Wednesday, March 23, 2011

SPM sekadar peperiksaan jee~

ASSALAMUALAIKUM !!!
BIG DAY for SPM candidates 2010 !!!
so, how's the resuLt ??? *tak payah maLu nak bagitahu*

CG yakin hari nie akan ade banyak emosi yang berLaku disetiap sekoLah serata negeri yang ade ambiL SPM...sedih, suka, duka, gumbira dan tak percaya tuh memang Lah adat...weLL, it's just an achievement yang kita peroLehi hasiL dari apa yang kita usahakan...kepada yang dapat keputusan yang cemerLang, tahniah dan teruskan kecemerLangan anda...kepada yang kurang berjaya, jangan putus asa !!

kenapee CG Letak gambar dia di atas nie ?? weLL, they are my buddies yang sama2 ambiL SPM in year 2006 *agaknyee kan Lah* kaLau korang nak tahu, kami adaLah hasiL didikan SekoLah Menengah Sains Raja Tun AzLan Shah *dengar nama pon dah tahu sekoLah berasrama penuh dan kononnyee budak2 kat situ extravaganza cemerLang daLam akademik* to be honest with u guys, kami sama jee dengan kawan2 dari sekoLah harian biasa...yang bezakan kami hanyaLah usaha dan subsidi yang kerajaan bagi daLam meneruskan pengajian *deep* masa zaman CG beLajar duLu, CG adaLah daLam goLongan yang Lembab dan Lambat...tanyeeLah sapee2 pon yang pernah ajar CG, memang Lambat nak pick up *tee hee hee* resuLt SPM duLu pon takde Lah hebat manee...budak sekoLah harian biasa pon boLeh dapat Lagi hebat dari CG *maLu seketika*

antara kawan2 CG pon, masa diorang kat sekoLah duLu diorang takdeLah setiap exam pon dapat score dengan baik...ade jugak yang tenggeLam timbuLnye...tapi, kaLau korang tengok kawan2 CG yang duLunyeee orang anggap bermasaLah dan major Looser, siLa jangan terLopong kaLau mereka kini berada di Luar negara seperti jepun, austraLia, new zeaLand and india...ade jugak yang zaman sekoLahnyee SPM dapat 2 jee A, yang Lain bersepah C and D, tapi diaLah yang mengungguLi kepimpinan yang berketerampiLan di IPTA masing2...my point is, we never know what wiLL happend in the future...senior2 CG duLu seLaLu bagitahu, SPM bukan titik nokhtah daLam perjaLanan kehidupan, kini menjadi tanggungjawab CG puLa nak sampaikan kepada semua adik2 yang mendapat keputusan SPM pada hari ini...

yang berada di atas boLeh tersungkur jatuh, yang berada di bawah boLeh naik mendadak kaLau ada kemahuan untuk memperbaiki...percayaLah, pembeLajaran di IPTA jauh Lebih banyak menekan kan aspek2 kefahaman dari di sekoLah yang Lebih banyak menggunakan istiLah 'makan suap' dan beLajar untuk peperiksaan...biLa dah masuk IPTA nanti, skiLL dan pengetahuan am yang membantu adik2 untuk berjaya daLam kehidupan...CG nasihatkan, kaLau nak bermuran durja, cukupLah sekadar sehari nie sahaja...bermuLa esok, cari Langkah untuk memperbaiki diri... jangan putus harapan kerana kita tak tahu apee yang ALLAH dah rencanakan untuk kita...mungkin DIA mahukan kita menghadapi kegagaLan dahuLu supaya masa depan kita nanti akan Lebih kita hadapi dengan berhati hati...

ingat pesan CG, SPM bukan segaLanya...ia merupakan titik permuLaan...perjaLanan adik2 masih jauh dan adik2 bertanggungjawab menyambung corak untuk berjaya pada masa akan datang !!! kaLau ade yang nak kongsi pengaLaman atau bertanyakan pendapat kepada CG, post je kat komen di bawah ok...insyaaLLah, kita boLeh sama2 meringankan kesedihan =)

2 comments:

aLia-nL said...

nak re-sit spm balik!! =P

CiK GorGeouS ! said...

aLia : boLeh...CG rase kite dah a bit wiser skang kan ??? mesti resuLt kitee tahap gempaQ =)