Tuesday, August 21, 2012

ceritera hari raya


tahun ini beraya takdeLah meriah mana...mungkin faktor umur masing2 dah meningkat dewasa LaLu raya pon buat macam biasa2 sahaja...fakta hari raya CG pada tahun ini :

  1. first time pegi baLik kL - segamat, segamat - kL drive aLL the way dan ENCIK AYAH jadi passanger macam dato'2 duduk kat seat beLakang *normaLLy beLiau tidak percaya how i drive, ngehngehngeh*
  2. tahun ini rasa raLat sikit sebab takde gambar raya Langsung...i meang LANGSUNG yea...mungkin faktor semangat warna tema raya takde untuk tahun nie atau masing2 macam takde mood jee nak beraya macam tahun2 Lepas :) *mungkin juga faktor usia semua pakat dah tak mau gedik2 depan camera, tak mungkin Lah kan*
  3. duit raya mencecah RM 400 adaLah kemeriahan raya yang CG paLing suka...nampak tak betapa CG yang sudah 23 tahun ini masih Layak dapat duit raya berkodi2 *weLL, enjoy whiLe you can*
  4. baju raya ada 4 pasang tapi ada 2 Lagi yang tak pakai sebab seriousLy, jumLah rumah yang CG pegi beraya boLeh dikira dengan jari oLeh kerana ramai sedara2 yang dah kembaLi ke rahmatuLLah *aL-fatihah*
  5. boLeh dikatakan raya paLing sikit CG jamah makanan raya...sebab, masa puasa dah puas duk menghadap serunding daging  sampai feeL nak makan time raya spoiLed *hokhokhok, tapi makan jugak sampai perut cramp*

pendek kata raya tahu nie takde benda pun nak cerita sangat mungkin sebab mood takde gambar raya tuh menjejaskan segaLanya *hokhokhok, mengade sangat* tapi ape2 pun, aLhamduLiLLah coz CG masih Lagi berkesempatan sambit aidiLfitri bersama famiLy dan orang2 tersayang...semoga kita dipertemukan dengan ramadhan dan syawaL yang akan datang puLa :)

done beraya di segamat, mari ronda sedara mara in kL puLak...kot2 stiLL ade yang nak huLur2kan duit raya Legi kee kan ?? *tee hee hee* untuk yang masih di kampung, seLamat menyambung beraya dan kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara...dan yang akan kembaLi bekerja, seLamat kembaLi bekerja...ape2 pun, chiLL2 jee okayy !!

CG rasa, muka CG setanding adik yang kiri sekaLi biLa dapat duit raya :p


6 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hambuih, byknyer duit raya dapat....

maat aas said...

selamat hari raye...

http://contengdantaip.blogspot.com/

follow me

cik gojes :) said...

LD : hahahaha~ Layak Lagi dapat duit nie :)

cik gojes :) said...

MA : seLamat hari raya juga untuk anda :)

Fara Sofia said...

Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)

cik gojes :) said...

FS : seLamat hari raya juga :)