Saturday, December 31, 2011

pencuri hati berbaju meLayu PINK di majLis perkahwinan *awww*


awak...
ye, awak yang berbaju meLayu PINK...
serius, awak tersangat Lah kachak !!
ini bukan main2 punya pujian...
dengan muka aLa mamat korea hensem bersongkok, awak LaLu tepi saya...
masa awak LaLu, awak senyum pada saya...
masa tu saya rasa dunia nie penuh dengan bunga2 *Lagu bunga2 cinta by misha omar tiba2 muLa kedngaran*
macam ada kita berdua je masa tuh...
awak pandang tepat ke mata saya, saya jadi maLu2 tapi mahu *hakhakha, gedik*

saya nampak awak bawak bunga manggar mengapit sang raja sehari...
waLaupun pengantin adaLah orang yang sepatutnya paLing berseri...
tapi awak nampak bersinar di mata saya...
kaLau Lah saya muhrim awak, saya cepat2 Lari pegi peLuk awak okayy *gataiiiiii*
saya tiba2 tersenyum tersipu maLu bLushing terLebih puLak...
Lepas tu awak Lenyap dari pandangan sebab sibuk dengan majLis...
TAPI...
dunia saya masih Lagi berbunga2 dan berseri2 macam budak baru Lepas diupah LoLipop 20 sen...

seLesai majLis, saya Lepak2 kat Luar dewan majLis...
dari jauh awak nampak saya, awak senyum...
oiiiiihhhh !!! saya rasa jantung saya macam nak meLetup masa itu...
sejenak, tiba2 muncuL awan2 bahagia membayangkan kisah fantasi saya dan awak...
awak berbaju meLayu PINK, saya berbaju kurung PINK...
dan kaLi ini kita puLak yang berjaLan atas karpet merah itu menuju jinjang peLamin...
awwww, nakaLnyee fantasi saya !!

kemudian saya tersedar dari khayaLan, maka kepuLan awan fantasi itu pun turut sama hiLang...
daLam rasa maLu2, saya tengok awak...
ehhhh...
kepuLan2 awan saya dah hiLang, kenape kepuLan awan awak makin banyak ??
oh, rupanya awak ada hati dengan yang Lain...
tanpa rasa bersaLah awak cium dia berkaLi2...ohhhh !!! deeemmmm....
bagai kiLat dan petir sabung menyabung berdetum detam,
segaLa fantasi2 indah bersama awak saya campakkan ke Longkang berhampiran...
maaf, saya tak sanggup...
saya yakin awak akan tinggaLkan saya sebeLum sempat kita mencapai bahagia...

teruskan Lah hubungan awak dengan ROKOK itu !!


point : hensem pada CG pon tak guna kaLau merokok...CG berdoa agar tidak mempunyai SUAMI kaki rokok...siLa contohi bapak CG yang bukan seorang PEROKOK dan beLiau adaLah hensem sampai tua *i know he's going to read this, so do my uncLes, unties dan segaLa keturunan keLuarga*


okayyy...hari ini merupakan hari terakhir daLam tahun 2011...pada CG nak sambut new year nie takdeLah CG overjoyed sangat...biase2 jeee...konon nak pegi buat maksiat tengok konsert ke, cLubbing ke hapee nak sambut new year nie, tapi biLa memikirkan duit daLam poket setakat ade singgit dua, baik duduk rumah...pLus, dosa2 Lampau pun tak tertebus Lagi nak buat dosa baru *ini sarcasm kaLau anda tak paham, adoiiii* setakat hari ini, tak ke mana pon kecuaLi menghadiri majLis kahwin anak kawan ayah CG jeee tadi...so, mari cerita perihaL majLis perkahwinan ini *raLit makan sampai Lupa ambiL gambar pengantin* :

satu :

my sister and me...serius, terasa kuLit muka fLawLess sahaja tanpa edit gamba *kantoi edit sebeLum ni*

dua :

hoiii hoiii...ini baru betuL kawan sampai mati...mereka adaLah kenaLan sejak masih keciL okayy..

hakhakhak...itu sahaja gambar yang bisa di snap sekitar majLis berLangsung di PANDAN PERDANA CLUB HOUSE *main petik jee nie entah betuL entah tidak, Lupeee...hikkkssss* serius memang tak ade daLam ingatan Langsung nak snap gambar peLamin mahupun pengantin...to be honest, macam majLis2 wedding Lain jugak Lah...peLamin tema pink and putih *banyak dah CG tengok design macam nie* the food was awesome !! yang Lain2 tuh okayy Laaa...majLis orang, takkan nak komen banyak puLak Lah kan...

tapi, bagi CG ade something yang rare daLam majLis nie...bunga manggar dia Lain dari yang Lain...yeah, si kachakksss okayy yang bawaknyeee...oh, tapi memang rare bunga manggarnyee :

ini bukan gambar sebenar, curik dari googLe..
maybe dah ramai yang buat tapi CG serius baru first time tengok...menarik Lah jugak kan...something different and takdeLah budak2 buang jek kan...at Least kaLau duLu2 boLeh buat main Lawan2 pedang, pastu sepah2 Lah rambu ramba tuh kat sekeLiLing kawasan majLis *kantoii penah buat* dan macam biasa, biLa pegi majLis kahwin, mak CG akan survey macam2 Lah pasaL majLis...gamaknyee macam dah tak sabar nak suruh anak dia kahwin Lah tuuu *hikhikhik* hoiiii, tak semestinya CG...mungkin adik no 2 CG, mane tau *maLu2 Lagik, panggg sekaLik* tiba2 akan terdengar 

'seLagi tak keje, jangan nak gataL megheLa nak kahwin...ingat senang kee kawin' 
*ayat diubah suai menambah perisa daLam cerita*
yeah, itu aLunan suara merdu mak CG memberi peringatan keras daLam keLembutan *propa*


kemudian timbuL idea giLa, nanti kaLau ade majLis yang CG nak buat...guLa2, CG nak ikat jadi tirai kat pintu, tingkap atau pengantara ruang...coLourfuLL giLer !! mesti cantik kan ??

contoh tirai, terima kasih uncLe googLe !!

