Wednesday, September 19, 2012

buat baik berpada pada, nak2 Lagi pada stranger...


okayyy, this is an entry to remind myseLf dan semua gigirL out there okayy...okayy kaum2 hawa sekaLian, siLa jangan ambiL ringan perkara ini..ehem3...

ceritanya bermuLa pada hujung minggu Lepas *gaya cerita macam dah Lama je berLaLu, padahaL hari isnin Lepas masa cuti hari maLaysia tuh* CG teLah menggunakan perkhidmatan bas ekspress untuk ke sebuah destinasi...weLL, on that day, dekat terminaL bas bersepadu (TBS yang macam airport tuh) punya Lah ramai umat manusia kemain rare Lah suasananya...seLaLu kaLau CG naik bas, boLeh kira dengan jari je penumpang2 Lain...tapi pada hari tersebut, nauzubiLLah, subhanaLLah...punyaLah ramai !! *nampak tak expression yang over nie ?? bermakna memang ramai Lah*

so CG pun turunLah tunggu kat pLatform yang dah ditetapkan...banyak jugak bas yang deLay due to traffic jam dikaLa cuti2 maLaysia nie tambah2 puLak hari adaLah hujan...masa CG tengah tunggu bas tuh, CG nampak Lah ada seorang mamat foreigner nie macam terbangak2 tunggu bas gamaknyee macam Lost...foreigner ini adaLah berkuLit hitam yakni negro daLam bahasa kasar CG Lah ye...so, CG dengan rasa amat bertanggungjawab sebagai rakyat maLaysia yang menghormati tetamu maLaysia, CG pun tanya Lah beLiau :

(CG : CG, negro : N)

CG : excuse me sir, you seems Lost...may i heLp you ??

N : oh thank you...i was wondering, is this the bus to maLacca *tunjuk kat bas depan mata yang besaq2 tuLis segamat*

CG : oh no..this is a bus to segamat..i think your bus haven't arrive yet due to bad traffic out there...perhaps, have a sit first whiLe waiting for your bus...it'LL be here in any minute *smiLe*

N : oh thank you...what a nice girL, you are.

CG : pLeasure to heLp sir. errr, wiLL you excuse me coz i need to check on my bus.

N : oh..sure2

and CG pun berLaLu pergi and check bus...


nak dijadikan cerita, bas CG tak sampai Lagi and CG pun masuk tunggu kat ruang menunggu tu...CG berdiri kat satu corner nie sambiL baca buku...tiba2 CG perasan mamat negro nie datang kat CG baLik and CG ingatkan dia nak tanya pape Lah kan...and tiba2 dia cakap:

N : namba...namba...

CG : pardon ??

N : your number..

CG : why ?? what about my number ??

N : can i have you number ??

CG : what for ?? i don't think it's necessary for me to give you...

N : be friends ??

CG : sorry...excuse me...


and masa CG nak bLah meLoLoskan diri pergi ke tempat yang Lebih ramai orang and ada crowd, mamat negro nie macam haLang2 CG puLak...masa tuh CG dah start terkumat kamit baca segaLa ayat yang mampu ingat cam ayat kursy, istighfar, fatihah and beberapa ayat Lah yang sempat...and CG nekad, kaLau dia buat pape kat CG masa tuh, memang Lepas nie tak berzuriat Lah dia *if you know what i mean* maybe sebab ramai yang cam dah start memandang and ade mamat yang tengah duduk tuh dah standby berdiri beLakang negro tuh, dia pun bLah and CG pun duduk kat sebeLah budak perempuan yang ada kat situ...aLhamduLiLLah, takdeLah jadi pape tapi macam ngeri sikit Lah fikir baLik pasaL kejadian tuh...

sekarang kan dah banyak terjadi yang foreigner nie pun dah pandai nak main guna iLmu kat perempuan2 maLaysia untuk jadikan keLdai dadah or jadi tempat pemuas diorang *nauzubiLLah* seriousLy Lah kan, kaLau CG yang insyaaLLah dah tutup aurat sempurna nie pun dia boLeh nak cuba2 buat perangai, ape tah Lagi kat para wanita yang seksi meksi kemain tayang semua benda tuh...isk, memikirkannya jee pun CG punya buLu roma dah meremang tau !!

so, untuk para wanita diLuar sana...kaLau agak2 macam suspicious jee orang yang datang dekat ngan kita tuh...siLa Larikan diri menuju ke kawasan yang ramai orang...weLL, nak jadi baik dan ramah mesra tuh boLeh tapi siLa berhati2 dan jaga diri okayy ??


9 comments:

BeLLa said...

kalo akak sound je balik da byk kali kene da..kalo duk kat cheras mmg byk negro dyeorg kalo kte x lyn dyeorg msti depa takut,, buat muka sombong for sure dyeorg x brani dtg speak from the exprienced

Pezol Stylez said...

nebes je bace cG kena kacau negro tuh..debar2 lak...demmmn

cik gojes :) said...

beLLa : tak berani pLak nak sound baLik...yeLah, kita tak tahu kekuatan n ape yang dia akan buat kan...so, just jaga diri j Lah yang mampu :)

cik gojes :) said...

PS :kite Lagiiiii Lah nebes tahu tak abg Long...abg Long ah takde nak protect kiteee :p

Momo said...

aritu jumpe org negro tapi ok je..mesra.. hehe...

cik gojes :) said...

momo : aLahai...memang tak semua pun yang teruk...just yang CG jumpe nie haa yang peLik sikit perangainyaa :(

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

cik gojes :) said...

ODM : terima kasih sudi singgah :)

apeq chan said...

kena hati2 dengan mereka ni...
bukan la nk bersangka buruk..tapi da terbukti jelas dan nyata ek?