Saturday, April 20, 2013

jejaka misteri.

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu !!

fine fine fine. CG tahu memang berkurun tak update. alasan sibuk memang dah basi tapi CG tetap nak bagi alasan jugak. CG malas nak update. nie semua gara2 makhluk mana ntah hacked account blogspot CG nie and tukar password dia. nasib lah member CG ada yang jenis IT freak *eehhh* yang jenis hebat gila dalam dunia IT nie, sekejap je password and blogspot CG dah cure balik. macam takde keje lain kan manusia yang hacked account CG. bukan ade cerita panas ape pon. puiii.

by the way, i miss blogging days. tapi nak buat macam mana kan ?? zaman berpoya poya dah habis. ini zaman memenuhi tanggungjawab yang semakin bertambah *ciss ayat bajet gaya2 dewasa raya* takpelah, bila lagi nak merasa kerja keras. time tengah bujang boleh lah merambu ke sana kemari sesuka hati. hikkss. actually CG just nak mencoretkan satu kisah yang CG tak sangka pun akan jadi dalam hidup CG. selama nie macam rasa dalam hidup nie, takde yang kebetulan. hurrrmmm.

al-kisahnye bermula dari kelmarin. kelmarin CG baru balik dari johor ke kl atas urusan yang macam2. macam biasa, CG turun kat TBS and naik LRT untuk balik ke ampang. masa tengah tunggu LRT tu, 2 orang manusia tanya direction kat CG. dah terasa macam kaunter pertanyaan LRT sudah tapi ape salahnyee kan tolong orang. tak luak pun. the interesting part bermula pada orang kedua yang bertanya.

(CG : CG, orang yang bertanya *tak teringat nak tanya nama dia* : Mr.X)

Mr.X : assalamualaikum. cik tumpang tanya, train nie pegi gombak ke ??

CG : ohhh. kalau nak ke gombak,ambil train yang nie pastu nanti turun kat masjid jamek ambil putra sampai ke gombak.

Mr.X : ohh. terima kasih. lama doh tak mari sini habis bertukar semua sistem LRT.

CG : hmm. agak laaa. takpe, takkan sesat punya. banyak papan tanda. sistem LRT nie baru jugak lah bertukar. datang dari mana ni ??

Mr.X : ohh. saya dari kota bharu, klate. dulu blaja sini, kat UIA. pastu balik klate setahun, esok nie ada interview. 

CG : *senyum. hmm. tak tanya pon. fuuu*

kemudian, Mr.X pun sambung lah berborak borak sampai lah train datang. dia masuk coach lain, CG masuk coach sebelahnya but still boleh nampak satu sama lain. masa CG masuk coach train tuh, conversation kitorang macam sedikit tergantung hokkay. takde goodbyes takde thank yous or pape. boleh tahan macam biadap jugak lah CG masa tuh. well, Mr.X is quiet a good looking guy tapi takde lah jauh sangat CG fikir. CG perasan masa dalam train tuh setiap station train berhenti, dia tengok CG *maybe CG perasanlah kot* then masa CG turun untuk tukar train balik ampang, CG tak pandang pon dia. malu mungkin ??

nak dijadikan cerita, semalam CG ke TBS. atas tujuan ape, tak payah tahu dulu...tu kita cerita lain. tapi semalam CG pegi TBS bawak kereta. masa CG turun lif nak ke tingkat 3, lif berhenti kat tingkat 4 and ada 2 orang mamat masuk. masa tuh CG tengah leka tengok tab so, memang tak amek port sangat lah. tapi tu lah kan, instinct perempuan yang kuat kot...CG rasa macam ada satu aura membunuh yang pandang CG and CG pun angkatlah muka tengok sape manusia yang ada dalam lif tuh. huh. seperti sangkaan memang ade manusia yang tengok CG macam nak telan. still, CG buat dono je lah. masa nak keluar lif tuh, rasa ade orang cuit bahu and panggil 'awak'.

to my surprise, Mr.X hokkay ! apasal lah CG tak perasan. cehhh.

