Tuesday, March 27, 2012

berhujung minggu sampai meLepek 2 hari...apee kes ??


weeehooo !! ehhh2, assaLamuaLaikum dan saLam sejahtera semua readers !! daLam sejarah berbLogging, kaLi ini adaLah paLing Lama entry tidak terupdate *yee dakk ???* CG baru jee baik dari FOOD POISONING yang menyeksa jiwa, raga dan fizikaL...2 hari meLepek atas katiL dek kerana takde kudrat nak buat ape2...nasib baikLah hari isnin memang takde keLas and ade MC untuk hari seLasanya....aLhamduLiLLah, Lepas jumpe doc and minum air garam tuh, baruLah ade kudrat and seLera nak makan...kaLau tidak, segaLa ape yang dimakan, confirm dimuntahkan kembaLi *sengaL2 whoaaa*

sebeLum terjadinya kejadian FOOD POISONING nie, CG meLaLui hari minggu yang penat dan padat dengan aktiviti...bermuLa pada maLam hari jumaat, CG bertugas menghias dan mengatur kedudukan gerai bersama tokey2 gerai yang Lain...dan pada maLam itu juga CG ade meeting bersama rakan2 seperjuangan untuk mengendaLikan LDK bersama Pembimbing Rakan Siswa dari PoLiteknik Port Dickson...

mereka piLih nak buat aktiviti sampai Lecak ketiak !! HAHAHA~

biLa CG dah pegang mic... =) hehhehe~

jenuhLaa bang berdua nie demo jadi dugong~

apeekah yang mereka sedang Lakukan ??? HAHAHHA~

saya speechLess dengan ini posing...daring sangat !

sedang berSYABAS ! gigiL sungguh~

yeay !! dapat hadiah...hikhikhik~

poLi PD, JKK TSN, JKK TF and KKDK bergabung =)

poLi PD adaLah sangat bersemangat dan juga sangat sporting...terima kasih JKK TSN dan TF sebab sudi jemput kami untuk mengendaLikan LDK yang tak seberapa *hehehehhee*

makanya, Lepas habis jee program bersama poLi PD, CG bergegas menyambung tugas sebagai pekerja contoh di gerai CINTA, KASIH & SAYANG miLik irna and adam...hekhekhek...bertukar mode dari seorang fasiLitator kepada pekerja a.k.a waitress yang berdedikasi..hahaha~ ape2 pun...it's a fun experience !!


muka ceria bukak gerai =)

konsep kedai kami, WARUNG KOPI ! hahahah~

Letih tapi tetap semangat biLa bergambar !

maka berLaLu Lah hari minggu yang sibuk...seterusnya, mari sambung berkuLiah dan memerah otak dengan jayanya ! hiksss~


*CG dah recover sikit demi sikit dari FOOD POISONING*



Monday, March 19, 2012

tahajjud cinta by IMAM MUDA HASSAN

video

untuk sape2 yang tengok video di atas ini PASTI akan rasa macam nak menangis kan ??? *beLieve me, bergenang kot air mata CG masa nie* what a LoveLy voice that ALLAH gave to this humbLe guy...sapee tak kenaL beLiau ?? meh sini nak habaQ meh...iniLah imam muda HASSAN yang Lahir dari reaLiti tv show, IMAM MUDA siri ke 2 *see, program kat tv tak semua nyaa teruk kan ??* percayaLah, beLiau ini sangat suka mendendangkan Lagu2 yang berkaitan untuk buat ianya menarik dan suara beLiau, peerrrggghhhh !! kaLah penyanyi asaL Lagu2 tersebut tahu...

Last night adaLah program terakhir bagi PROJEK AMAN KAMPUS UTHM...bicara iLmu bersama dengan imam muda HASSAN...to be frank, CG tak pernah pon tengok program imam muda sebeLum nie tapi CG tahuLah jugak pasaL sape yang menang, aktiviti ape yang dipaparkan and so on pasaL imam muda...weLL, he was the champion of this reaLity programme and i think he reaLLy deserve it as ceramah yang disampaikan semaLam betuL2 menarik dan seiring dengan gaya penerimaan anak muda masa sekarang...DAN, beLiau baru jee sebuLan 2 hari meLangsungkan perkahwinan *i think i wrote about his wedding story before this kan, tak ingat*


tajuk yang diutarakan adaLah : TAHAJJUD CINTA ...biLa bab2 berkaitan cinta nie, anak2 muda goLongan2 CG membanjiri dewan utama UTHM...dah macam Lautan bidadari2 dunia puLak *hahaha* kat sini CG kongsikan sedikit antara garapan yang disentuh oLeh imam muda HASSAN ini *kredit untuk rakan KKDK yang buat summary ini, HAFIZ MOHAMAD * :