CONFIRM !!
*ape yang confirm ??* 
confirm rumah penuh SEMUT !! 
hahahhahahaha~


p/s : semua dok pakat update azam tahun baru...azam tahun baru CG adaLah : BUKAK ORGANIZER FIRST THING FIRST IN THE MORNING SEBAB KAT SITU TERTULIS SEGALA AZAM YANG PERLU DICAPAI !!

p/s/s : Lagi satu azam, nak bakaL SUAMI nama AZAM boLeh ??? *entah sape2*

p/s/s/s : geLabah, tacing, poyo, kembang dan segaLa macam rasa Lah puLak biLa tahu ade jugak pak2 sedara, mak2 sedara, sedara mara jauh mahupun dekat baca bLog CG...rasa tak nak bLogging jek Lagi *okayy, ini tipu !! HAHAHAHHA*

p/s/s/s/s : hurrrmmm...okayyy, takde ape dah !!! peace yawww ~ seLamat tahun baru !! jangan nak amerika sangat sambut new year tuh okayy ?? bawak2 baca doa semoga negara tetap makmur =)


Friday, December 30, 2011

sebab kau dewasa, kau boLeh buat ape je ??


kadang2 biLa kita nie dah senior atau DEWASA, kita seLaLu nakkan orang yang LEBIH MUDA daripada kita nie sentiasa RESPECT dan DENGAR setiap butir bicara yang kita keLuarkan...biLa mereka mematuhi, we'LL be gLad and sangat suka sebab kononnya mengikut kata orang2 tua, itu merupakan perbuatan MENGHORMATI daLam konteks herarki kehidupan *betuL ke eja tuh ??* weLL, it's good and NORMAL...everybody on earth pon akan bersetuju biLa statement tersebut dikeLuarkan *weLL, i'm not a bit against it pon*

and what if, ORANG MUDA ini bersuara menegur kesaLahan SANG DEWASA in any ways untuk memberi kesedaran kepada mereka, wajarkah mereka ini digoLongkan daLam kumpuLan KURANG AJAR, KURANG ADAB or DISRESPECTFUL ?? isu CARA menegur kat sini bukan Lah sebuah isu yang dibahaskan sebab in both ways, kaLau treat orang dengan cara tak baik makanya respon akan menjadi tak baikLah kan...the point is, INTIPATI teguran yang diutarakan...

for particuLar reason, i'LL say that biLa kita dah menjadi orang dewasa yang berpengaLaman, kita sebenarnya teLah mengeraskan otak kita mengubahnya menjadi terms KEPALA BATU yang mana ianya terkumpuL sehingga menghasiLkan puLa terms BESAR KEPALA...weLL, i'm an aduLt too *of coz Lah untuk kanak2 yang bezanya 10-20 tahun kebawah dari CG* percaya atau tidak, rata2 orang dewasa adaLah sangat sombong untuk admit kekurangan dan kesaLahan diri...sedaya upaya teguran dari orang yang LEBIH MUDA itu akan ditepis dengan peLbagai cara...samada dengan cara baik mahupun secara kasar...pening ?? don't worry, here's some exampLes :

kes 1
seorang wanita *dewasa* yang memang diakui taat perintah agama, soLat tak tinggaL tambah sunatnya, bacaan Quran dan zikir Lengkap pada waktu soLat...tapi :

wanita : ape Lah perempuan nie, seksi sangat macam nak terkeLuar segaLa aset tu...tu tak Lain nak pegi juaL badan Lah tuh *isunya : mengumpat, mengeji dan memfitnah*
perempuan *Lebih muda* : isk, tak baik kata orang tu macam tu...suka hati je nak tuduh orang nak pegi juaL body ape Lah...kaLau tak, kan dah jatuh fitnah..
wanita : aLah kau budak2, ape kau tahu ?? kau pun kaLau tak jaga nanti boLeh jadi macam tu *dah macam mendoakan puLak, tsskk*

kes 2
seorang jejaka *dewasa* yang dah Lama berkerja dan meLakukan satu aktiviti itu setiap hari dengan kaedahnya...tapi muncuL sang teruna *Lebih muda* dengan idea baru yang Lebih memudahkan dan menguntungkan..

teruna : saya rasa dengan menggunakan cara ini produktiviti syarikat boLeh bertambah disamping menjimatkan tenaga dan kos...
jejaka : tapi aku dah buat cara aku bertahun tahun dan takde kerugian pon...kau orang baru, mana nak tahu semua nie...budak mentah !


tak kisah Lah daLam kehidupan seharian ke, kehidupan di pejabat mahupun di rumah ke...tak semestinya kita ini goLongan DEWASA kita semuanya betuL...tak semestinya ape yang orang LEBIH MUDA sarankan membawa kepada kehancuran...jangan EGO sangat Lah...cuba tengok baLik pada intipati teguran yang orang berikan kepada kita tak kisah Lah dari orang yang Lebih muda mahupun yang Lebih tua...open minded Lah sikit...seLagi teguran itu betuL dan kena dengan caranya, tak payah Lah nak cop budak tuh kurang ajar mahupun kurang adab...as an aduLt, you shouLd be the one who taught them about adab dengan cara menjawabnya penuh hikmah

seriousLy, aduLts...toLongLah jangan nak the youngsters jee jaga hati dan perasaan korang sedangkan korang boLeh sewenang wenangnyee marah2 and yeLL straight to their faces sesuka hati...eLders nor youngsters shouLd be treated equaLLy...HORMATI YANG TUA, SAYANGI YANG MUDA...kLausa itu CG nak tukar kepada SAYANGI DAN HORMATI LAH SESAMA TUA DAN MUDA =)

peace yawww !!

p/s : to those yang bakaL menjadi ayah, mak, mak cik, pak cik, kakak, abang atau segaLa jenis panggiLan meLambangkan titLe 'Lebih tua' tak perLu nak sensitif sangat biLa ditegur yang Lebih muda...korang adaLah contoh teLadan kepada mereka sebab mereka jugak akan jadi dewasa satu hari nanti...



Thursday, December 29, 2011

akhirnya TENTANG DHIA :'(


akhirnya sLot akasia jam 7 maLam nie pun sampai ke penghujungnya...semaLam masa mak CG tengok ikLan yang ada kata minggu nie minggu terakhir cerita nie, banyak betuL komen beLiau *HAHHAHAHAA* nampak sangat Lah tak puas Lah tuh...weLL, sebeLum nie CG ada terbaca kat satu bLog nie review dia pasaL cerita TENTANG DHIA nie *tak ingat sangat bLog mana, kaLau rasanya bLog korang siLa Lah Letak Link kat komen box okayy ??* and idea menaip entry nie pun based on entry tersebut...

actuaLLy cerita TENTANG DHIA nie banyak bagi pengajaran pada kehidupan seharian kita...antaranya :

  1. JODOH - jodoh pertemuan di tangan tuhan...kita boLeh merancang tapi andai itu bukan jodoh kita, makanya takkan bersatu jugak...kaLau bersatu pun, mungkin takkan kekaL...contoh scene : jodoh DHIA dengan AZMI konon2nya sangat sepadan, aLih2 si anonymous ZIKIR yang dapat hingga ke akhirnya..
  2. AMALAN2 KHURAFAT LAGI SYIRIK - daLam amaLan orang meLayu kita nie sangat Lah banyaknye pun...asaL tak suka muLa Lah pakai bomoh segaLa main santau sana sini...contoh scene : sape Lagi kaLau bukan pengamaL tegar daLam cerita nie, mak si ZIKIR, SALMI si jahat *daLam cerita je Lah kan*
  3. ALLAH ITU LEBIH MENGETAHUI DAN BERKUASA - tak semestinya orang yang jahat akan kekaL jahat sampai ke sudah...kaLau aLLAh nak bagi hidayah pada dia, biLa2 pun dia boLeh berubah maLah menjadi Lebih baik...contoh scene : MELLY yang jahat nauzubiLLah tuh boLeh bertaubat dan jadi sebaik baik manusia Lepas sembuh daro koma
  4. FITNAH - kita nampak kan fitnah itu boLeh membawa kepada perkara yang Lebih buruk kan ?? sebab tu Lah daLam isLam jugak ada menyebut, memfitnah itu adaLah dosanya Lebih banyak dari membunuh,,,contoh scene : SALMI and anak perempuannya yang suka sangat bawak muLut and fitnah terhadap DHIA sampai ZIKIR sendiri hiLang kepercayaan dan pertimbangan
  5. BERLINDUNG DENGAN KUASA ALLAH - kita tahu tiada Lain seLain dari ALLAH untuk kita berLindung...tak kira Lah ape juga bencana yang nak sampai kepada kita, kaLau ALLAH tak benarkan ianya terjadi, kita akan seLamat insyaaLLah...contoh scene : ALLAH berikan petunjuk kepada mak DHIA untuk discover segaLa kejahatan besannya

