Sunday, September 25, 2011

tragedi 24 september 2011


yeah, strange right when you can't see CG update entry seharian semaLam ?? *seLaLunya sehari sampai 3-4 entry CG nak tempek* weLL, actuaLLy i was busy attending HARI MEMBENGONGKAN DIRI bersama kanak2 KKDK *it was actuaLLy a famiLy day* bermuLa dari sesi merapatkan ukhuwah di kampus sebeLum bertoLak ke bpmaLL menaiki bas bersama2...weehoooo !!! Lamee betuL tak naik bas Lepas JEMANG ade neh *tee hee hee*

aLaaa, aktiviti kami biasa2 jee...ice breaking and game sket, beramai2 memenuhkan bas JOHORE MOTOR menuju ke bpmaLL, then mini bowLing tournament bersama2 rakan2 tersayang yang Lain...ade a few pictures jee yang CG sempat snap sebab seronok sangat bowLing and bersenda gurau dengan yang Lain2 =)

a few girLs yang sempat di snap dengan gaya posing : hentam sajaLah~

dis was a candid pose...tapi cooL jugak gambar nie kan =)

some of the men...bhahahha....sumpah macam misi mencari jejaka maskuLin !!

and tiba2 mereka dah tak maskuLin dah....HAHAHHAHA =)

ini bukan konspirasi menjatuhkan irna..thumbs up untuk irna yang berusaha naikkan score !! =)

and actuaLLy, semaLam adeLah birthdah geng kami juga...tok siak !! HAPPY birthday...aktiviti semaLam adeLah sangat simpLe but i'm gLad everybody's enjoyed the simpLe occasion and somehow bonding famiLiness itu semakin erat dan hopefuLLy akan bertambah erat Lah hendaknya...

amiiinnn...


Lepas sesi bergambar and penyampaian hadiah semuanya, masing2 pon kembaLi ke pangkaL jaLan *HAHAHHAA, macam dah sesat sangat jek rupanyee* but my day didn't ended just Like that...

Lepas tuh, CG and my other housemates : CIK ANIS, CIK AUNI, CIK FASHA *baLik awaL sket* and CIK AMALINA meneruskan misi shopping tanpa batasan *padahaL, duit bukan adee pon* tak cukup kat bpmaLL, after maghrib kitorang bertoLak ke square one maLL and macam biasa, KARAOKE TIME !!! giLa betuL...1 jam setengah daLam biLik karaoke, berpeLuh macam buat 5 round berLari sekitar stadium UTHM *bhahahhaa* mana taknya, orang menyenyi jee...kami siam berjoget segaLa macam movements sampai puas hati...HAHHAHAAH...memang puas Lah !! pastuh, seLection Lagu semua nak yang tinggi2 supaya boLeh menjerit *tee hee hee*

dah puas memenatkan diri, kitorang teruskan dengan menunggu movie BINI BINI KU GANGSTER yang ditayangkan pada jam 10.45 maLam *okayy, Late night movie sekaLi sekaLa apee saLahnyee kan ??* i won't say movie nie best sangat atau tak best sangat...for me, it's something different jugak Lah kan to see a woman became taiko kawasan...thumbs up untuk Lakonan shaheyzi sam and yana...intan Ladyana memang kene banyak beLajar untuk watak2 macam tuh *maybe dia Lagi suits dengan watak keperempuananan yang totaL* story Line so-so jee tapi punchLine watak yana and sam adeLah awesome...cute dan romantic zaman kini *it's not oLd fashion way*

Lepas movie, and yesssssss i'm starving *yeeLah, time Lunch tak LaLu nak makan, HAHAHHA* so on the way baLik tuh we stopped at mcd PARIT RAJA *see, parit raja dah maju okayy* weLL, biLa CG dah starving especiaLLy, memang siLap besar Lah orang yang cari pasaL dengan CG...i hope manager mcd PARIT RAJA wiLL take this matter seriousLy :

'ade satu kaunter nie ambiL order customer before us *CG and kak auni* and of coz Lah kami tak buta Lagi nampak kaunter itu masih di buka...then, budak yang jaga kaunter tuh pon terusLah isi order customer before us tuh and then kitorang pon dah sampai kat depan Line...then suddenLy, budak yang jaga kaunter itu hiLang dari pandangan without saying anything and kitorang tunggu kejap sampai Lah Line sebeLah kami dah berganti2 orang dah...

CG takdeLah kurang ajar snagat nak marah kee hapee and CG panggiL one of pekerja kat situ and tanya : 'kaunter nie bukak tak dik ??' pastuh dia kata diorang bukak satu kaunter sahaja...and there, CG dengan kak auni pon beraLih ke kaunter yang sebeLahnya tuh...heyy, i'm stiLL smiLing okayy...Lepas buat order semua CG terus panggiL budak tuh and cakap baik2 : 'dik, Lain kaLi kaLau tak bukak kaunter, jangan biar customer tunggu tak bagitahu pape okayy ??' and she said sorry after that...okayy Lah, CG takde nak marah pon just geram biLa management macam tuh...customers aLways right what ?!'

okayy, tuh just ketidak puas hatian CG sket Lah tentang management kat situ and takdeLah sampai CG nak marah2 sebab serve Lambat kee hape because i know it's 1 a.m in the morning kan...ramai yang dah berapee nak produktif samee Lah macam geng2 rumah CG yang Lain...tapi, CG hairan jugak Lah...kenapee CG macam hyperactive sikit yee masee tuh *BHAHAHHA* Lepas makan, kitorang pon baik and of coz Lah tidur dengan nyenyaknyaaaaa...

baikLah, ini adeLah cerita yang useLess dan agak panjang...thanx for reading !! =)


4 comments:

Nor Atiqah Aima Roslan said...

sy suke gmbar n0 2~!!! hehehe

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : HAHAHHAHA !!! gambar tersebut sangat ceria kan ?? =)

Akmal Ezzah Alias said...

hepi frenship!!!!

CiK GorGeouS ! said...

AEA : thank you !