Friday, October 26, 2012

my new baby LoLLy :)


ALHAMDULILLAH...

Let's say heLLo to my new baby...the name is BABY LOLLY :)


insyaaLLah, dengan kehadiran baby LoLLy ini..semoga CG akan Lebih rajin update bLog hendaknya *HAHAHAHAHA* Lambat puLak CG merasa nak main whatsapp2 nie kan :)

better Late than never...thank you ENCIK AYAH :)

Monday, October 22, 2012

bangkit ditoLak jatuh bangunLah semuLa :)


kadang2, hidup kita nie memang macam drama..ada eksposisi, ada kLimaks dan ada jugak peLeraian cerita..pLot yang disusun cantik *insyaaLLah* untuk membentuk insan yang hebat di atas muka bumi ini...ALLAH datangkan eLemen2 suspen, kejutan dan eLemen2 Lain supaya kita sentiasa ada satu booster untuk mempertingkatkan diri dari segi amaLan, kehidupan dan jugak sifat diri..

jadi, tak hairan Lah kaLau daLam hidup kita nie ada jatuh dan bangun....anaLoginya macam gini Lah yea hadek2 sekaLian...contoh kata kita dengar orang menyanyi...mesti kita rasa teruja dnegan Lenggok aLunan yang ada turun naik iramanya...kaLau yang mendatar jeee suaranya Lebih baik kita dengar orang baca berita yee dakk ?? *padahaL orang baca berita pun ada Lenggok2 suara* nampak tak, biLa ada turun naik tuh ianya akan jadi menarik sebab kita akan dengar getaran yang berbeza...macam tu jugak Lah dengan hidup kita...kaLau benda yang sama tanpa rintangan dan haLangan, macam mana nak rasa teruja dengan kehidupan kan ??

so, jangan rasa segan, takut atau maLu nak bangkit semuLa andai jatuh daLam perjaLanan menuju kejayaan...bak kata ENCIK AYAH CG, you are not a Looser if you didn't quit on your haLf way to success...so, keep waLking dearies :)
butakan mata pada mereka yang mentertawakan kegagaLan kita....
pekakkan teLinga andai ada yang mengata...
cekaLkan hati dengan kesusahan dan kepayahan...
biLa kita berusaha sekarang...satu hari nanti kita akan merasai nikmat kejayaan yang tiada tara :)

insyaaLLah :)


Sunday, October 21, 2012

rindu datang Lagi...


mereka seLaLu cari pasaL, mereka seLaLu cari gaduh...tapi daLam cari pasaL dan cari gaduh, mereka jugak si budak yang seLaLu ada untuk seLesaikan benda2 biLa ada masaLah yang timbuL...gaduh2, gurau kasar itu perkara NORMAL biLa jumpa, Lepas gaduh2 gurau kasar bagai tuh nanti...sama2 geLak macam nak giLa...

sorang budak, setiap pangkaL ayat nak kene ada perkataan 'PULAK'...sorang Lagi budak, skema ayat fakta beLaka...tapi biLa tiba time buat kerja, dua2 serius sampai seLesai..biLa masa suruh berhibur, suruh berhenti pon teruskan sampai putus urat bahagia...

ohhh, how i'LL miss them in the future (-.-") ape2 pun, hoping for the best for both of you...my deary BROTHERS :)


seriousLy, rindu (-.-")
-saya rasa kehiLangan-

Wednesday, October 17, 2012

taLk bersama FATIMAH SYARHA :)


aLhamduLiLLah..it's been such a wonderfuL night...kenapa ?? bertemu dengan kuntum bunga srikandi isLam membawa seribu satu nafas baru penuh penghayatan...sape ?? siapa Lagi kaLau bukan ustazah FATIMAH SYARHA yang Lemah Lembut tapi tegas orangnya...


ramai jugak yang tertanya tanya macam mana kami manage to get kak ha untuk bagi taLk di UTHM padahaL jaduaL kak ha adaLah sangat padat...aLhamduLiLLah, ini memang rezeki para wanita UTHM untuk duduk daLam majLis iLmu yang disampaikan sendiri oLeh kak ha...tajuk yang kami piLih dekat dengan isu semasa remaja kini iaitu isu cinta dan cita2...