banyak Lagi pengajaran yang tersurat atau pun tersirat daLam drama nie...muLa2 tengok CG tak yakin yang cerita nie boLeh setanding drama NUR KASIH, tapi biLa hari2 tengok CG dapat Lihat yang industri drama tempatan dah makin bagus dan sangat banyak buat research...ape yang CG puji daLam cerita TENTANG DHIA nie adaLah :
  • pemahaman tentang PENUTUPAN AURAT sangat difahami oLeh krew TENTANG DHIA nie...contohnya watak DHIA yang memang seorang musLimah yang menjaga segaLa aurat dan soLatnya, dia pakai inner masa duduk kat hospitaL sebab Logiknya akan ada bukan muhrimnya yang akan meLawat
  • jarang orang expirience MATI HIDUP SEMULA dek kerana sihir dan ianya berjaya membuaka mata masyarakat tentang adanya amaLan keji seperti ini
  • penutup cerita yang memang sebak habis Lah *kantoi, ternangis SIKIT tadi* dan agak rare biLa kedua hero dan heroin itu mati bersama daLam keadaan yang sangat romantik okayy !!
  • punchLine seorang musLimah yang sangat terkesan di hati : 'jangan cintakan dhia meLebihi cinta kepada aLLah'
  • Lakonan izreen, MELLY memang sangat berkesan sampai rasa nak tepok dahi dia Laju2...Lepas jadi baik rase macam tak syok puLak nak tengok *hikkksss*

ape2 pon, masing2 ada pandangan masing2...pada CG, cerita nie memang terrrbaik cumanya : WAKTU TAYANGAN KADANG KALA BUAT RAMAI YANG LEWAT SOLAT MAGHRIB *ini boLeh diperbaiki*


thumbs up krew dan production TENTANG DHIA...terima kasih untuk cerita yang penuh pengajaran itu =)


re-cap 2011

kemain Lagi tempek gambar sebesar aLam *hiksss*

memandangkan 2011 dah nak habis, CG just nak kata :

  • 2011 bukan Lah tahun yang tersangat BEST bagi CG sebab banyak perkara yang TAK BEST terjadi
  • kenangan paLing 'MANIS' biLa cLash pada maLam hari raya aidiLfitri..beLieve me, it was AWESOME !! *sarkastik giLa*
  • tahun yang paLing ramai kawan yang CG dapat kenaL, juga tahun paLing ramai kawan yang tinggaLkan CG *bukan Lah ertinya mati*
  • 2 orang cousins CG yang terapat dah meLangkah setapak ke hadapan dengan menjadi tunangan orang...i wonder who's next ?? *tee hee hee, definiteLy not me*
  • aLhamduLiLLah, tahun rezeki menjejakkan kaki membuat UMRAH pada usia muda *kenangan paLing manis*
  • meLihat adik2 yang di jaga semasa program PRA DIPLOMA, mendaftar secara sah seLaku peLajar DIPLOMA adaLah sesuatu kegembiraan yang tak terungkap *tears, mengada giLa*
  • tahun paLing banyak tumpah air mata *sangat drama*
  • hanya mampu meLaksanakan 6 dari 10 azam tahun ini...
  • ramai antara teman seangkatan jugak dah start bertunang, berkahwin mahupun meLahirkan anak *sweet giLa*
  • seLaLu ayah CG akan kata CG nie sibuk kaLah PM sebab handphone seLaLu jee berbunyi, tapi seriousLy ini adaLah tahun paLing jarang CG pakai teLefon *unLess betuL2 urgent* terima kasih kepada FB and bLog =)
  • 2011 banyak mengajar CG tentang kehidupan..hopefuLLy ianya dapat digunakan untuk cabaran 2010 yang mungkin Lebih hebat
  • waLaupun banyak tarikh cantik pada tahun ini contohnya 1.1.11, 11.1.11, 11.11.11, 20.11.2011 and so on, tapi tarikh paLing cantik bagi CG pada tahun ini adaLah : 4.5.11, 5.5.11, 18.5.11, 19.5.11 dan 25.6.11 *hohohohoho*
  • sedih sebab handphone SONY SATIO turut sama berenang dengan CG Lantas terpaksa bertukar pakai SAMSUNG DUOS dan agak bingai biLa ayah offer SAMSUNG GALAXY S beLiau kerana beLiau nak tukar SAMSUNG TAB, CG toLak sebab maLas nak transfer data...sekarang tiba2 menyesaL *hukkk hukkkk*
  • tak pernah2 buang tebiat, tahun nie merupakan tahun paLing banyak NOVEL MELAYU yang CG baca dan beLi...seLaLunya just beLi noveL engLish jee *bukan berLagak, just nak tambah kosa kata jee*
  • buat pertama kaLi daLam sejarah, tukar speck mata sebab power dah bertambah...bukan sebab hiLang atau patah *ngeeee*
  • tahun paLing banyak shopping onLine sebab maLas nak keLuar shopping kat maLL 
  • adik2 fasi yang pernah program dengan CG ada teLefon bagitahu nak exam besar seperti UPSR, PMR dan SPM dan mintak didoakan *done* and Lagi sweet ade yang caLL say thank you sebab diorang dapat resuLt yang membanggakan =)

setakat tu jee Lah re-cap sepanjang tahun...kaLau nak cerita semua, aLamatnyee boLeh buat noveL bersiri Lah jawabnyee...tak memasaL nak pegi cari pubLisher pubLish story puLak...

ape2 pun, setiap yang berLaku sepanjang tahun 2011 nie seriousLy meninggaLkan kesan yang mendaLam daLam hidup CG...i Learnt about friendship, Love, famiLiness and aLso about Life...whatever it is, just face it !! 2012, insyaaLLah akan memberi cabaran yang Lebih mematangkan diri...

actuaLLy CG semangat taip entry nie sebab ayah CG baru bagi new organizer pada CG tadi...setiap kaLi dapat organizer CG memang suka nak decoratenyee sebab CG akan bawak kehuLu hiLir, so kaLau tak cantik, tak de feeL nak gunakannya *hiikkkksss* dah macam tradisi puLak setiap akhir tahun ayah akan dapat organizer and kaLender dari company...so, organizer tuh ayah bagi pada CG untuk CG jot down segaLa appoinment, due date dan sebagainya supaya tak Lupa...ayah pernah kata :

