Saturday, September 1, 2012

padah biLa ex-boyfie sengaL kuasa dua (-.-")


suatu hari yang tenang, tiba2 dapat text dari ex-boyfie...

(CG : CG, ex-boyfie : EB)

EB : mirad, jom coupLe bLk ?? mcm makin femes je kau...hehe

CG : boLeh..tpi bagi aku rumah dengan kereta sebijik ah :)

EB : takde haL Lah...demi kau, Lautan api pon sggp aku renangi.

CG : jgn bt keje bodo...aku mntk harta, xpyh nak ssh2 berenang2 bagai...pooodahh !

EB : vongok !! perangai dri dLu sampai sekarang tak b'ubh...coLd hearted sggh !

CG : ape coLd puLak...beku sudah *tee hee hee* ape mimpi tiba2 text ?? aku xterima jwpn 'sbb ak rindu kau' or 'saje...xbLh ke ??'

EB : pantas sggh kau hidu Lgkh aku...ak nk mntk aLmt rumah kau La

CG : nk buat ape ?? borang peminangan ak bLm bukak Lg penyertaan...

EB : hahaha...kau dh tLambat...aku nak post kad kawen aku Lah...hehehe

CG : ya rabbi, dah nak kawen pon kau...bgs Laa...smpi usia kau pun kene kawen...hukum wajib dh tu...hekhekhek..

EB : gamaknye Lah...debor jgk aku nie nk jmpt kau..tkt b'ubh hati bLk kat kau...

CG : xpyh nak mengada bLh ?? bLm tentu aku nak kat kau...hahaha

EB : keji n kejam Lah kau...btw, dtg eh nnti 29 sept..aku post kad kat kau...bak La aLmtnye

CG : kau ni bLh saba x ?? nie aLamat *taip aLamat rumah CG*

EB : owh, aLamat ni aku ade Lagi..tak pndh2 kau yea...

CG : cinta sggh aku dengan ampang nie...

EB : hokay2...yang penting kau dtg wedding aku nanti...bLh aku meyakinkan dri bhw ak kawen ngan org yg tepat

CG : xpayah nak membongak..dah tentu2 bakaL bini kau yg tbaik utk kau, insyaaLLah...

EB : thank you...hope to see you soon...dtg Lah bwk psgn tau !

CG : nanti aku sewa sorang psgn demi nk pegi wedding kau.

EB : ececece...pakwe muda kau mane ??

CG : oh, dia cari bini muda...aku dah kertu..tak cun dah...

EB : hahahaha..pernah ke kau cun ?? kidding2..jem otak aku Lyn prangai gLe kau...b4 ak kawen jom Lah meet up, bLh story2..

CG : insyaaLLah..pape haL aku roger eh..mLs nk story, nnti kau syok kat aku baLik..

EB : tak memasaL ! 

reaksi annpying Layan ex boyfie sengaL :p

nampak tak istiLah ex boyfriend tuh ?? yea, kami duLu pernah bercinta kemain hangat Lah kononnya...tapi kaLau dah namanya takde jodoh, makanya tak bersatu jugak Lah ceritanya...tapi bukan tu yang CG nak highLight...yang CG nak tekankan kat sini adaLah betapa bekas kekasih pon sebenarnya boLeh bersengaLan tanpa ada rasa dendam kaLau putus dengan cara yang baik...

haa, putus dengan cara baik adaLah seperti putus dengan persetujuan kedua beLah pihak dan masih berkata yang baik2 jee kepada orang sekeLiLing tentang bekas kekasih itu...sape kate bekas kekasih tak boLeh terus ngam Lepas putus cinta ?? CG buktikan yang ianya tak mustahiL pun...yang penting jangan paiLang jee Lah kan...kaLau macam CG, mostLy ex boyfie CG stiLL contact sampai sekarang and kitorang siap geLak2 Lagi mengimbas kembaLi nostaLgia bercinta zaman muda remaja yang gamaknya bodoh piang bunyiknya...yang Lagi tambah best biLa keLuar Lepak sama2, mesti bawak jugak girLfriend / tunang / isteri diorang...dan secara automatik, CG terus jadi kawan kepada awek / tunang / bini diorang *nice kan ??*

ape2 pun, seLamat pengantin baru kepada ex boyfie number berapa ntah *bajet kemain ramai ex boypren nyee pon* insyaaLLah CG akan cuba sedaya mampu menghadiri majLis anda...semoga persahabatan kita kekaL hingga akhir hayat...kot2 CG boLeh jodohkan anak CG dengan anak anda, mane nak tau kan *tee hee hee, sendiri beLom kawen nak kawenkan anak yang beLum wujud, giLa* 



p/s : tiba2 rasa bahagia sebab hubungan dengan ex boyfie mostLy okayy beLaka :)


16 comments:

BeLLa said...

wahhh bagus2

LeSung baTu said...

ceh ayat xmenahan..

"mostly ex BF CG..bla..bla...bla.."

p/s: buleh laa wat entry khas listkan nama2 ex BF..hahahah

#miradCUNxlehMARAH..kehkehkeh

syAzAnA said...

Susah kan kkdng nak terima ex balik. Syaz pun tak pernah kontek dorang. Dorang tak kontek syaz, malas syaz nak kontek balik

cik gojes :) said...

beLLa : hikksss...standard Laaa aiihh

cik gojes :) said...

LB : hahahaha...kemain nak kene pakai List...bape orang jee kot...cisss !

cik gojes :) said...

syazana : hurrmmm...tu biasaLah...tak semua pun CG contact baLik..yang okay2 jee yang stiLL berhubung :)

Lyaa Suriany said...

kite de srg je ex
tp tu pn xcontact
sbb si awek nya jealous
haha

gadis melayu said...

terbaeklah CG.. klu atia mmg x mampu bwat camni.. huhu..

cik gojes :) said...

LS : sebabtu Lah CG contact awek diorang skaLi...nak eLakkan dari jeLes2 ah nyee pun :)

cik gojes :) said...

GM : aLhamduLiLLah...kami fikir ukhuwah sebagai sahabat Lebih penting :)

Eein Azryn said...

Kalau saya memang takde contact ex balik. Dia dengan hidup dia, saya dengan hidup saya. Huhuhu.

cik gojes :) said...

EA : tapi, persahabatan tak eLok diputuskan :)

pikir kool said...

apa rahsia putus cara baik?
ade tips? hehe

cik gojes :) said...

PK : hurrmmm...pokok pangkaL diri sendiri kot.... :)

pikir kool said...

x gak. kekadang kita dh tekad nak putus cara baik tapi ex berkeras nk perang. last2 perang gak.

tu aku rasa bende2 camni mesti ade strategi.

cik gojes :) said...

PK : hurrmmm...betuL Lah pokok pangkaL pada diri...sebab diri sendiri yang decide nak okayy kee tak :)