  • cinta adaLah fitrah yang berLaku pada manusia kerana manusia dijadikan makhLuk yang ada perasaan.
  • didik anak2 cinta kepada 3 perkara : NABI, KELUARGA NABI & PARA SAHABAT dan AL-QURAN.
  • cinta itu menghaLaLkan yang haram dan sebaLiknya bergantung kepada perLakuan si pembuatnya.
  • cinta menurut isLam takde cinta sebeLum kahwin, suka itu boLeh . kaLau dah berkenan, kahwinLah dengan 4 panduan pemiLihan caLon : HARTA, KETURUNAN, PARAS RUPA dan AGAMA (memiLih agama, nescaya akan bahagia).
  • gunaLah pandangan HATI intuk meniLai, bukan pandangan MATA (seLaLu menipu) , AKAL (seLaLu terpedaya)  mahupun NAFSU (seLaLu meLuLu).
  • kaedah menegur apabiLa nampak maksiat : 1) guna tangan atau kuasa. 2) tegur dengan Lidah / Lisan. 3) tegur dengan hati yakni doakan supaya berubah.
  • jangan tinggaLkan perkara2 yang WAJIB diLakukan sebab ia boLeh menghitamkan hati yakni soLat, puasa dibuLan ramadhan dan panduan2 yang dah ditetapkan oLeh ISLAM.

waLau CG duduk agak jauh, tapi tetap rasa dekat...aww !

seriousLy, it was a reaLLy interesting majLis iLmu yang mengandungi banyak mesej yang dekat dengan kehidupan sebagai seorang REMAJA macam CG neh *hahahh, saya masih remaja okayy* bak kata imam muda nie, orang sekarang Lebih dekat dengan hiburan...makanya daLam menyebarkan ISLAM sekarang, kita kene kreatif daLam berdakwah *sokong !!*  terima kasih kepada IMAM MUDA HASSAN di atas perkongsian iLmu itu dan terima kasih juga kepada pihak yang menganjurkan :)

seboLeh2 nak jugak ambiL gambar beLiau...hehehe~

p/s : sanggup redah fobia bawak motor maLam2 semata nak pegi majLis iLmu nie...semoga barakah !! tengok dua tiga kaLi imam muda nie kan, beLiau senyum macam aLLayarham sudirman kan ?? *ke CG jee rase macam tuh ??*



Saturday, March 17, 2012

bakaL pengantin shouLd read this, juga pengapit =)


hari nie, topik kita agak gataL merenyam sikit *HAHHAHAHAHA, sengaL* isu hari ini ada kaitan dengan KAHWIN...awwwuuuummmm !! mak jemah, mak senah, kak bedah segaLa pasti tengah meLompat Lompat keseronokan tengok isu yang nak diketengahkan oLeh CG hari ini...weLL, kaLau nak dapat tips maLam pertama itu, CG terpaksa mengecewakan hati kaLian...ini bukan isu daLam keLambu okayy adik2 *hikhikhik, intro rase nak Lempang diri sendiri*

isu hari ini adaLah mengenai PENGAPIT PENGANTIN *ehemmm*

sekadar gambar hiasan...suka sebab simpLe dan cantik =)

weLL, dengan tak semena mena...hari ini CG tiba2 teringat kat satu wedding yang CG pernah attend duLu...majLis tuh memang grand and awesome segaLa dari segi, cumanya CG rasa pemiLihan pengapit itu adaLah tidak sesuai...don't get me wrong, CG tak kata PENGANTIN tuh tak cantik...tapi kaLau dah PENGAPIT itu MODEL yang memang Lawa orangnya, seriousLy seri PENGANTIN itu adaLah tenggeLam...CG tahu pengapit tu modeL pon sebab Lepas bersanding tuh, orang ramai Lebih banyak bergambar dengan pengapit berbanding pengantin *sadis weh*

dan oLeh sebab ituLah terkeLuar statement kat FB CG :  'pssttt, untuk kaum hawa yang nak BERSANDING...siLa cari pengapit perempuan yang KURANG LAWA dari anda...tenggeLam seri pengantin hoii !! (^__^)v'

ianya tertaip atas dasar rasa kasihan terhadap PENGANTIN sahaja...takde niat Lain Lah puLak...tapi tiba2 CG dapat private text dari somebody yang tertuLis *ini CG dah summary kan* :

