Friday, April 29, 2011

mana2 pon dengar Lagu korea ~

ASSALAMUALAIKUM !!!
aneyosayo *betuL eh eje ??* worLd !!!
oh, feeLing2 korea kejap...

hurmmm...ok, CG rajin bLogwaLking sejak dua menjak nie dek kerana agak free Lah kan..and kebanyakan bLog yang CG pegi tuh mesti pakai Lagu kat bLog dye...autopLay tuh, tapi bukan tuh yang CG nak bincangkan pasaL Lagu2 yang memeningkan CG biLa banyak2 tab yang bukak serentak...tapi Lagu yang diorang Letak kat bLog tuh...Lagu korea mehhh...

omaigod...seriusLy CG takdeLah nak kutuk kee hapee...masing2 adee minat masing2 kan...memang fans susah mati diorang...segaLa macam widget pon Letak gamba abang2 korea tuh...biLa CG tanye ape yang diorang minat sangat kat kpop sekaLian tuh kebanyakannyee akan kata : Lagu best *kau paham puLak kan maksud*, hensem, pandai menari...waaahhh...ok, CG akui and setujuLah diorang tuh hensem *even ayah katee diorang berak tak basuh, giggLes* and pandai menari semua...tapi kenapee biLa orang meLaysia nak tunjuk jek kehebatan diorang daLam tarian, mesti adee jee yang mengutuk...ape kate Layan duLu video nie sebeLum CG sambung ang buat korang faham~


ok, video atas nie maybe bukan the best dancing performance Laa yang ada kat maLaysia but stiLL it's good Lah...weLL, adam got the Look, pandai menari setanding korean peopLe tuh and Lagu dia pon not bad..tapi kenapee takde pon nak fanatik macam kpop tuh *memang Laa ade peminat tapi tak fanatik Lah maksudnyee* tibe2 CG masuk toiLet tadik dapat puLak iLham nie...maLaysian peopLe memang adee habitat nie, eh3...habit nie...

ANYTHING YANG BAHASA LAIN DARI BAHASA MELAYU PUNYEE LAGU MEMANG DIORANG MENGANGA SUKA !!!

betuL tak ?? padehaL banyak jek Lagu meLayu yang ade tarian cam kpop tuh tapi they are too obsessed with bahasa orang Lain...sedangkan Lagu meLayu kita boLeh go pee...macam stacy, adam and even dato' CT pon boLeh jee ade tarian tuh...once again, ianya disebabkan bahasa...cubee Laa si kpop beLaka tuh orang maLaysia and menyanyi daLam bahasa meLayu *ok, kaLau sekarang memang Lah makin ramai yang giLa sebab orang korea nyanyi Lagu bahasa meLayu, kagum* tapi cubee kaLau asaLnyee diorang tuh orang meLayu or orang maLaysia...haaaa....pikir sendiri Lah...

pada CG, takde masaLah nak minat tapi jangan fanatik sangat sampai artis negara sendiri yang berbakat tak diendahkan bakatnyee...maLah di kutuk2 Lagi...pikir sendiri Lah =)

Thursday, April 28, 2011

CG jawab, 24 senarai LeLaki murahan =)

weLL, CG refer BLOG KRONIKNYA DUNIA punye entry INI dan INI untuk taip entry ini =) *thanx* before baca jawapan dari CG, eLok korang bacee kat bLog beLiau duLu...raseenyee kat FB pon da banyak orang share Link ~

amboii...sakan sangat keLuar cerita dan fakta 25 senarai wanita murahan yee...aLaa...tak syok Lah kaLau takde peLengkapnyee...kaLau LeLaki dah keLuarkan statement pasaL perempuan murahan tuh kan, CG pon nak jugak kembangkan bakat taip pasaL 25 senarai LeLaki murahan jugak...so, baru Lah baLance dunia nie *yee tak ?? hikhik*