daLam keadaan yang kurang sihat, penyampaian kak ha Luar biasa terkesan di hati...tersentak biLa kak ha ingatkan kita bahawa hidup kita nie dekat sangat dah dengan mati...dah bersediakah kita ?? cukup tak amaLan kita nie nak berhadapan aLam barzakh ?? teringat puLak kata2 dari seorang sahabat menurut pembacaannya yang Lebih 80% umat isLam kat maLaysia nie tak soLat *waLLahuaLam, tak menuduh pun* dan tahu tak, betapa mayat yang dah tertanam tu tersangat Lah ingin dihidupkan kembaLi demi menyempurnakan amaLan mereka untuk bekaLan akhirat sedangkan kita stiLL Lagi mengabaikan dan buat sambiL Lewa jeee dengan amaLan kita *berdesup menusuk jantung*

ehem2...masuk puLak bab CINTA *kemain patas mata korang cerah kembaLi kan* jatuh cinta itu FITRAH dan kaLau tak dibendung akan jadi FITNAH...come on Lah, mustahiL kita tak pernah tiba2 macam rasa tersuka kat seseorang tu biLa kita pandang atau meLihat kepada peribadi yang sangat in dnegan kita ?? mesti pernah rasa kan ?? weLL, tak jadi masaLah pun asaLkan kita tahu macam mana nak saLurkan rasa 'ANEH ' kita tu supaya tak menjadi perkara2 yang diLarang oLeh ALLAH...ALLAH jadikan perasaan CINTA sebab ia satu perasaan yang indah dan ALLAH tak Larang pun kita jatuh cinta sebab itu memang fitrah manusia....tapi dating, pegang2 antara bukan muhrim dan perkara2 zina mahupun menghampiri zina ituLah yang ALLAH Larang...

CG saja nak kongsi beberapa peringatan atau orang kata wake up caLL atau tepuk2 pukuL2 manja dari kak ha untuk para remaja wanita diLuar sana :

  • FIRST THING FIRST. kaLau yang sedang beLajar, habiskan duLu beLajar...fokuskan pada peLajaran dan siapkan diri supaya dapat menjadi isteri dan ibu yang terbaik untuk suami dan anak2 pada masa akan datang...takut biLa hanyut di buai cinta, kemain Leka nak buat kerja ~
  • dampingi AL-QURAN. kaLau kita ada masa menghadap facebook, twitter, handphone skype dan sebagainya nak berutus kasih dengan manusia...kenapa tak kita gunakan hadiah dari ALLAH itu untuk comunicate dengan kekasih kita di atas sana tu ??
  • Letak cinta kita yang utama pada ALLAH dan RASUL...biLa cinta agung kita diLetakkan kepada ALLAH, secara automatiknya ALLAH yang rasa akan cinta kita akan mengutuskan hambanya yang turut cintakanNYA untuk meLengkapkan hidup dan cinta kita di dunia...how sweet...have faith in ALLAH :)
  • kaLau kita rasa tak tertanggung sangat dah rasa cinta kita kepada seseorang hamba ALLAH nie, banyak2kan Lah berdoa agar dia dan kita terpeLihara dari membuat dosa dan kaLau jodoh kita, insyaaLLah akan dipertemukan..

nak bercerita tentang input yang kak ha sampaikan memang banyak...insyaaLLah CG akan update daLam entry Lain okayy :)


p/s : seronok tengok kak ha dan suami beLiau, dr.farhan kemain romantik macam bertahun tak jumpe waLau baru 2 jam Lebih jee berpisah...nikmat bercinta Lepas nikah yaww :)


assaLamuaLaikum ~


Sunday, October 14, 2012

ini bukan im4u dah...ini we are for you :)


heLLo everybody...a QUICK update dari CG *nampak tak mengeLat tak mengeLatnyee CG* weLL, orang macam peLik kenapa CG suka sangat kerja bahagian EVENT, jadi FASILITATO Lah, TRAINER Lah dan yang sewaktu dengannya...ini adaLah kerana masa tu CG akan seronok invoLve dengan ramai orang dan menyaLrkan ILMU dan KEGEMBIRAAN kepada orang ramai...Lebih2 Lagi kepada adik2 kecik yang akan menyambung generasi kita :)

nak mengeLat Lagi, meh tengok a few pictures sepanjang program *sigh* uruskan event adaLah antara kerja yang membuatkan CG takde Life ohkayy...but i Love it most :)


so, jangan tanyaLah kenapa CG tak berhenti jek buat kerja2 event management, fasi, trainers bagai nie padahaL kerja memang penat....tahu tak korang bahawa muka2 happy cLient dapat membuatkan penat kita hiLang...seriousLy :)

tiLL then, bubbye ~

Saturday, October 6, 2012


ALLAH HU RABBI...BOLEH PAHAM TAK BETAPA DIRI INI SUGGUH, AMAT, SANGAT BUSY SEKALI SAMPAI UPDATE BLOG PON JAGHANG2...


YEAH, FENOMENA INI TAK PERNAH LAGI BERLAKU...

KINI IA SEDANG BERLAKU *SIGH* BERMAKNA TAHAP BUSY ITU ADALAH MELAMPAU...


SABAR YEA PAPARAZZI SEKALIAN :)


TERUSKAN MENYOKONG CG !!!