Thursday, September 22, 2011

mana2 pon sama tapi UTHM ternyata berbeza =)


seLamat hari khamis semua !! weeehooo, hari ini masih jugak tak produktif bagi CG sebab most of things are stiLL moving sLow...tak sangka, settLekan subjek ambiL masa Lama macam neh *saLah CG okayy, UTHM terchenta sangat efisyen*

UTHM gemiLang akan dijuLang
terajui apLikasi sains dan teknoLogi
*LaLaLaLa~ tiba2 semangat nyanyi Lagu universiti*

haaa...entry kaLi nie CG suka nak ceritakan betapa UTHM teLah membangun dengan jayanya dari fizikaL...sape yang duLu pernah datang UTHM kate macam padang jarak padang terkukur, sekarang korang yang akan menganga tengok bangunan2 yang tersergam indah daLam kawasan universiti *okayy, nak buat muka bangga jap sambiL kembang kempiskan hidung* biLa fasiLiti membangun, CG yakin semua perkara termasuk kuaLiti pengajian, kuaLiti sports dan segaLa akan meningkat jugak...CG yakin dengan dato' NC CG yang tersayang !! *harap2 dato' baca, BHAHAHAH*

masa CG baru mendaftar *Lebih kurang 3 tahun yang LaLu, mak aih tua sudah CG* CG tengok UTHM nie memang kecik habis Lah...punyee Lah hina CG rasa biLa kampus kami kat pekan parit raja tuh macam rumah kedai sahaja *masa tuh La* tapi sekarang, syok sket Lah sebab UTHM dah cantik kot...asyik cakap dah cantek jee kan CG neh dari tadi, okayy...jom Lah tengok gambar2 bangunan baru yang sempat CG snap time jaLan2 around kampus 2 minggu Lepas *punyee Lambat Lah kan nak update nyee*


okayy, nie mamang antara bangunan yang sangat menjadi kebanggaan warga UTHM Lah *agaknyee, ke CG jee ??* punyee poyo tak poyo bangunan neh, ade Lif okayy...jangan main2...bangunan pertama yang ada Lif kat parit raja *HAHAHAHA, okayy...cukup2 Lah geLak* weLL, nie memang port Lepak yang best Lah sementara menunggu nak ke cLass yang seterusnya atau biLa hujan and tak boLek baLik *makLum Lah naik motor jee*


masjid UTHM nie beLum siap secara totaL Lagi...tapi dah boLeh masuk daLam Lah *sebab dah pernah buat Lawatan secara haram masuk daLam bangunan, pheewww* serius, memang Lawa okayy masjid nie...tenang jee biLa tengok Luaran dia...apetah Lagi biLa masuk daLam...tapi memang dah nak siap dah neh, tinggaL sikit2 jek kat menara Luar tuh...


ini FAKULTI KEJURUTERAAN AWAM DAN ALAM SEKITAR (FKAAS)...yeah, memang kene Lah dengan nama fakuLtinya yang dekat dengan aLam sekitar, so bangunannyaa memang berasaskan warna hijau yang meLambangkan aLam...besar ouh fakuLti baru neh !! terLetak kat beLakang2 sikit berhampiran koLej kediaman..


ini puLak bangunan cikgu...bhahahaha~ FAKULTI PENDIDIKAN TEKNIK DAN VOKASIONAL (FPTV)...duLu fakuLti nie namanya FPTeK, pendidikan teknikaL kaLau tak siLap...kitorang biasanya panggiL diorang nie cikgu jee...bangunan nie terLetak bersebeLahan dengan FPT..


haa...nie Lah fakuLti CG...FAKULTI PENGURUSAN TEKNOLOGI (FPT)...purpLe coLour okayy...HAHHAHA...ramai yang dok sebok kata kenapee fakuLti CG takde tuLisan meLambangkan nama fakuLti ?? actuaLLy nama fakuLti CG nie bakaL diubah...tengah tunggu keLuLusan gamaknye....tapi yang penting, bangunan baru nie ternyata sangat awesome dari bangunan rumah kedai kat kampus bandar duLu *no offence*


haaa....yang nie puLak FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN MULTIMEDIA (FSKTM) nama Lama fakuLti adeLah FTMM, fakuLti teknoLogi makLumat dan multimedia...katanya, bentuk bangunan nie macam aLa2 CPU Lah kan...tu pasaL warna nyee pon macam metaL2 gitu...
so amacam ??? ade yang berani nak kata UTHM macam padang jarak padang terkukur Lagi ?? meh sini nak cucuk mata...nie baru bagi gambar2 bangunan baru, beLum bagi gambar2 bangunan yang sedang dibina Lagi...haaa...so, kepada yang nak sambung study nanti, CG syorkan korang sambung kat UTHM sebab prasarananya yang baru dan suasana beLajar yang sangat kondusif okayy...korang tanya sebab apa kene sambung bLaja kat UTHM ?? of cos Lah sebab ada CG !! bhahahah~

okayy, ini betuL2...UTHM memang menyediakan fasiLiti yang setanding dengan universiti yang sedia kukuh macam UiTM, USM, UIA, USM dan Lain2 Lagi...maLah, sekarang nie UTHM adaLah antara universiti teknikaL yang sedang meningkat naik tau ??? tak percaya ?? boLeh Lah Lawat Laman web rasmi UTHM Lepas nie : www.uthm.edu.my dan kemudian boLeh Laa tengok segaLa achievements yang pernah UTHM dapat~

CG takkan berkata2 kaLau CG tak aLami sendiri okayy ?? anda buat piLihan (^^,)v


36 comments:

BisMi Aishah said...

tak merasa sume tue..
mungkin time konvo nnt boleh bergambar :0
uthm

CiK GorGeouS ! said...