'otak kita nie macam RAM Lah...kaLau dah penuh, benda Lain dah tak boLeh masuk..processor pon Lembap...so, organizer nie macam externaL hard disk yang ada reminder versi manuaL punya...biLa kita catat, otak kita boLeh digunakan untuk fikir benda Lain' 

Tuesday, December 27, 2011

jangan nak banyak compLaint sangat Lah !! *bLueeekkk*


how's going y'aLL *macam terencat jek taip macam nie, hikkss* weLL, assaLamuaLaikum and heLLo semua !! kemain Lagi berdendang sayang yee korang semua sebab cuti 3 hari...esok mesti ramai yang kemain Liat Lagi nak pegi keje...biase Lah tuh kan...untuk kanak2 ribena yang sedang bercuti sekoLah mahupun bercuti semester, happy hoLiday okayy ?? siLa Lah buat benda yang bermanfaat sikit *konon nasihat orang, sendiri pon tido banyak* konon bajet2 tak nak update sebab nak bagi entry jumpe NAZMI FAIZ tuh sentiasa ada kat atas entry kat bLog nie *konon jee Lah* tapi dah name pon budak bajet bLogger hebak tak reti duduk diam, ade je benda nak taip kat bLog waLaupun meLaLut *maaf kan Lah yee*

tahun 2011 semakin meLabuhkan tirainyee kan ?? ramai Lah yang dah start hitung2 azam tahun nie dah sempurna ke beLum...tapi bukan pasaL azam tahun baru yang CG nak cerita hari nie, awaL Lagi nak buat List tuh...yang penting, tahun 2011 nie CG dapat jumpe saLah seorang orang feymes yang CG nak jumpe iaitu NAZMI FAIZ *hahahaha, tak habis2 yee dak ??* bercerita pasaL NAMI nie, nie yang CG nak bukak cerita pasaL mr.boyfie...HAHAHHAHA, kepada yang rasa tak nak tahu cerita bosan ini rasanya dah boLeh cLose entry ini *ngeee*

macam yang korang sedia makLum, mr.boyfie adaLah sangat anti betuL dengan NAZMI FAIZ nie...tak tahu Lah mengape sedangkan dah sah2 Lah budak nazmi nie budak hingusan beLasan tahun dan kompom2 Lah kan tak mungkin CG yang seLekeh mekeh nie boLeh dapat tawan hati beLiau *memang tak terLintas daLam nawaitu pun* serius, CG tak tahu Lah puLak kan yang mr.boyfie adaLah membaca entry2 di bLog CG and segaLa post kat FB CG...yeLah, orang BUSY macam beLiau mana nak Layan dunia orang2 muda beLia macam CG nie kan ?? semua benda karang kat bLog and FB...hari tu CG ajak dia pegi jumpe NAZMI kat tutti frutti semaLam tapi dia tak nak, so CG pon ajak Lah famiLy CG pegi...hari nie, dia puLak nak sentap...ade jugak yang kene sepok nie kang...

antara ayat2 mengundang sepakan dengan kadar haLaju cahaya :
  • untung Laa jumpe nazmi tak ajak *padahaL dah ajak, dia yang tak nak pegi !! cehh*
  • nak pegi jumpe nazmi kemain Lagi dress up Lawa2, nak deting ngan aku sempoi2 jee *ehh, kau jugak yang tak nak aku make up macam badut kan ?? naturaL beauty kononnyee kan ?? grrr*
  • gambar dengan nazmi bukan main sebesar aLam tempek kat bLog and FB *Lah, kau jugak yang tak nak aku sepah2 gambar kau kat sini...dah tukar fikiran ??*
  • semaLam teLefon tak berangkat, syok sangat Lah tuh jumpe nazmi nye sampai tak nak angkat teLefon *nie start buat aku nak tepuk dahi kau kuat2 nie...dah kate ade dengan famiLy, tak sopan okayy nak angkat teLefon masa tuh..macam tak respect orang2 tua puLak*
  • sibuk sangat nak jumpe nazmi tuh...bukannyee hensem mana pon *ehhh, suka aku Lah...bapak aku pon siap support aku Lagi pegi jumpe..biar dia budak hingusan yang tak hensem pon, tapi dia hero main boLa jugak...pLus dia comeL, kau ade ??*
yeah, ini antara muka busuk tanpa make-up siap dengan spek tebaL sebab rabun biLa keLuar jumpe dia
takdeLah mr.boyfie tuh marah2 ke hapee...kaLau marah2 memang mengundang kentutan bertaLu2 Lah gamaknyee, yee dak ?? biLa dia perLi2 CG macam tuh, biasanya CG Lawan baLik jee...kadang2 buat dunno jee...nak marah memang tak Lah kan...sebab tuh tadi tiba2 dia keLuar statement : RASA MACAM BERCINTA DENGAN LELAKI, CISSSSS...then CG tanya Lah dia kenapee cakap macam tuh sedangkan bukan main Lawo CG bersoLek macam perempuan..and he said :
  • i tengok boLa, you pon tengok boLa..tak penah meLarang or merengek kaLau i tengok boLa *dah tuh, kang kaLau tak bagi tengok, aku jugak yang sakit jiwa...gaduh sebab benda bodoh*
  • kaLau pompuan Lain tuh, keLuar makan mesti cover giLa..ciput jek makan, kau nie seLagi boLeh nak order *orang nak beLanja, aku dah bagitau aku kuat makan kan ?? tengok saiz Lah*
  • banyak gadget2 i yang you sama2 piLihkan *it runs in my famiLy Lah...ayah CG kan peminat gadget paLing giLa...mujur duit tak banyak..kan beLiau orang IT, harus up to date*
  • i sendiri takut nak pegang uLar, dia boLeh seLambe je *uLar aku tak kesah sangat, Lipas jangan..hekhekhek*
  • cooL sebab boLeh Lepak mamak, tak cooL sebab kau tak suke pegi makan kat tempat mahaL2 and romantik *rimas weh makan senyap sunyi pastuh Lampu dim jee...mamak happening ape*

tu Lah dia LeLaki kan ?? dah dapat sebegini punyee simpLe pon nak mengondem banyak...kang CG bertukar jadi awek gedix yang meregek tak habis, merajuk memanjang, memiLih tempat makan segaLa kang pandai jugak nak komen mengadu segaLa*oh, mintak simpang* pastu sekarang nie sebok puLak kata dah Lama tak keLuar deting segaLa...mane tak nyee, dia tuh yang sibuk sangat, adik anda yang seLaLu ikut deting tuh pun tengah sibuk jugak kan study...so, jangan nak banyak compLaint... 


tapi CG tahu, dia nie mengada jee konon2 merajuk marah segaLa...nak perhatian Lah tu !! Lagipun hujung2 tahun nie kompom serabut kerja, takde masa nak main2 kan ?? tu pasaL banyak main kaLau dengan CG...cehh, merajuk banyak memang boLayan Lah okayy =)

hey mr.boyfie, kaLau kau baca nie...jangan nak banyak komen sangat boLeh ?? HAHAHHA~




Sunday, December 25, 2011

oh, nazmi !! =)

baju kami sama hitam Lah !! *hikksss, tiba2*


ade orang nak jeLes tak ??

sumpah, keLu membisu pLus maLu2 masa nie...

sape ??

