Wednesday, August 1, 2012

be proud of who we are :)


i was just thinking about my chiLdhood memories since maLam semaLam...biLa teringat baLik, keLakar pon ade, bengong pon ade...but apeLah kita masa kini tanpa masa LaLu kan ?? so, saje nak kongsi a few stories with my dear readers...hope you can reLate !! :)

sambiL tunggu berbuka or tengah makan or tengah tengok tv, kadang2 ayah suka cerita keLetah kitorang masa budak2 duLu...macam2 perangai sampai sakit perut geLaknyee...i can't remember either i was 3 or 4 years oLd *ini menurut cerita ayah CG Lah kan* masa tuh mak CG tengah berpantang di segamat Lepas deLiver adik CG yang nombor dua dan arwah tok mak sebeLah mama CG yang jaga...disebabkan ayah CG berkerja di kL, so daLam seminggu sekaLi atau dua minggu sekaLi ayah akan baLik segamat nak jenguk kami...back there, masa CG kecik2 duLu...sumpah cakap memang gemuk oiii *sampai sekarang pon, hahahaha* tapi masa tuh gemuk2 pon comeL jugak sebab budak2 kan...

cuba bayangkan CG punya pipi and badan yang gebus macam nie duLu...hahahha~

okayy, CG kan anak suLung...and masa adik CG Lahir tuh kira CG nie cam aLa2 rasa dipinggirkan Lah kot sebab mama CG banyak duduk dengan adik jee...akibat kononnyee nak membawa diri Lari dari mama, setiap kaLi orang datang rumah segamat tuh semua CG merengek nak ikut baLik...sampai anne2 india datang pon CG sanggup nak ikut baLik *apee daa punya perangai* berbaLik kepada isu gemuk giLa tadik...so, setiap kaLi ayah CG baLik kampung, beLum sempat ayah CG nak masuk rumah...CG dah berLari2 dapatkan ayah...yang keLakarnya, ayah asyik cerita betapa Lemak2 CG ikut same bergoncang biLa Lari mendapatkan ayah *tee hee hee* dah nama pon monteL yee daakkk~

CG ada fobia dengan binatang yang satu nie...issskkk, nie semua gara2 kisah binatang nie meLekat kat rambut masa tengah tido...apeekahh binatangnya ?? haaa, nie dia :


yeaasss, ini Lipas yea adik2...kisahnya biLa duLu masa CG kecik2 tidur kat kampung, tiba2 rasa ada benda merayap kat rambut...biLa CG usik, dia tersangkut kat rambut and biLa CG rentap nak kasi dia jangan meLekat kat rambut, secara automatiknya Lipas durjana ini terbeLah kepada dua *eeeewww, geLi memikirkannya baLik* biLa dah badan dia terbeLah dia, makanya harusLah Lendir2 dia meLekat kat rambut...menjerit2 Lah oiii masa tuh...sebab tuh CG fobia sampai sekarang, tapi sekarang dah okayy Lah sikit...kaLau duLu, dengar Lipas jek dah meLompat atas kerusi pastu muLaLah macam nak menangis *hikhikhik*

dan oLeh kerana Lipas Lah CG cukup anti dengan kurma :


kesian kau, terpaksa terbabit sama..huhuhuhu~

oLeh kerana tekstur kurma nie macam Lipas *eeehhh, same kee ?? mampos mak CG marah samakan makanan dengan Lipas* CG sampai tak suka kat kurma...tapi biLa dah besar2 nie, baruLah reti nak makan kurma *waLau tak suka sangat* buLan2 puasa nie, tengok buah kurma pon terLiur, yee daakk ??


haih, macam2 kerenah rupanya CG nie...weLL, duLu CG pernah terfikir kenapa CG tak diLahirkan menjadi orang Lain..yeLah, jadi heLiza heLmi ke, jadi fazura ke, jadi izara aisyah ke or sape2 Lah kan...CG pun nak jadi cantik cam diorang, baik macam diorang, bijak macam diorang dan macam2 karekter Lah yang CG nak jadi...then, biLa menginjak dewasa baru Lah CG rasa bersyukur diLahirkan jadi diri sendiri...waLaupun kisah hidup CG tak perfect macam mana tapi CG tetap rasa seronok hidup menjadi seorang CG...kaLau tak, CG tak merasa nak ada kenangan2 sengaL macam CG cerita tadi...

so, waLau apa pun terjadi kepada kita just be ourseLf okayy...kita boLeh didik diri jadi Lebih baik tapi kita tak boLeh ubah sape diri kita...kaLau kita betuL2 nak berubah menjadi baik sekaLipun, do it for the sake of ourseLf, jangan berubah sebab orang Lain, arasso ??


Last but not Least, just be proud of who we are in past, present and the future...have faith !! insyaaLLah



p/s : kaLau CG bukan Lahir sebagai CG, mesti parents CG takde pengaLaman membesarkan manusia degiL macam CG nie, kan kan kan ?? *tee hee hee*


8 comments:

adibahfaizah said...

nice! rasa nak menghargai diri plag skang ni :)
BTW, tak suka jugak lipas ==".

cik gojes :) said...

adibahfaizah : same Lah kite...sepp sket :)

Nor Zilla Sensei said...

mesti rambut curl sampai lipas tu sesat..hehehe.. betul 2 dik, just be proud with ourself, setiap org ade klebihan masing2

HanNah said...

Wahhaha. Cik Gojes ni kan.. hehe.. Terbaikk :D

Jadi diri sendiri dan ubah diri kepada yang positif.. :D

zana said...

:)

cik gojes :) said...

NZS : hahahah...Lipas pon boLeh sesat gamaknyee~

cik gojes :) said...

hannah : yeah, berubah kepada yang positip...weehoo :)

cik gojes :) said...

zana : hye :)