Mr.X : ingat lagi saya tak ??

CG : awak yang tanya saya direction semalam kan kat LRT ?? *senyum*

Mr.X : nasib baik ingat lagi, kalau tak malu je saya. semalam lupa nak cakap, terima kasih ehh tolong bagitahu jalan.

CG : oh, no big deal lah.

Mr.X : huurrmm. kejap. awak nie cik gojes kan ??

okayy, pada waktu itu, semua sistem dalam badan ibarat macam berhenti beroperasi sebab terkejut sangat stranger pon still kenal CG.

CG : macam mana awak kenal saya ??

Mr.X : haaa...rahsia lah !! masa saya tegur awak semalam, saya rasa macam saya kenal. bila saya check balik gambar2 lama, sah. betul pun awak.

CG : gambar2 lama ?? amboiii. maaf, saya makin bingung. ehhh kejap. awak dah kenal saya, tapi saya tak kenal awak lagi. sape nama awak ye ??

Mr.X : hahaha. takpe, kalau kita terjumpa kali ketiga nanti saya bagi tahu nama saya.

CG : aihh...macam tu pulak ?? okayy, kalau tak nak bagitahu nama awak, bagitahulah awak kenal saya dari mana. blog ?? program ?? FB ??

Mr.X : soalan tu saya akan jawab kalau kita jumpa kali ke empat.

CG : aihhh...bila tahun lah tuh nak jumpe nyee.

Mr.X : saya percaya jodoh. yang kelima mungkin selamanya. takpelah, saya gerak dulu, assalamualaikum.

dan dia meninggalkan CG terpinga pinga untuk beberapa ketika. aahhh. lemas sungguh lah begini. dia kenal kita tapi kita tak kenal dia. acaner nie ?? takpe lah, kalau ada jodoh dapat jumpa Mr.X next time, boleh lah CG sambung cerita ini ye.

misteri.


chillax and be awesome !!

dear Mr.X, awak memang unik. i like your style but i don't like to be kept waiting. hurry up :)


12 comments:

FatimahAzzahra ツ said...

wow.wow. n superb wow lagi. perghh kak CG, dah ala2 novel dah scene hakaq nih. berdoa mintak pertunjuk ilahi k kak. best of luck. :)

Nana Liena said...

ayoooob CG..ahaha..entah dia baca entri ini..ahaha... kembang nnti dia baca..meh meh meh..hehe..CG sabar ya.. mana tauh esok lusa jumpa dgn beliau..heeeee :)

aiman mania said...

AUWMMM CIK GOJESSSS.....da macam salah satu babak dlm novel,dalam drama petang2...kalau ad jodoh dgn MR X tuh eman cdgkan cik gojes bukukan pertemuan kalian dalam satu novel...sweeet + suspens jugak mr X tuh....femes betul cik gojes nih .. :D

first journey said...

masuk novel r mirad .. hahhaa

cik gojes :) said...

FA : hahaha. nak mintak petunjuk apenye lah hai awak nie. anyway. thanks :)

cik gojes :) said...

NL : tu lah kan...kalau lah dia baca, amboii kemain malu rasanya. ngahahha~

cik gojes :) said...

AM : hakhakhak. novel sangat u ollss.

cik gojes :) said...

FJ : hamboiiii...kmain nak masuk novel segala. malu aiii.

Dhia adawiyah said...

wowww !! memang misteri gila ni ..
i can't imagine that ! owhh ! kiter pulak yang excited . hahaa...

cik gojes :) said...

DA : hahahaha. mengapa awak pulak yang eksaited kemain nie ?? hikksss.

Sally Samsaiman said...

suka...suka...dah mcm dalam novel dah haa... :D

cik gojes :) said...

SS : hak hak hak. kemain lagi novel yee :)