NAZMI dah tentu2 si budak yang sopan Lagi maLu2...

CG nie haa yang over bisu..sebab jantung masa tuh buat haL berdegup kencang tak hingat dunia...




ape2 pon, terima kasih NAZMI FAIZ MANSOR
tengok kau jee buat CG maLu2...
jumpe kau jee CG tiba2 bisu...
ape2 pon kaLau kau baca,


BAPAK CG a.k.a PAK CIK ADNAN SURUH NAZMI WORKOUT SIKIT SUPAYA BOLEH SETANDING WORLD CLASS PLAYER
(^_^)


p/s : maLam nie tido Lena sambiL mimpi 

dah 24 tahun rupanya..kenape CG baru 22 tahun ?? *musykiL*


eeehhhh...tak sedar hari nie dah 25 december Lah !! *hikhikhik* eksaited teramat puLak beberapa hari nie sebab konon2 menyimpan angan2 nak jumpe NAZMI FAIZ hari nie *taktau Lah jumpe ke tak nanti* tinggaLkan kisah NAZMI, hari nie hari krismas...so, kat maLaysia takde snow...and i guess seperti tahun2 LaLu, krismas hanyaLah hari cuti umum biasa...tapi, untuk parents CG, hari ini adaLah Luar biasa kerana :


CG tau ramai yang berdarah hidung biLa tengok picture atas nie kan sebab sweet sangat...kaLau nak tambah sesi mendarahkan hidung pLus menjeLeskan diri korang, meh tengok video home made nie puLak :

video

HAHHAHAHHA...happy anniversary apak and amak *tiba2* untung Laa kaLau depa tengok, yee dak ?? hehhehe~


Friday, December 23, 2011

demam NAZMI FAIZ tak tau biLa nak habis =)


satu perkataan : EXCITED !!! *tambah sket, giLaaaaaaaa !!!*

amek kau, sebesar2 aLam tempek gambar *comeL sangat !*
ape kes Lah CG nie tempek gambar budak hingusan nie sebesar2 aLam kan ?? weLL, CG adaLah antara manusia paLing excited biLa tau si budak nzmi nie akan berjumpe para peminat dia hari ahad nie..waLaupun pada muLanya famiLy ade pLan nak baLik kampung esok, tiba2 maLam nie parents CG canceL sebab mama and adik2 tak berapa nak seihat...weLL, dah namanya manusia kan ?? hanya mampu merancang..atau mungkin juga ini adaLah petanda jodoh CG and NAMI adaLah kuat ?? *merapu*

waLaupun ade yang dok sindir2 CG atau mematahkan semangat CG nak jumpe budak nie dengan macam2 cerita seperti dia dah ade awek, budak kecik Lah, nazmi jee kot and sebagainya tapi tetap jugak CG minat giLa dengan budak mentah nie *sadis jugak sebab bawah umur, kaLau tak boLeh try ngorat* insyaaLLah CG tetap akan pergi jugak nak jumpe tengok dengan mata sendiri saLah seorang hero boLasepak maLaysia nie *seLaLu tengok kat tv jee kan* menyedari usia CG bukanLah sebaya dengan remaja2 Lain yang over getik nak jumpe beLiau, setakat tengok and dapat ambiL gambar dia pon dah cukup baik *kaLau dapat ambiL gambar BERSAMA dia Lagik bagus kan* anyway, kegembiraan meLampau ini tercetus biLa ade announcement rasmi kat officiaL fan NFM nie kat FB yang menyatakan dia akan bertemu fans dia seperti butiran berikut :

tempat : tutti frutti wangsa waLk
tarikh : 25 december 2011
masa : 2 - 4 petang

kLik gambar ini untuk ke officiaL fanpage NAZMI aka NAMI =)
disebabkan CG tinggaL kat kawasan berhampiran, so ape Lah saLahnyee pegi jengah yee dak ?? *padahaL terkinja kinja nak jumpe dia* so, kepada yang ada di kawasan berhampiran ape kate join CG jumpe nazmi faiz mansor kat wangsa waLk nanti...insyaaLLah kaLau ade rezeki, jumpe Lah kita !!





okayy, excited tak habes Lagi maLah makin semangat...hopefuLLy dapat Lah jumpe nazmi and bLogger2 *doa banyak2* doakan CG dapat jumpe dia yee..nanti boLeh update cerita banyak2 *hikkssss*


p/s : gamaknye maLam nie tido mimpi NAMI Lah =)



sekadar mahu menjadikan ia cerita inspirasi =)


aL-kisahnya pada tanggaL 22 december 2011, sekaLi Lagi para pengambiL Peperiksaan Menengah Rendah a.k.a PMR menemui hari perut rasa tak seLesa, makan tak LaLu, tido tak Lena dan mandi tak basah segaLa...sebab ape ?? sebabnya setiap peperiksaan pasti akan dapat keputusan *yee dak ?? kaLau tak baik tak payah exams* maka, harinya teLah tiba :

amboii bahagia tunjuk sLip exam yee korang ?? good !!
weLL seperti biasa, CG pon nak bagi ayat cLiche yang teLah digunakan zaman berzaman :
  • tahniah kepada yang cemerLang gemiLang terbiLang dengan exams nie, you deserve it !!
  • kepada yang tak berjaya, jangan risau...SPM ada Lagi...work harder okayy~
  • keputusan PMR nie sekadar batu Loncatan sahaja...jangan putus asa, jangan bangga diri =)

ehem, kepada adik2 sekaLian *yang beLum mencapai umur 22 tahun Lah kan, oppsss terbagitau puLak diri dah tua* tak kira Lah keputusan korang macam mana pon, CG just nak korang teruskan Langkah dengan memperbaiki diri menjadi Lebih baik okayy ?? oLeh kerana hari nie hari orang menerima sLip exams, so CG pon akan share dengan korang pasaL kisah manusia bernama CIK GOJES  supaya korang boLeh ambiL iktibar okayy ?? *baik Lah puLak rasa*

note : ini bukan kisah membangga diri..siLa hindarkan perasaan itu biLa membaca...karang tak pasaL2 masing2 dapat dosa =)

zaman sekoLah rendah, CG antara bright student seangkatan dengan kawan2 sekeLas...duLu, 3 keLas teratas tuh adaLah orang2 sasaran 5A UPSR *i'm in 6 utarid, keLas first Lah konon* seriousLy, time nie memang CG sangat aktif join aktiviti sana sini...choraL speaking, nasyid, pidato, tiLawah *yeah, i know..ngee* and macam2 Lagi...sampai Lah ke pertandingan reka wau pon CG masuk okayy...and as expected *oLeh pihak sekoLah* CG memang dapat 5A waLhaL bukan study sangat pon, main banyak...memang susah nak terima dek akaL biLa cikgu zaman sekoLah rendah masih ingat CG dek kerana pencapaian CG tuh dan diorang siap boLeh panggiL nama CG biLa panggiL adik bongsu CG *kenyataan yang adik CG tak boLeh terima*
 
obviousy bukan CG punya...

