Sunday, March 6, 2011

duLu kau mengata, kini kau Lakukannya~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SALAM SEJAHTERA adik2, kakak2, abang2 dan sekaLian generasi !!!
biLa dah ade idea mencurah curah, maka update pon banyak *giggLes*

ahahaha...CG teLah tertengok geLagat seorang manusia yang bernama wanita nie...weLL, nak kata kenaL Lama takdeLah jugak...nak kata baru kenaL pon tak Lah jugak...mungkin satu sekoLah, mungkin satu matrikuLasi atau juga mungkin satu universiti...tapi bukan hamba aLLah ini yang CG nak ceritakan, cuma pengajaran disebaLik peristiwa yang berLaku daLam kehidupan *cheewah !! sungguh, amat poyo*

duLunya, budak nie seLaLu jeee macam anti dengan coupLe bagai nie...bukan La tak nak sokong dye tapi CG rasa CG akan jadi hipokrit sebab CG sokong dye tapi CG sendiri ada pandangan sendiri tentang coupLe....yee, kita SEMUA tahu yang coupLe tu haram tapi kita SEMUA cuba jugak mencari daLiL2 yang memboLehkan coupLe tu....contohnyee macam :
  • kaLau coupLe tak berjumpee kire takpe Lah kot...
  • aLaa...coupLe jee, bukan nak pegang2 pon...bukan buat projek pon...

errr~ CG pon bukan Lah pandai sangat nak kupas isu haLaL haram nie tapi CG tahu Lah ade orang bagitahu yang coupLe nie haram *oh ! pening wondering* berbaLik kepada cerita budak nie, memang CG boLeh Lah cop dye sebagai fanatik kepada Larangan coupLe neh masa zaman muda beLia duLu...sampai ade goLongan yang coupLe nie dye kate manusia yang tak tahu hukum hakam agama Lah...biLa menginjak dewasa sikit, otak dye nie terbuka Lah sikit pasaL coupLe2 nie tapi masih berteguh tak mahu coupLe...siap Lagi uar2kan kat kitorang macam2~

  • aku tak nak coupLe2 nie...tunggu orang masuk meminang then terus kawin...senang !! tak berdosa..
  • kaLaupun aku dah ade teman, takde nak pegang2 tangan macam coupLe2 Lain tuh...
  • kaLau aku dah ade teman, takdeLah nak SMS 24 jam tak henti2...
  • kaLau aku dah ade teman jugak, takdeLah nak jeLes ke apee kee...poyo je semua tuh...
  • LagiLah kaLau aku dah berteman nanti, memang pantang aku nak naik kereta berdua je dengan dia...isk !! naya jee...

errr....errr...CG ingat jugak Laa benda2 yang dye cakap pasaL kaLau dia dah 'coupLe' *dah berteman* tuh nanti...CG bukan ambiL port sangat pon atau nak ingat sangat apee yang dye cakap tapi hari nie CG ter'fLashback' baLik semua yang dia cakap tu...betapa bongkaknyee dye dengan tegasnyee diye katee takkan buat perkara2 tuh, tapi ape yang CG nampak and tahu sekarang...semua benda tuh dye buat...

  • hari2 update FB mode kejiwangan...
  • hari2 text cinta hati...
  • kate takkan naik kereta dengan jejaka tersebut, tapi yang CG nampak naik motor sama2 tuh macam manee yee ???
  • pegang maybe Lah takde tapi peLuk tuh macam mane ??? oh !! beraLas boLeh yee ??? *senyum*

dah dipesan duLu...jangan kita riak, ujub dan takbur biLa berkata2..kita nie hidup tak tahu apee yang dah direncanakan...sesungguhnya aLLah sahaja yang tahu segaLa perancangan yang di Langit mahupun di bumi...seLuruh aLam semesta di depan mata atau yang terbatas oLeh mata kita nie, aLLah sajee yang tahu...sepatutnyee kita berdoa semoga aLLah tak memboLak baLikkan hati kita...bukan dengan riak dan takbur berkata kita takkan Lakukannya sampai biLa2...aLLah sedang menguji...

CG bukan Lah nak bagi syarahan agama kat sini, tapi CG agak bengang jugak dengan takburnya manusia...mendabik dada konon takkan buat kesiLapan atau tak pernah buat kesiLapan...haih~ *astaghfiruLLah* semoga kawan2 CG semua takkan jadi seperti cerita di atas...CG tak meLarang coupLe jauh sekaLi menggaLakkan...masing2 dah dewasa, masing2 dah beriLmu...ape juga ikatan antara LeLaki dan wanita itu yang korang namakan...sama jee maksudnya dengan coupLe meLainkan adanya waLi, kadhi dan saksi...so, pandai2 Lah jaga diri...CG juga punya hati dan ada rasa untuk dicintai dan menyintai...

*korang boLeh rujuk pasaL coupLe2 nie kat banyak website, CG tak pandai bab hukum hakam nie...saLah Letak hukum kang tak memasaL jee kang~*

(^____^)

5 comments:

anisidayu said...

ishhh2...saye stuju dgn awk mirad! ^^

CiK GorGeouS ! said...

anisidayu : awww ~ thank you bebeh~

Nor Atiqah Aima Roslan said...

CG: untuk nasihat CG sile tekan butang 5... ngee~...

kapel? mmg x sepatutnye...tp kal0 hanye utk m'beritahu pihak sane n pihak sini tentang hati masing2...n punye niat utk dijadikan yg halal...tiade salah di situ...

plus kal0 meletakkan status kt fb....tuh hnye la status semate... di mane ingin diberitahu.. hati nih dh b'punye... bt0l x? awk bet0lkn sy tau kal0 sy t'salah ckp...=>

tp yg nek m0t0 skali tuh...hurrmm~~ kite kene jage maa..kite pmpuan... rugi w0oo~~.. lelaki lelake.. mmg untung...

ape2pun...cik g0jes sile jage diri keyh...dpt berite dr cik irna awk sakit td di bp....huhu... >.<

CiK GorGeouS ! said...

NAAQ : it's just a piece of my writings...tak tuju sape2 pon...weLL...macam CG cakap, terpuLang masing2...i'm aLso into this coupLe thingy and i never said it's good or bad...just hoping for the best =)

Nor Atiqah Aima Roslan said...

praying.....*muke b'hrap* =D