'saLam, biLa you keLuar statement macam tu tiba2 i terfikir ape agaknyee perasaan BAKAL pengapit yang dipiLih ??? mesti diorang rasa, diorang dipiLih sebab diorang tak cantik...what's your opinion ??'


aLamak !!! tak sangka jadi big issue puLak...weLL, tak bermakna kaLau si pengantin tuh dah piLih kawan dia tuh jadi pengapit, yang kawan dia tuh tak cantik atau tak hensem...pada CG, hari persandingan nie kan ibarat PENGANTIN menjadi RAJA SEHARI, center of attraction...kaLau dah memang pada azaLinya PENGAPIT yang dipiLih tuh memang hensem atau Lawa, CG rasa maybe yang si pengapit tu boLeh kurang2kan MELARAM masa wedding tu...tu jee...yang PENGAPIT tak perLu nak overdressed dari pengantin...that's what i mean...

contoh Lain puLak, kaLau PENGANTIN itu orang biasa2, jangan Lah ambiL ARTIS PUJAAN MALAYA jadi PENGAPITNYA...dah tentu2 mata orang ketibaan akan memandang yang famous amous itu...atau, PENGANTIN itu rupanya biasa2 sahaja, pastu pegi ambiL PENGAPIT yang memang muka pan asian tahap tak jemu mata memandang Lagi singLe dan stok buat bini atau suami *paham tak ?? hekhekhek*

tapi seriousLy, terpuLangLah kepada PENGANTIN yang memiLih bakaL PENGAPIT...cumanya, jangan sampai seri pengantin tu hiLang gara2 saLah piLih pengapit sudah Lah kan *pesanan khidmat masyarakat di bawa terus dari bLog cik gojes*


seLamat berhujung minggu !! mesti ade invitation kawen kan ???


tahniah jugak untuk batchmate CG, wanie atas pernikahan beLiau semaLam dan hari nie adaLah majLis sandingnya di seri manjung...okayy wanie, kau adaLah orang ke 7 daLam SERATAS21 yang dah tamat zaman bujangnya *hikksss, congrats* sorry tak dapat datang...semoga kaLian menempuhi aLam perkahwinan dengan jaLan yang diredhai...and, ehem...sorry, curi gambar TUNANG anda di FB =)

 



p/s : CG rasa, perempuan yang private message CG tu adaLah bakaL PENGAPIT...mungkin dia rasa terhina kot dengan statement CG...sorry =)

Tuesday, March 13, 2012

be a good maLaysian versi FIRST CLASS MENTALITY :)


weehooo !! busy, busy dan busy...tapi, seLaku bLogger yang SENGAL...waLaupun busy, membajet jugak nak update entry *toLak tepi duLu assignment peLajar cemerLang, fuhhhh*...Lurus ke point *straight to the point Lah gamaknye* kaLau hari itu CG dah membebeL tentang BE A GOOD MALAYSIAN versi SAMPAH a.k.a GARBAGE, hari ini maiLah menadah mata untuk membaca bebeLan CG tentang topic BE A GOOD MALAYSIAN versi MINDA KELAS PERTAMA a.k.a FIRST CLASS MENTALITY *haaa, tak payah nak dropjaw sangat Lah !!*

ini apa cerita Lah kan ?? 

'minda keLas pertama nie bukan cogan kata zaman dato' sri abduLLah ahmad badawi kee' kata anda2 semua *untungLah kaLau masih ada yang ingat*

yeah, anda memang true maLaysian kaLau masih ingat kata2 hikmah yang popuLar zaman pemerintahan pak Lah itu *tepokkk kuat2 untuk diri sendiri* kaLau tengok infrastruktur maLaysia nie, memang boLeh kata jauh berbeza Lah dari zaman mak pak kita makan ubi kayu duLu...bangunan tinggi sana sini, pengangkutan dah pakai Letrik and magnetik segaLa...TAPI, masih ramai MaLaysians yang mempunyai mentaLiti keLas BUKAN pertama...okayy, CG ambiL contoh paLing mudah dan ramai buat :

masuk mekdi, kepci or mana2 FAST FOODS yang jenis order kat kaunter and bawak tray pegi kat seats and makan...makan2, borak2, huha2 then baLik, bLah macam itu sahaja...dengan sos ciLi bertempek sana sini kat meja, tray kosong, casing bungkus makanan penuh Laa aih keLiLing meja...pastu daLam otak dok pikir : 'aLah, aku bayar tax segaLa...kan ade pekerja...makan gaji buta Lah kan kaLau tak kemas'

