Wednesday, March 9, 2011

KKDK dibubarkan ???

ASSALAMUALAIKUM !!!
SMILE BRIGHTLY peopLe !!!
CG nangis Lagi oh !!!


ahahaha~ aLaa...CG memang cengeng pon kan...seLaLu ajee menangis *soobbbss* gedik sungguh...weLL, update sikitLah waLaupun masih merasai kesedihan nie *pause* ok, mungkin CG ade penah nyatakan kat sini yang CG sangat aktif dengan sebuah keLab yang dinamakan keLab kaunseLing dan kerjaya ( KKDK ) *konon keLab ter'feme's Lah konon, konon...tapi kenyataan kan ??, giggLes* maka, pada tarikh 8 MAC 2011 *tarikh keramat* teLah diadakan meeting terakhir majLis tertinggi KKDK bersama exco2 dan ahLi2 aktif keLab...dengan ini, secara rasminya...saya, AMIRA BT ADNAN @ mirad seLaku SETIAUSAHA AGUNG KKDK mengumumkan :

tarikh ANNUAL GRAND MEETING KKDK jatuh kepada 15 MAC 2011 (SELASA) !!

*soobbsss*

mane ade bubar KKDK...organisasi jee yang bakaL dibubarkan...kasi chance kat orang baru puLak jadi giLa kuasa *hikkksss* kenapee CG pLak nak sedih kan ?? suppose CG bergumbira sebab tanggungjawab sudah seLesai ditanggung dan insyaaLLah tanggungjawab yang beLum seLesai akan diseLesaikan juga even seLepas perLetakan jewatan nie (^^,) tapi CG tetap sedih sebab.............

barisan MT2 KKDK, seorang missing, capik (bendahari) ...dari kiri : nazri (TP2), aizat zayyani (TP1), jefryraL (pengerusi), mirad (setiausaha), arfah (T.setiausaha), mira (s/u kewangan)


weLL, sedih sebab KKDK La tempat CG jatuh dan bangun...banyak sangat memori dengan KKDK nie...when i mean KKDK, it's my 2nd famiLy...souL and bonding daLam KKDK nie susah nak diterjemahkan dengan kata2...hanya yang benar2 ikhLas dan merasainya jee yang faham...it's not about nak mengejar nama dengan mengetuai atau menyertai mana2 program, but it's aLL about beLajar berorganisasi yang tersusun, deveLope skiLL yang tak dapat daLam keLas, generaL knowLedge about campus Life and Life, beLajar sesuatu tanpa perLu buku...setiap detik adeLah kenangan...

boLeh dikatakan banyak sangat kenangan termanis dengan KKDK...kami dah ibarat macam keLuarga...yang berpengaLaman membantu yang baru, yang baru berani mencuba, masing2 ambiL berat akan personaL Life masing2 dan yang paLing utama, tempat berpaut biLa kita hampir rebah...KKDK penuh suka, tawa, sedih, tangis...perasaan yang sukar kita nak Luahkan kepada anonymous tapi sangat mudah dikeLuarkan biLa bersama KKDK...pahit maung mencapai kjayaan dah Lama kami rasai dari zaman kebangkitan sehinggaLah zaman meneruskan perjuangan kini...bermuLa detik 15 MAC 2010, maka terserahLah kepada tampuk pemerintahan yang baru...kami percayakan anda !! =)

bersempena meeting terakhir nie, pihak MT mengambiL kesempatan mengadakan sesi yang 'DIRIMU BEGITU BERHARGA' di mana setiap MT, exco, rakan exco dan ahLi2 aktif yang hadir diberikan heLaian kertas kepada mereka...diatas heLaian kertas tersebut, kami diminta untuk memberikan kata perangsang / penambahbaikan / pujian / ucapan kepada semua...memandangkan jumLah ahLi meeting yang hadir pada hari ini adaLah 22 orang, maka setiap orang akan memperoLehi 21 ucapan dari orang yang berbeza...dari sini teLah diterapkan sesi muhasabah diri dan pengerat ukhuwah antara setiap individu...

yang paLing menyayat hati CG adaLah apabiLa sesi ucapan terakhir sebagai penutup meeting pada hari nie...yang CG dapat Lihat, manusia yang sukar mengaLirkan air mata pun tak menahan tangis, apetah CG yang memang mudah tersentuh nie...seawaL kata penutup orang pertama, air mata CG dah muLa bergenang...makin mencurah-curah ketika meLihat kawan2 yang awaLannya masuk KKDK dengan kosong iLmu di dada kini aLhamduLiLLah bakaL menggantikan tampuk pemerintahan kami...semoga tampuk pemerintahan baru nanti akan meneruskan tradisi dan memperbaiki Lompong2 yang tak mampu sesi kaLi ini tutupkan...

weLL, banyak sangat menangis tadi...CG agak Letih, dan ada keLas pagi puLak...makanya, off to bed !!! i Love u KKDK !!! Lepas rasmi pembubaran organisasi 2010/2011 nanti CG akan cerita Lebih Lanjut ok pasaL memoirs in KKDK~

7 comments:

seyrah_sue said...

oohhoo...pasne nak panggil kak CG lah..otai neyhh...before ne baca macam tak alert sangat..hehehe..

CiK GorGeouS ! said...

SS : otak kebendeenyee petai adee Lah...biase2 ajee...yg mane ade kita boLeh share =)

ain ilyana said...

=)

now its ur turn. jgn cakap le tak nangis , mmg akan nangis. & sometimes, u will feel the emptiness & hard to explain the feelings inside after dah bergelar mantan.

& yes, especially when u are not a student anymore :)

just cherish the last moment.KKDK is always with u.

p/s: welcome to our mantan's world!HAHAHAH!

shikinbudakbaik said...

wow...hebat la cik gorgeous kita..
LIKE100x KKDK...

tapi kad keahlian yg bayar sem lepas belom dapat pon sem nie..
cmne tu??

CiK GorGeouS ! said...

kak ain : oh !! saye teLah masuk fasa awak !!! sooobbbss~

shikin : kad keadhLian dah banyak kaLi kami open booth, caLL, msg and jumpe ahLi untuk pick up...boLeh rujuk exco kami hujung minggu nie untuk dapatkan kad keahLian anda..trace, anda di bawah exco yang mana~ hehehe~ =)

anisidayu said...

ak da nmpak dah mane satu aku punye "dirimu begitu berharga" kat pic tuh utk CG. hikhik

CiK GorGeouS ! said...

cik anis : ahahaha~ peka betoL mata awak !! =)