Monday, October 26, 2009

profast 2009~

nak katee post pasaL nie macam dh Lapuk kire macam agak nak bersawang gak Laa baru aku sebok2 nak tuLis pasaL citee nie...bukan apee...namee pon dah nak exam kan sekarang nie...busy nyee mengaLahkan PM...yeLa...PM manee sebok2 nak kene bacee buku MIS yang 3 credit tuh yg tebaL2 tuh...tak pon, manee adee kene buat kira2 ukur tanah yang macam kopius-ing tuh kan...so makneenyee sayee Lagi sebok dari PM ah ( ok2...memang mode mengarut dah tibee )
sebenarnyee on 16 to 18 oktober hari tuh KKDK adee buat satu porgem yang paLing asas bagi ahLi baru KKDK...program asas fasiLitator ( PROFAST ) yang ke-9..pogrem nie biasa diadakan seekaLi setiap tahun...pogrem nie kaLau tengok namee dye pon dah macam dapat jangkee kan apee yang bakaL didedahkan...pogrem nie memang satu pogrem yang di buat untuk mendedahkan ahLi dengan asas kepada kefasilitatoran...dah namee pon budak KKDK...keLab kaunseLing dan kerjaya...maka rata2 pogrem KKDK adeLah berbentuk memberi motivasi dan gaLakan kepada generasi2 akan datang...bukan nak citee pasaL pogrem2 akan datang tapi nak citee pasaL PROFAST yang dah pon berLangsung di Impian Country Resort, HuLu Langat, SeLangor...memang 5 bintang ah aku bagi...
nak dijadikan cerite, ( yang cerita2 daLam bas masee daLam perjaLanan tuh tak payah Laa nak ceritee kan, macam banyak sangat ) Lepas bebudak nie dah angkut2 bebarang diorang and gi minom petang then mendaftar, tetibe ajee sumee dak2 Laki dikerah untuk memanjat bukit baLik....ingatkan dah nak kene dera dah bebudak nie, rupeenyee tayar bas yang kitorang naek tadi termasuk daLam seLut and tak boLeyh keLuar....maka dengan itu semua perwira2 gagah perkasa itu semua teLah memerah keringat bersame2 manoLak bas itu keLuar dari seLut itu...memang agak Lameee gak Laaa adegan aLa2 body buiLder tuh berLangsung, dekat nak hampir maghrib ( exactLy dah masuk maghrib ) aLhambuLiLLah bas dapat di toLak keLuar...maka bersorak Lah kanak2 riang itu di tempat tuh...masee nie dah nampak dah adee bonding yang dah diikat oLeyh diorang sebeLum start nyee pogrem...padehaL, toLak bas jee kot...nampak Laa kerjasama antara diorang dah start bercambah...tahniah2....


seteLah siap urus diri dan makan....daLam jam 9 maLam, sesi ice-breaking pon dimuLakan...pogrem kaLi nie, abg tyyzar yang jadi ketua trainer...banyak gak aktiviti yang kitorang buat sebeLum bahagikan diorang daLam kumpuLan...adee aktiviti 'konduktor bergaya', 'siapee punya nie?' dan adee Len Lagi ah, aku dah tak bapee ingat ( tu Laaa..sapee suruh post Lambat2... ) yang kLaka nyee masee diorang nak duduk ikot kumpuLan...sajee jek aku Letakkan tag tuh warne yang macam2...bukan diorang aLert pon either nak ikot aLphabet ker or ikot warne...maen beLasah aje...Lagik aku rasee nak cram perot tyme bebudak nie cari trainer...dah Laa yang trainer nyee Letak ciri2 yang hampeh2: guni beras, kachak, berbibir mungiL, keistimewaan pada kening and macam2 Lagik ah...riuh Laaa....pastuh namee kumpuLan diorang pon macam tak boLeyh bLah kan...antaranyee: rojak, tempe, bergediL, pasemboq, wajik and aLso dodoL...haih...tawu Laa pengerusi anda kuat makan, sumee pon namee makanan...wiwiwiiw~after that diorang diserahkan kepada cam comm iaitu en.don yang kachak Lagi bergaya untuk takLimat pasaL disipLin dan Lantikan jawatankuasa seperti datuk n datin bagi kem nie and so on....pastuh kitorang pon gedebush! meLepek atas katiL...nyte~

