Friday, September 2, 2011

entry raya yang basi =)


weehoo !!! raya woooiii....raya !!! *okaayyy fine, hari nie dah raya ke 4* weLL, CG tengok ramai yang dah up cerita raya mereka yang giLang gemiLang tersebut...perrgghhh....nak buat macam mana kan, hari raya adaLah hari mengharamkan CG berada depan Laptop sebab kene pergi menghadap sanak sedara yang dah Lama tak jumpee tuh...weLL, korang semua dah habis beraya tak ?? kaLau nak ikotkan CG, rumah sedara2 kat segamat dah settLe kami ronda tapi yang kat area seLangor and kL nie beLom sempat nak round...maybe esok Lusa gamaknyaa...

tahun nie seperti tahun2 yang Lepas, raya CG tetap meriah dengan kehadiran sepupu sepapat yang kecoh2 dan bertambah dewasa segaLa...kaLau dari segi makanan puLak, memang mewah Lah kan...sebut jee Lah nak makan apee time raya nie...segaLa ketupat, kuah kacang, kuah Lodeh, rendah siat, rendang basah, rendang kering, apee jee Lah termasuk sate, korang boLeh makan sampai terbongkang *tapi CG tak boLeh enjoy makan sangat sebab tak nak baju mengetat kembaLi, HAHAHAHHAA* tahun nie first day raya kami sekeLuarga beraya kat rumah sebeLah bapak CG, biLa dah settLe2 makan, photoshoot segaLa baruLah meLuncur ke rumah sebeLah mak CG *nasib seberang jaLan jee*

so, entry nie akan sarat dengan gambar2 sahaja Lah okayy untuk tatapan semua =)

nie famiLy pakLong CG...8 orang anak kesemuanya tapi sorang tak dapat cuti kerja and tema diorang tahun ni adeLah, biru cair *yang baju oren tuh tersibuk puLak, HAHAHHA*

okayy, nie puLah famiLy CG...ayah CG anak kedua dari 5 orang beradik...tahun nie tema warna baju kami Lebih kurang sama puLak dengan famiLy pak Long, tapi kami semua warna turqoise...cari Lah mana CG *harusLah yang paLing tembun tuh kan...HAHHAHAHA*

yang nie puLak famiLy uda man, anak ke 3...tema famiLy diorang warna orange tahun nie...uda man CG tuh dah siap2 tukar baju meLayu sebab nak traveL baruLah kitorang sibuk nak photoshoot segaLa...pLus, gambar famiLy nie takde yang formaL sebab baby kecik tuh dah mengaruk dah...pon boLeh kan ~

nie semua anak2 hajah maznah *tok mak CG* tapi ada sorang missing in acion sebab beraya rumah mertua...sepatutnya ade 5 orang jejakas ganteng...tapi, yang ada just 4 jee Lah tahun nie gamak nyee =)

okayy, tak nak uLas panjang2 pasaL Loving coupLe nie...HAHHAHAA...puas pujuk baruLah reti nak posing amik gambar berdua *mak bapak sapee Lah nie, HAHAHAHAHA*

okayy, adik beradik nie memang poyo...nak2 Lagi yang tengah and paLing kiri tuh...yang paLing kanan tuh amatLah sopannyee *ahakss* biLa dah sedondon, wajibLah amik gambar bersama2 kan...baruLah gojes gitu =)


kaLau sebeLah ayah CG, sepupu2 CG ramai jejakas...ade 7 LeLaki yang kebanyakannyaa dah kerja and remaja...so, sebagai seorang wanita yang sangat bersopan santun dan pemaLu orangnyee, CG wojibLah maLu2 segaLa *okaayyy, Lempang Laju2...ngeee* so, CG kurangLah mix around dengan mereka....CG banyak duduk dapur dengan kakak2 and mak2 sedara jee...tapi, biLa tiba ke rumah sebeLah mak, i'm the hero !! 9 cucu haji othman, 7 daripadanya adeLah wanita cantik jeLita...

yeah...nie Lah sepupu2 CG yang rata2 dah meningkat dewasa...paLing kecik, adik CG yang perempuan tuh, darjah 5..

seperti biasa, famiLy CG wajibLah bergambar Lagi...

nie famiLy uda benai *bapak ustajah*...tahun nie tema diorang adeLah boria baju poLkadot...comeL jek masing2...maknyee pon dah nampak macam anak dah...HAHAHHAHA~

nie famiLy pak Long *bapak cik gadis meLayu*...harusLah diorang neh over di hari raya...masing2 retiss you...bergaya mengaLahkan CG *tak boLeh jadi nie...


biLa dah bergambar famiLy masing2, it's time to camwhore *aktiviti wajib anak2 dara perasan* :

younger cousins...from Left : dira, syahira, CG

okayy...cik fatheen nak masuk frame jugak bersama the turqoise =)

semua cucu2 bersama tok ayah and nenek...ngahahahaha...dah besar2 semuanyaa =) i wish arwah tok mak was there *aL-fatihah*

caption : nak datang beraya boLeh...nak datang meminang memang kene rembat dengan penyapu Lidi *kata bapak2 kami, HAHAHHAHA*

weLL, budak nie darjah 5...umurnya 11 tahun and tinggi dia dah nak setara CG dah neh *tak boLeh jadi nie* dah Lah muka pon copy paste muka CG, tinggi pon takkan nak copy paste kot...choooyyy~


tu jee Lah kot gambar2 yang boLeh tayang kat korang semua...tapi daLam banyak2 gambar, CG paLing suka gambar kat bawah nie :




okayy, sumpah innocent giLa muka zaman muda mudi duLu...


jangan jeaLous tau korang, CG stiLL dapat duit raya berjuta Lemon weh...semoga kita semua dapat berjumpa buLan ramadhan dan syawaL pada tahun akan datang...jangan syok sangat makan banyak2 time raya nie, kang tak pasaL2 sambung beraya kat hospitaL puLak...

anyway, masih sempat CG nak kata SELAMAT HARI RAYA peopLe !!

kepada yang bakaL masuk beLajar baLik, seLamat study...

yang bakaL menjadi student degree dan master di UTHM pada 7 september nie, SELAMAT DATANG !!

yang bakaL menjadi sekreteriat MHS untuk intake UTHM kaLi nie, SELAMAT BERTUGAS !!


errr, jom sambung beraya =)


8 comments:

miratun madihah said...

ramainya kaum keluarga,mesti meriah kan :)

CiK GorGeouS ! said...

MM : meriah sangat !!! dah macam pasar borong =)

Mohd Azrul Aziim said...

wow..ini mmg betul2 raya sakan ni. Btw, selamat hari raya CG.

CiK GorGeouS ! said...

MAA : harusLah *tiba2* seLamat hari raya juga !! =)

ouh iena said...

ohoi selamat hari raya :)

CiK GorGeouS ! said...

OI : seLamat raya juga =)

eyna lollipop said...

slmt ari raya.. :D

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1916c3c6ba5c9e2b78c3913412739314

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1916c3c6ba5c9e2b78c3913412739314

CiK GorGeouS ! said...

EL : seLamat hari raya juga =)