Friday, August 26, 2011

day 4 & 5 - cornfLakes marbLes & honey cornfLakes =)


haaa...semaLam CG ade cakap kan dah rase nak muntah update cerita pasaL kuih raya kan ?? *hari2 bau pLanta...mau tak muntah* nasib baik hari nie hari Last buat biskut raya...cukup 5 hari terseksa bau kuih raya yang semerbak harum tatkaLa dibakar...rase macam nak ciLok satu jek masuk daLam muLut pastu pejam2 mata amek feeL kunyah beskot raya yang rangup dan enak itu *ini namanya puji kuih raya sendiri*

okayy, semaLam punyee biskot memang menyakitkan jiwa raga sebab muLa2 buat tuh memang tak kene Lah...biskut jadi berderai dan tak cantik...dah nama pon buat depan mak CG, harusLah perfect bentuknyee *nak ade bentuk merekah2 sket baru cantik* tapi biLa test bakar, biskut tersebut jadik berderai...makanya, CG dengan IQ yang pintas Lagi cerdas tatkaLa beLum mandi pagi, bangun cuci tangan and bentukkan pakai tangan *sebeLum tuh pakai sudu* naahhh kau, Lagi cepat and biskut pon menjadi....so, hoooreyy !!

nie Lah ropa bentuknyee...proses2 nak buat semaLam tak ambiL gambar pon sebab sakit hati snagat biskut berderai *nie pon curi2 keLuarkan dari pLastik tadi semata2 nak snap gambar tayang kat seLuruh umat manusia* tak tau ape name kuih nie tapi CG panggiL cornfLakes marbLes *sebab CG bentukkan aLa2 biji guLi* tak kisah Lah bentuk ape, janji sedap...duLu, ramai yang request CG buat biskut nie setiap kaLi baLik rumah *hehehehe* biskut nie sesuai untuk raya dan jugak sesuai untuk kudap kudapan ketika waktu minum2 petang atau tengok movie...

okayy, itu kesah semaLam...hari nie puLak hari Last buat biskut...atas request budak gemok *adik CG yang Last, ainaa* CG buat biskut cornfLakes with honey...kuih paLing simpLe Lah kaLau nak ikotkan sebab tak payang nak gegar2 tangan sampai parkinson adun tepung bagai...simpLe jek bahan2 dia cuma nak sediakan bahan tuh yang Leceh sikit...

wajibLah cairkan pLanta, guLa haLus, esen vaniLLa dan madu di atas api yang separa besar...yang Lecehnyee, mestiLah kene sentiasa kacau mixture neh supaya tak hangus atau hangit...kacau sampai nampak Likat2 dan pekat2 sket....Lepastuh baru Lah boLeh curah daLam mangkuk yang dah berisi cornfLakes, badam cincang, kismis dan ceri cincang...

sebeLum...

Lepas gigik menyudu:


TADAAAAA !!!

seLepas...


yang paLing tak tahan dengan biskut nie adeLah rupa dia yang ade shining2 efek dari mixture madu segaLa tuh...cantik jek tengok dia bersinar2 macam meLambai Lambai jek ajak masukkan beLiau ke daLam muLut...weehhoooo !! *okayyy, masih puasa* pastuh, bau dia memang mengancam Lah biLa bakar tuh sebab bau madu memang merangsangkan nafsu tatkaLa berpuasa ini...HAHAHHAHAA *ayat macam mintak penampar kan ???*

akhirnya seLesai buat biskut segaLa neh...Lepas nie boLeh fokus nak buat appLe cake dan jugak masak2 Lauk raya macam rendang daging segaLa...oh, esok offday memasak *boLeh puLak macam tuh kan* makanya, harusLah ambiL kesempatan pegi shopping raya Lagi....HAHHAHAHAHA~ so, CG punya persiapan raya macam dah hampir compLete ??? korang puLak macam mana ??? *hikkksss*

petang nie mak CG nak masak nasi minyak untuk buka puasa...tiba2 beLiau teringin puLak nak makan nasi minyak...aL-makLumLah, buLan2 puasa nie takde orang nak menikah pon...tak tahan katanyee *errkkk* HAHAHA~

kepada semua student2 UTHM yang dah start gerak baLik kampung haLaman, baLik eLok2 okay...untuk semua umat isLam yang dah start bercuti and dah start nak baLik kampung esok, pandu berhati2...semoga tahun nie pakcik poLis tak pening kepaLa nak tengok angka kematian naik mendadak2...seLamat meneruskan puasa yang berbaki yawww !!

p/s : buat persiapan untuk raya, buat jugak...tapi jangan Lupa buat persiapan untuk akhirat sana okayy ?? 10 maLam terakhir nie datang setahun sekaLi jugak !!


Wednesday, August 24, 2011

day 3 - semperit yang perit =)

waaarrrggghhh...siLa bertabah yee para pembaca yang membaca bLog CG untung seminggu terakhir di buLan ramadhan ini...memang akan dipenuhi dengan gambar2 kuih2 raya yang super awesome okayy !! =)

seteLah menyeLak resepi *okayy, nie mak CG yang buat* dan teLah tersedia bahan2 yang teLah disukat, macam biasa...tugas2 menguLi, membancuh dan membentuk akan diserahkan kepada CG the super gojes chef !! HAHAHAHAHA *sekaLi sekaLa terima pujian okayy jugak kan* dah dua hari buat kuih, so tangan dah sangat tegar jek dengan mesin pembancuh manuaL yang bergetar2 kat tangan...sesi pembancuhan berjaLan dengan Lancar tanpa ada kemaLangan jiwa yang berLaku *hikkss* biLa dah siap membancuh dan menguLi, part paLing best, membentukkan tepung tepungan menjadi bentuk semperit...

nampak macam senang kan ??? memang nie Lah kuih paLing senang nak buat sebab tak banyak peringkat....yang sebeLah kanan tuh adaLah acuan untuk bagi kuih semperit tuh menjadi...macam mana nak guna ??? haaa...tengok gambar bawah neh :

u aLL tengok Lah azab tak azabnyee nak menekan kasi nampak bentuk semperitnyee tuh...memang perit Lah...sampai merah2 tangan CG menekan tahu tak ?? patut Lah kuih nie mahaL giLos kat pasaran...Leceh jugak nak buat...beLum kira nak terbongkok2 menekan tuh *sakit pinggang den oiii*

biLa dah siap menekan adunan tu, kita akan taburkan sprinkLes nie kat atas tuh *jangan tanya CG kenapee nama bende nie adeLah guLa manik*

okayy, yang kemas nie, CG yang susun okayy...sekaLi bakar dapat Lah 50 bijik =) Let's have a cLoser Look...

santek kan ?? nie sebeLum bakar =)

dah siap Letak daLam bekas !! yeay ~


HAHAAHAHAHA...kejap jek buat semperit nie....waLaupun perit, tetap cantik dan wangi okaayy biLa dibakar....rasenyee kompom Lah sedap sebab CG buat pakai tangan yang beLum mandi Lagi !! HAHAHAHAHAH~ puas hati biLa dah siap 3 jenis biskut raya...sekarang nie tinggaL Lagi 2 jenis biskut and 1 jenis kek sahaja Lagi...Lepas tuh, mari beraya !!

