Tuesday, September 4, 2012

entry banyak gambar :)


gambar hodoh ini sekadar santapan mata pembuka entry *eehh, boLeh pLak cenggitu*

adik : kenapa nak kene pegi beraya sana sini, rumah orang kawen sane sini ?? penat Laahhh...

encik ayah : kene Lah jumpa sedara mara...kaLau mak ayah dah mati sok, sedara mara kau nie Lah yang boLeh tengok2kan kau...sebab tu Lah ayah ngan mama bawak korang jumpa sedara mara supaya boLeh kenaL2...paham ??

CG : pLus, kaLau pegi rumak orang kawen...boLeh cuci mata cari jodoh *hikhikhik*

puan emak : amboii...dah gatai nak menikah kee ?? seLagi tak pegang duit sendiri, jangan nak mimpi


maka, harapan tinggaL harapan *tiba2 nak nyanyi Lagu harapan by hyper act* HAHAHAHHAA, kidding2...weLL, korang penah tak diugut oLeh mak korang andai korang tak nak ikut tunjuk muka kat majLis kawen orang Lain atau aktiviti2 setempat ?? CG seLaLu kena oiii...puan emak seLaLu cakap : 'tak nak ikut pegi rumah orang kawen takpe...nanti sok kaLau kau kawen orang tak nak datang jangan bising Leerrr' ...makanya, dek kerana takut majLis nanti sunyi sepi terpaksa jugak ikut *terer kan mak2 kita nie bagi mainan psikoLogi*

siLa percaya..diorang nie my uncLes and aunty...muda giLa kan ??

okayy, kita tinggaLkan kisah sedara mara tuh yea...actuaLLy CG rasa macam sedikit tak pueh hati Lah kepada manusia yang rasa diri dia dah hensem, cantik, Lawa mahupun kachak bergaya...bukan tak puas hati pada semua yang dianugerahkan rupa yang ohsem tetapi kat segeLintir manusia yang gamaknya tak sedar diri semua di dunia nie pinjaman ALLAH kepada hambaNYA...yang bertambah rasa nak Lempang 50 juta kaLi tanpa henti adaLah apabiLa dengan bangganya mereka mendabik dada bahawa Lensa kamera seoLah dah sebati dengan mereka mengetepikan orang2 kurang Lawa macam CG nie...isk isk isk...cakap tak berLapik naaahhh~

takpeLah, kaLau dah kite nie tak Layak di capture daLam camera diorang...macam Lah kita takde camera sendirik kan ?? huhuhuhu~ tak perLu jadi modeL pon tetap boLeh capture the moment :)

meLaram dengan peLamin pengantin :)

the brotha' :)

Latest picta of the sibLings ~


tak paham dengan muka peLik diri sendiri~

adik kata CG cam barbiedoLL...hukhukhuk...segan aiii :)

okayh, move on...sekarang nie famiLy CG bertambah Lagi sorang *hikhikhik* riLek2...takde orang yang beranak pun daLam masa terdekat nie...penambahan ini adaLah penambahan ahLi keLuarga bernama GUMOK atau nama pendeknye MOK :)

ini mok yang kekenyangan dan kemain sedap meLentok kat atas kerusi~

atuaLLy mok nie kucing geLandangan yang seLaLu datang mintak makanan kat rumah CG...biLa dah seLaLu sangat datang, kire masuk famiLy terus Lah *boLeh cenggitu* berikut adaLah biodata mok :

NAMA : GUMOK a.k.a MOK *nama paLing senang CG nak ingat*
UMUR : tak dapat dikenaL pasti tapi pasti kucing dewasa :)
JANTINA : jantan *bagus, takkan beranak pinak*
MOTTO HIDUP : sape bagi makan, saya akan sayang..
HOBI : makan dan tido...tak Layan kucing betina *hokhokhok, gay gamaknyee*
WAKTU MAKAN : jam 9 pagi dan jam 3 petang *tee hee hee*
MAKANAN KEGEMARAN : ape jee yang tuan bagi kecuaLi makanan kucing segera *memiLih !*


waLaupun CG nie aLLergic dengan buLu kucing, tapi kadang2 kucing nie macam terapi okayy...terapi Lepaskan perasaan yang tak boLeh nak diLepaskan kat manusia *ewaahhh2*



4 comments:

Pezol Stylez said...

suke entry byk gambo dia..cun sgt!

cik gojes :) said...

PS : hakhakhak...terima kasih abg Long sayang :)

BeLLa said...

kadang2 ad jugak manusia yg lupa diri,,kalo sy jumpa memang kena lempang kaw2 punye wa kisah pe hahahha

cik gojes :) said...

beLLa : aLahai...nak bangga diri pon Lame mane jee boLeh..yee daakk :)