ade buat tak ??? ade buat tak ??? tahniah kaLau ade yang buat !!! anda memang TRULY MaLaysian *sarcastic giLa Lah kan* weLL, tak jadi kudis pon kaLau kita kemas SAMPAH yang KITA SENDIRI buat dan buang daLam tong sampah...daLam setiap AGAMA jugak ajar kita sentiasa BERSIH dan mengurangkan beban orang Lain, adakah kita menyahut seruan itu ??? haaa, daLam mendidik attitude kita menjadi Lebih baik, secara tak Langsung kita menyahut seruan AGAMA tau :)

beLum terLambat untuk muLakan didikan terhadap diri kita...sLow2, mentaLiti kita akan capai tahap negara maju *psssttt, orang negara eropah pon Lepas makan buang sendiri tahu ??* kita muLa sama2 okayy ??? paLing tidak pon, kita start dengan kumpuLkan sampah daLam tray, pastu Letak eLok2 atas meja...kaLau jenis yang makan pizza, kepci atau kat kedai2 makan yang pakai pinggan tuh, kemas Laa sikit kumpuL sisa2 daLam satu pinggan and susun pinggan supaya senang diangkat...adik2, abang2 and kakak2 waiter tuh pun manis jee senyuman nak buat kerja...biLa maLaysia penuh dengan manusia bermentaLiti keLas pertama, kecantikan maLaysia jugak akan terserLah...

maLaysia banyak tempat cantik tau tak ?? tak percaya, meh tengok nie :

sayu hantar orang tersayang naik KTM..

muka bahagia tunggu ketapi...hekhekhekhek...

KTM kLuang...

tuan punya bLog nak bergambar jugeekkk~

KLUANG cantik okayy~

modeL jemputan untuk fotoshoot suka hati : cik anis and cik auni...

gambar2 di atas memaparkan suasana di KTM kLuang Lepas train berLaLu....waLaupun station nie dah Lama, scenery kat sini adaLah sangat vaLueabLe...ramai orang buat photoshoot kat situ...cantik kan gambar2 kat atas nie ?? *cantik sebab modeL2nyee cantik...bhahahhaha* so, mariLah sama2 didik minda kita menjadi goLongan yang mentaLiti keLas pertama, okayy ??


p/s : kaLau kat negara maju, Lepas makan tinggaLkan sampah kat meja semua orang pandang peLik....kat maLaysia puLak, biLa orang angkat tray pegi buang sampah yang dipandang peLik...mari ubah !! :)



Monday, March 12, 2012

saya mahu tubuh 2008 kembaLi !!



oLeh kerana hari ini CG tiada keLas dan beLum ada assignment yang mencabar minda, makanya CG ada banyak masa untuk buat research pasaL projek juta2 CG *projek apeekah ?? tungguuuu ~* ape yang CG buat kaLi nie memerLukan CG untuk tengok baLik gambar2 Lama CG yang dah bersawang daLam Lappy nie...sambiL2 mencari gambar sesuai untuk digunakan, tertengok Lah gambar2 masa zaman2 tok kaduk duLu...tersenyum2 mengimbau kenangan Lama...HAHAHHAHAHA~ zaman2 jadi fasiLitator dengan budak2 sekoLah, kanak2 istimewa segaLa...

then CG terjumpa gambar ini :


first time jadi ketua fasi untuk program kat SEROM 5

and i was Like : WTF Lah !!!! KURUS jugak aku duLu !!!

sedih hoiii....sedih...kau tengok sekarang...muka dah sama besar dengan pinggan~
terbukti gemuk sungguh dahku sekarang !! terpaksa sorok Lemak beLakang pengantin and bag...

Lepas dah semangat2 rasa macam duLu kurus sekarang dah gemuk giLa, bantai makan sotong kering sepeLastik tanpa rasa beLas kasihan...hukhukhuk~ hati menyedapkan jiwa : 'takpe...takde Lah banyak beza pon...menten cun Lagik'

LaLu, kerja2 membeLek gambar untuk mencari gambar yang sesuai diLetakkan daLam proposaL projek pun diteruskan...habis foLder tahun 2010, bukak foLder 2009...okayy Lagi, takde berLaku tekanan perasaan....bukak jee foLder 2008, nah kau :


nampak betama sLim nyee aku duLu ?? demyuh betuL...


terus nekad nak puasa, diet dan bersenam dengan tegar seLepas ini...yeah !! by the end of the year, sepatutnya dah boLeh dapat baLik shape sebegini *waLau tak sesLim modeL, sesuaiLah dengan ketinggian saya*


mariLah berusaha secara NATURAL !! i know i can do it !! *siLa support*

tekanan giLa aku macam neh (-.-")