*tiba2 mak CG berbunyi*

'jangan nak raya sangat Lah....kerisik, rendang sumee sapee nak masak ?? turun dapur Lagi !!'


okaayyy, pengsan !! HAHAHHAH~ macam Lah seLama nie tak turun dapur...motiiifff sangat ayat beLiau itu *pengsan semuLa*


Tuesday, August 23, 2011

day 2 - kuih sarang semut yang beLum bersemut =)

biLa kereta ayah meLuncur masuk ke pagar haLaman kampung di segamat johor, orang yang pertama akan turun kereta and meLompat cari tok mak dan tok ayah mestiLah CG !! dengan riuhnya akan menjengah ke dapur dan meLihat apakah juadah berbuka puasa yang dimasak oLeh tok mak menyambut kepuLangan anak cucunya...memang tak pernah sekaLi CG hampa biLa menjengah ke bawah tudung saji setiap kaLi puLang ke kampung untuk berhari raya...ternyata air tangan tok mak memang memikat sampai orang Lai dah siap2 nak soLat maghrib, CG masih di atas tikar mengkuang menghabiskan serta meLicinkan segaLa Lauk pauk yang ada...

itu baru sahaja juadah berbuka puasa...beLum Lagi kuih2 raya yang memang sentiasa dibuat oLeh tok mak...tak pernah ade Lah kuih tunjuk sepanjang perayaan kami...resepi turun temurun digunakan untuk membuat biskut2 raya...kekecohan di dapur membuat kuih raya bersama sama dan memasak Lauk2 raya di kampung menjadi tradisi yang yang tak dapat diLupakan...tapi, semua itu sekadar tinggaL kenangan kerana tok mak sudah pun kembaLi ke rahmatuLLah dan semenjak dari itu, segaLa resepi arwah tersimpan kemas daLam Laci mak CG...waLaupun arwah dah takde, setiap resepinya masih digunakan oLeh CG dan mak CG untuk buat biskut2 tradisionaL nie...aL-fatihah untuk arwah =)

so, dah kata pon minggu nie adaLah minggu buat kuih sampai Lebam kan...makanya, hari nie mak CG decide nak buat kuih sarang semut puLak...korang pernah dengar tak nama kuih nie ??? maybe setiap tempat berbeza nama kuihnya, tapi CG memang dari kecik panggiL kuih nie sarang semut...macam nak patah gak Lah pinggang nak buat kuih nie...

nie adunan buat 'sarang' nyee...muLa2 gauLkan pakai mesin, tapi payah sangat...Last2 basuh tangan, gauL pakai tangan jek senang...cepat jek settLe !! *tangan cuci okayy*

nie adaLah cuan yang dipakai...yang nie boLeh muat 9 ketuL jek...ade yang boLeh muah 12 ketuL...memang sakit Lah kan nak uLang2 bakar and bentukkan ikut acuan..

yang nie 'sarang' yang dah siap di bakar and di sejukkan...


hadoii...bayangkan jee Lah kan, acuan ade 4...so, sekaLi bakar hanya boLeh dapat 42 ketuL...kaLau ikut anggaran bahan, boLeh dapat Lebih kurang 200+ ketuL...do your math Lah kira berapa kaLi kene uLang proses menggenteL acuan and membakar *penat whoah !* nasib baik hari nie buat 'sarang' dia jek, so cepat Lah settLe...nanti krim and 'semut' *chocoLate rice* akan disapu hari jumaat...maLas nak buat krim awaL2 sebab nanti mayb hari jumaat nak buat kek...so, 2 daLam 1 =)

Lebih kurang camnie Lah rupeenyee kaLau dah siap nanti...amacam ??? terLiur tak ?? HAHAHHAAHA...jemput Lah datang ke rumah yee sempena raya tahun nie kaLau nak rasa kuih2 yang CG buat sepanjang minggu terakhir ramadhan nie...ngeee :D

p/s : LateLy nie CG seLaLu dapat mimpi jumpe arwah tok mak CG...masa kat mekah hari tuh pun nampak macam arwah sama2 tawaf depan kaabah...apekah CG terLaLu merindui beLiau atau ini mungkin satu petanda ?? waLLahu'aLam...


Monday, August 22, 2011

day 1 - chocoLate chip awesome !!


assaLamuaLaikum tuan2 dan puan2 yang CG kasihi sekaLian !! *dah macam nak start bagi speech award pLak Lah kan* haaa...amacam korang sume ??? dah minggu2 Last neh, mood raya dah sampai beLom ?? hak hak hak...CG punyee mood baru nak sampai minggu nie...yeLah, manee taknyeee...mak CG baru nak start buit kuih raya minggu terakhir puasa...so, minggu terakhir puasa Lah baru dapat feeL nye kan...baruLah thriLL kateenyee...sejak2 mak CG dah tak keje nie, memang kuih raya buat sendiri pakai resepi turun temurun dari moyang CG sampai Lah kepada mak CG...biLa dah namanyaa resepi keturunan, harusLah rasanya tuh pon tetap sedap !! *gigLes*

dah beberapa tahun nie mak CG terpaksa buat kuih sorang2 sebab CG berada di perantauan...so, dah aLang2 cuti Lama nie memang CG Lah kene sama2 toLong buat kuih raya...pape pon memang feeLing habis Lah buat kuih raya hari nie...sambiL menggodak adunan, Lagu raya berkumandang jek kat radio...perrrgghhh....bertambah tambah feeL Lah CG buat kuih raya kan...minggu nie memang minggu membuat kuih raya sampai Lebam...tak tau Lah mak CG nak buat berapa jenis...katanya, seminggu nie memang CG WAJIB turun dapur buat kuih raya *eerrrkkkk* bayangkan Lah, seminggu ade 7 hari...apekah akan ade 7 jenis kuih ?? nie tak masuk masakan untuk raya Lagi *awwww, bakaL jadi chef teruLung ah macam nie*

so, untuk hari pertama...biskut raya yang teLah seLamat di bakar dan di rasa adaLah : CHOCOLATE CHIP !!

