Saturday, May 11, 2013

untuk Puan Emak saya :)


actually, i dont even know the exact date of mothers day so CG assume yang hari2 pon mothers and fathers day in May. awesome tak CG ?? keh keh keh. kita anggap je lah yang hari nie mothers day for my Puan Emak. so, Puan Emak...HAPPY MOTHERS DAY *ehekss*

eventhough heliza helmi buat lagu nie untuk kita realize the power of Al-Quran *which is very good* i would like to dedicate this lovely song to our very own life saviour, Puan Emak :) *sweet kan ya, ma ??*


Woman perspective of Puan Emak Vs Cik Anak *CG lah hoiii* :

  1. She don't fancy shopping unless untuk beli barang dapur and sangat bagus dalam kewangan rumah. She knows all the cheapest yet fresh place to buy groceries. how cool was that ?? Compare to me, saya boros shopping. 
  2. Of coz a very good cook yaw. kau sebut je menu ape, ibarat macam ada buku resipi dalam otak itu. and yeah, resipi dari barat, timur, selatan utara. nah, you name it. kecuali ikan keli dan yang sewaktu dengannya lah memang fail *geli katanya*. well, i am a good cook also. lempeng CG masak kegilaan adik2 kot *ok lah tu kan. kan??* oh, kecewa.
  3. Sejak dua menjak dah pandai pakai tab, kemain menjadi lubuk gossip dan berita dah Puan Emak nie. cerita luar dan dalam negara dalam genggaman tahu ?? eventhough CG punya gadget jauh lebih handal dan up-to-date, still ketinggalan. Boo you CG !!
  4. She's a very talkative dan sangat ramah hokkay. whoever likes to talk a lot, be my guest and entertain my mommy *a point for you kak pah* hahaha. CG pun mulut kepoh jugak but more likely in certain occasion yang memerlukan kekepohan CG lah. so, i lost to Puan Emak. tee hee hee.
  5. Puan Emak is kind of neat woman. Seriously, kau tengok je lah beliau masak kat dapur. she's not a kind of tinggal sepah2 type of person. example : lepas potong sayur or things on chopboard and dump into the pot, terus basuh chop board and pisau dan letak di tempat tos pinggan. banding dengan CG, masak telur sebutir pun berkecah dapur *baru nampak macam memasak kan ??*
  6. Seorang yang sentiasa bersedia. Kalau nak pegi trip ke mana2 yang jauh *even dekat* she will prepare bekalan macam jajan2 ke, or even cook a meal in case tempat yang dituju tak jumpe tempat makan. when you have a husband that will get hot temper if he's hungry, mestilah bijak tawan keharmonian kan *sorry Encik Ayah*. And always have this stock of medicine along during trips. Way to go mommy. please, don't compare to me *duhh*.
  7. Puan Emak is more like cepat gabra punya orang but it's cool to have one in the family so everything will be perfect. menggelabah tuh bukan ape, she'll easily got panicked bila dengar bad things even kecik je hal nye pun. kalau CG tengah drive and melintasi lorry pon beliau boleh gelabah hoiii. CG pulak jenis lek lek je sampai dek kerana terlalu rilek, i took things for granted sometimes. not good to become a mom and wife dalam latihan *usaha lagi*.


Puan Emak always told me that there are certain things i might not get it now but will probably understand when i've become a mom soon. it's not that i don't understand, but i choose not to. hikkss. mengada gila. well, that's how CG punya perangai manja *manja lah sangat, mengada lebih. yeah, i know*. masa sedang meningkat dewasa, i tend to break my mom's heart every time i opened up my mouth. up until now, maybe i still did it a lot. how bad i am to the society's, Puan Emak never gave up on me and that's the power of a mom. and yes, you too Encik Ayah. i am not easy to be handled throughout my growing up phase but you still managed to take a good care of me. for that, i love you. we, the three stooges love you :)


Puan Emak, you might not the greatest mom on earth. for us, you are the most amazing mom ever.

i mean EVER.


terima kasih kerana melahirkan.
terima kasih kerana membesarkan.
terima kasih kerana memberi kasih sayang.
terima kasih kerana memahami.
terima kasih kerana mempercayai.
terima kasih kerana tidak pernah berputus asa.


dan TERIMA KASIH untuk semuanya.


tak lupa, terima kasih menggemukkan kami semua. ehhh. no, itu terima kasih dari anak bernama AMIRA sahaja. ehek. admit it, i'm sweet :)


you know what, being Cik Gojes's mom memang tersangatlah over publisiti.

and i bet, Puan Emak boleh dapat heart attack baca grammar CG yang tunggang terbalik. well, that's how i roll Puan Emak. keh keh keh.

kbye.


13 comments:

Secret Of Shaila said...

membalas kunjungan sambil follow sini...So cute..^^

cik gojes :) said...

SOS : thank you deary :)

arin cat said...

mom is everything. :)

Mizz Aiza said...

selamat hari ibu untuk mak adik.. :D

cik gojes :) said...

C : yess. indeed.

cik gojes :) said...

MA : terima kasih :)

Anonymous said...

Thanκs fοr your pеrsonаl marvelous posting!

I actually enjoyeԁ rеadіng іt, yοu may be а great authоr.
I wіll mаke сеrtaіn
to bookmark youг blog аnd may cοme back in the foгeѕeеable future.
Ι want to еnсouragе you to definitely continue yоur gгeat writing,
have a nicе ωеeκеnd!


Fеel free to visit my blоg - how to build a boat

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

cik gojes :) said...

anon : thanks anyway anon ! :) keep reading.

cik gojes :) said...

SAI : terima kasih :)

Cik Tipah said...

yeahhh!! me likey ur mum.. hehehehe.. nnt ye makcik..saya datang lagi.. mirad xde pon xpe kan...*misi rampasan emak akan bermula*

cik gojes :) said...

CT : mau mati kah ?? ngahahah~ jangan nak mengada ye tok pah :p

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/