Friday, March 15, 2013

genetik sengal dari ayah.


ayat pertama CG nak kata, ENCIK AYAH MEMANG AWESOME.

siang tadi CG adalah dalam keadaan tidak sihat dan kurang upaya *bukan OKU ye kawan2 sekalian, gua lempang lu kang baru tahu* keadaan johor yang panas melampau dan iklim dalam bilik kerja di tahap beku *ok tipu, aircond je* memang mengundang kesihatan terganggu. CG rasa bukan johor je kot yang bahang kemain. maybe semalaysia mungkin *yeke ??*

so, berbalik kepada story CG yang stress kengkononnyee menghadap database *nampak tak jauh menyimpang yawww* bila stress ke, sedih ke, marah ke or ape2 emosi lah yang CG hadapi, orang yang CG paling suka nak contact adalah Encik Ayah. so, dalam tengah pening2 key in data bagai tuh masuk database, CG pon telah menyuruh Encik Ayah menalipon CG semula *sebab tahu akan jadi long conversation, plus beliau pakai talipon opis, jimat. Alasan terhebat* maka berikut conversation antara CG and Encik Ayah yang CG rasa rare gila :

(CG : CG, Encik Ayah : EA)

CG : ayah, Ya stress nie. banyak keje, bla bla bla *yang belakang2 tuh tak payah tau lah. muntah kalau baca*

EA : stress ?? pegi lah karok !!

CG : bhahahha. ape ke rare sangat nasihat tuh ??

EA : yee lah. keje, keje jugak. rehat and hiburan kene ada. kau kan suka sangat menyanyi bagai.

CG : huuuu. agak2 kalau karok boleh claim tak ??

EA : boleh. it's on me. pegi lah karok release stress tuh. nanti claim dengan ayah berapa ringgit.

CG : HAHAHAHAHAHHA *dalam hati, fuuyyyooohhhh*


okayyhhh. gila sporting Encik Ayah tetiba nie. beliau kata sebab CG dah buat dia happy, so tak salah kot dia nak bagi CG happy gak *awww, tears* apa sebab dia happy ??? haaaaaa, tu rahsia anak beranak lah woii. takkan nak kepochi satu dunia yee daaakk ??

aahhh, CG tak kisah lah orang nak kata : 'apelah punya bapak encourage anak pegi karok. bawak2 lah suruh baca Quran ke hape'. adoiii laa betapa sempitnyee ruang otak yang berkata2. Encik Ayah dah bagi cukup didikan agama lah kat CG dan insyaallah i know what am i doing. CG bukan pegi berzina ke buat maksiat. bukan berdua duaan dengan yang bukan muhrim pun hadoii laaa. tak kisah lah. say it as you wish. hanya Allah yang layak menilai diri ini dan segala apa yang CG lakukan :)

anyways, CG tetap nak kata Encik Ayah memang ala2 sengal gitu. so, you know where i get this humorous and sengalness genes lah yee. so, blame me father !! bahahhaha. thank you Encik Ayah and Puan Emak for the endless support and undying love.



ayah CG tough. tapi CG lagi 'tough'. mohon jnagan setujuk.


p/s : muaz penah ingat Encik Ayah adalah boyfriend CG. CG tertanya tanya, adakah CG nampak tua atau Encik Ayah nampak muda ?? mohon jawab yang kedua. hew hew hew.

p/s/s : CG bukan anak bongsu yang manja. gua anak sulung hokkay. okayh, saja nak bagitahu.

10 comments:

arin cat said...

ala chomey bapak n anak. sepesen !

ANISRAHIM said...

perghhh! siap karok lagi tu hehe

cik gojes :) said...

AC : hakhakhak. genetik bapak lah katakan.

cik gojes :) said...

anisrahim : awww..haruslah. mandat ayahanda kene diikut. bhahahah~

Sekadar Coretan said...

Hi CG,as anak sulung conflict bila da remaja dan manja2 ngn en ayah memang mudah buat org confuse.Apa2 pon u mewarisi gene puan emak u yg sangat ramah and mudah mesra....ur sweet girl.

-aunty HM-

cik gojes :) said...

SC : aunty !! :) thank you. most of relatives pon kata saya ade gene mommy as mulut becok cakap dari bukak mata sampai tido. HAHAHA. thanks aunty :)

hasyimahshe said...

memang becok pon.

cik gojes :) said...

hasyimahshe : hamboiiii. kawan awak jugak ! hikksss :)

Sally Samsaiman said...

seronoknya ayah dia ade lagi....rezeki sally tak lama dgn ayah :')

cik gojes :) said...

SS : hummm...takpe, doa seorang anak yang soleh kan lebih afdhal untuk mereka yang telah tiada :)