BA : haa...masa konvo nanti, kene meLawat semua bangunan okayy =)

said...

Saye memang aim nak masuk UTHM. Harap2 dapat untuk UPU januari nanti. InsyaAllah..

;)

CiK GorGeouS ! said...

ain : Haaaa...insyaaLLah akan dapat masuk...semoga berjaya okayy !

Azhafizah[フィザ] said...

pernah lalu je kat sini..UiTM diHatiku..hehe..

CiK GorGeouS ! said...

azhafizah : bhahahhaa~ LaLu ?? nanti singgah okayy~

aien said...

lawa2.ada rezeki akan menyinggah,hehe

kotak hitam said...

menarik.....
tapi den UNIKL tetap dihati...hehehe

CiK GorGeouS ! said...

aien : jemput2 singgah~

CiK GorGeouS ! said...

KH : pon boLeh =)

DianaAzis said...

Cantik..mmg berbeza..saya ni kiranya alumni UTHM la..skrg dgn UTM pulak..UTHM tetap dlm ingatan..Cik Gorgeous telah mengembalikan kenangan di sana.. :)

CiK GorGeouS ! said...

DA : HAHAHA...takpee...bagus untuk simpan kenangan dengan UTHM terchenta neh =)

Areef Ibn Naim said...

salam,

wah, mmg cantik... tang library tu paling suka tgk... hrp bukan skdr bangunan je cantik, tp rajin2lah gi library tu... :)

CiK GorGeouS ! said...

AIN : bhahahaha~ memang rajen Lah pegy Libry tuh =)

Mohd Azrul Aziim said...

Aziim pernah pergi ke UTHM sekali, time tu Team Hoki UiTM lawan UTHM. Memang besar tempatnye.

CiK GorGeouS ! said...

MAA : haaa...sekarang neh Laaaagi besar okayy...meh datang sini Lagik~

emmetnadzirahishak said...

memang bangga dengan UTHM... *lebih bangga dengan masjid baru. insyaallah bulan depan handover dah~!!!

sangkakelubi said...

sy pon student uthm juga..:-)

CiK GorGeouS ! said...

emmet: HAHAHAHA...saye tahu kenapee awak bangga sangat tuh~ bhahahha~

CiK GorGeouS ! said...

sangkakeLubi : haaa...mari bangga bersama sama =)

azeelia azman said...

errr xsempat nak jelajah smua lagik lahh CG hehe

:P

CiK GorGeouS ! said...

AA : haaa...takpee...sempat Lagi nie nak gi jeLajah =)

luya.لويا.:) said...

dulu amik course ape kt uthm

CiK GorGeouS ! said...

Luya : kos pengurusan teknoLogi pembinaan :)

Anonymous said...

Nak tanya. Fakulti management okay tak?

cik gojes :) said...

anon : fac management sangat okayy :)

Anonymous said...

mmg trbaik da skarang UTHM. aku skarang blajar degree kat sini fakulti FPTV. fasiliti dia pon mmg puas hati. tpi UTHM still dlm membangun. tengok la UTHM boleh kalahkan U luar negara

Anonymous said...

Sisss CG... Boleh bagi penerangan sikit tk pasal pengurusan teknologi which mean course yg sis apply tu. Thanks :))

Anonymous said...

Sisss CG... Boleh bagi penerangan sikit tk pasal pengurusan teknologi which mean course yg sis apply tu. Thanks :))

Anonymous said...

Salam CG..just read the entri..haha..
No Tanya skit ni..
Adik saya dapat sambung ijazah sarjana Munda pengurusan teknologi undet FPTP di UTHM..
Masalahnyadia ni OKU..cacat pendengaran.
Ayah kitorang berat nak lepaskan dia sambung dengan alasan dia OKU n susah nk belajar mcm budak normal yang lain.
Sebagai Kakak sy xknlah x support dia kan..tp sy xnak dia gaduh ngan ayah.
Ok..pendapat CG..bolehke OKU mcm dia belajar.suasana belajar n lecture adakah membantu dia kat sana.
Utk makluman CG dia guan alat pendengaran..Kalau dia xpakai mmg xdengar langsung.n dia blah bercakap sikit..

Nurul Atiqah Binti Juhaili said...

salam sis..sya dpt tmuduga utk kemasukan uthm dlm bidang pendidikan teknikal dan vokasional binaan bngunan..nak tnye klau ad kwn2 sis yg tau ap soalan yg selalu kne tmuduga nnt..

Nurul Rabiatutadawiah said...

Hello CG. Nak tanya sikit, pemakaian ke kelas di uthm caner? Pls reply, I need some info right now. Thanks!

Anonymous said...

Pemakaian sopan. Dan tidak terlalu teruk. Ok je. X terlalu formal

baru belajar.budak said...
This comment has been removed by the author.
baru belajar.budak said...

Salam cg pengurusan teknologi belajar pasal ape je ye?

Anonymous said...

Salam, CG. apa peluang kerjaya slps habis bljr pengurusan teknologi ni? Tq..