2 paranoid sangat...saya memang tak Lawa and tak nak pon termasuk daLam goLongan yang berwajah perfect macam sedara2 nie...sebab ape ??? sebab, tak nak jadi macam sedara2 nie...ujub, riak and takabbur, furrr~ memang datang daLam 1 pakej...tuhan pinjamkan jee muke2 macho sedara nie, terusan sedara2 dah Lupa diri, tabur fitnah kat orang Lain pLus mengaibkan orang Lain...saya tak marah, semoga kaLian menemui jaLan yang Lurus Lagi benar...kaLau nampak saye daLam kampus Lagi Lepas nie, anggap jee kite tak pernah jumpee...by the way, i'm a bLogger...kisah kita nie, akan saya muatkan daLam bLog saya...cari Lah nanti, mirad dash myrad dot bLogspot...kawan2 LeLaki saya ramai yang pernah bergambar dengan saya...


giLa panas kan....so, in case kaLau mereka tengok jugak bLog CG nie, nie beberapeLah gambar CG dan kawan2 LeLaki CG yang Lebih kacak daripada mereka =) *rupa itu pinjaman aLLah u aLL*




*pinjam gambar yee kawan2 ku yang hensem, siLa bangga kerana gambar anda bersama CG di pubLishkan*


kawan2 CG nie hensem juga, tetapi masih berbudi bahasa dan sangat down to earth...setakat muke hensem tapi perangai macam Longkang, CG tak rase boLeh bertahan dengan mana2 perempuan...mungkin mereka hanya meLayan wanita cun dan extra gojes dengan baik and makhLuk Lain ibarat tak setaraf dengan mereka...masuk batu dua nanti, sama je warna baju kita !! maLaikat tanya puLak tahap mana ketampanan kamu kat dunia ??? fikir2kan Lah =)

16 comments:

budingyun said...

saya bangga kalau ada orang ambil gambar saya :)

CiK GorGeouS ! said...

BB : CG rasa, mereka nie ade masaLah jiwa~

mr Chat said...

Astaghfirullahalazim.

Apa hal lah diorang tu. Bajet nak mampus betul. HAISH!

Bagus Mirad, bagus. Kan best kalau aku boleh tengok live kau sound diorang tu.

Naddia said...

humangai..perasannye!
kuajo plak tuh

kat mne jumpe dorg nie? bia aku tampaq die gune kaki!

salemaziz said...

cg! ce cite sampai abes..
ape jadik pastu?

CiK GorGeouS ! said...

MC : kaLau kau tgk Live mestiLah kene bayar weh...tak macam ramai pLak matee yang pandang aku sLack giLa time tuh...

CiK GorGeouS ! said...

Naddia : hahahha...hadoiyai...memang mamat perasan giLa...jumpe ceLah campus...dye tatau CG nie pengaruh besar campus agaknyee...mau mati betoLa...

CiK GorGeouS ! said...

saLemaziz : furrr~ sampai situ ajee cerita...pastu CG pegi buat kerja CG Lah...kaLau jumpe diorang Lagi, kan CG dah kate buat2 tak kenaL jee...CG nie pemaaf~

b!b said...

gile longkang mulut diorang perasan gile. pffffftttt :B
kalau aku aku baling pinggan kat muka diorang kasik lagi hensem bergaya! :D :D

CiK GorGeouS ! said...

bib : sabar2 ok...kang darah tinggi u naek susah puLak...ahahha~doakan ajee Lah mereka menemui jaLan yang Lurus~

b!b said...

emm. insya Allah. aku tgh tensi ting tong ding dong ngeng ngong buat thesis neh...haih...mirad nak upah kau bole?? HAHA :D

CiK GorGeouS ! said...

bib : sabar yee...kita serupa...nasib kita daLam kerja adeLah samee...aku keje pon bertimbun2 nie...ko nak upah ape kat aku ??? sengaL~

Faten Alina Bt. Rozman said...

hek eleh..prasan kan diorang 2 kak myrad..abg yus lg hensem kot..wuhuuu~~~saje je..:)

CiK GorGeouS ! said...

FAR : ahahahhahahaha~ betoL jugak tuh !! abg yus hensem Lagik kan ~

♥:: Loliey ::♥ said...

msti 2 org lelaki 2 begang giler kan kena ayat terakhir tu...hahaha...mmg lah lelaki cam nie nak pndg seblh mata pun nakmo heh!! ad jgak sowang mamt kat kolej caye nie..huh...berlagak nk mmpuih... nak kata encem lgsung xencem... tp artiss..teeettt..artis lah cangat..setakat artis u ja dah nk blagak...plez lah..lau dah mmg jd artis betoi2 xtahu lah nk kata pa...
siyes mmg poyo nk mmpuih mamat nie..nympah giler... ada jugak lelaki2 jenis cam nie.. selisih 44malaikat...lelaki bila dah perasaan encem mmg cam nie lah jd nyer...xshuka n anti toi ngan lelaki yg mulut xad insuran n berlagak encem..bila dah encem n peragai lagu nie..muka yg encem terus jd xencem...

CiK GorGeouS ! said...

LoLiey : waahhh...betuL punyee marah neh...xpe...kite same2 doakan diorang temui jaLan yang betuL...weLL, kita xboLeh benci2 orang tau ! tak semua LeLaki teruk, ingat tu~