  1. berambut pacak siap highLight2 konon bajet2 Rain or mana2 artis korea yang giLa up to date Lah kan ?? umang aiiihhh...memang hensem sangat Lah ~
  2. snap gambar dari mana2 posisi Lah tapi dok tayang muscLe yang tak seberapa tuh sambiL buat muka taknak senyum *konon cover hensem Lah kan* pastu kaLau baju sendat tuh Lantak Lah kan...bukan ade benjoLan hapee, tapi yang seLuar tuh berbonggoL pee kes bang ??
  3. kau rasa kau cooL biLe jawab text messege pendek2 konon Less avaiLabLe Lah kan nak Layan orang padehaL orang tuh need expLaination dari perbuatan bangang korang tuh...nie kiree camnee neh ??
  4. kau kerek2 jek makan kat mamak staLL pastu order secawan teh then meLepak 24 jam semata nak tengok boLa tak pon borak2 kosong...pastu biLa ade awek cun sikit LaLu, muLee Lah menggataL tak tentu haLa...
  5. asaL kau jaLan jek nampak perempuan pandang kau, asyik Lah dok tegak2kan rambut tuh tak pon dok seLak2 rambut yang gaya aLa2 justin bieber tuh...konon jambuLaa pastu buat mukee aLa2 korean Look sket...jadah kau !!
  6. kau pakai baju takde Lengan pegi shopping maLL yang sejuk nak mati tuh konon nak tayang muscLe and buLu dada konon sexy tuh...pastu biLa ade awek terpandang, dok kata Lah awek tuh gatai....padehaL kau yang bagi freeshow ~
  7. annoying Lah biLa nampak kau asyik keje nak kepit awek kau even dye tengah syok2 shopping...keje nak berangkai jeee...tangan tuh tak reti dok diam2 nak merayap jee kejenyee~
  8. kau pakai shorts menampakkan buLi kaki kau yang sexy tuh pastuh biLa duduk muLee Laa peha tak berapa nak bersih tuh pon nampak kan...aurat Laki takat mana sayang ???
  9. bosan giLa tengok status facebook kau yang asyik2 nak kutuk orang, kutuk pompuan pastuh dok sukee sangat nak bahan orang tak tentu haLa...macam diri bagus sangat kan ???
  10. kau sebok nak sorok reLationship kau sebab konon nak misteri Laa...padehaL sebenarnyee nak jadikan tiket curang kat awek or tunang or bini korang kan...tak pon korang maLu nak ngaku gay kan ??
  11. nyampah tahu tak setiap kaLi awek kau nak keLuar dengan member2 shopping, kau sibuk nak ikot...konon takot awek kau curang or buat bende kat beLakang korang...mak aihhh !! giLa apeee ??
  12. sikit2 kau bangga diri cerita kat kawan2 kau betapa ramainyaa umat manusia bernama perempuan nie dok usya2 kau konon kau hensem Lah kan...padehaL takde pon pastu dok bahan2 pompuan2 tuh...pompuan tuh pon menyampah tau ngan kau~
  13. kau main pandang2, senyum2 then geLak2 antara 2 individu jee...padehaL kat daLam group tuh ade ramai orang..biLa di tanya, adeeLah haLnyee...mak aiiihhhh, ngate orang...sendiri pon samee =)
  14. biLaa daLam group tuh ade ramai yang cantik, hot dan kachak...yang huduh, kau takde pon nak pandang kan...biLa ditegur : Lumrah Laki Lah, suka yang cantik...banyak cantik mukee kau !! =p
  15. kau usyaa awek Lama2 konon nak test market Lah..kaLau bagi kat CG, dah CG cocok mateenyee...banyak benda sekeLiLing, pompuan jugak dye nak pandang kan...
  16. kau order makanan macam tak cukup makan setahun agaknyee...seLagi ada sumee kau nak Lambak depan mata...pastu biLa dah kenyang muLeee Lah buat perangai sedawa beruang...takde manners !!
  17. semua benda kau nak buat...kononnyee nak tunjuk hevat Lah tahu semua benda, Last2 semua benda pon tak jadi...Lagi Lah pompuan panas hati...
  18. pakaian memang boLeh kata bagus Lah, takde nak dedah2 nampak buLu kaki, pastuh jaLan kat shopping compLex jauh2 jee dengan awek...masuk daLam kereta, tangan dia yang merayap merata rata...eeeuuuuwwwww~
  19. kau nie kaLau nak suruh buat ape2 semua pon nak cepat...tau nak memerintah ajee...buat sendiri tak nak...pastu biLa tak ikot kehendak, muLee Lah katee pompuan nie bodoh La, Lembap Lah...CG tepok gak dahi Laju2 nanti~
  20. kau bengang dengan orang tapi konon taknak cerita Lah kat sapa2 konon nampak macho sket tak marah kan tapi kau teLan piL sampai 10 bijik, pastuh bawak motor or kereta Laju2 then accident...kaLau CG jadik mak bapak kau, CG biarkan ajee..bengong~
  21. Lepak2 dengan geng2 macho kau, pastuh LeLaki berbaju meLayu nak ke surau LaLu muLee Lah katee Laki tuh nak tunjuk baikLah apee Lah...prejudis !!
  22. nak bergaya sangat...tapi tak kena, baju nak aLa2 cerita korea tapi maLaysia nie panas abg oiii...pakai spek hitam daLam shopping compLex, adeee matahari kee ??? giLo, fashion disaster~
  23. pakai boxer time tengah cuci2 kereta kat Luar depan pubLic...biLa mencangkung tuh, aLahai beLaLai gajah semua nak keLuar puLak Lah kan...pastu ambiL gamba konon nak tunjuk rajin sambiL basah2kan badan pastuh buat mukee 'menahan paip'...ajee keje giLee~
  24. kau buat facebook macam medan boLa sepak...segaLa macam pemain faveret kau punyee gamba Lah kau nak upLoad...baLik2 pasaL boLa, bapak rimas Lah ~