Saturday, March 10, 2012

peopLe, pLease be a good maLaysians :)


daLam satu minggu nie, banyak sangat benda yang jadi...BANYAK sangat !! suka, duka, nangis mahupun ketawa datang siLih berganti...ape yang pasti, setiap yang terjadi banyak sangat hikmahnya...

semenjak bergeLar peLajar semuLa nie, CG rasakan banyak perubahan yang berLaku pada CG...antaranya :

  • kurang masa tidur, makan dan berjimba *errrkkk ??*
  • duit keLuar macam air dek kerana print sana sini, fotostat sana sini, bayar sana sini...and i wish i was rich  enough untuk semuanya *HAHHAHAHA, keyword dia adaLah berjimat cermat jeeLah*
  • tapak kasut menjadi Lebih cepat haus *hoiii, UTHM dah membesar kot...kene parking motor jauh dari keLas pLak tuh*
  • semakin maLas dan kering idea nak menempek kat bLog terchienta nie *ini memang aLasan si pemaLas macam CG*

tapi, ape2 pon CG tetap mempositifkan diri...i'LL stiLL beLieve what i want to beLieve and i am stiLL sticking with my decision to do and fuLLfiLL my own desire waLaupun dapat Larangan2 dan suara2 haLus yang tak menyokong kecintaan CG...i wont say much to them, it's the matter of time that i'LL prove that my taLent, hardwork and pLans PAYS !!

eehhh, apee meLaLut puLak nie yek ??? HAHHAHA~ tu as emotionaL introduction Lah yea kawan2...nie baru main point yang nak ceritanya....hari nie topiknya : PLEASE BE A GOOD MALAYSIANS version SAMPAH a.k.a GARBAGE...

have you ever see this view :

Lori sampah versi  kat kampung2 yang takde majLis perbandaran

yang biasa kita nampak kat taman2 perumahan segaLa

when i was a kid, i used to tutup hidung then Lari2 masuk rumah biLa pakcik2 atau abang2 angkat sampah ini LaLu depan rumah and yess, that was an ADORABLE to do so when you are A KID...then ade one time CG hantar sampah ke Luar rumah and masa tu jugak Laa uncLe2 nie datang nak ambiL sampah and masa tuh CG dah anak dara sunti, pakai kain batik segaLa...and macam biasa, tanpa rasa ape2 CG terus tutup hidung and berkerut2 muka tahan bau busuk...at that time, uncLe yang angkat sampah tu pon cakap :

'yee dik, keje kami nie memang busuk, hina dan jijik...tapi akan jadi kawasan rumah yang Lebih busuk jugak kaLau sampahnya tak diangkat'

masa tuh, tiba2 rasa sentap dan bersaLah sebab OBVIOUS sangat tunjukkan yang sampah itu busuk...dan CG rasa bersaLah sampai sekarang sebab buat uncLe tu rasa macam CG pandang hina pada pekerjaan HALAL dia tuh...biLa dah besar panjang nie, CG seLaLu educate diri and adik2 CG untuk tak terLaLu tunjuk sangat perbuatan yang dirasakan tukang angkat sampah ini berkeciL hati....paLing2 tidak pun, CG akan tahan nafas and try untuk tunjukkan muka biasa jee biLa LaLu tepi Lori sampah...

so, to those maLaysians sekaLian yang disayangi...yeah, CG tahu sampah itu busuk but pLease jaga Lah hati orang2 yang angkat sampah nie...just respect their job sebab mereka juga cari rezeki yang haLaL dan bantu kita hidup daLam keaadaan seLesa...and pLease, respect jugak Lah kepada aunty2 cLeaner atau pakcik2 cLeaner yang hari2 sapu sampah segaLa kat office, asrama atau mana2 pubLic pLaces...jangan Lah BIADAP sangat pegi tambah sampah masa orang tuh tengah menyapu...anda itu orang SEMPURNA, gunakanLah nikmat KAKI dan TANGAN tuh buang sampah daLam tong sampah...tak berkudis pon jarinya...


so, that's aLL for now...Lepas nie jangan disrespect orang Lain okayy...maLaysia is towards negara membangun, so, ayuh bangunkan minda dan attitude kita yang dah Lama sangat TIDUR tuh !! *peace yaww*

 

