Saturday, December 15, 2012

masa itu berharga :)


assalamualaikum and a very good day people ! meh sini kita tengok2 cuci mata jam yang tak mampu kita miliki. ehhh, yang CG tak mampu miliki.

jam ade telefon. tak payah susah2 kau nak angkut henpon merata2 kene pegang.

jam manusia bijak, tengok jam jee buat pengiraan.

jam si fashionista jaga bajet kewangan. neclace campur funtion time.

ini jam kesihatan. sape gemok macam CG sekejap jek boleh kurus sebab jam nie memang biadap.


ini pon jam fashionista. wear it as a ring !

so, korang semua pakai jam yang macam mana ?? CG pakai jam biasa jeee..beli pon kat pasar malam yawww..dah lebih setahun pakai, still okayy jek tak pernah jahanam so far *kang tibe2 lah dia nak jahanam pulak kan* so, apahal CG tiba2 cerita pasal jam hari nie plak kan...haaaa, nie CG ada sedikit peringatan untuk diri sendiri dan semua readers yang disayangi sekalian.

tahukah anda bahawasanya MASA adalah benda paling berharga dalam hidup manusia ?? yeah, CG just nak ingat kan jee...kalau kita berjanji dengan orang at spesifik time tuh, sila lah tepati masa anda berjanji tuh. bukan ape, it's just that orang lain punya schedule masa tak sama dengan kita. maybe dia dah plan masa dia elok2, tapi kita yang lewat nie mengakibatkan kerja dia yang lai tuh delay. kalau kita nie memang jenis susah nak tepati masa, at least respect masa orang lain *kan* tak guna ada jam mahal2, henpon mahal2 yang boleh tengok jam tapi tak boleh nak tepati masa yang ditunjukkan. so, kalau tak boleh nak manage masa sendiri pon, respect masa orang lain :)


p/s : kalau dah berjanji at certai time tapi tak dapat datang awal, you can at least call that person and inform. takde lah orang tertunggu2 kan. plus, there's no such thing as JANJI MELAYU. sama je semua bangsa kat malaysia nie.




ehhhh. korang perasan tak ape2 kelainan pada post nie ?? kalau ade, meh bagitau sikit meh. kot2 betol...CG boleh bagi hadiah choki2 :) *hikksss* by the way, CG sekarang kurang update blog sebab CG lebih aktif kat TWITTER and FB. so, do add me up :)


4 comments:

siti fatima Arifin said...

masa itu emas. sangt tension kalau orng mungkir janji nie.tak ckp awal2. huh... rosakkan wktu orng jer. Kite pun mcm CG, pakai jam cap pasar malam jer

chemay said...

suka tengok jam yang formula math tu!
styleee
hihi

*chemay pun beli jam pasar malam je :P

cik gojes :) said...

SFA : kan..kadang2 kita nie set time baik punya tiba2 kene tunggu kemain lama...kalau 5 minit okayy lah kan..huuu~ jampasar malam gak ohsem ! sep sket !

cik gojes :) said...

chemay : alah..jam pasar malam pon ohsem jugak kan :)