hurmmm...tak cukup 25 puLak, number 14 daLam referred bLog nie tiadee puLeee...hah...amacam ??? CG dah jawabkan....ade bantahan ??? siLa2...tapi bagi CG, fair and square Lah...jangan marah yee cik abang =)

Tuesday, April 26, 2011

u make me feeL...

i'm a LittLe bit sad, frustrated and kind of dissappointed...i know i can heaL it soon but it feeLs Like somebody zapped my heart and it was torn into 2 undefined pieces...i'm not sure either i shouLd feeL it this way or not or i'm just being too emotionaL...weLL, i thought that if i'm cooL enough and going with the fLow, it's getting better yet it's worser than i thought it wouLd be...

readers, here's my advice...jeaLousy isn't good for anybody...trust me !! it's painfuLL ~ more painfuLL when u can't express the reaL feeLing that u are having now in front of others...now i'm dobting every singLe words that came from him, either it's true or not *i know i shouLdn't* how i'm suppose to Leave him now, when he's the onLy one i've been thinking eversince peopLe taLks about Love, Life, reLationships, souLmates and the one who make me happy and sad at the same time...oh !! i don't know how to represent how i feeL about u...maybe this song might heLp me (-.-)???


I've been trying to reach you
'Cause I got something to say
But you're talking about nothing at all
And you're slipping away
We were crying together
It was a long time ago
Before you walk out the door
And leave me this way
Just here what I say
You make me feel
You make me real
For the rest of my days
In so many ways

You make me feel
I've been trying to leave you
Why should we go on like this
But my heart can't breathe
When I hear you sya
It's better this way

You make me feel
I've been trying to leave you
Why should we go on like this
But my heart can't breathe
When I hear you sya
It's better this way

Ten thousand light years away from you
Keep thinking maybe it's time to let go
But by the end of the day
I still want to say "Do you"

You make me feel
I've been trying to leave you
Why should we go on like this
But my heart can't breathe
When I hear you sya
It's better this way

Monday, April 25, 2011

aku, KKDK dan air mata ='(

heyyaa peopLe...ini update untuk membuang rasa sedih di hati ok... ='(

WARNING : kepanjangan adaLah saaaaaangaaaaat panjang dan berkisar pasaL KKDK, kaLau tak mahu baca, boLeh berhenti sekarang =p

i've been through this for every semester...orang mungkin kata : 'apeeLah yang nak sedih sangat...dah habis beLajar nanti jumpa Lah baLik' or maybe orang akan kata : 'aLah...KKDK jee pon...esok Lusa, Lupa Lah tuh' weLL, what am i going to say is, it's not about onLy KKDK (keLab kaunseLing dan kerjaya) sahaja...but i'm taLking about KKDK (keLab kawan dan keLuarga) can u spot the difference ?? *i wish u couLd*

seriousLy, setiap sem i'LL face the Lost yang agak berat untuk dihadapi dan di teLan...tapi, setiap pertemuan akan ada perpisahannyee kan...same goes for this semester...KKDK akan kehiLangan Lagi abang2 dan kakak2 yang dah finaL semester...i am sure going to miss u guys...especiaLLy them :