Tuesday, March 6, 2012

keLuh kesah yang hiLang kesopanan ~


hari ini adaLah hari entry PENDEK...cuma nak List out beberapa perkara :
  1. daLam keadaan yang sedang STRESS, di tambah tekanan yang sangat STRESS dan tak mendapat sokongan padu LaLu mengakibatkan STRESS adaLah permuLaan hari yang tak best dan rasa macam nak Lari dari semua orang...
  2. tak paham kenape orang ramai adaLah peLik meLihat aku jaLan, makan dan ke mana2 secara SOLO...apekah semua perempuan kat daLam UTHM nie kene pergi mana2 secara groupie ?? kaLau berjemaah ke masjid tuh, nak Lah aku ikot, kan...
  3. rasa macam maLas nak menjawab soaLan2 yang tak perLu dijawab semata mata nak jaga hati dan perasaan orang serta memberitahu bahawasanya aku adaLah perempuan yang ada BUDI BAHASA *makanya, siLa jangan tanya soaLan bodoh kat aku masa aku tengah moody*
  4. ramai puLak Long Lost contact yang contact aku pada hari ini sampai aku terfikir, KENAPA HARI INI ??
  5. betapa Lembutnya hati aku biLa DASYAT mana pon orang buat saLah kat aku, aku tetap boLeh treat equaLLy macam dia tak pernah buat saLah ngan aku *tak tau Lah bad or good thing*
  6. towards the end of the day, aLhamduLiLLah...aLLah masih mahu memeLihara hubungan sesama manusia...sekurang2nya, rasa sakit di hati seLama nie yang berkadar 100 % berkurang kepada 75 % *beLieve me, after what had happend...it takes time*




okayy, sumpah...rasa rindu nak menghadap Lagi... *menitik Lagi air mata nie*


Sunday, March 4, 2012

ANNOUNCEMENT PENTING : perempuan ini tak sedia nak kahwin !!



gambar tak boLeh besar Lagi gamaknye yea ?? weLL, di sini CG ada satu pengumuman penting untuk dibuat...

ehem...ehem...ehem...


PEREMPUAN DI ATAS NAMPAK JE TENANG, SENYUM SENTIASA DAN OPTIMIS DENGAN SEGALA RINTANGAN DAN CABARAN *hekhekhek* TETAPI DIA ADALAH PEREMPUAN YANG TAKUT DENGAN KOMITMEN HUBUNGAN (titik, nokhtah, fuLL stop)


weLL, dia pernah cerita kat CG kenape dia takut sangat dengan komitmen hubungan...ia adaLah kerana, dia pernah patah hati tahap kronik...ibarat sebuah cermin yang dihempas ke Lantai konkrit dari tingkat teratas kLcc LaLu digiLis compactor dan kemudian dibLender LaLu dicampakkan daLam ketuhar bersuhu paLing tinggi *perrghhhh, panjang sungguh eLaboration dan sangatLah  hiperboLanya* waLau ianya dah Lama berLaLu, tapi kesan yang tertinggaL adaLah amat daLam Lagi2 dia kecewa sebab tak tahu ape pokok pangkaL atau punca dikecewakan...katanya, ibarat Langit cerah tak tahu biLa tiba2 petir, guruh dan hujan datang meLanda *sekaLi Lagi ayat kLasik*

makanya dia adaLah FOBIA dan dia beLajar untuk tidak menyayangi pasangannya 100 % seLagi tangan pasangannya tak menggenggam AKAD di tangan waLi *siLa paham*

nasihat CG, untuk orang2 yang bercinta, menjaLinkan hubungan atau sudah berkahwin peLiharaLah hubungan itu...kaLau terputus, saLah seorang PASTI rasa kesakitan yang mendaLam...kaLau agak2 tak sedia, tak yakin boLeh pegi jauh, JANGAN MULAKAN menyentuh HATI orang...kaLau agak2 dah ade hubungan tapi rasa tak serasi, SILA PUTUS DENGAN CARA YANG BAIK dengan PERSETUJUAN dua2 pihak...


toLongLah jangan seLfish sangat...orang daLam gambar kat atas nie, sampai sekarang rasa nak tahu ape saLah dia sampai diperLakukan macam tu sekaLi...dia pon ade cakap, hopefuLLy one day, orang yang berkenaan itu dapatLah hidayah nak ubat Luka hati dia dengan seLesaikan dengan cara baik...okayy, seLesai tanggungjawab CG bantu orang daLam gambar tuh *hokhokhok*



the awesome saturday !!



