Wednesday, November 21, 2012

inventions and iteLLigence :)


haLLo2 peopLe...memandangkan CG adaLah budak construction, tiba2 CG macam tertarik dengan benda aLah ini yang CG dapat dari 9gag yaww *giLa kau 9gag boLeh cetus idea kreatif ini* mungkin whoever yang berada daLam construction fieLd macam arkitek, engineers, designers atau mungkin pereka2 barangan eLektronik boLeh impLement benda nie di maLaysia *ke dah ade eh ??*

kagum Lapan juta kaLi sebab tak pernah terfikir :)
based on komen2 para iLmuan tak bertauLiah yang komen di FB CG, maybe produk nie boLeh diketengahkan daLam penggunaan di maLaysia terutama sekaLi di rumah2, hoteLs atau bangunan syarikat2...cuma maybe boLeh dibuat penambahbaikan supaya ianya seLamat dan praktikaL digunakan di maLaysia...YEAY !! :)

okayy...habis cerita benda-menguji-kekaguman-CG...nak start cerita baru puLak *baru ke eh ??* so, hari isnin Lepas, kanak2 semaLaysia teLah mendapat keputusan UPSR mereka kan ?? HAHHAHAHAA *oopppss, tergeLak puLak* ade yang meLompat2 suka sebab mak bapak dah janji nak bagi iphone, xbox bagai Lah kaLau dapat 5A...dan tak kurang juga yang menangis sebab keputusan tak seperti yang diharapkan...weLL adik2, UPSR bukan penamat segaLanya pun...it's a baby step meLangkah ke fasa yang baru...tak semestinya tak dapat 5A, anda akan gagaL seLamanya...come on Lah !!

it's aLL depends on how you manage your education Life afterward...duLu CG 5A gak, tapi kene struggLe giLa2 jugak in order to maintain a successfuLL Life...so, usaha Lagi okayy !!

actuaLLy just nak congratuLate SI BUDAK GEMOK nie haa atas kejayaan dapat 5A..weLL, rasenye CG macam tahu jee kenape dia boLeh dapat 5A *seLain dari usaha dia Lah kan nak success*


atara sebab kenapa SI BUDAK GEMOK dapat 5A :
  • pressure giLa2 dari abang dan kakaknye yang dah seLamat menempuhi UPSR berzaman duLu...HAHAHAHA, kitorang suka kutuk2 dia sebab kitorang suka pakai reverse psikoLogi daLam nak buiLd up semangat bLaja dia.
  • fuLL time cikgu ade kat rumah kottttt *PUAN EMAK actuaLLy* padahaL zaman CG duLu, PUAN EMAK tengah sibuk bekerja cari duit nak menggemokkan CG...so, takde aLasan Lah adik CG nie tak score..
  • seriousLy, dia nie antara anak yang paLing TAAT okayyhhh pada PUAN EMAK *nak kata Lurus benduL pun yee jugak* jadi, mungkin atas sifat dia yang baik itu, ALLAH mudahkan dia dapat kejayaan *hikksss*
  • repord card zaman sekoLah CG, dia buat as cabaran untuk atasi setiap markah and pencapaian yang CG pernah dapat masa sekoLah duLu *she's in the my same oLd cLass and ade antara cikgu dia yang stiLL ingat CG sampai panggiL dia dengan nama CG*

pendek kata, sebenarnya banyak advantages yang dia dapat dari kitorang semua so memang tak wajar kaLau tak perform kan ?? tapi, ini pun namanya rezeki *aLhamduLiLLah* and sebenarnya, daLam kami tiga beradik pon...memang nampak dia nie yang born with inteLLigence...some are BORN with inteLLigence and some WORKHARD to gain it...but, how you HANDLE your inteLLigence does matter :)

so untuk adikku SI BUDAK GUMOK, no present for you as ENCIK AYAH dah voLunteer nak bagi hadiah kan ?? anyways, a song for you *eeehhh, tiba2* :




Lagu takde kene mengena dengan adik CG...i just Love this song very much...hope you guys aLso enjoy it !!

6 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

jommm layannnnnn lagu.....

aiN NaJwa said...

Hye si comellll...Nice entry..byk manfaat..!!..(^____^)..bdw, lagu tu best..hehehe..

cik gojes :) said...

LD : hahahahha~ Layan jangan tak Layan :)

cik gojes :) said...

AN : thank you..teruskan support bLog CG ! :)

sheera aya said...

say tahniah kat adik :)
btw, done follow your blog.follow mine :)

http://sheeraya.blogspot.com/

cik gojes :) said...

SA : hakhakhak...thank you deary :)