move on to zaman sekoLah menengah...seorang pengawas *yang nakaL*, pubLic speakers, debator, netbaLLer, buLan sabit merah and ape Lagi ntah jawatan masa sekoLah duLu...the bottom Line is memang dikenaLi and Line up PMR candidates yang berjaya Lah kononnya and again as expected, PMR banyak weh As nyee...sebagai seorang student SBP, memang seriousLy beLajar macam nak muntah La kan sebab memang persekitaran beLajar yang sangat kondusif...dan kecemerLangan berterusan sampai SPM waLaupun biLangan As nyee tak Lah setanding para genius yang Lain but itu pun CG dah bersyukur sangat *kimia adaLah sangat sLack kan keputusan*

masa matrikuLasi dah muLa menampakkan tamda2 menuju ke Laut sebab memang serius beLajar macam nak giLa tapi payah betuL nak tengok resuLt UPS yang cantik...nak nampak eLok pon biLa tengok resuLt akhir semester sahaja *itu pun sebab benchmark pemarkahan di turunkan* sehinggaLah  masuk universiti nie, CG bukan Lah Line up first cLass students mahupun 4 fLats Line up, and yess, memang ke Laut !! *hehehhee, i'm not proud of it pon* but LuckiLy, CG takdeLah Looser sangat daLam sociaL activities and i enjoy the very much..memang nak kene work hard on study Lah kan...heeee~

ini Lah muka budak itu =)
CG bukan nak bukak pekung di dada atau nak bagi semangat korang2 semua hiLang nak beLajar..but i'm trying to do something right iaitu inspire semua orang yang membaca untuk terus berusaha tak kisah Lah masa sekarang nie korang dah ada kat tangga paLing atas atau paLing bawah...CG sedikit Lupa *konon rasa bijak sana sampai tua* and sekarang dah sedar...ape juga kita pada masa LaLu, beLum tentu menjadi kita masa kini...so, keep on improving okayy ??

p/s : Learn from your mistakes so that you won;t do it again in the future...i've Learnt mine, beLieve me...it sucks !! *fighting*



Thursday, December 22, 2011

bebeL bebeL bebeL..



  • Like seriousLy, kaLau sorang kawan tuh tak boLeh accept you for who you are, screw them !
  • beware of dunia koLej atau universiti, because pada masa nie Lah kita akan dapat kenaL ramai BACKSTABBERS yang bunuh kita sLowLy, tapi menyakitkan...
  • hidup sebagai orang dewasa nie memang banyak kebebasan, daLam kebebasan tuh nanti korang akan dapati ada satu sudut keciL yang masih Lagi tak bebas *wait and see*
  • menjadi bijak adaLah bonus, tapi menjadi terLaLu bijak boLeh membawa keceLakaan *true story*
  • buat baik berpada pada, buat jahat jangan sekaLi...tapi kaLau buat baik tuh tengok2 sikit jangan sampai diri sendiri Lama2 jadi jahat *deep*
  • kadang2 akan ada masa biLa kita rasa diri kita nie Looser dan tak nak berdepan dengan umat manusia...trust me, itu normaL biLa kita penat dengan kehidupan 

heh, entry pendek tapi penuh bebeLan...trust me, korang jugak akan rasa atau pernah rasa kan ?? okayy, tu sahaja..tengah agak upset (-.-")


Tuesday, December 20, 2011

awek, ayah saya Lagi hensem okayy ??


menaip sambiL makan memang menggangu konsentrasi betuL Lah *tapi buat jugak* tu pasaL entry nie dah terdeLay beberapa jam dari masa asaL muLa menaip *1 petang* dan masa sambung menaip baLik pun makan sambiL tengok cerita baru ganti CINTA ELYSA iaitu, VANILLA COKLAT...tapi pasaL cerita tuh nanti2 Lah review sebab baru first episode kan, so far okayy jee *hikksss*

actuaLLy CG nak sambung cerita hari ahad hari tuh...daLam entry sebeLum nie kan CG ade bagitau yang CG pegi tengok wayang dengan famiLy kan ?? Lepas baLik dari award ceremony tuh kitorang pon pegiLah kat cinema and beLi tiket...my parents nak sangat tengok OMBAK RINDU tuh and CG terpaksa tengok SONGLAP sorang2 sebab budak 18 tahun kebawah tak boLeh tengok *baru tau neh* masa CG beLi tiket wayang tuh, kat sebeLah CG memang ade banyak Lagi kosing and sebeLah CG memang kosong...8.15maLam CG pon masuk wayang...cari2 seat then jumpa tapiiiii...ade puLak sorang mamat nie kat betuL2 sebeLah seat CG...nak buat camne, duduk jee Lah kan...tiba2 :

guy : hai, sorang jee kee tengok wayang nie ??

CG : errr, haah...famiLy ade kat panggung Lain tengok ombak rindu...

guy : kenape tak tengok sekaLi ?? tak minat eh ??

CG : dah tengok duLu dah...

guy : ooo...memang duduk kat ampang kee ??

CG : *tak berape sempat nak menjawab*

awek : korang nie dah Lama kenaL kee ??

CG : *terkebiL2* hah ??

awek : i tanya nie, korang dah Lama kenaL ke ?? *suara dah makin naik*

CG : takde Lah, baru je skejap tadi..

guy : dah La tu you..i yang tanya2 dia

dan kemudian berLaku Lah pertengkaran antara awek dan guy tersebut depan CG...seriousLy, rase takut, gabra dan cuak giLa time tuh kaLau2 dengan CG skaLi kene hambur...and yes, ape yang CG takutkan kemudiannye berLaku...

awek : hah, yang kau pun satu gataL...harap jee bertudung, masuk wayang sorang2 nak cari mangsa Lah tu...gataL macam dah takde jantan Lain puLak Lah kan *orang kat depan beLakang dah start menenangkan* sundaL betuL..kau pon gataL jugak...dah nampak ade pompuan duduk sebeLah kau, tak boLeh nak anjak pegi seat sebeLah Lagi tuh ?? kau memang cari pasaL kan dengan aku...

seriousLy rase macam nak keLuar panggung dek kerana maLu jee okayy...

orang2 kat beLakang : sudah2 Lah tuh...budak tuh tak saLah pon...bende kecik jangan Laa nak buat scene kat sini puLak...adoiii...

married coupLe kat depan : adik meh duduk dengan kami meh...

muka memang tebaL tak hengat Lah kan...maLu woiii tiba2 kene maki hamun macam tuh...tak sempat nak enjoy tengok SONGLAP, maruah CG yang settLe kene SONGLAP...waaaaaaa *nangis daLam hati* daLam hati asyik berkata kata :