seperti yang korang nampak daLam gambar di atas, yeah...seteLah meninggaLkan dunia FASILITASI hampir ssetengah tahun, nasib baik iLmu nya tak berkarat...pada hari sabtu, 5 orang wakiL KKDK teLah dijemput untuk mengendaLikan ice breaking untuk peLajar2 pra-universiti SMK DATO' HAJI HASSAN YUNOS *orang johor kaLau tak tahu name sapeekah ini, siLa buang negeri...hekhekhek* weLL, waLaupun sLot yang diberikan hanyaLah seLama 2 jam sahaja, aLhamduLiLLah kami teLah cuba memberikan input yang terbaik...dan tak disangka2, para pensyarah *cikgu Lah, cuma dah dinaik taraf sebab form 6 sekarang nie dah pakai sistem universiti yawww* adaLah sangat berpuas hati dan ingin menjemput KKDK bagi program kepimpinan mereka pada masa akan datang *aLhamduLiLLah*

terima kasih warga SMKDHHY di atas energy yang AWESOME, Layanan yang AWESOME dan pengaLaman yang AWESOME jugak *sangat having fun that day* bahaya tempek gambar2 aktiviti sebab mereka nie sangat ekstreme !! *HAHAHHAHAH*

Lepas baLik dari program tuh, masing2 terkuLai Layu di atas katiL masing2 sebab kepenatan...dan biLa mananya dah tidur petang, bangun2 confirm Lah Lapar kan...dah memang janji nak meaL together on that night, dengan gigihnya bukak mata Luas2 and hang out again dengan team giLa di siang hari...asaLnya kami pLan nak makan steamboat kat POLKADOT pura kenchana tuh, tapi maybe bukan rezeki Lah kot sebab kedai adaLah sangat penuh *harusLah penuh kan when you pay RM 18 per head and makan sampai muntah* so, we decide to go somewhere even more EXCITING :

MK CAFE & BISTRO 
*haih, seLera masing2 tinggi kan*


MK cafe & bistro yawww...the food was awesome !!

kenapee kami piLik MK ?? sebab...sebab...sebab....HAHAHHAHA~ sebab ade Live performer yang hensem, cute dan taLented di situ...seriousLy, setiap kaLi dua orang performer nie start menyanyi, CG was Like tak boLeh nak mengunyah makanan dengan tenang dan aman dek kerana sedap sangat nyanyian dia *dan hensem!!* Lebih tambah syok Lagi biLa dia siap boLeh main jeLing2, angkat2 kening and senyum menawan kat meja kami *weLL, sebab kami adaLah crowd yang paLing havoc kot maLam tuh* owh !! i'm meLting okayy...nyanyi Lagu korea macam dia orang korea okayy...padahaL meLayu tuh *cair habis*

biLa dah makan dengan rakan2 tersayang yang giLa dan havoc, memang terasa awesome sangat Lah kan...eeehhh, CG beLum bagitahu eh penghuni meja yang jadi center of attraction crowd pada maLam tersebut ?? haaaa, here we go :

miss diop a.k.a athirah yang khusyuk makan sampai penyanyi itu pun  resah...HAHHAA

heLmi, pak supir kami pada hari tersebut...BHAHAHA~

irna the siLent eater...rawrrr~

raja muzaffar yang tukang create hectic...waLaupun bengong, he's the bro !

and of coz me...HAHAHA *kaLau tak, takde Lah entry kan*

seriousLy, rasa macam nak ketuk jee kepaLa sendiri sebab tak charge bateri camera sebeLum keLuar tuh...tak dapat nak ambiL gambar yang berkuaLiti...semua gambar nie pun ihsan pak supir menggunakan camera handphone dia yang outdated tuh *kidding2* kaLau ade camera, sureLy CG boLeh tunjuk kat korang how handsome the performer and he's aLso has a beautifuL voice !! *no kidding one okayy*

gambar tak cun takpe, yang penting orang nyee cun !! HAKHAKHAK~

tengah tunggu meaL, and yess...CG Lapar giLa masa nie~



that's aLL happening on saturday but it was a reaLLy FUN day !! biLa kita buat sesuatu yang kita SUKA, bersama orang yang kita SUKA makanya...kita akan menjadi GEMBIRA !! weekend korang macam mana ?? share with me yaww =)



Thursday, March 1, 2012

gambar itu ada nyawa dari MYCUTEMOMENT


HELLO peopLe !!! hamboiinyeee pun...biLa hujung minggu menghampiri, kemain ramai puLak yang dari kebiasaannya LAYU dan LESU tiba2 kemain TEGAK TEGUH menyudahkan saki baki KERJA...harusLah rajin menyiapkan kerja sebab nak berhujung minggu dengan kepaLa dan hati yang Lapang...yeee dakk ??? so, apee pLan hujung minggu nie ??? jangan tanya CG, hidup sebagai student harusLah tak henti2 beLajar dan beLajar sampai dapat keputusan cemerLang Lagi terbiLang *okayy, ini sungguh TIPU*

seLaLunya hujung minggu mesti akan dapat banyak invitation wedding atau ape2 majLis kan ?? weLL, waLaupun sekarang bukan musim orang kawen, tapi tetap hujung minggu ade jugak yang tak sabar2 nak berumah tangga *ehek, tahniah diucapkan* cakap pasaL majLis nie, tiba2 teringat satu benda...PICTURES !!!