ini adaLah adunan biskot~

haaa...comeL2 jek kan kene atur kat atas Loyang pembakar...nak patah jugak Lah pinggang menyudu nak dapatkan bentuk comeL2 neh...4 Loyang digunakan, adeLaa dekat 6 hingga 7 kaLi round bakar...memang menguji keimanan sungguh...

ini Laa hasiLnyaa...Letak comeL2 jek kan, biLa dah bakar dia mengembang...memang super awesome Lah ! hah, makan Lah sampai terbongkang...beLi kat kedai 50 bijik dah RM 48...buat sendiri, RM 48 boLeh dapat beratus2...tee hee hee~


weLL, ramai jugak member2 yang pernah rasa choc chip CG neh asyik mintak resepi konon nak buat....so, CG ade jugak bagi tapi ramai yang cakap tak menjadi...huuurrrmmm, peLik jugak tuh...raseenyee Lengkap dah resepi tuh...actuaLLy, resepi tuh sama jee macam resepi2 yang korang semua boLeh dapatkan kat internet tapi CG seLaLu ikut pantang Larang arwah tok mak CG and dah diturunkan pada mak CG kaLau nak buat kek ataupun biskut....antara pantang Larangnyee adeLah :
  1. teLur yang digunakan adaLah teLur yang tak masuk fridge Lagi *ikut suhu biLik sahaja*
  2. masa menggodak adunan tuh dengan mesin pukuL adunan tuh *tak tau nama saintifiknyee apee* kene pusingkan ikut satu arah sahaja...kaLau dah start dengan pusing arah jam, sampai kesudah Lah pusing ikut arah jam...
  3. pastikan peraLatan dan Loyang pembakar tuh betuL2 di Lap sampai kering *kaLau perLu, Letak kejap daLa oven daLam 2 - 3 minit* sebab kita tak nak kehadiran air yang berLebihan akan membantutkan kek atau biskut tuh...
  4. kaLau nak biskut bertambah rangup, tambahkan cornfLakes...gerenti terangkat !! *tiba2 jadi duta cornfLakes pLak kan*
so far, tu Lah kot yang CG boLeh share pasaL pantang Larang biLa baking...kaLau resepi tuh, mana2 pon korang boLeh cekau...pakcik googLe pon ade bersepah2 chef teruLung di abad ini...HAHAHHAA *tapi tetap resepi keLuarga jugak yang terbaik*

nampak tak baju2 yang bersepah atas katiL tuh ?? jangan cakap banyak...nie namenyee membaLas dendam tahun Lepas ade baju raya sepasang...atas nie beLum tambah dengan jubah and sepasang Lagi busana musLimah...okayy, CG akan raya sakan tahun nie...tapi sebeLum tuh, baju2 ini perLu di aLter sebab CG dah mengeciL...HAHHAHAHAHAHA *ini betuL2, bukan main2* bangga kejap dengan diri sendiri...


so, korang dah start buar preparation raya ?? tema apee tahun nie ?? CG tema turqoise...weehooo !!



'tiba tiba aku terfikir...

andai satu hari nanti aku mati...ada tak orang yang nak doakan aku, bagi aku bekaLan kat akhirat sana ???

andai satu hari nanti aku mati...ada tak orang yang akan ingat aku dengan cerita cerita bahagia dan tersenyum dengan setiap memori kami ???

andai satu hari nanti aku mati...ada tak orang yang masih sayang aku seperti mana mereka menyayangi aku ketika aku hidup dan aku aku sayangi sehingga saat aku mati ???

andai satu hari nanti aku mati...ada tak yang tahu setiap cerita sedih yang tak dapat aku nak pubLish yang bersepah sepah daLam draft box bLog aku nie ???

dan yang terfikir tu Lah terus Lenyap dengan tiba tiba...'


sekarang nie kita mungkin seLaLu fikir yang kita masih ada banyak waktu untuk buat segaLa gaLanya...tapi kita tak tahu setiap jaLan cerita yang aLLah dah tetapkan untuk kita...mungkin perjaLanan hidup kita nie akan ada banyak kisah yang menduga akaL kita, menduga fizikaL kita dan tak ketinggaLan juga menduga hati kita...Life is short pepLe !! hargai setiap waktu...be happy, be happy with peopLe and treasure your Love one...seLamat menjaLani hidup kawan kawan =)


Friday, August 19, 2011

jaga muLut, jaga hati orang =)


yess, kaLau nak bercakap tuh takde masaLah...takde Larangan pon atas dunia nie menghaLang manusia dari berkata kata, tapi ingat Lah...kaLau nak bercakap tuh, jangan menyakitkan atau membuat orang Lain terasa boLeh ?? CG tak cerita pasaL being sarkastik atau perLi memerLi...yess, kaLau terasa dek kerana itu harusLah memang benar kan...bak kata orang2 tua, sape makan ciLi, dia Lah terasa pedasnya...tapi nie kaLau dah cakap depan2, one to one atau memang confirm diri kita yang diperkatakan, acaner ??

bLurr eyh ?? takpe, CG memang suka memudahkan readers semua...siLa pahamkan diaLog dibawah *sekadar contoh okayy* :


(cik gojes : CG, awek 1 : A, awek 2 : B )

A : weh CG, hensem betuL pakwe kau... *merujuk kepada AARON AZIZ*
B : haah Lah, hensem betuL...macam mane dia boLeh sangkut dengan kau puLak...padahaL kita same2 kenaL dengan AARON AZIZ tuh...
CG : Lah, mane Lah aku tau...dah nak sangkut *senyum aje*
A : haah kan...kaLau si AARON AZIZ tuh dengan B okayy Lah jugak...sama cantik, sama padan...kaLau kawen, confirm anak Lawa2...
B : *tersipu sipu maLu*
CG : memang Lah kawen nak harap muka jee kan *sarkastik, dan bLah*


tak saLah pun nak bergurau tapi siLa hati2 bahawasanya hati manusia nie kadang2 mudah terasa...menggembirakan hati orang tuh kan satu perkara kebaikan, kenape perkara yang tak baik jugak yang manusia nak piLih, yee dak ?? susah sangat kee nak mendokan kebahagiaan dan kebaikan untuk orang Lain ?? nampak sangat PHD dah tak payah diambiL di mana2 universiti Lagi sebab ianya kini memang dah sebati daLam diri...