  • nak marah2 orang buat ape, nampak sangat rasa insecure...taknak Lah pakwe awak tuh, mr.boyfie berganda hensem Lagik !
  • toLong Laa jangan nak create scene daLam panggung, buat maLu kaum pompuan jee
  • ape masaLah CG masuk panggung sorang2 ?? it happen to be yang famiLy ade kat panggung Lain, bukannyee CG keLuar maLam2 sorang2 semata mata...
  • CG masuk cinema nak tengok movie, kenape CG kene pangkat gataL puLak ?? tak paham betuL

haih, maybe itu adaLah hari maLang CG...sabar jee Lah...ape2 pon Lepas tuh CG enjoi tengok SONGLAP sebeLah married coupLe nie...terima kasih kakak !! =)



cerita nie BEST bagi CG sebabnyee memang Lari Lah dari typicaL cerita CINTA yang Lain..hekhekhek, yeah cinta antara adik beradik memang ohshem...tak nampak pon kasih sayang antara diorang tuh tapi biLa tengok2 baLik, sweet giLa diorang...tak nak review Lah fiLem nie, korang pegi tengok sendiri...memang best !! antara sebab best :


peLakon dia memang terbaik dari Ladang~ serious, ade Lah jiwa nak tengok movie nie..and, kaLau nak tengok bapak ayam and peLacur yang styLe, siLa tengok...memang menjadi...awwuuuummm =)


Lepas keLuar dari tengok movie nie, awek tuh stiLL usya CG dengan pandangan yang menakutkan...masuk jee kereta, CG pon cerita kat parents CG...ayah kata, Lain kaLi kaLau kene Lagi *hope tak Lah kan* cakap kat awek tuh :


AYAH SAYA LAGI HANDSOME DARI LAKI AWAK LAH !!


yeLah...ayah memang handsome...kaLah AARON AZIZ *hikkksss*

Monday, December 19, 2011

crita panasssss hujung minggu, terima kasih abg Long !! =)

ehem...ehem...ehem *bajet membetuLkan suara konon korang boLeh dengar* actuaLLy dua hari kebeLakangan nie CG rasa sangat maLas nak update bLog...bukan sebab penat, busy atau ape...tapiiiii, ia adaLah kerana :

PEGHAK BEBENO TAK TAHU BLOGSPOT PON DAH TUKAR INTERFACE BARU !! 
TAK TAHU MANA PUNAT NAK TEKAN SEBAB TAK BOLEH NAK TUKAR ALIGNMENT ENTRY, TAK BOLEH NAK BOLD SEGALA...MAKANYA MOOD PON MATI *hikkkssss*

oLeh yang demikian, setiap kaLi CG ada probLem dengan bLog orang yang CG akan cari adaLah :

brader joe a.k.a pezoL styLez a.k.a abg Long CG yang disayangi
memang kaget dan menggeLabah habes Lah CG sebab tengok interface yang Lama tuh tiba2 macam dah tak sejiwa jee dengan CG *ceh, pandai gune interface...padahaL baru bLaja tadi* yeLah...mane nak feeL biLa gaya penuLisan kita terbatas, ye dak ?? *hanya bLogger memahami bLogger* terus waLLing FB abg Long nie and dia jugak Laa yang toLong tukar setting and ajar CG macam mana nak nak dapatkan semua icon2 yang CG seLaLu pakai tuh macam aLignment, nak boLdkan ayat bagai Lah *padahaL siap bagi emaiL and password mintak toLong buatkan, sangat poor betuL dengan IT neh* akhirnya okayy jugak, dah akhirnya CG mengutuk diri sendiri : TU LAH, ORANG ADE BLOG KAU NAK ADE BLOG JUGAK...TAPI HABUK PON TAKTAK *tapi CG bertanya untuk tak sesat jaLan, bangga kat situ*

bak kata abg Long, FB ade interface baru, BLOGSPOT pon gedik Lah nak ade interface baru jugak...anyway, CG suka interface baru nie *waLau merangkak2 Lagi nak biasakan diri* sebab :
  • boLeh upLoad banyak gambar serentak sambiL bukak page Lain
  • boLeh caption and resize terus gambar
  • tempat nak taip entry pon Luas jee *aLasan untuk taip panjang2 bajet nak tutup ruang kosong*
  • buttons dia pon mesra pengguna *bagi manusia yang buta IT dan pemaLas macam CG*
udah2 Lah tuh memuji interface baru bLogspot tuh, tak dapat bayaran pon...so, CG boLeh kembaLi menggedik manja dengan entry2 seperti sedia kaLa...terima kasih sekaLi Lagi kepada abg Long !! nie yang buat CG makin SAYANG kat beLiau neh *bLushing* jom pergi ke bLog dia untuk tengok benda2 menarik dari yang expected ke unexpected dan dari super duper santek ke super duper buruk !! bLog beLiau memang interesting giLa...kaLau tak percaya, tengok sendiri :


meh tekan sini nak pegi bLog ohshem beLiau

okayy, seperti yang dijanjikan...CG akan tempek segaLa macam gambar hujung minggu CG bersama famiLy dengan aktiviti2 beriLmiah dan best yang kami Lakukan *best kee ?? bagi CG best* entry ini penuh gambar okayy =)

muLakan perjaLanan dengan menempeL gambar sendiri dahuLu...i wore pink !! perempuan giLa~
destinasi pertama kami adaLah muzium negara...menurut kata mama CG, kat situ ade pameran kapaL karam dan jugak pameran upin & ipin...kasi roLL gambar2 :

Lama jugak CG tak jejak kat sini...Last jejak masa Lawatan darjah 6 kot *hikksss*

yeah...sebesar2 aLam banner karnivaL nyeee

agak2 nie apee ?? nie adaLah seterika zaman duLu dari kpaL karam singai kaLau ta siLap...agak2 kaLau guna zaman sekarang, biLa agaknyaa nak siap menggosok yee ?? *fikir2*

memang gah giLa tugu sauh kapaL...besar gedabak !!
daLam pameran kapaL karam nie CG dapat tengok macam2 barangan bersejarah yang dijumpai di sekitar perairan seLat meLaka, Laut sumatera dan jugak Laut china seLatan...ada tembikar2 Lama, serpihan pinggan Lama, gading gajah dan jangan terkejut ade artifak kuaci china okayy...memang banyak Lah CG tengok kat pameran nie...menarik cerita2 pasaL kapaL2 yang karam nie...kebanyakannye adaLah kapaL pedagang2 pada suatu masa dahuLu...

puas usya2 kat pameran kapaL karam, kat Luar tuh CG terdengar2 suara budak2 tengah buat persembahan...nie mesti event pameran upin & ipin tuh :

nie masa budak2 nie perform sketsa pendek cerita upin & ipin kat pentas
kemudian, CG dengan ainaa pon masuk ke pameran kartun popuLar maLaysia tuh...actuaLLy, ainaa tak nak masuk pon tapi CG paksa dia masuk jugak sebab CG yang extra kebudak budakan nak bergambar dengan repLika2 and watak2 daLam kartun tuh *tee hee hee, terserLah perangai kebudakan*

masa nie kat depan pintu masuk

ainaa dan upin yang comeL !!

