Friday, June 14, 2013

sabar itu manis. paid off :)


19 Mei 2013. okay, even ini cerita lama, tetap jugak perlu diberikan ucapan penghargaan kepada mereka yang bersusah payah celebrate birthday CG *seriyes terharu*. kepada hamba Allah yang tak mahu identitinya support keseluruhan birthday celebration nie,CG tau dah sapa orangnya and i thanked you so much :) very much. brotherhood and sisterhood nie memang lain macam sikit rasa dia.

serious talking, sebulan dua nie memang busy setanding YB lah. tu pasal nama kat twitter jadi YB Gojes *boleh rujuk sisi kiri blog nie* sibuk yang sampai tido pon rasa bersalah, mandi pun ikut dan je, sempat mandi lah tak sempat watlek sudah. makan pun sama kayh *ehehehehe*. ade lah dalam seminggu dua tuh kerja bersepah snagat sampai CG tido tak nyenyak langsung hari2 sampai settle keje tuh. as a result : mata panda, pipi kempis sikit dan mata merah kemain macam vampire.

one picture is too mainstream. ahahahhaa. muka cekung slim kononnye.

alhamdulillah, dengan #teamJSKICEXCELL *company CG kerja and menimba ilmu* adelah rezeki sikit2 masuk. actually bukan lah kisah snagat pasal bayaran ke hape, tapi job di SK Bandar Rincing hari tu memang sangat2 mengajar CG susah payahnye nak handle motivation and training consultant. berlanjutan dari program bersama KKDK UTHM, team JS KIC EXCELL nie ditubuhkan sebagai satu company yang menjalankan motivation and training untuk sekolah2 di malaysia. JS KIC EXCELL pon ada membekalkan peralatan sekolah macam alatan muzik, alat bantuan mengajar dan macam2 peralatan sekolah lah. so, kalau ade pape, boleh ke FB JC KIC EXCELL *laman web sedang dalam pembangunan*.

amboi terpromote company pulak. doakan kejayaan kami yang baru kecil langkah dan tapaknya dalam industri nie.

bersama adik2 SK Bandar Rincing
team JS KIC EXCELL.

jangan di tanya kenapa team nie semua lelaki, memang semuanya lelaki kecuali CG. tu pun untuk lah cik amalina sudi join CG masa di sekolah tu. kalau tak, jam 4 pagi CG lah kene kejut budak2 perempuan bangun qiamullail sorang2 *wuuuu, nak tidooo. macek amalina :)* girls, team JSKICEXCELL memang tengah cari perempuan yang berminat dalam training bagai nie. so, kalau berminat boleh roger CG kayh. nanti kita cerita panjang pasal job description.

pinjam meja sekolah. apekah meja semakin mengecil atau kita yang besaq ?? huuuu~
SK Bandar RIncing, we love you. thank you :)
dari last entry yang CG taip sampai ke hari nie, banyak sangat yang dah jadi sampai tak larat nak muntahkan dalam satu entry. so, let it be a good memories for us je lah kay sayang2 sekalian :)

sebahagian team MHS UTHM. CG tak join pon, datang menjengah je, bagi semangat !

kiri kanan itu anak2 ikan yang ohsem. teruskan brotha!

awww...entry bercampur2 nie memang tak sampai sangat perasaan sebenar bagi setiap program, aktiviti, job atau apa2 yang berlaku but at least kalau satu hari nanti CG hilang ingatan ke, belek2 lah blog nie untuk bagi refresh sikit2 memori yang berbaki. ape yang penting CG nak tekankan adalah :

  • treasure your time with precious people around you. manusia boleh berubah.kalau hari nie kita boleh bertepuk bertampar, esok lusa mungkin kita akan jadi strangers antara satu sama lain.
  • masa kita tengah sibuk gila memang akan rasa deppressed. tapi kita kene bersyukur, Allah limpahkan kita rezeki yang tak terjangkau dek akal kita bila dah siap semua kerja tu. so, paid off.
  • jadikan setiap kesalahan dan kegagalan kita sebagai garis panduan untuk mencapai kejayaan pada masa akan datang dan sebagai tauladan supaya kesalahan yang sama tidak akan dilakukan lagi.
  • just remember, Allah datangkan hujan sebelum beri kita pelangi indah untuk tatapan kita. maka, sabar lah dalam setiap pekerjaan yang dilakukan :)



thank you for all your love and care. i love you. ALL :)

2 comments:

Alia Lokman said...

proud of you CG.Wish i could be like you someday =) congrats and good luck!

cik gojes :) said...

AL : thanx babe !! cinta kasih korang sebagai pembakar jugak :)