Tuesday, September 25, 2012

bangun semuLa Lepas jatuh, ia sangat MANIS !


ehem2...hari ini CG sudah habis idea nak buat pra kata, makanya terus ke modaL utama *hewhewhew, cenggitu pon boLeh jugak*

bagi pembaca atau paparazzi tegar CG mungkin kemian tersedar bahawasanya CG agak sLow sikit berbLogging beberapa buLan nie...weLL, serius cakapLah memang sibuk giLa sampai rasa bersaLah nak bukak bLog dan tinggaLkan kerja2 yang bertimbun nie seketika...tapi biLa fikir2 baLik, CG tetap sayangkan para pembaca yang menagih bebeLan comeL dari CG *kan kan kan* mana2 CG pegi kaLau jumpa dengan paparazzi yang mengenaLi CG secara personaL, confirm akan tanya 'biLa nak update bLog'...haaa...nie dah update, baca Lah korang sampai muntah...amacam ?? :)

fine...nie gamba dah bosan menghadap to do List yang tak pernah nak berkurangan~

ramai orang seLaLu cakap pasaL macam mana nak capai kejayaan...macam mana nak eLak dari kegagaLan dan ramai jugak yang bincangkan tentang beda2 yang best2 beLaka jee...tapi jarang orang nak bincangkan macam mana nak BANGUN SEMULA DARI KEGAGALAN *tu dia caps Lock...kau ade ?? hahahhaa*

hidup kat dunia nie tak seLaLunya kita akan temui jaLan yang senang nak capai kejayaan...ada sesetengah masa, kita akan jatuh bergoLek tersungkur mahupun terduduk dari menggapai kejayaan...CG jugak pernah mengaLaminya dan masih cuba untuk recover supaya back on track semuLa...one thing for sure, jadikan ayat ini sebagai pemangkin semangat kepada orang yang rasa diri dia Looser :

'KITA BUKAN GAGAL, KITA CUMA LAMBAT MENGECAPI KEJAYAAN...THERE'S NO SUCH THING AS FAILURE IN LIFE...YOU STILL HAVE TIME TO IMPROVE YOURSELF SELAGI HAYAT DI KANDUNG BADAN'


apa juga perkara pahit masa LaLu yang berLaku, kita cuba untuk jadikan sebagai satu pengajaran kepada diri kita dan sebenarnya kita teLah menjadi Lebih matang dari sebeLumnya...so, jangan sedih2 okayy bagi orang yang menemui jaLan buntu...sit back, eLax and refLect dan kemudian muLakan semuLa dengan 

(F)atihah
(I)stighfar
(S)eLawat


dan doa sebanyak mungkin supaya ALLAH permudahkan segaLa urusan kita...be strong daLam usaha untuk bangunkan diri seteLah jatuh...insyaaLLah, semuanya akan kembaLi okayy !! :)

agak2 nak share masaLah atau kongsi pengaLaman dengan CG, boLeh emaLkan kepada :

amiramal@yahoo.com



smiLe and enjoy your Life peopLe !! :)



7 comments:

Cik Kidal said...


"KITA BUKAN GAGAL, KITA CUMA LAMBAT MENGECAPI KEJAYAAN"
Allah akan datangkan kejayaan sesuai dgn waktunya, trust in Allah :)

cik gojes :) said...

CK : yupsie...betuL tuh...insyaaLLah, semoga semuanya dipermudahkan :)

deqjamucuxx said...

Kita bukan lambat,tp kta kuqang cepat. Ada kna mengena tak? Hehe

btw nice entry cG. Love it

cik gojes :) said...

deqja : Lebih kurang Lah tuuuu :)

Fiza Suhaimi said...

kuatkan semangat kayy CG.. anda boleh lakukan.. bangkit daripada kegagalan.. :)

cik gojes :) said...

FS : terima kasih :)

eza ezara said...

post yg sgt bermakna utk org2 yg down