yeah, biLa ade sesebuah majLis, mestiLah nak ade gambar sebagai kenangan yee dakk ?? *weLL, otak kita nie bukan boLeh rakam and view kat orang Lain untuk tatapan mereka, kan* korang pernah dengar tak frasa GAMBAR YANG ADA NYAWA *souL atau feeLing* sape tak pernah dengar, siLa hantukkan kepaLa kat dinding !! *kidding2, jangan buat pLak !!* ramai orang boLeh ambiL gambar tapi tak ramai yang boLeh bagi gambar yang adee souL, you know what i mean ?? okaay, banyak taip pon tak bagus, meh sini CG bagi exampLe gambar yang cantik dan ada JIWA :


eeehhh, waLau gambar takde motion, tapi ianya bagi satu perasaan yang BAHAGIA =)

i can feeL the warm of this event ! awesome...

Look how happy they are !!

so, ada paham kah ?? kita memang nak gambar yang cantik dan memang GIFTED Lah kaLau gambar tuh boLeh menikam QALBU...seperti yang korang semua sedia makLum, kebanyakan photographer masa kini *eceehh ayat, macam nak buat ayat magazine puLak kansss* okayy sambung, kebanyakan photog sekarang nie seLaLu buat gambar OUTDOOR yang kemain cun meLecung macam gambar daLam fairytaLe segaLa tapi................

nie nak habaQ mai nie.... MYCUTEMOMENT punye photographer team nie, terer and berseni daLam INDOOR picture...kadang2 orang ramai yang terLupa pasaL betapa VALUEABLE nyee gambar2 INDOOR semasa majLis sedang berLangsung...contoh :
  • reaksi pengantin LeLaki masa genggam tangan waLi
  • air muka mak bapak, pakcik makcik dan segaLa sedara mara semasa akad seLesai diLafazkan
  • kesungguhan anak2 keciL berLari sana sini masa majLis sebab nak guLa2 banyak
  • kemeriahan majLis dengan geng2 kompang, kendarat segaLa memeriahkan majLis
haaaaaaaa, takkan gambar OUTDOOR prewedding jee kita nak yee dakk ?? sebeLum we go further, moh tengok artwork MYCUTEMOMENT nie Lagi :

onyonyonyo sweetnyee rase...rawwrrr !

see...see....kakak2 and mak2 sedara pon nak masuk picture gak !

eeh, ehhh...men baLing2 pLak dye...ngeee :D

ini cantik !

yawww, yawww....mereka ambiL gambar wedding nabiL and zira okayy..

nabiL yaww..kau mampu ??? hekhekhek~

amacam...drooLing kan ??? ade orang kata, indoor picture nie Lagi payah nak ambiL dek kerana banyak benda nak consider macam angLe, Lighting dan macam2 Lagi tapi MYCUTEMOMENT memang pakar bab2 nie...adeekah mereka nie ambiL gambar wedding jee ??? tidak Lah, ape2 event pon mereka ambiL...tak percaya, meh sini bagi sneak peek :

graduation !!

modeL2 takdeLah Lawa tapi gamba tetap cun *eehh, modeL Lawa Lah !!*

CG tahu, ramai yang muLa berminat and nakkan mereka jadi photographer korang kan ?? okayy, korang boLeh tengok Lebih banyak artwork mereka di :




if korang interested untuk pakai perkhidmatan mereka, boLeh contact mereka and ask them about the package and price...HARGA BERPATUTAN DENGAN HASIL YANG SUPER DUPER AWESOME !! by the way, kaLau nak tengok tahu Lagi company nie dengan Lebih dekat, you are Lucky sebab mereka akan ada exhibition seperti buturan berikut :

nama company : MYCUTEMOMENT
tarikh exhibition : 2 mac - 4 mac 2012
hari : jumaat hingga ahad
tempat : JAYA JUSCO AU2 SETIAWANGSA


jangan Lepaskan peLuang menggunakan perkhidmatan mereka !! CAPTURE YOUR MOMENT WITH LOVE (^__^)