Monday, December 24, 2012

huh. dream much :)


assalamualaikum. fine. tak payah nak terkejut sangat lah tengok blog nie tiba2 terupdate setelah sekian lama ditakuk entry yang lama. hahaha. well seperti yang dijanjikan, CG akan memenuhi pertanyaan dan permintaan readers yang tanya mengenai wedding / engagement attire yang CG suka. yang bertanya tuh kata yang dia suka point of view and taste CG dalam benda2 cantik and deco2 nie *oh, thank you and how sweet of you fansurina* well, berikut adalah antara attire yang dalam bayangan CG lah kononnya. ala2 macam dream attire on wedding / engagement day. first of all, my dream combination colour is PEACH and BABY BLUE. so, entire design yang CG tempek kat bawah nie, bayangkan lah dalam kaler tersebut :)


with a few adjustment dengan length here and there, wallah ! super cute yawww...dominasi colour adalah peach. beads and details kaler biru.

what i like about this dress adalah sebab ia simple and materialnya rigan and 'jatuh'. plus ade sikit2 lace which is very luxury and yang paling penting CG suka details butang kat belakang and riben menambahkan cuteness pada baju nie. nanti CG ingat nak labuhkan sikit baju nie and tambah butang timbul pd tangan.

rosey details.

bila tengok2, details nie cantik kot so, CG ingat nak tambah kat one side of the baju sebab dekat bahu satu lagi tuh maybe akan cover denga tudung..hikhikhik...maybe korang tak boleh bayangkan tapi nanti masa majlis CG nanti, korang akan fahan la yee *selamat menunggu*

veil,

veil yang CG suka adalah veil yg simple tapi nampak comel. lebih kurang macam veil nie lah and untuk veil CG lagi suka kosong tanpa manik as nanti maybe CG akan add on head accessories yang cute2 macam butterfy ke, bunga2 sket ke but definitely tak nak pakai tiara. ye lah, as for tiara nanti kene pakai sanggul which i am not interested of wearing. lagipun, kan haram :)

wedges.

tolong laa faham betapa comelnya wedges ini. ade bunga2 cinta alahhhaaaaaiiii...tapi seelok2nya, pakai lah yang tertutup, tak kisah laa wedges ke, heels kee, flat shoes kee...asalkan selesa dan yang penting, auratnya ditutup. pakai skin socks please ! *tee hee hee*

hand bouquet

maybe ramai yang lebih suka pakai fresh flowers untuk hand bouquet nie sebab barulah nampak elegeant kan ?? actually, CG lagi prefer kalau pakai bunga2 hasil dari buatan tangan menggunakan kain2 macam organza, felts, silk and lain2 lagi dan dibentuk jadi gubahan bunga yang serius cantik. bukan ape, CG nak simpan sebenarnya. baru lah nostalgia :)

photo collection.

selalunya orang letak photo collection nie kat bahagian guest book or lain2 tempat kan. tapi nanti, insyaallah kalau ada kesempatan, CG nak buat kat pelamin. hikhikhik. cool kan :p

actually, tak semestinya nak kena habiskan beratus2 ringgit utk benda yang kita nak gunakan sehari jee...kebanyakan bahan2 perhiasan untuk majlis tuh boleh DIY jee kot...macam hari tuh, CG sendiri tolong kawan CG buat perhiasan mengelip2 untuk mini pelamin tunang dia. dah jimat sangat you allss...nie ha CG amek inspirasi sikit dari yang bawah nie :


pakai styrafoam jee kau...tapi masa tuh CG pakai disc dengan serpihan2 cermin beli dari kedai dea hengget. pastu masa tuh kami borong riben2 and accessories lain kat kedai 2 ringgit jee tahu...sangat jimat !! overall belanja untuk pelamin pun less than 100 termasuk bunga2 and pasu2 ala2 kaca. kawan CG just byr untuk buat platform and lighting jek. yang lain semua DIY. hikhikhik.

so, tu je lah yang CG nak share sikit untuk masa nie. so, hopefully fansurina puas hati lah yea CG dah share what kind of my dream attire on wedding / engagement nanti. so, till then. bubbye semua !! keep support CG !! Love, CG.


18 comments:

hnahdy said...

semua cntik2..

cik gojes :) said...

hnahdy : kan...tu lah..moga2 mampu lah nak buat macam tuh :)

ismi nurash said...

wah,semua cantik,CG.. dh nak kahwin eh?tahniah :)

cik gojes :) said...

IN : insyaallah. semoga dipermudahkan :)

zuramira said...

comel sngt dress yg 1st tu !! :D

cik gojes :) said...

zuramira : kaaaannn...doakan lah CG dapat pakai dress tuh nanti :)

dEdEQ dE wIshEs said...

CG .. WAAAAA .. ANTIK LA BJU TU .. MESTI CNTIK CG NNTI KAN

miss kecoh said...

sangat simple dan comey,,, bile ni nk mkn nsik minyak..

cik gojes :) said...

DDW : hikhik..kan. insyaallah :)

cik gojes :) said...

MK : hah. bila mau ?? meh sini nak blaja nasik minyak meh :)

Schajar McFlurry said...

cantiknya design2 nie... you're rilly good at it.. alhamdulillah :)

cik gojes :) said...

SMF : huuu...thank you.btw, design nie dri internet.just tinggal pilih and buat jek :)

Asma Azuani said...

baju nikah tu sangatla cantik. yup setujuuu sangat. xperlu nak berabis duit just utk sehari punye wedding, DIY pun dah cantik :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

DIY disco ball tu nak cuba la kalau ada masa
thx bagi idea ni dear
follow sini terus

cik gojes :) said...

AA : kan..baik laa menyimpan lebih banyak utk tabung masa depan..hikhik :)

cik gojes :) said...

PM : haaaa...cuba2...memang hasil yang ohsem. pakai hot glue tau kalau nak tahan lagi lama :)

Princess Nusy said...

cantiknye..hehe..kalu nusy kena kurus dulu baru muat n cantik baju atas tu..hehe..jom minum herbalife..lagi 5kg to 55kg..(sempat lagi promote) haha.. =D

cik gojes :) said...

PN : hahahah...takpe. gemuk pon boleh jee ak pakai :)