bottom Line is : jaga muLut jaga hati, ada otak fikir sendiri *giggLes*

mak DANBO tanya 'DANBO CG kenape merajuk tak nak keLuar kotak ??' DANBO CG jawab 'diorang sumee kata DANBO CG tak sesuai dengan AARON AZIZ' *nanges*


cik gajus pon boLeh =)

di suatu maLam yang indah, CG teLah dihubungi oLeh kawan CG yang berada jauh diperantauan *seremban je pon* dia skype jee dengan CG pon, dunia dah maju...borak punya borak, tiba2 CG nampak mak dia LaLu and macam tertengok2 jek anak dia skype dengan sape...so, CG tegur Lah beLiau...makanya, ini adaLah diaLog yang berLangsung :

( cik gojes : CG, kawan CG : A, mak kawan CG : B )

CG : assaLamuaLaikum makcik...sihat ??
B : aLhamduLiLLah sihat...sape nie, A *bertanya kat anak dia*
A : Laa...nie La kawan A yang A kenaL masa program hari tu mak...aLaa, yang mak ikut sama baca bLog dia tuh Lah..
CG : *terkembang puLak sebab makcik2 pon baca bLog CG skang*
B : Laaa...ini ke penuLis bLo tuh...ape name dia, cik...cik...cik..*muka cuba mengingat* haaa ! CIK GAJUS ~
CG : cik ape makcik ??
B : CIK GAJUS...kan ?? *muka sangatLah suci and innocent*
A : *geLak macam nak terjatuh kerusi* cik gojes Lah mak !!!
CG : boLeeehhh Laaa tuh mak cik *senyum ajee*


okayy, oraitLah tuh kan...at Least warga emas pon baca bLog zaman sekarang neh...baca bLog CG pLak tuh...dah La bLog CG nie takde pape...tapi, tang nama tuh terbaik Lah mak cik !! CIK GOJES jadi CIK GAJUS ~ boLeh Lah Labuuu~~

Thursday, August 18, 2011

There are no perfect fathers...

cepat sediakan tisu sebab CG dah nangis awaL2 dah...


weLL, there are no perfect fathers, but a father Loves perfectLy :')


Lagi Lagi tudung ~


okayyy, nak cepat2 taip sebeLum idea nak menaip hiLang kene teLan dengan anasir2 jahat daLam kepaLa otak CG neh !! sebeLum tuh, tengok neh :

ini adeLah rupa manusia yang baru nak beLajar pakai tudung bawaL yang biasa tuh kembaLi...seperti yang korang semua tahu, memang trend sekarang kebanyakan perempuan tak kiraLah apee juga pekerjaan mereka akan pakai tudung instant *aLaa, yang diorang dok kate tudung indon tuh* ataupun shawLs...dah jarang nampak orang pakai tudung biasa macam doLu2 tuh...CG ade member Laki sampai bising dok mengata kaum perempuan neh pakai tudung bawaL Lagi cantik dari beLit2 shawLs macam nak tercekik tuh *no komen*

weLL, maybe LeLaki tak paham kot, kenape perempuan memiLih pakai tudung instant or shawLs...antaranya :
  1. perempuan jugak ramai yang sibuk macam LeLaki, so pakai tudung instant adaLah paLing senang sebab pakai sarung je tak payah nak sibuk Lipat jadi 3 segi, betuL2kan bearing tudung...
  2. tudung instant and shawLs tak payah kaLut nak kene gosok Lebas cuci sebab tak nampak kedut...kaLau kedut pon orang tak kisah sebab akan dianggap fesyen..kaLau tudung bawaL berkedut, nampak seLekeh dan orang akan cop pemaLas =)
  3. biLa pakai shawLs, boLeh Laa nak menggayakan seLendang itu disamping menutup aurat...takdeLah duLL jek si jejaka tengok...nanti husband2 pon sibuk nak Lari pandang kat perempuan freehair yang ade accesories atas kepaLa...
  4. susah nak cari tudung bawaL yang berkuaLiti dan murah...murah adeLah yang RM 15 ke bawah...kaLau tudung instant dengan shawLs tuh, RM 10 pon boLeh dapat...bersepah2 kat jaLan TAR tuh...tudung bawaL yang RM 10 kompom pendek dan senget2 serta kainnya yang keras ~
  5. tudung instant ade awning yang menampakkan tudung kita sentiasa kemas waLau ditiup angin...tak payah nak habiskan berjam2 depan cermin nak betuL2kan tudung kaLau nak ambiL gambar kee hapee...shawLs puLak ade inner yang meLekap kat muka and styLe pon macam2...messy pon tetap cantik dan dikira styLe...kaLau tudung bawaL pakai herot berot, acaneer pLak ??
so, kene Lah paham kenapa perempuan senang memiLih tudung instant and shawLs berbanding tudung bawaL...tak kisah Lah apee jenis tudung yang kaum perempuan piLih, siLa jangan pertikaikan seLagi ia menutup segaLa apa yang diLandaskan oLeh agama isLam...boLeh mengerti encik jejaka ?? =)

Wednesday, August 17, 2011

workstation =)

hurrrmmm..tak nak banyak cakap...nak tayang neh, nie Lah work station CG tuLis and baLas kad raya kat kawan2...heh, apee ?? korang ingat zaman teknoLogi nie orang tak pakai kad raya dah kee ?? takde kad raya macam tak meriah Lah weh...

saje nak bagi kad raya yang dah Lama orang2 tak bagi...semoga kad2 raya nie boLeh menggembirakan si penerima dan menjadi kenangan sepanjang hayat...kaLau bagi message, Lepas raya akan dipadam...kaLau tag kat FB, nanti dipandang jadi kenangan jek...kaLau tuLis kat bLog, hangat mase tuh jee...at Least, kaLau bagi kad raya neh, sekurang2nya akan kekaL Lama sikit =) kaLau dah Lama2 nanti, biLa terpandang kad raya, mesti senyum sorang2 Lah~

p/s : 2 minggu terakhir nie dah busy buat persiapan raya...kuih raya Lah, kasut raya Lah...macam2...jangan Lupa teruskan terawikh dan jugak giatkan bangun maLam...moga2 maLam LaiLatuL Qadar tuh kita dapat merasai ketenangannya =)

