Tuesday, March 22, 2011

kewanitaan kee, keibuan ??

ASSALAMUALAIKUM !!!
YADDA2 earth creatures !!!
having a nice day ??? *i have*
wow...what a Life kan...we never know what wiLL happend in the future kan ?? *i sounds sarcastic right ?? giggLes* weLL, daLam entry sebeLum nie i posted severaL pictures of me with a guy...whoaaaa...beLieve me, setiap orang pon bagi reactions yang hampir sama :
  • muka hampir sama
  • sweet
  • Look aLike *same as muka sama*
  • pakwe CF *owh !*

weLL, to cLear things up...itu bukan pakwe CG *jangan putus harapan ok darLingsssss, giggLes* he's just a friend of mine...saje nak tengok macam mane reaction orang Lain kan...and i found it, peopLe akan buat assumption yang kami coupLe yang sangat Loving and sweet bersama2 sehingga akhir hayat...why on earth biLe LeLaki dan perempuan ade gambar macam tuh terus2 dikatakan pasangan kekasih ?? *it's a huge accusation tau~* come on peopLe, widen up your mind and pLease don't stuck with Lower cLass mentaLity...i know u guys can see far more ahead kan...he's not mine, my heart beLongs to somebody eLse and totaLLy tak diendahkan *guLp !! hahhaha~ kidding*

CG dapat satu permintaan dari seorang reader CG to write about the difference between ciri2 keibuan dan ciri2 kewanitaan...wow !! what a topic...CG pon tak hebat and tak tahu pon kenapee topik nie yang di pinta oLeh one of my reader, i'LL try my best to give u my point of view =)

ape pendapat CG tentang ciri2 keibuan ??? basicaLLy, this are what i'LL say about this :

  • pada CG ciri2 keibuan nie maybe dapat diLihat biLa seorang perempuan tu dapat bergauL dengan kanak2 tak kira Lah dari goLongan baby sampai yang dah besar daLam 5-7 years oLd kee...bergauL means sabar La dengan kerenah budak2 yang memang sukar nak difahami...
  • ciri keibuan jugak mungkin diLihat dari cara percakapan yang Lembut dan penuh berhemah daLam menegur atau memarahi orang Lain ibarat ibu kita yang tahu macam mana nak membentuk atau menasihati kita...
  • antara Lain, CG rasa ciri2 keibuan nie kita dapat Lihat pada seorang wanita yang macam muLti tasker...kan goLongan ibu2 cekap buat banyak perkara pada satu masa...macam masak sambiL kemas rumah sambiL jaga anak and so on...
  • maybe jugak a great babbLer kaLau berLaku kesiLapan daLam kaLangan remaja2 sekeliLing *that wiLL be my generation* dan orang2 bersifat keibuan nie akan membebeL memberi ceramah yang penuh dengan kata2 nasihat...
  • goLongan bercirikan keibuan ini juga mungkin orang2 yang bersedia daLam ape juga haL...contohnyee : handbag penuh dengan perkakasan seperti panadoL, mineraL water, tisu and ape2 Lah *orang kate beg doremon* if this kind of peopLe are going to traveL, they might prepare food and baverages for the trip !!! *tee heee heee*

ape pendapat CG tentang ciri2 kewanitaan puLa ?? weLL, sLightLy the same as keibuan but maybe ade different jugak seperti :

  • orang yang ada ciri2 kewanitaan nie kebiasaannyee bercakap dengan penuh sopan santun dan Lemah gemaLai...takdeeLah nak terpekik2 tak tentu arah and geLak tak tentu haLa *ok, CG takde ciri2 ini..down giLa*
  • ciri2 kewanitaan Lain adeLah apabiLa seseorang itu sangat menjaga tata tertib sebagai seorang wanita...maksud CG adeLah dengan tingkah Laku yang sopan santun dan berjaLan sangat sLow supaya tak nampak kejantanannyee...
  • sensitif, tak berapa rasionaL and mudah emosionaL *no offence* tapi masih penyabar daLam segenap haL...
  • goLongan nie paLing banyak mengaLah daLam banyak perkara....mengaLah bukan kaLah...tapi Lebih kepada menjaga hati...baru Lah terserLah kewanitaannyee tuh...
  • ciri2 kewanitaan juga diLihat dari segenap pemakaiannyee...pakai jeans and t-shirt tu masih jugak nampak kewanitaannya...dan Lebih terserLah kaLau ade padanan bLouse atau baju kurung =) pemakaian pon meLambangkan ciri2 kewanitaan tau...

CG rasa, setakat tu jeee Lah yang CG dapat nak komen...hopefuLLy memenuhi permintaan saudari =)

hurrmmm....hari nie, CG nak share Lagi gambar2 dengan readers semua...orang kata, kebahagiaan dan kegembiraan perLu dikongsi bersama...CG tak tahu Lah dengan orang Lain, tapi bagi diri CG sendiri, biLa CG tengok gambar2 cantik, happy dan ada meaning pada individu...secara automatik CG akan berkongsi kegembiraan tu sama2...anda bagaimana ??? *jom tengok !*

gambar power of 7 yang kini dah jadi mantan, sedih
*yeeeeeehaaaaaa !!!! daLam hati, giggLes*
cube cari punggung sapee paLing cekci ?? nombor ??
*geLak guLing2*

adee orang takut air yang bakaL di campak !!!
*ganas betoL*
cinta kami bersama
*sooobbbsss, kenangan*

dream high, catch it !! never Loose hope, together we try our best !!
*senyum*
tak tahu Lah macam maneee gambar nie boLeh infLuence orang kee tak...harap2 tak dapat ramai yang senyum, seorang pon memadai...SENYUM !!! (^_____^)

2 comments:

Nor Atiqah Aima Roslan said...

thanks CG....what a great view....=D.. kinda help actually.... tengkiu2...

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : muahahhaa~ whatever for my reader...kita share, kita dapat manfaat bersama~