Sunday, March 10, 2013

mohon jangan creepy sangat.


wahai belog. jangan lah dikau merajuk dengan tuanmu ini kerana mengabaikanmu berdekad lamanya. sesungguhnya tuanmu ini macam lipas kudung mintak nyawa nak survive hidup beberapa minggu kebelakangan nie. bawak2 kumpul rindu tu yeah *haha, intro hyperbola*

assalamualaikum dan happy weekend people ! yeah, some of you might say that CG dah jarang nak membebel kat blog sekarang nie. apahal ? merajuk kee. pooodah merajuk dengan blog sendiri pe kes. actually CG hilang pedoman sikit past few weeks kengkonon menjadi first lady sibuk tadbir negara *wooot* idea overflow tak tahu vaporised pegi mana entah sampai benak betul nak menaip lately nie. tulah kan, banyak sangat makan semut sampai lupa diri *ehh, tak semena mena*

okayh, kembali menaip kat blog bersawang nie pon sebab tiba2 datang ilham tak semena2.

persoalan : still ade lagi ke orang yang main hentam keromo dial number kat telefon then kalau ade respon, diajaknye berkenalan ?? 

haaa, masa zaman CG muda2 dulu *well, sekarang masih muda belia juga. ahem* bila ade number tak dikenali tersesat masuk call list boleh jee ajak berkenalan and jadi kawan. malah ada je yang still berkawan sampai sekarang. pada CG, dah tak relevan lah nak main aci tangkap muat jee berkenalan dengan strangers zaman sekarang nie. yelah, bila zaman makin maju kemain pelik2 je orang yang ajak berkenalan nie. kadang2 CG tak paham, yang strangers nak berkenalan tu pun apahal nak contact suka2 orang yang tak dikenali. apekah life beliau terlalu bosan ?? atau beliau merupakan loner yang takde kawan ?? atau juga mungkin pembunuh dan perogol bersiri ?? *oii, mintak simpang*

an incident just happened to me where ada satu number nie call CG but i was in the toilet. so, masa lepas keluar toilet ada missed call, CG pun text lah dia and tanya who the hell was it and why call. then that particular person sorts of like mengayat macam nak berkenalan. well, CG memang bukan dalam mood nak berkenalan lah kan sebab tengah banyak kerja gila and i was like cakap elok2 kalau takde hal yang penting or berkaitan memang tak berminat nak berkenalan. and that guy tiba2 macam nak marah kata CG nie sombong lah and what so ever. memang salah orang lah kan kalau cakap cenggitu and memang CG tak layan.

about half and hour later, dia say sorry and dia kata dia betul2 nak kenal dengan CG and i was like creepy nyee dia nie. dia adalah a HE which means lelaki lah kan. when i ignored him, ayat dia mula lah merapu and oiii sangatlah disturbing hokkay. bunyik macam lelaki gersang tahu *pardon me adik2 bawah umur* ade tanye pakai baju apa, tengah baring ke cemana. jadah dia soalan macam kenal bertahun oii. bila dah eww2 cenggitu haruslah CG buat tak reti and delete je semua texts dia. godek punya godek henpon CG jumpe pulak button untuk block phone number. so, CG telah meletakkan number beliau dalam senarai blocked list *padahal baru ada satu number jek sebab baru jumpe button block tu, tee hee hee* creepy gila bila fikir2 balik.

moral of the story, kalau strangers contact and you can detect dia ada berbaur mengancam ketenteraman dan privacy hidup, mohon blocked terus kat phone or your current user center. pelik2 dah manusia di zaman berteknologi tinggi nie. kadang2 CG terfikir nak buat tak reti je kalau ade unsaved number yang contact CG tapi kadang2 tak boleh jugak sebab banyak urusan kerja pakai number yang satu tuh. so, kalau yang ade number CG and nak berhubung dengan CG sebab kerja or anything, mohon perkenalkan diri so that CG takkan ignore awak lah ye :)


so, itu sahajalah untuk masa ini. ada banyak karangan berjela lain lagi yang CG nak hadap. mohon jangan rindu. sape rindu, sila tatap gambar kat bawah nie lama2 sampai bosan *hek hek hek* love you !! ciom pipi kiri kanan. chups !!


peace. CG tak sombong kalau kena gaya tegur yea semua. rawwrrr.

8 comments:

Nana Liena said...

adakah makhluk tersebut terdesak sgt? ahaha.smpai push2 betul2 nak kenal CG..dah tak relevan sgt kalau main call2..pastu kata slh nom la..then nak kenal..ahaha.. :)

cik gojes :) said...

NL : kan..dulu masa zaman muda2 dulu memang getis lah nak melayan nak2 lagi kalau lelaki. sekarang, sorry lah. takde time. huhuhu~

Alia Erfani said...

hai cik gorjes, :D

cik gojes :) said...

AE : hye Alia :)

arin cat said...

desprateto betei =_= kan CG

cik gojes :) said...

AC : hagak lah. mungkin budak tak makan saman lagi kot..huuu~

Lia Ilnia said...

Tak pernah lagi kena benda ni. Minta di jauhkanlah.

cik gojes :) said...

LI : takpe. doa2 jangan lah jadi kan :)