Sunday, August 14, 2011

heLLo si penyewa !! =)

pagi2 buta Lagi hari nie CG and famiLy dah gerak ke aLamat berikut :


gambar snap dari surat peguam, so butiran keneLah bLur2 sket *ngeeee* pemaLas sungguh nak taip aLamatnyee...snap gambar pon boLeh Lah kan...actuaLLy, mak CG pLan Lepas tengok rumah yang disewakan sebeLum nie *tapi sekarang orang tu dah takde, aL-fatihah* nak pergi TESCO nak beLi barang2 nak buat kuih raya...sebab tu Lah mak CG suruh CG ikot sekaLi...so, dress-up harusLah macam orang nak pegi maLL kan...

dari ampang ke puchong nie ambiL masa Lebih kurang 1jam Lebih Lah jugak...sampai2 jek mak CG cakap : 'rumah tuh tingkat 3' ....CG was Like, tak kisah Lah kan...nak pegi tengok jek kan rumah tuh seteLah 5 tahun disewakan kat arwah...sebeLum2 tuh ade jugak penyewa tapi sumee masaLah nak bayar buLanan...naik2 rumah tuh ok Lagi Lah kan...

tak kee puas nak memanjat tingkat 3...i mean, naik tangga Lah kan...buLan2 puasa neh...biLa nak bukak pintu rumah tuh, mak CG dah kate nak kemas apee yang patut so paham2 Lah kan, kene Lah membantu same kan...and CG pon tak kisah pon nak kemas2 nie...tapi, meLihatkan keadaan rumah tersebut, memang nak menangis Lah kan kemas...makanya, CG and adik CG si ainaa tuh terpaksaLah bertukar uniform seperti ini :

kitorang nie ade masaLah hidung terover sensitif so memang mak CG suruh kitorang cover hidung and muLut sebab nanti confirm seLesema sebab rumah tuh SUNGGUH, AMAT, SANGAT berhabuk sekaLi *bukan sekadar berhabuk, bertanah, berLumut dan bermacam2 Lah Lagik* so, kami muLa dengan haLL Luar :

settLe sket, masuk kepada biLik pertama :

okay Lagik kan....tapi biLa masuk biLik yang beLakang...memang nak menangis Lah kan !! macam biLik pembuangan sampah...puuuiihhh...sabar jee Lah :

mau tak menangis Lah kan...nie CG tak tunjuk Lagi tanah2 tanam pokok kat beranda Lagik...memang koLam renang Lah ketiak kami...siap kemas2 sampah kitorang Longgokkan kat depan pintu rumah duLu...then ingatkan kononnyee ade cLeaner bLeyh angkut turun *ingat cam hoteL pee* , sekaLi....nahh kau... maintenance dah Lame dah takde kat situ...so, CG and adik CG terpaksa Lah turun naik hantar sampai ke tong sampah besar...did i mention that the house is at LeveL 3 ??? *tingkat 3 tahu tak ??*

dah separuh CG and adik angkut bawak turun, adeLah sorang uncLe neh memang kutip2 kotak...so, my mum pon upah Laa uncLe tuh angkot sampah2 tersebut memandang kan kami dah macam nak putus nyawa dah...biLa dah kemas semua tuh, hiLang kisah nak pegi beLi barang buat kuih dek kerana kepenatan...masak pon maLas, makanya ke Luar Lah haLa tujuan kami untuk buka puasa ~

so, here are some friendLy reminder untuk penyewa rumah : SILA JANGAN TINGGALKAN SAMPAH SARAP UNTUK TUAN RUMAH KEMASKAN...IBARAT KORANG DAH BERAK, ORANG LAIN YANG BASUH OKAYY ???

ramadhan penuh kebaikan =)

waaahhh...seLama CG berpuasa tahun nie, yesterday was the first time CG berkunjung kee bazaar ramadhan okayy...bukan rajin sangat masak pon *mak yang buat* tapi my mum nie jenis yang Lebih suka home made cooking untuk famiLy beLiau...so, kat bazaar tadi macam2 jenis manusia yang CG nampak...menarik betuL !! hehehehhee~ actuaLLy, secara tak Langsung buLan ramadhan nie banyak kebaikannyee...weLL, kaLau para ustazah dan ustaz Lebih Layak Lah kaLau bercakap pasaL gandaan pahaLa semua...tapi kaLau mengikut Lensa mata kasar CG puLak, ade jugak kebaikan Lain yang terjadi semasa buLan ramadhan nie :
  1. syurga makanan untuk semua manusia...bukan orang meLayu atau isLam jek yang untuk, maLah kaum cina, india dan Lain2 pon merasa banyak option untuk piLih makanan diorang...
  2. kaLau kita perasan, kurang sikit abang2 kita nie nak mencarut2 sebab sedar yang diri tuh daLam buLan puasa...
  3. asap berkurangan sebab perokok2 tak mengeLuarkan asap tatkaLa matahari dah cukup panas menghangatkan suasana sekeLiLing...
  4. masjid2 dan surau2 takdeLah sunyi dengan jemaah sebab ramai yang kejar nak dapatkan pahaLa berganda di buLan puasa neh...
  5. anak2 yatim nampak mewah sikit sebab ramai artis2, badan2 kebajikan dan Lain2 manusia bermurah hati nak bagi sumbangan yang besar kepada mereka...
that's aLL i can think about for now...idea tak mari tapi gedik jugak bak menaip sebab nak buat mata jadi kuyu Lantas tertidur...tapi semua itu tetap Lah menjadi sesuatu yang amat mustahiL...waaaa...mari menangis beramai2 *tiba2 puLak kan*

anyway, i'm pLanning to write something about jejaka igauan wanita yang mempunyai karekter sweet taLker, sweet2 muka dia serta nampak jugak Lah gaya seorang pLayer yang berjaya...tengokLah, kaLau kesabaran dah sampai tahap puncak, semuanya akan dihamburkan pada entry akan datang...bersabar okayy semua =) *encik jejaka itu Lebih baik banyak berdoa dari sekarang supaya CG tak tuLis mengenai beLiau for next entry*

Saturday, August 13, 2011

korang dah tunang weyh ~

biLa seorang LeLaki itu dah meLamar sorang perempuan untuk dijadikan isteri dan perempuan itu bersetuju, sah Lah jadinya tunang itu....

sesiapa yang meminang atas pinangan orang Lain, maka haram Lah hukumnya...

serius, ambiL Lah masa 5 minit dengar apee yang ustaz nie cakap... =)


hukum aLLah, bukan boLeh buat main weyh (-.-")

agak2 berape kaLi dah korang bertunang and putus tunang ???

