Monday, April 29, 2013

there will always be...


hamboiii. kemain rajin pulak CG menaip blog. yee dak ?? *kih kih kih* sebelum CG start entry yang nie, moh le layan kejak lagu dari apis nie haaaa..adeh, menusuk qolbu kemain lah aih lagu dia. ayuh !!


hak hak hak.

saje je ambil mood2 jiwang sikit nak menaip entry kali nie. well. adee lah sikit2 kena dengan lagu *yeke ??* lama gak lah rasanya tak bersenti-mental kat  blog tercinta nie. mungkin sebab takde benda nak dijiwangkan. aihh, loosernye rasa bila kata begitu *duduk tepi sudut*

korang tahu tak ape itu CRUSH ?? *maaf, bukan crusher yang ade kt kepci tu ye. lempang kang* crush nie lebih kurang macam kau minat kat orang tu lah in one way feeling gitew. maksudnya either orang yang kau ade hati tu tak tahu atau dia takde feel pon kat kau. tu menurut ape yang CG paham lah kan *keh keh keh. i am no good in expression kot* okay berbalik kepada crush. tipu sangat lah kalau kata korang takde crush. mesti bila kau tengok someone tuh, kau macam dah terasa cam ade kimia antara korang yang cuma wujud dalam pemikiran korang. gila complicated.

ada orang pernah tanya CG, 'kalau kita confess kat crush kita dan kemudian cinta kita kene reject is that we still call it crush ??'. well technically, you are CRUSHED namanya *hambar*

okayy, cerita sebenar takde kena mengena dengan crush pun. sekadar teringatkan soalan pasal crush tu je *hek hek hek* percaya tak kalau CG kata, akan ada satu attraction antara kita dengan SATU manusia berlainan jantina nie sehinggakan pisah macam mana pun tetap akan ada sesuatu yang buat kita tak boleh lupakan dia. macam magnet. sesuatu tu mungkin rasa cinta yang terbit atau mungkin satu relation yang manusia sendiri tak mampu nak terjemahkan. kalau korang tengok cerita twilight ibarat macam kes jacob black imprit renesmee (anak bella and edward cullen)

tapi dalam kisah nie, yang ala2 jacob nie jenis player. habis semua perempuan dia ayat, bukan setakat cair. rasanya dah lebur. boleh dikatakan kalau dia bukak mulut, walaupun muka tak hensem mana masih tetap mampu menggugat jiwa anak dara. gamaknya kalau dia mengorat mak dara pon boleh dapat kot *agaknya, manalah CG nak tahu kan* yang uniknya, satu perempuan nie jugak yang dia kalah. walau perempuan tu dah ada pakwe, putus, dia tak kisah jadi rebound boy sekalipun asalkan dengan perempuan tuh. sesungguhnya perempuan itu HEBAT. kalau tanya CG, of coz lah CG jeles. sape tak nak jadi orang terpenting dalam hidup orang lain kan ??

so, ianya melengkapkan teori yang CG pernah terfikir satu masa dulu. there will always ONE person that can  make your world up-side-down. takpe lah, maybe itu jalan cerita mereka. CG sentiasa doakan yang terbaik sahaja. orang tua2 ada berkata, kalau kita redha mendoakan kebahagiaan seseorang walaupun kita sendiri terluka, insyaallah doa itu sendiri sedikit sebanyak terbias pada diri kita *amin*

hai. saya taylor lautner. tengah makan pon saya masih hensem :)

yang sedang bercinta, semoga berbahagia. yang sedang kecewa, chillex. dunia belum berakhir. there will always be...


my prayers for you :)



don't give up you life *winks*

6 comments:

ezyra daniel said...

nice entry...
kebahagiaan pasti ada utk semua org kan?
so enjoy our life hehe :)

Azwar Syuhada said...

Suka lagu Hafiz tu..hehe.. :)

cik gojes :) said...

ED : yup. definitely. maka, enjoy !

cik gojes :) said...

AS : hahaha. CG pon suka gila hoiii.

arin cat said...

nanti pasti dtg bahagia nya :)

cik gojes :) said...

AC : amin. doakan ya :)