Tuesday, November 13, 2012

Long time no bLog, once bLog comes with baby :)



tudiaa....Lama tak tuLis bLog, sekaLi tekan2 punat keyboard nie terus menempeL gamba CG dan baby comeL *hikhikhik* riLek...riLek...riLek kepada para jejaka di Luar sana yang menaruh hati, Limpa mahupun hempedu pada CG, ini bukan anak CG ohkayyy *hikkkssss* ini baby danish, anak kepada big boss CG...comeL hokayy...ini yang rasa nak cepat2 dapat baby nie ~

oh, sejak dua menjak cuti sekoLah makin menghampiri nie, kemain meLigat manusia manusia yang Lahir sezaman dengan CG dah nak menamatkan zaman bujang mereka...howyeah !!! tahniah2 !!! weLL, daLam pada mereka2 tuh tengah Ligat buat persiapan kahwin, CG pon dengan secara tak sengajanya pun teLah terjebak dengan mereka Lah *bukan CG nak kawen okayyy, beLum Lagi* dah semua kawan2 yang tengah buat persiapan kemain rajin tanya pendapat CG, makanya CG pun suka hatiLah bagi option2 yang tengah in dengan pengantin sekarang...


hekhem...ini cantik hokayyy untuk dibuat outdoor photoshoot yang simpLe2 jek...


baju dena baharin ini simpLe tapi menepati ciri2 musLimah tapi tetap anggun di hari bahagia :)


kepada semua yang sedang sibuk buat persiapan tuh, semoga berjaya okayh !! siLa Listkan segaLa benda ak dibuat sebeLum majLis berLangsung macam checkList baju pengantin, hantaran, catering, goodie bags dan macam2 haL Lagi...buat preparation awaL2 okayyy...


by the way,
perasan tak ??

duLu kemain payah budak2 muda nak kawen sebab takut di cop gataL atau pandangan masyarakat terhadap pasangan muda mesti seLaLu negatif....tapi sekarang, kahwin muda tuh dah macam trending puLak...eLok Lah, dunia sekarang nie macam2 boLeh jadi...so, Lebih baik kawen muda dari buat maksiat kan ?? semoga kehidupan seLepas berkahwin itu mendapat rezeki yang meLimpah dari ALLAH :)

bagi yang kawen muda, jangan ingat nak syok kawen jeee...tanggungjawab kene FAHAM dan AMALKAN okayy :)


orang tanya CG, kenapa tak nak tunang or kawen daLam masa terdekat nie ??

satu, 
CG beLum ada caLon.

dua,
CG yakin yang PUAN EMAK dan ENCIK AYAH beLum bersedia nak menerima menantu.


maka, kukuhLah reason untuk kekaL singLe buat masa sekarang...jom kumpuL duit berkepuk kepuk duLu !! weeehoooo~

4 comments:

Zaf98 said...

huhuu...sabar ye kak...
kal0 dah jod0h takkemana~ ;)
hihiii...~

cik gojes :) said...

zaf89 : hahahah~ memang beLom nak kawennyee dikk oii :)

Cik Yaya said...

hehe..tul la..skeng zaman org kawen muda..xpela..itu lebih baik kan..mcm yaya jgk..lau bole nk kwen,tp en.stdy lg..heeeee tgu 4thun lg..wuuuu

cik gojes :) said...

CY : first thing first...kaLau dah bersedia baruLah boLeh kawen yee daakkk ?? kang buat naya anak teruna orang jeee..