Thursday, August 16, 2012

gamat biLa aidiLfitri menjeLma :)


assaLamuaLaikum, disebabkan dah Lama tak menempek di bLog...makanya entry pada kaLi ini CG gauLkan bersama *hokhokhok, macam buat kuih Lah puLokkk*

berita 1 *ececececece* 

HAPPY BIRTHDAY deary NAZMI FAIZ MANSOR !!
umur dah 18 yawww, kemain budak nie...oLeh itu dah boLeh tengok movie x-rated *yeay, hehehe*
aLL the best to you and semoga sihat sejahtera seLaLu :)

ecececec comeL betuL beLiau punya gigi tuh...sep sikit~

berita 2 *hamboii tak habis Lagi beritanya*

tinggaL Lagi berapa hari jek Lagi, umat isLam akan menyambut HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN *eehhh, pakej sekaLi mintak maaf gamaknyee* setiap kaLi nak raya, CG tak payah nak bersusah payah seLak kaLendar bagai nak tahu raya dah hampir ke beLum...macam mana CG tahu raya makin menghampiri ?? berikut adaLah fenomena2 yang berLaku dekat2 nak raya :
  • jaLan jem tak ketahuan haLa tahap jemnyee...kadang2 boLeh sampai 2 jam sangkut daLam traffic..dari mana datang nyaa banyak2 kereta pon tiada tahu Lah CG *kaya orang maLaysia nie*
  • parking kat shopping compLex, market yakni kat pasar2 penuh sesajee...kene tawaf 4, 5, 6 juta kaLi jugak Lah kan baru nak nampak empty space *over exaggerate sungguh daku ini*
  • bukak radio dengar Lagu raya...officemate, roomate, schooLmate dan segaLa mate dah start feeLing2 downLoad Lagu raya kat pLayList...masuk shopping compLex, kedai2 runcit pun Lagu raya berkumandang...saahhh nak raya sangat dahh nie *pening2*
  • nampak makcik2, kakak2 dan adik2 kemain gaLak borong tepung, cornfLakes, chocLoate chip, chocoLate rice, tepung penaik, susu, butter dan segaLa macam bahan sebab semangat nak buat kuih raya *fuuuyyyooohhhh, kemain rajin...same Lah kitee...sep Lagik*
  • baLang2 kuih cepat betuL hiLang dari rak2 pasaraya...mau tak, sorang beLi sampai 10 baLang kuih raya *banyak sungguh kuih raya nak diisinya*
  • pakcik2, abang2 dan adik2 yang meniaga ayam, kambing dan Lembu tiba2 jadi tak menang tangan biLa customer datang beLi sekaLi 6 ekor ayam, berkati2 daging Lembu dan kambing *peerrgghhh, kayo orang meniaga ayam, Lembu and kambing nie* 

setakat nie, tu jee Lah fenomena yang CG boLeh Listkan..kaLau ada nak tambah, siLa pegi ke ruangan komen :)


berita 3 *takdeLah berita sangat*

oLeh kerana CG punyeeLah semangat nak beraya tahun nie, kemain awaL CG start packing barang nak bawak baLik kampung...hari RABU hari tuh Lagi dah start packing padahaL, SABTU nie baru nak baLik kampungnyee *tee hee hee* mostLy barang2 untuk raya macam baju, kasut ape semua tuh PUAN EMAK dah sound awaL2 sediakan before puasa...bukan ape, masa buLan puasa takdeLah penat sangat nak buat ape bende semua tuh...dah boLeh fokus buat ibadah jee...so, aLhamduLiLLah semua barang pun ade *berserderhana je CG, hekhekhek*

jom nak checkList barang2 nak raya : 

kuih raya,


checked !!

beg baju,


checked !!

handbag serbaguna,


checked !!

kemain nama handbag serbaguna...mana taknya, daLam handbag tu Lah ade make up, ade tisu, guLa2, pad, pen, handphone, beg duit, sarung duit...siLap2 kaLau tengok betuL2, anak singa pon ade :)

so, barang2 CG mostLy dah siap packing tinggaL beberapa benda jek Lagi...dah hujung2 nie, PUAN EMAK sempat Lagi tambah kuih untuk raya...kuih satu haL, kek Lagi...semangat punyee pasaL kan :)

korang puLak, biLa nak baLik kampung ?? dah buat persiapan dah ??




p/s : kepada yang tak dapat puLang beraya ke kampung, jangan sedih2 yea...ade rezeki, bertemu Lagi buLan syawaL tahun satu Lagi :) maaf andai ada saLah siLap sepanjang CG berbLog, peace yawww !!


4 comments:

Cik Rongoks said...

selamat hari raya CG ! ^^

cik gojes :) said...

CR : seLamat beraya untuk anda juga :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

minat nazmi ker?

cik gojes :) said...

LD : bukan sekadar minat...keain die hard fan dah neh~