Friday, August 12, 2011

mcd bersama shah rukh khan =)

actuaLLy CG mengidam nak membaham GCB...tadi, Lepas hantar adik ke mentaL arithmetic, terus drive ke mcd taman dagang nak meLunaskan nafsu terhadap GCB tersebut...on the way nak ke mcd tuh, hujan turun puLak mengakibatkan perjaLanan CG agak perLahan sebab CG tak nampak jaLan yaww !! *CG bukan rabun ayam tau...rabun sahaja* disebabkan jarang keLuar rumah maLam2, drive sorang puLak tuh so pemanduan agak seLekeh dan takut2 *tiba2* kat sini CG ade sedikit nasihat kepada rakyam maLaysia yang sayangkan nyawa dan kereta :
  1. kaLau nak meLintas jaLan kat tempat geLap, siLa make sure kereta2 tuh boLeh nampak korang...tak pasaL2 mati tengah jaLan kang *mujur tak Langgar sorang LeLaki geLap yang pakai baju hitam tadi...dah Lah situ takde Lampu jaLan*
  2. kaLau kereta tengah Laju, jangan Lah pandai2 nak meLintas...korang bukan Lari Laju pun nak pintas kereta yang Laju giLos itu...
  3. kaLau rase nak parking bLock kereta orang, make sur urusan korang itu adeLah sangat urgent dan sekejap...jangan menyusahkan orang nak tunggu korang Lama2 semata korang nak pegi bercinta puLak =) *tak pasaL2 kereta korang akan either kemek sikit atau caLar habis*
HAHHAHAHAH...peringatan haLus dan sarkastik...semoga anda semua sentiasa beringat okayyy...so, CG dah dapat GCB makanya CG tak marah sangat...HEEEEE~

maafkan Lah, katiL agak berseLerak dan tidak meLambangkan ciri2 wanita yang Layak dibuat isteri soLehah dan baik *tee hee hee* yang penting GCB dah seLamat daLam perut...biLa CG bosan makan sorang2 and konon2 nak menunjuk yang CG makan GCB dengan enaknya...so, CG try Lah caLL AARON AZIZ through skype *maju kan kami berchenta ?? HAHAHAHAHHA* tapi takde jawapan and agak hampa...mungkin dia masih sibuk kat Lokasi and Lupa nak tutup skype...pastu, CG nampak FAZURA onLine skype and try jugak caLL, nyata hampa...maybe projek AARON AZIZ dan FAZURA maLam nie kot jaduaLnyee...takpee Lah....

tengok2 List Lagi, owh ! SHAH RUKH KHAN onLine Lah...CG pon try Lah caLL skype dia and yeay !! ade teman nak makan and borak2...

TADAAAAA !!!



siLa jangan jeLes CG deting dengan SHAH RUKH KHAN okayyy =)


Thursday, August 11, 2011

i Love u forever SHAH EVAN !! =)

yeyeyeyeye...target dah capai !!! raseenyee baru 2 hari Lepas kot CG kate nak tengok manusia bertuah yang jadi paparazzi CG yang ke 1437...hari nie, beLek2 dah dapat !! nyaris tak sempat nak print screen... =)

TADAAAA !!

kenape 1437 ?? haaa...korang kan tahu yang CG neh penuh kasih sayang chenta sangat Lah dengan bLog dan orang2 sekeLiLing CG, 1437 tuh adeLah kod mengade2 kaLau maLu2 ayam nak bagitau orang tuh kita chenta bangat sama dia : I (1) LOVE (4) YOU (3) FOREVER (7)...okaayyy, dah paham tak ?? bagus !! *tepuk2 beLakang pastuh cubit !*

so, berbaLik kepada manusia yang teLah menggembirakan CG, beLiau adeLah : SHAH EVAN !!! *tepok2 kuat, roLLing karpet merah and band bagai* biLa CG ke bLog dia nak kutip info sebeLum buat entry khas untuk dia, muLa2 CG terdetik daLam hati 'owh, shah evan nie maybe macam keturunan2 juLiana evan tak...mesti chantek jek orangnyee...' siLa Lihat features bLog beLiau :

haaaa...sweet2 gitu dengan panda gumok comeL terdampar jadi header, domo gedik2 kat siti...ade puLak widget comeL2 note2 muzik...memang sweet giLak ah bLog beLiau...tengok background pon comeL macam wanita2 anggun jek punyee bLog nie...sungguh mendamaikan jiwa... scroLL punyee scroLL, terjumpee badge FB...nah kau name dia : FUD SHAH !!! dah tentu2 gamba LeLaki hensem tak hengat donia punye... *tee hee hee* sorry shah !! ape2 pon, disebabkan dia dah menggumbirakan CG hari nie, nah satu karekter DANBO untuk kamu !!


so, jom kita menerjah bLog SHAH EVAN yang mendamaikan itu okayy...kLik jek pada gambar panda gumok comeL kat bawah neh =) *kaLau tak boLeh kLik kat BLOG SHAH EVAN tuh*




raya.raya.raya ! ahaaakkkss~

houyeah !! opppsss, aLhamduLiLLah...masuk hari nie dah hari ke 11 kita berpuasa *yeke ?? CG tak kira pon berapa hari dah puasa* ade yang tinggaL puasa tak ?? *takde* pompuan, kaLau kate tak tinggaL puasa tuh ajaib Lah meLainkan memang aLLah nak bagi dia puasa penuh...HAHAHAHA~ terawikh puLak macam manee ?? rongak2 or masih fuLL ?? *tee hee hee* okayy, masing2 dah besar panjang kan...okay, CG tak nak buat intro yang panjang Lebar tak ketahuan haLa...Let's Lurus ke poin *straight to the point Lah katee omputehnyee*

amacam dengan persiapan raya korang ?? dah start tak ?? kaLau tanye CG, memang dah Lameee dah start buat persiapan sejak zaman cucuk tok adam Lah *okaayy, tipuu* tahun nie CG hairan sket sebab biasanya awaL2 puasa CG dah sibuk pegi cari barang2 nak beraya, tapi tahun nie macam tak gaLak puLak nak beraya *mungkin faktor usia agaknyee* WHOAAAA !! setop2...CG masih kanak2 riang yang sukakan suasana raya okayy...kenapee CG suka hari raya aidiLfitri ??? haaa, sebab :

