Monday, August 27, 2012

hujung minggu dibuLan raya, boLeh gantung periuk beLanga :)


hamboiii tajuk kemain panjang tak beringat *tee hee hee* tapi betuL kot...daLam buLan2 raya nie, biLa tiba hujung minggu je...CG rasa, PUAN EMAK boLeh gantung periuk beLanga kat dinding sebab confirm takkan memasak punyee Lah !! dah nama pon musim raya *kita kan raya sebuLan kan, hehehe* hari sabtu and ahad Lepas, memang PUAN EMAK gantung periuk beLanga and angkut kitorang sekaLi memenuhi perut dengan memenuhi undangan rumah terbuka atau omputeh panggiL open house...sekarang nie, dah macam jadi trend puLak musim raya orang buat kenduri kawen, so bertambah LagiLah ketebaLan Lemak memakan makanan orang kawen yang Lazat2 beLaka :)

ini wedding PUAN EMAK punya second cousin :)

bermuLa hari sabtu pagi, BREAKFAST di rumah tok chu kat puchong, LUNCH kat wedding puan emak punya second cousin, HIGHTEA di rumah tok ngah kat shah aLam and LastLy baLik rumah terbongkang tido akibat kekenyangan *bhahahaha*

hari ahad puLak breakfast kat rumah jek makan cekodok *hoii sedap hoii*, LUNCH di putrajaya rumah tok tam, HIGHTEA di rumah pak Long kat sri kembangan and baLik pon membongkang meLepak kekembangan depan tv..siap boLeh bantai makan roti canai instant Lai tuh cicah kari Lebihan hari tuh...

kaLau tiba musim raya, jangan dok tanya La kenapa badan makin kembang macam di pam2...jawapnnya maLaysia memang kemain meLampau hidangan Lazat2 sana sini *hokhokhok* weLL, oLeh kerana our LoveLy brother sedang menikmati zaman2 bujangnya dengan menghabiskan masa dengan kawan2 beraya ke rumah hot chicks sekaLian, so...puan emak dan encik ayah cuma mengangkut CG dan adik bongsu CG sahajaLah ke sana ke mari *cikebom cikebom, eehhh ternyanyi jugak*

makanya, biLa dah berdua jee dengan adik perempuan, makanya camwhore time Lah kan !! *paksa jugak si budak mok neh amek gamba, kaLau tak dia bukan nak*

i Love my SONY cybershot camera..jerawat huduh hiLang tanpa kesan edit *bhahahha*

percubaan membesarkan mata yang sepet...sepat betoL~

adik CG bakaL menduduki peperiksaan besar tak Lama Lagi...ramai yang asyik bertanya, 'dah bersedia kee nak jawab SPM nie ??'...jenuh Laa aih nak menjawab :

ADIK SAYA NIE BARU NAK UPSR 11 SEPTEMBER NIE :)

kaLau CG berketinggian 170cm, kau bayang Lah budak darjah 6 dah nak sama tinggi...

daLam famiLy CG, kitorang punya ketinggian ikut baka bapak Lah gamaknyee yee daakkk...ini baru kami berdua, kaLau campur si 'AARON AJIS' tuh, dia Lagik tinggi *sambedodoL betuL semua nak meLepasi ketinggian aku* Lama2, CG yang paLing tua nie akan tenggeLam dek ketinggian diorang...ohh noooo !!


6 comments:

Aishah Jahirah said...

170cm?tinggi tu....ingatkan adik CG dah tingkatan.hehee hmpr sama tinggi dgn CG dah tu...

cik gojes :) said...

AJ : yupsie...Last ukur tinggi 170cm :) adik CG tak Lama Lagi, Lagi tinggi Lah dari CG gamaknyee~

dEdEQ dE wIshEs said...

HAH ? BRU NK AMEK UPSR KE ADIK CG TU ? MAK AI .. TGGI .. MESTI TGGI LAGI PD DEDEQ YG "KETOK" NI .. HAHA

cik gojes :) said...

DDW : huuu~ mmg baru nak upsr weh...siLa percaya :)

piko ija said...

haha..tggi bebenor...dah boley jadi bini org nie..

cik gojes :) said...

PI : hahahhaa...bini orang kebende...pegi sekoLah pon mak siapkan...huhuhu~