Friday, September 23, 2011

jom buat eksperimen !


kaLi nie CG nak ajak buat eksperimen mudah...serius, anda tak memerLukan bahan2 kimia yang bakaL menghasiLkan efek2 Letupan kaLau buat eksperimen neh =)

cuba korang ambiL seheLai kertas...seheLai jee cukup...tak kisah besar A4 ke, A3 ke atau besar buku Latihan garis satu miLik adik pon boLeh...asaLkan ianya seheLai kertas...

okayy, dah ada dah kertas tersebut ??? bagus...bagus...bagus...sekarang Letakkan kertas tersebut di hadapan mata korang and usap2 sampai Lah kertas tersebut terLetak eLok atas permukaan Lantai / meja...

seLepas itu ronyokkan kertas tersebut seperti ini :

ronyokkan sekeciL mungkin...mampat2kan sikit okayy...

kemudian....buka semuLa ronyokan kertas tersebut dan usap2 seperti yang diLakukan sebeLum kertas dironyokkan...usap2 sebaik mungkin sampai ianya jadi sekeping kertas yang sempurna semuLa...settLe ??

apee hasiL yang korang dapat ?? apeekah seperti ini :


weLL, mesti ade yang kata...ape kejadahnyee Lah yang CG ajak buat eksperimen neh ??? *bhahahha, kaLau di tangan korang sekarang ade kertas yang ronyok, thimbs up !*

saje nak korang experience macam mana rupa kertas yang eLok dan dironyokkan kemudian sedaya upaya dibetuLkan semuLa, akan terdapat kesan2 ronyokan jugak kan ?? weLL, kaLau benda simpLe tuh pon korang tak boLeh nampak, bermakna korang memang buta hati Lah...

ape yang CG nak sampaikan adeLah, ianya ibarat sekeping hati jugak...biLa hati seseorang itu dah di Lukai, ianya boLeh disembuhkan tapi tak bermakna tak akan meninggaLkan ape2 kesan pada hati tersebut...sakit itu hiLang, tapi ia akan sentiasa terpahat membentuk Luka yang kekaL =)

fikir2kan Lah ye sebeLum sakitkan hati sesiapa =)


16 comments:

gadis bunga said...

betul betul . hati kalau dah terluke susah nak sembuh balik kan .

CiK GorGeouS ! said...

GB : sangat !

AIEN NOT ALIEN said...

lamunan terhenti selepas tersedar...

senyum ya cik gojes... :)

CiK GorGeouS ! said...

ANA : yeah, jom senyum Lebar2 !

izzie izzam said...

wow..mksud yg mndalam..huhu..tpi stuju sngat..:)

CiK GorGeouS ! said...

II : yeah...bahasa seindah pujangga~ =)

farah hanim said...

tandanyee???
heheee
fikr la elok2
hheee

CiK GorGeouS ! said...

FH : tanda tanya...papan tanda...bhahhaa~

InsanBiasa said...

boleh buat novel dah nie..hihi..

NaimJamaluddin said...

terharu naim cbb CG mlwt blog naim yg x sbrpa tu...
jika nk bndg dgn CG mmg jauh beza sgt...
hrgai sgt lwtn CG ke blog naim baru2 ni...hehe
cntk blog CG dgn nafas baru ni...

CiK GorGeouS ! said...

IB : haipp...jangan nak mengada sangat boLeh ??? bhahahha~

CiK GorGeouS ! said...

NJ : aLahai...takde pee Lah...terima kasih Lawat baLik pastu komen segaLa...CG biase2 ajee =)

LadyBird said...

kertas yg telah diroyokkan tu jugak leh dibuatkan brgn kraftangan.. hihi.. sory lari dr tajuk..

hati ini mmg mudah terluka.. bukan sekadar seperti kertas dironyok.. rasanya seperti kertas yang direndam dalam air selama seminggu rupenyer..

CiK GorGeouS ! said...

LB : yeah...ade kebenaran di situ =)

Anonymous said...

menyesal baca... eksperimen yang membuatkan hati terluka ...

Anonymous said...

kesian...hidup macam nie.. akak doakan hidup adik aman dan diberkati allah...

MIRA RAJIN BELAJAR,MIRA AKTIF BERSUAKN DIALAH MIRA!!!!