Friday, November 16, 2012

istanbuL, aku datang ! :)



bertempek besar godang poster fiLem di atas menandakan CG bagi 5 bintang untuk ini cerita...weeewwwiiiiittt *tepok kuat2 sambiL main gendang* okayy, i know...CG Lambat...kemain semua manusia terdekat pakat dok pegi tengok cerita sweet nie awaL2 dah pastuh dok hapLoad kat FB twitter bagai memberitahu betapa cerita ini adaLah cerita wajib tengok untuk tahun ini *hikkk, CG pon nak kata begitu*

weLL, memandangkan genre cerita ini boLeh di toton oLeh segenap masyarakat...makanya, CG teLah mengangkut PUAN EMAK, ENCIK AYAH dangan SI DEBAB BONGSU menonton cerita ini di pawagam berhampiran rumah *rasa sweet giLa pegi tengok wayang dengan famiLy* actuaLLy dah Lama jugak tak tengok movie or berjimba2 nie, makanya hari ini ENCIK AYAH dengan baik hati menaja sesi terapi otak untuk CG *hikkksss*

kenapa CG sarankan awak2 semua pegi tengok cerita ini ?? meh sini nak khabo :

  1. sebab ini fiLem buatan MaLaysia yang berkuaLiti. support Lah industri perfiLeman yang tak buat cerita membodohkan diri *if you know what i mean*
  2. sebab scenery cerita ii adaLah teramat awesome dan begitu menakjubkan. dan tak mustahiL kaLau tiba2 Lepas kawen, CG ajak husband pegi buLan madu kat istanbuL *awww*
  3. jaLan cerita dia tak meLeret dan memang tak bodan dari satu scene ke satu scene yang Lain.
  4. Lagu2 daLam cerita ini jugak adaLah sweet giLoss babenggsss.
  5. Lisa surihani punya ekspresi muka adaLah sangat terbaik dan comeL !
  6. animation2 yang cooL jugak menjadi penyumbang kesedapan cerita.
  7. dioLog dan pengucapan bersahaja dan tak rasa macam ayat2 romantik cLiche yang kita dengar so ianya dekat dengan feeLing2 bunga2 generasi masa kini.
  8. watak beto kusyairy adaLah paLing bersahaja dan teramat memberi kesan mendaLam pada CG *eeehhhh, tak pasaL*
  9. beto sangat sweet.
  10. baju2 yang Lisa pakai adaLah sangat REMAJA yaww !!


beto kusyairy, panahan mata menggetar jiwa, senyuman manis menggoda si dara...eeewaaahhh~

'awak, saya takkan mintak peLuang kedua...saya cuma mintak, beri saya satu peLuang nie sahaja' 
- harris, IstanbuL, Aaku Datang ! :)


Lisa surihani, superb expression !

'aku akan buat sampai dia propose aku, wish me Luck ! XOXO, D'
 - Dian, IstanbuL, Aku Datang


p/s : future husband, siLa sabar dengan angan2 jiwang saya okayy ??


24 comments:

jue said...

wahh ni kene tengok ni..kita pun ade angan2 nak g istambul..hee

^_^

Syaz Rozelt said...

review yg bgos..mcm kena tgk nie..hihi

Mummy Adriana said...

nak tengok tapi tak sempat lagi! Lisa is the strong reason for me to watch this movie :)

noornazuha said...

akak jrg sgt tgk citer melayu...last tgk pun x ingat citer apa....tpi akak paling suka Baik punye cilok...lawak tahap gaban..hehehe....citer Istanbul Aku Datang ni belum lagi laaa....tnggu astro first jeh laaa agaknyee

cik gojes :) said...

jue : samee Lah kite...istabuL memang Lawo :)

cik gojes :) said...

SR : yeah, siLa Lah ke panggung berdekatan anda :)

cik gojes :) said...

MA : siyes, Lakonan Lisa sangat2 membanggakan...tak banyak interaksi, tapi mimik muka pun dah comeL !

cik gojes :) said...

noornazuha : CH pon jarang tgk cerita meLayu kat panggung, tapi kaLi nie tengok jugak sebab ramai pon dah riview best :)

hainom OKje said...

Best eh cik gojes.... boleh tengok ni....

hainom OKje said...

Best eh cik gojes.... boleh tengok ni....

deqjamucuxx said...

toink2 . terus rasa nak tengok besok ! ok besookk ! haha

Piepy said...

nak tengok jga.. btw, lisa cute sgt! hehee

cik gojes :) said...

deqja : siLa2...memang tak rugi pon..

cik gojes :) said...

piepy : yeah, Lisa teramat cute !

cweet pinky said...

wah3 , CP tak tgk g ...

cik gojes :) said...

CP : haaaa...pegi tengok okayyhh :)

Cik Yaya said...

ramai kate besh..
yaya xtgok lagi lorh..nk owg banje tgok wyg..haha ;p

nunnaly said...

besh ke? oke. t nak tgk :)

btw, anda dijemput utk memeriahkan lagi megagiveaway by me. jom2
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/1st-mega-giveaway-by-girl-on-slope.html

nisa said...

Wah mcm nk tgok plak bila baca review ni..wink2x

cik gojes :) said...

CY :haaa...pegi cepat tengok :)

cik gojes :) said...

nunnaLy : huuuu~siLa2...insyaaLLah :)

cik gojes :) said...

nisa : huuu~ siLa tengok cepat :)

matapena said...

nak tanya,waktu pengambaran filem ni lisa dah kahwin ke belum??

cik gojes :) said...

matapena : dah..in fact masa penggambaran, yusri ade skaLik.