Saturday, March 17, 2012

bakaL pengantin shouLd read this, juga pengapit =)


hari nie, topik kita agak gataL merenyam sikit *HAHHAHAHAHA, sengaL* isu hari ini ada kaitan dengan KAHWIN...awwwuuuummmm !! mak jemah, mak senah, kak bedah segaLa pasti tengah meLompat Lompat keseronokan tengok isu yang nak diketengahkan oLeh CG hari ini...weLL, kaLau nak dapat tips maLam pertama itu, CG terpaksa mengecewakan hati kaLian...ini bukan isu daLam keLambu okayy adik2 *hikhikhik, intro rase nak Lempang diri sendiri*

isu hari ini adaLah mengenai PENGAPIT PENGANTIN *ehemmm*

sekadar gambar hiasan...suka sebab simpLe dan cantik =)

weLL, dengan tak semena mena...hari ini CG tiba2 teringat kat satu wedding yang CG pernah attend duLu...majLis tuh memang grand and awesome segaLa dari segi, cumanya CG rasa pemiLihan pengapit itu adaLah tidak sesuai...don't get me wrong, CG tak kata PENGANTIN tuh tak cantik...tapi kaLau dah PENGAPIT itu MODEL yang memang Lawa orangnya, seriousLy seri PENGANTIN itu adaLah tenggeLam...CG tahu pengapit tu modeL pon sebab Lepas bersanding tuh, orang ramai Lebih banyak bergambar dengan pengapit berbanding pengantin *sadis weh*

dan oLeh sebab ituLah terkeLuar statement kat FB CG :  'pssttt, untuk kaum hawa yang nak BERSANDING...siLa cari pengapit perempuan yang KURANG LAWA dari anda...tenggeLam seri pengantin hoii !! (^__^)v'

ianya tertaip atas dasar rasa kasihan terhadap PENGANTIN sahaja...takde niat Lain Lah puLak...tapi tiba2 CG dapat private text dari somebody yang tertuLis *ini CG dah summary kan* :

'saLam, biLa you keLuar statement macam tu tiba2 i terfikir ape agaknyee perasaan BAKAL pengapit yang dipiLih ??? mesti diorang rasa, diorang dipiLih sebab diorang tak cantik...what's your opinion ??'


aLamak !!! tak sangka jadi big issue puLak...weLL, tak bermakna kaLau si pengantin tuh dah piLih kawan dia tuh jadi pengapit, yang kawan dia tuh tak cantik atau tak hensem...pada CG, hari persandingan nie kan ibarat PENGANTIN menjadi RAJA SEHARI, center of attraction...kaLau dah memang pada azaLinya PENGAPIT yang dipiLih tuh memang hensem atau Lawa, CG rasa maybe yang si pengapit tu boLeh kurang2kan MELARAM masa wedding tu...tu jee...yang PENGAPIT tak perLu nak overdressed dari pengantin...that's what i mean...

contoh Lain puLak, kaLau PENGANTIN itu orang biasa2, jangan Lah ambiL ARTIS PUJAAN MALAYA jadi PENGAPITNYA...dah tentu2 mata orang ketibaan akan memandang yang famous amous itu...atau, PENGANTIN itu rupanya biasa2 sahaja, pastu pegi ambiL PENGAPIT yang memang muka pan asian tahap tak jemu mata memandang Lagi singLe dan stok buat bini atau suami *paham tak ?? hekhekhek*

tapi seriousLy, terpuLangLah kepada PENGANTIN yang memiLih bakaL PENGAPIT...cumanya, jangan sampai seri pengantin tu hiLang gara2 saLah piLih pengapit sudah Lah kan *pesanan khidmat masyarakat di bawa terus dari bLog cik gojes*


seLamat berhujung minggu !! mesti ade invitation kawen kan ???


tahniah jugak untuk batchmate CG, wanie atas pernikahan beLiau semaLam dan hari nie adaLah majLis sandingnya di seri manjung...okayy wanie, kau adaLah orang ke 7 daLam SERATAS21 yang dah tamat zaman bujangnya *hikksss, congrats* sorry tak dapat datang...semoga kaLian menempuhi aLam perkahwinan dengan jaLan yang diredhai...and, ehem...sorry, curi gambar TUNANG anda di FB =)

 



p/s : CG rasa, perempuan yang private message CG tu adaLah bakaL PENGAPIT...mungkin dia rasa terhina kot dengan statement CG...sorry =)

8 comments:

AsMiza said...

mak aih..ramai jugak batch korg da kawen upenye..

CiK GorGeouS ! said...

kak miza : egem...baru 7 orang...counting Lagi nie...hehehe =)

Shaherah said...

CG.. haha.. pernah ternampak situasi macam ni.. bukan kawan pilih pengapit kawan tau.. ade pengantin perempuan pilih pengapit tu adik perempuan tu sendiri.. kebetulan adik perempuan pengantin tu memang cun.. mata memandang kat adik dah mula lah dieorang wat perbandingan..

CiK GorGeouS ! said...

shaherah : ahahha~ tu Lah yang CG maksudkan =) hahahaha~ kompom akan buat perbandingan~

misyamissyou said...

hoho..hurmm ala boleh je pengapit lawa n cantik..cume jgn la berlebih drp pengantin..sian pengantin huhuu

CiK GorGeouS ! said...

misyamissyou : hahahaha~ tu Lah pasaL...sebab tuh CG kata nanti seri pengantin boLeh hiLang =)

DRceria said...

Cik Gojess... kalau DRC lah kan,,,,, pengapit ni jgn over sangat le... tu jep..huhuh

CiK GorGeouS ! said...

DRC : yeah, ituLah yg cuba disampaikan...HAHHAHA~