seLamat pagi doniaaaa !! masee second day adeLah hari yang sangat penat...betoL...memang penat giLo...pepagi butee tuh dah kene senaman pagi...haih...nie yang meriah giLoo depan biLik aku nie...memacam Lah yang diorang buat...dari men nek2 moto sampai La ke kambing jantan punyee Lagu...perghh...pepagi Lagi dah buat usus perot haku tegang dek kerana geLak tak berenti2...**dari daLam biLik jek Laa**Lepas senaman pagi diorang pon pegi Laaa bersiap2 and sarapan and kitorang adee sLot yang seterusnyaa...pagi tuh jek adee 2 LDK pasaL mmperkenaLkan apee itu fasi and so on..aku ngan abg is daLam satu group: pasemboq yg skema...than tengah hari tuh adee sesi memperagakan modeL2 yang dicipta dari ajk sendiri...nak tawu ape yg kitorang buat ??? pegi Laa tanyee bebudak yang pegi PROFAST ari tuh...tak Larat den nak naip nie dah~
sambung kisah yang petangnyee puLak...Lepas makan tengah hari diorang sume soLat2 duLu and Lepastuh adee ceramah komunikasi dari en.khiruL...duLu en.khiruL nie diam kat pksk tapi skang dah beraLih ke HEP pLak...mase diorang nie gi dengar ceramah tuh, trainer2 adee yang amek ini kesempatan untuk pergi meLihat trek obstacLe pada petang itu disamping bermandi manda...jengan jeLes you !!! sejok dowh air dye...Lepas minumpetang sume baLa2 tentera PROFAST nie dikerah untuk berkumpuL and menjaLani Latihan berbentuk fizikaL pLak...awaL2 Lagik camp comm dah pesan bawak tuaLa kuar dari biLik sebab mereka bakaL direndamkan !! yeay !! semua barang2 berharga dah diLonggokkan kat trainer ah...( daLam kepaLee otak dah caLcuLate bapee banyak eyh aku nak untuk kaLau gadaikan segaLa makcik2 nie punyee barang kemas dengan handphone2 diorang yang naLaa punyee canggih nie ) masee obstacLes memang mencabar Laaa track nyee, dah macam kat kem tentera pon aku raseee..wawawa~yang penting diorang kene buat..wiwiwiiw~kesian tapi seronok !!
maLam nyee puLak adee persembahan dari peserta...agak hambar jugak Laaa tapi diorang start geLak tak berenti2 sampai terguLing2 biLee abg2 'badut' start take over the stage...apee Lagi, geng2 abg bob Leee yang biukin gamat itu dewan dengan Lawak spontan diorang yang tahap meLampaw itu...seLesai persembahan maLam tuh, diorang adee night waLk pLak...pssssstttt: dengar2 crite adee orang pengsan maLam tuh tyme night waLk...sapee yee ?? hahahaha~ramai gak yang jadi nagka busuk...tak pee La...yang penting semua seLamat...
dah tibee hari Last...pagi tuh stiLL adee LDK Lagik...then adee majLis penutup sket2 and then seLesai sudah !!! yeay...seLamat tinggaL huLu Langat, heLLo batu pahat....
mungkin kita anggap semua perkara yang berLaku hanyaLah sekadar perkara Lepas yang dah terjadi tapi kita tak sedar yang perkara Lepas tuu semua adaLah memori yang terindah pernah kita LaLui...
ade perkara yang kita boLeh beLi, tapi semua kenangan tetap hanya boLeh disimpan pada orang yang merasai....
seLamat berjaya kepada semua peserta PROFAST bagi membantu masyarakat yang berada di sekeLiLing kita~

2 comments:

Anonymous said...

statement x leh blah...pengerusi kuat makan...x pa2 kjp lg lps jwtan...

Me3raD mYraD said...

a:ah...majok pLak...
xpee Laa...
kuat makan pon tomei kan...hehehhe~
jgn Lee Lepas jawatan cepat sangat...
huhuhu~