1) make up tanpa batasan


hanya di hari raya Lah kaLau nak make-up setebaL Lapan beLas inci pon, takkan ade sape nak katee pape...okayyy, CG tak make-up macam tuh tebaL okayy...cukup pakai compact, eyeLiner, bLusher and Lip ice sahajee...muahahhaa~ janji hasiLnyee berseri2 macam kuih seri muka yang Lazat tak terhingga tuh =) setiap kaLi Lepas makan, tonyoh Lipstick kat bibir...HAHHAHA~

2) duit raya kaya raya


siLa jangan jeLes tahap makan hati segaLa atau dengki dengan CG okayy...di hari raya, CG akan jadi antara orang yang paLing kaya...dah memang cara famiLy sebeLah ayah and mak CG, semakin besar semakin banyak duit raya yang diberi...cube bayangkan kaLau sorang pakcik bagi RM 50, kaLau 10 orang pakcik dan makcik...kayo den kayo !! i Love money, that's why i Love raya !!! HAHAHAHAHA *jahat giLa kan* orang yang dah bekerja Lah yang jatuh miskin kan ??? ngeee ~

3) makanan raya yang maveLes


boLeh jek kan kaLau nak makan rendang, nasi impit, Lemang and ketupat paLas tuh biLa2 masa je sebab berLambak orang2 kat kedai makan juaL...tapi feeLing makan semua2 tuh tak sama mase makan hari biasa dengan makan masa hari raya...Lain beb !! mungkin sebab kita tahu yang kita dah berjaya puasa sebuLan, tu pasaL masa raya rasa Lain giLa ~

4) kuih raya berwarna warni peLangi


kaLau hari biasa, makan cookies famous amous jek Laa *giLa bajet CG neh* tapi masa raya nie Lah segaLa macam nama kuih kita akan dengar...CG paLing suka makan kerepek2 jek...macam kerepek pisang, tumpi, kerepek ubi, kuih goyang, maruku and banyak Lagi Lah kerepeknyee yang merepek...kaLau kuih, CG suka try2...kaLau pegi umah orang, CG tengok kuih ape yang takde kat rumah CG pastuh rasa...kaLau sedap, sentaL sampai Licin~ CG ajak mak CG start buat kuih raya dah, tapi dia kata nak buat 2 minggu terakhir, baru ade thriLL kateenyee *pon boLeehh*

5) baju raya gojes


CG sangat suka tengok fesyen2 masa raya...macam2 kaLer tau !! cantik2 jek semuanya...tahun nie, mak CG dah bagitau yang ade tema warna famiLy...tahun Lepas jek takde...tahun nie warnanya adeLah *drum roLL* : TERQOISE *beLasah jek eja*...so, biLa ambiL gambar famiLy nanti nampak Lah keseragaman yang super duper awesome tuh kan...HAHAHHA~

6) kad raya Lawa whoahh~


duLu CG sangat suka biLa dapat kad raya...sampai buat adik beradik CG yang Lain jeLes Lah sebab kawan2 CG memang sangat handaL bab2 bagi kad raya neh...sekarang neh, semua main tag kat FB and wish kat bLog jee...memang Lah jimat tapi seri raya tuh pon dah takde sangat...kad raya duLu, CG gantung kat biLik okayy setiap kaLi raya...HAHAHHA~ oh, rinduuunyeee !!!



huurrmmmm....so far tu Lah sebab kenape CG suka hari raya seLain daripada kita menyambut kemenangan orang isLam meLawan hawa nafsu di buLan ramadhan...kaLau ade yang dah start nak buat preparation raya, berbeLanjaLah secara berhikmah okayy mengikut kemampuan...jangan membazir, syaitan kena ikat buLan2 puasa nie...jangan Lah kita puLak yang nak ganti tempat dia =) CG saje buat entry raya awaL2 sebab nanti dah dekat2 nak raya, CG busy nak buat benda Lain puLak...HAHAHHA~

p/s : jeLes tengok ayah dan adik LeLaki punya baju meLayu dah siap...biLa baju raya CG nak siap nie...bukan banyak pon, 3 heLai jek *hiikkksss*

hiikkkssss~

HAHAHHAHAHAHA~ sebeLum ape2 CG geLak duLu okayy !! CG tau korang akan kate CG seweL !! ngeh3~ siLa abaikan bunyi2 Lain seLain bunyi suara CG okayy *pikir2 jap...ade kentut tak tadik* pape pon, tengok je Lah =)

video

hikss...dah tengok dah ?? CG tengah neves, bosan dan sebagainya, so maapkan Lah yeee~ okayy, dipersiLakan menabur cacian dan makian terhadap CG dikotak komen di atas atau bawah sini okayy...

p/s : kaLau korang view bLog, punat komen kat atas Lepas titLe...kaLau view entry, komen kat bawah okayyy...seLaLu ramai yang siLap komen entry...hehehhee~

Wednesday, August 10, 2011

semakin ramai yang tersampuk !


tora datang Lagi !! *tiba2* okayyy, orang Lain tengah khusyu' buat soLat terawikh kat masjid, CG pon khusyu' sungguh update bLog puLak kan...ituLah keLebihan wanita ! *tiba2 takde kaitan* okayy2, CG bukan hyperactive Lah korang...CG just meng'happy'kan diri sahaja *teruk sungguh BM CG* hidup kita nie tak baik marah2 tak ketahuan haLa, maruah jatuh, adab hiLang, syaitan pon sibuk nak duduk sekaLi dnegan kita...

sepeninggaLan aaron aziz mengabaikan CG buat beberapa ketika *sedih, tapi kene paham okayy, jaduaL penggambaran sangat padat...hik3* CG pon teLah menyibukkan diri membuat kerja2 editing terbengkaLai sejak zaman tok adam itu sehingga seLesai...aLhamduLiLLah, segaLa kerja sedang daLam progress dan 85 % siap *kerja ape ?? itu kene rahsia* biLa dah penat2 editing kerja yang WAJIB, tiba2 saje nak menghiburkan diri dengan editing sebagai hiburan diri...CG ade bagitau kan daLam entry Lepas pasaL DANBO ??? okayyy, kaLi nie pon CG masih meneruskan kegiLaan editing bersama DANBO yang comeL...

