Monday, September 3, 2012

bukak rumah seLuasnya :)


seteLah berpenat LeLah seLama seminggu Lamanya membuat preparation, aLhamduLiLLah semuanya berjaLan dengan Lancar...tak payah nak sensasi sangat Lah pertanyaan orang ramai yang bertanya adakah CG sibuk menyiapkan persiapan bertunang untuk hari sabtu Lepas *entah datang manee Lah gossip tak berasas nie kan* so, hari nie CG akan cLearkan keceLaruan anda...hokhekhokhek :)

actuaLLy, pada hari sabtu yang Lepas PUAN EMAK teLah organize satu majLis famiLy gathering sempena hari raya dan sempena keberangkatan mak Long dan pak Long CG yang akan menunaikan haji tak Lama Lagi...dah kata pun PUAN EMAK adaLah manusia perfectionist yang nak majLisnya berjaLan dengan amat Lancar, makanya kerahan tenaga teLah berLaku dari mengemas dan menyusun atur perabot rumah sampai Lah kepada menyediakan bahan masakan...sepanjang seminggu sebeLum majLis, PUAN EMAK dah start buat persediaan secara runcit...setiap hari akan buat satu atau dua perkara supaya pada hari kejadian, senang dah boLeh main campak2 jee bahan daLam kuaLi :)

menu pada hari tersebut :

- soto mee dan nasi
- Laksa johor
- roti jaLa
- kuih muih beraneka rupa dan rasa
- dadih cokLat and jagung
- kuih2 raya *mode raya kan*


seriousLy, menu soto and Laksa johor tuh memeng nampak macam simpLe tapi siLaLah percaya kata2 CG...nak siapkan makanan itu kerjanya AMAT REMEH !! untuk soto, nak kene carik2 isi ayam Lagi, ceLur tauger, buat begediL, buat air Lada, racik2 daun sup daun bawang and goreng kacang tanah and suun...haih, memang Leceh...untuk Laksa johor puLak, kuahnya nak kene masak dengan isi ikan yang dihancurkan...beLum cerita pasaL nak meracik timun Lagi...bukan pakai racik biasa jee...dah nama pun makanan johor, penuh betuL dengan kesenian...huhuhuhuh~ sape orang johor yang biasa masak Laksa johor dengan cara orang2 Lama, mesti tahu betapa remehnyee nak racik timun tuh kan (-.-")

ape2 pun, majLis dah seLesai dengan jayanya waLau sedikit insiden ketiadaan air pada waktu maLam akibat kesiLapan teknikaL sikit...tapi so far, aLhamduLiLLah they manage to arrive waLaupun jaLan menuju ke AMPANG adaLah JEM teruk *omaakkk aiii* ade yang trapped sampai 2 - 3 jam...teruk betuL traffic pada hari tersebut tapi tetap sampai...thank you so much kepada semua saudara mara yang hadir :) tak sia2 CG Lecak ketiak masak untuk korang *BHAHAHAHHAHA*


nie anak2 dara yang bertungkus Lumus di dapur waktu paginya yaww *ehh, puji diri*

kene pastikan pinggan dan makanan semua di top up :)

ini station desert yang bagi potong kaki punya :)

menjamu seLara...awww awww :)

ini pLayground untuk budak2 tak empuk bersama parents nyee..hikksss :)

akhirnya penat LeLah berbaLoi2 sebab tetamu makan sampai beruLang2 kaLi...dah Lama tak buat open house untuk famiLy2 nie dan biLa sesekaLi berkumpuL memang gamat suasana...seLamat makan2 Lah yea seLagi raya beLum habis :)


p/s : boLeh banyak2 seLawat Lah yea bagi mereka yang tersangkut daLam kesesakan LaLu Lintas tak kira masa nak pegi open house atau kenduri kawen :)


4 comments:

Pezol Stylez said...

bestnyer....nka jugak roti jalang...eh roti jala!! ngih2

miss niedNied said...

arghhhhh, lapaaaa!!!! hahaha

cik gojes :) said...

PS : hahahaha...buat sendiri ! hikksss ~

cik gojes :) said...

MN : hahahaha...pi makan aihh~