hekhekhek..i Like this picture !! nampak macam curtain reaL~

masa nie kat Luar tapaka pameran dah...
kat daLam tapak pameran upin ipin tuh ade macam2 Lah and terLaLu banyak gambar sampai tak Larat nak Letak semua kat sini..menarik kat tapak tuh sebab ade repLika rumah opah daLam cerita upin ipin nie, ade repLika pondok diorang main2, gambar2 and maskot2 karekter2 daLam cite nie dan banyak giLa gambar2 and sketches karekter nie...isk, sapee tak pegi memang rugi Lah *ke CG yang Lambat ?? tak kisah Lah*

mintak tumpang nak pegi next destination boLeh ???
kan CG dah katee kan yang trip kaLi nie adeLah trip yang beriLmiah...weLL, my mum adaLah seorang pencinta sejarah *maybe* dan kami jugak teLah meLawat ke GALERI TUANKU ABDUL RAZAK *kaLau korang tak tau, nie Lah bapa kepada PM kita sekarang...jap, sape tak tau siLa pegi jadi warganegara Lain*

nie kat ruangan menunjukkan kerusi yang digunakan oLeh beLiau duLu

okayy...nie sumpah CG geLak Lame giLa...kaLau korang nak tahu, yang kiri adaLah baju PAKATAN RAKYAT masa tuh and yang kanan tuh puLak baju BARISAN NASIONAL...nostaLgianyee !!
dek sebab sepatutnya tak boLeh ambiL gambar sebenarnya, maka gambar daLam muzium adaLah tidak banyak *sedih* Lepas dah puas parents CG mengukuhkan dan mempertingkatkan semangat patriotisma anak2 mereka, next station adaLah TAMAN TASIK PERDANA :

fantasy isLand, jangan main2 okayy

kesengaLan ayah CG terserLah...so, kami mewarisinya

tempat nie sangat cantik sebab struktur taman dia kemas dan terjaga

tak paham kenape CG pegang perut adik CG...HAHAHAAHHAH

ade taman herba jugak okayy you aLLsss...ingat putrajaya jee ade ?? *ade kee ??*

3 beradik sengaL..

nie Lah budak bajet aaron ajis tuh...BHAHAHHAAH~

kami dan mama

CG and ayah yang dah keLaparan
baLik tuh kami singgah ke masjid negara untuk soLat sebeLum bergerak baLik ke ampang...actuaLLy ade banyak Lagi gambar2 sweet kami gedik ber fotoshoot kat taman tasik perdana nie waLaupun hanya guna SONY CYBER-SHOT 14.1 mpxL *tak mampu pakai DSLR, tsssk* tapi CG reserve gambar2 tuh untuk 25 dec nanti...ape ade dengan tarikh tu ??? tungguuuuu....

habis cerita hari sabtu dan kita beraLih ke cerita hari ahad...hehehehhehe~ hari ahad nie cerita dia memang PANASSSSSSSSSS~

permuLaan hari macam biasa dimuLakan dengan kicauan bebeLan mak CG suruh bangun dari tidur and bersiap2 sebab adik CG nak pegi ambiL award hari nie :

tentatif program..hehehe, Lagu kat bawah tuh CG dah hafaL okayy =)

'GoLdenBrain' punye majLis penyampaian anugerah
adik CG nie dihantar oLeh mama CG ke mentaL arithmetic...aLaaaa, yang tempat budak2 beLajar buat kiraan matematik secara cepat tuh...so, hari tuh dia ade buat exams and memang tak surprise sangat Lah sebab dia dapat award kan, sebab dia mewarisi kebijakan kakak dia nie *okayy, tak Layak ambiL credit* CG nie masa kocik2 yo yang bergeLiganyee, dah besar2 nie...keLaut Lah gamaknyeee *nie jangan dicontohi*

nie sijiL tamat LeveL

nie dapat no 3 masa exam and yang pingat emas sebab dapat no 1 tuh tak ambiL gambar puLak

yang nie tak tau award apee
seriousLy, the event was sucks !! management macam apee...untuk seseorang yang seLaLu handLe majLis, pegi majLis dan tengok persiapan buat majLis segaLa, this event adaLah faiL...dewan, hadiah and ape semua memang tip top habis tapi bab protokoL majLis, keLancaran majLis segaLa memang zero...hopefuLLy next time hire Lah event team untuk keLoLakan majLis *hikksss*

ehem, ayah CG kata masa event nie ade sorang mamat nie ambiL gambar CG secara curi2...ehem *kembang hidung kejap* i tau Laa i ade gaya2 najwa Latiff tapi jangan Lah ambiL gambar curi...HAHAHAHAHAH...pasaL gambar curi segaLa nie CG akan cerita pada masa akan datang...kat sini ade cerita Lebih PANASS untuk CG share kan dengan korang...

Lepas baLik dari event award giving ceremony tuh, CG and famiLy pon pegi Lah ke cinema nak book tiket wayang untuk maLam nyeee...my mum semangat nak tengok OMBAK RINDU, tapi disebabkan CG dah tengok, i choose to watch SONGLAP...muLa2 nak tengok dengan ainaa tapi sekaLi cerita tuh 18 tahun ke atas sahaja yang boLeh tengok...so, CG pon ambiL Laa tiket untuk CG ajee...nampak gaya macam takkan ramai yang tengok cerita nie so CG pon tak kisah sangat Lah nak tengok sorang2..Lagipon sebeLah seat tuh kosong...

nak dijadikan cerita......





CG rasa entry nie dah terLaLu panjang and CG pon penat menaip nie...so, kaLau nak tahu apee cerita PANAAASSSSS sangat sampai meLecet2 tuh...stay tune daLam entry yang seterusnya *hikkkssss*




jangan mara yeee =)



Saturday, December 17, 2011

hari yang penat tapi best =)

kan CG dah kata yang hari minggu adaLah hari Liburan keLuarga dan kawan2 kan ?? so, memang hari nie CG memanfaatkan kata2 CG tuh kepada dunia reaLiti...orang kata, 1 gambar boLeh ceritakan 1000 cerita...nah, CG bagi 3 jee gambar duLu as a teaser cerita yang berLaku pada hari ini...CG terLaLu penat untuk menaip entri panjang Lebar mnceritakan satu hari yang penat dan seronok nie *hikksss*

pagi2 dah keLuar rumah and nie adaLah route perjaLanan kami pada hari ini :

ampang viLLa - muzium negara - gaLeri tun abduL razak - taman tasik perdana - masjid negara - spectrum - ampang viLLa

okayy, ampang viLLa tuh rumah CG Lah...saje gedik nak bajet ampang viLLa segaLa...padahaL rumah kongkang jek *ngeee* eh, banyak cakap...tengok jek Lah gambar2 teaser neh :






ehemehemehemehemehemehemehemhemehemhemhemehemehemhemehmehemehmehmehemhem *sampai biLa pon tak habis macam neh*













okayy, sudah2 Lah kutuk CG :

-apee Lah harap jek bertudung tapi pegang2 jugak dengan LeLaki...

-bukan main Lagi bagi nasihat jangan terLaLu bLa bLa bLa dengan LeLaki, nanti bLa bLa bLa...

-bagi nasihat bukan main, tapi sendiri pon buat *isk3*




si giLa nie ADIK KANDUNG CG Lah !!! *HAHAHHAA*


bajet muLa2 nak biar jeee gamba Last tuh kasi panas, tapi tiba2 teringat ustazah duLu penah kata : 'jangan timbuLkan fitnah dari syak wasangka...nanti sama2 dapat saham'

okayy, CG dah penat...nanti2 Lah CG sambung cerita yeee....hekhekhekhek~