CG godek2 gambar DANBO and tibe2 terLintas nak suai padan dengan karakter2 manusia yang berada kat sekeLiLing CG...HAHAHAHAH...kaLau kat FB, kawan2 CG sumee dah tersampuk dengan DANBO fever neh...masing2 ikut karekter masing :

kLik untuk tumbesaran gambar secara maksima kepada mereka yang tak nampak =)


okeh, comeLkan biLa kami2 semua bertukar kepada watak DANBO si kotak yang comeL ?? saje CG nak tayang kat seLuruh dunia karekter2 DANBO serta manusia yang bergeLar kawan kepada CG...kaLau nak Letak ramai2, sampai tahun ke 2070 pon takkan habis...so, CG tempek beberapa watak piLihan yang ade kene mengena sikit dengan watak DANBO nie...Let's roLL bebeh !!

DANBO dan camera adeLah karekter abg yus !! kaLau CG nampak DSLR, sure orang pertama yang CG teringat adeLah abg yus sebab dia orang pertama yang sukee sangat main kLik2 fotografi nie...ramai jee kawan2 sekeLiLing CG yang main DSLR neh, tapi tatau Lah...DSLR dan abg yus memang sinonim !! nampak comeL jee =)

DANBO dan spec puLak cik irna bagi pada pendatang tanpa izin *HAHAHHA, kidding2* pendatang baru, adam hamizan...kaLau jumpee dia in person, kita dapat Lihat si kaca mata ini sangatLah berfikiran jauh Lebih daripada remaja seusia dia...mungkin DANBO spec dan buku nie sangat sesuai dengan dia...kan kan kan...

DANBO dan dumbeLL...tak tau Lah kenapee dia boLeh dapat karekter nie....tapi kaLau tengok figura body raja muzaffar neh, maybe orang akan kata dia berjinak jinak dengan angkat berat atau budak gym *boLeee Laaa, so-so jek* HAHAAH...DANBO nie sesuai ngan dia yang berbadan fit dan fit2 pon tetap comeL okayy ??? anyway, budak ini adik saya di UTHM...HAHAAH~ sape nak ngorat, dia ade 4 kakak yang akan soaL seLidik anda : KAK LONG, KAK NGAH, CG dan KAK LANG..boLeh refer sLideshow di sidebar =)

DANBO dan crayon untuk ara badruL !! macam ana Lu'Lu pun adee jugak budak nie...karekter dia adeLah snagat periang...suka main Lukis2 dan tuLis2 serta bermain dengan warna...sangatLah nakaL budaknyee tapi tetap remain comeL...nampak tak buku ape yang dia baca tuh ??? DIK CERDAS a.k.a sin chan okayy...memang patutLah nakaL dia tak hiLang2...HAHAHHA...takpe, masih comeL !

DANBO the rongak untuk diop !! korang tak perasan kee gigi diop tuh fuLL *yang reaL karekter* so, aset si diop neh memang adeLah gigi...HAHAHAHA...kat FB pon dia pakai gamba DANBO yang neh and untuk pengetahuan semua, diop nie sangatLah happy-go-Lucky tapi tetap meLeLeh....tengok karekter DANBO tuh pon tau yang dia neh takde segan siLu nak mempamerkan keLemahan diri...HAHAHAHA, comeL sungguh !

DANBO dan makanan untuk cik irna syafiqah !!! nie gambar dah Lama giLa dah neh...tapi tetap jugak nak bagi karekter DANBO nie pada irna sebab dia pernah menjadi seorang yang sangat kuat makan *sekarang pon masih Lagi* HAHAHAHHA~ tapi sekarang dah kurang sikit...tapi biLa tengok dia makan, kita akan rasa macam nak makan sama sebab dia makan dengan sangat berseLera...Lagi puLak, dia neh jenis yang tak suka nak membazir makanan, it's good...orang yang tengah diet, jangan makan bersama dia !! ngeeee :D

DANBO dan kereta...karekter DANBO nie di beri kepada kak onnie sebab kereta swift biru beLiau teLah banyak membantu kami daLam bergerak ke mana2...kak onnie dan swift biru dia tuh memang dah sinonim dah dengan kami semua...ke kLuang, bp even baLik kL pon CG pernah baLik dengan dia...nampak tak DANBO tuh tengah offer nak toLong hantar naik kereta ??? haaa, same Lah macam karekter kak onnie yang murah senyuman, suka toLong and yang penting...sangat sengaL !! weehooo~

DANBO dan chenta khas untuk coupLe cik ieka rose dan haziq saadon...okayy, dua2 nie senget dan sengaL...kaLau bercinta tuh tak ingat dunia...raseenyee kaLau bom meLetop kat sebeLah pon diorang takkan sedar kot *okaayy, kidding2* mereka neh baru jek menyuLam cinta baru2 nie, tapi takdeLah baru sangat kan...dah basi dah pon...semoga hubungan mereka kekaL sehingga akhir hayat hendaknya dan Lain kaLi siLa rajin2 bawak CG pegi dating dan jaLan2 Lagi okaayyy ?? =)

DANBO dan cinta teknoLogi...HAHAHAHA, macam apee jek namee karekter untuk abg nazrey and kak wanie nie kan ?? weLL, dah mereka berdua amek jurusan teknoLogi makLumat, makanya chenta mereka mestiLah base on technoLogy kan ??okaayyy, merapu...karekter DANBO neh sesuai Lah untuk mereka sebab bercenta menerusi FB, handphone dan teknoLogi Lain sahaja kerana di pisahkan oLeh negeri sembiLan...yeLah, sorang kat meLaka, sorang kat seLangor...ape2 pon semoga bahagia ke anak cucu...biLa nak makan nasi minyak nanti siLa jemput kami !! =)

Last but not Least, DANBO and friends...sajee CG piLih karekter nie nak bagitau yang kawan2 sejati kita akan ada dengan kita saat susah dan saat senang kita...i got your back, mate !! =)


okayy, cukupLah kerekter2 tuh buat masa nie....kaLau rajin, CG buat Lagi *tapi rasenyee memang maLas* kepada kawan2 yang tak tertempek muka mereka di sini, jangan keciL hati...nama, wajah, karekter dan memori anda tetap berada daLam hati CG *cheewah ayat* kepada yang gambarnyee tertempek, jangan marah kaLau gambar itu menurut anda adeLah huduh, CG tetap rasa kiut ! =)