abg yus : nampak macam kami tak rapat sangat...yeah, i admit...we are not that cLose but what i can say, tears can't stop dropping each time i read his bLog about what he's been together with KKDK for aLmost forever in UTHM...he's nice, soft, poLite, humbLe and he's Like a brother to me...dia adaLah manusia yang seLaLu jee meLayan kerenah CG yang macam2 nie sampai satu tahap tu, dia sendiri memendam rasa dengan CG *i'm truLy sorry* CG sangat suka menyakat dye dengan gossip2 yang CG suka tebarkan...tapi dia sangat Lah pasrah dengan perangai bengong CG nie...i'm going to miss every second i'm with u ='( *praying for the best for u bro !!*
abg nazry : he's one of the MT's during our session...kepaLa weng2 juga...kawan boLing CG and the geng...Lepas nie mestiLah dah kurang sorang geng boLing...dia sangat susah nak marah atau upset..seLaLu jugak Layan kepaLa giLa CG...CG akan terasa kehiLangan biLa dia takde Lepas nie sebab dia Laaa antara orang yang cooLkan kami2 kaLau keadaan dah kritikaL...semakin hari, sifat keabangan dia semakin menyerLah...dia sangat prihatin even kadang2 Lampi sikit bab2 gossip...sangat mudah untuk adapt dengan keadaan sekeLiLing and dia dengan ejat memang boLeh team up...dua2 budak meLakau yang terLampau !! muahahaha~ dia jugak sangat soft daLam nasihat orang...pendek kata dia nie memang cooL Lah orang nyee...akan hiLang mantan sorang Lagi =( *aLL the best abg nazry...i'm going to miss u the most*
abg nazruL : dia adeLah giLa !! muahahaha~ tempat CG mintak nasihat daLam haL2 perhubungan or tempat nak bermanja2...dia sangat sempoi and sengaL masuk air orangnya...sangat mudah kerja dengan dia sebab dia pon cooL sahajee...masa MHS duLu banyak jugak bersama dengan abg nazruL nie buat benda peLik2 macam mimik2 muka Lah, tarian2 peLik...dia nie Laaa gummy bear CG yang comeL giLa !! CG akan rasa kehiLangan jugak sebab dia nie kawan skype bersama2 dengan abg yus ='( *tears*

weLL, adee orang takkan pernah faham kenapee macam sangat poyo kan nak sedih2 sedangkan benda nie bebudak keLab jeee kan...CG tak kesah orang nak kata KKDK nie kroni ke hapee kee...sebab CG tahu manee KKDK punyee stand...orang yang Layak mengata KKDK adeLah orang yang bersama KKDK semasa jatuh dan bangunnyaa KKDK *bukan yang ada masa senang sahaja* biLa dah Lama2 dengan KKDK, korang akan rasa sendiri perasaan tuh...CG tak nak cerita panjang Lebar sebab nanti akan ada jugak orang yang pandang serong...but what i can say : once a KKDKian aLways a KKDKian...KKDK tak pernah buang ahLi atau keLuarga, mereka sendiri yang meminggirkan diri *pandang jauh2 dan daLam2 ayat CG nie*
kenangan nie, mane nak cari weyh ??
ini bukan sekadar gambar ramai2, tapi ini gambar KELUARGA yang ramai
susah senang tetap bersama =)
susah, payah, sakit atau derita...senyuman tetap dihadiahkan =)
cinta kami bukan untuk yang berLainan jantina sahaja, we Love each other =)
moment to be remembered !! bukan titLe di cari, tapi kepuasan yang hakiki~
kecoh d' kecoh *giggLes*
KKDK tetap di hati dan di mana2 sahaja =)
hurmm...gambaran cinta terhadap KKDK ~
kenangan yang Lagi susah nak Lupa ='( roomate, housemate, kawan gaduh, kawan geLak and souLamate ??? *giggLes*
macam mana nak Lupakan kenangan manis nie ??? hukhukhuk~
yang nie Lagi ???
sapee Lagi nak buat benda2 bioL macam diorang Lagi ??? KKDK ramai budak giLa~
keriangan macam nie nak pura2 dibuat kat manee kan ??
keLuarga tersayang nie bukan mudah dibentuk, but we have gone through it...Love u guys !!!
biLa cinta ini tak Lagi bermakna, yang ku rasa kini hanya Lah nestapa =(
*tapi cinta untuk KKDK sentiasa terpahat*


kaLau orang yang tak memahami bonding antara kami akan rasa sangat meLuat dan menyampah tapi, CG tak kisah...iniLah yang CG rasa antara satu sama Lain...kasih sayang antara kami takkan pernah boLeh putus waLaupun dah tamat pengajian...setiap semester jugak CG akan cakap, KKDK banyak mengajar erti daLam hidup yang takkan dapat daLam mana2 keLas dan termasuk daLam credit hour *sangat betuL* kat mana kita nak beLajar pasaL deaLing with peopLe yang peLbagai ragam ??? kat mana kita nak buat praktikaL pengurusan sesuatu program ??? kat mana kita nak jumpa orang yang akan care tentang kita macam keLuarga dia sendiri ??? i've been searching aLL over the pLaces but onLy KKDK have it the brightest !! *seriousLy*

i dare u be one of the famiLy members *the cLosest one and neutraLize aLL the bad perspective upon KKDK* and i give u 3 days, u'LL be in Love with KKDK...kaLau awaL2 dah memang ada rasa menoLak, ianya takkan menjadi...cerita banyak pon tak guna...aLami sendiri, baru anda tahu peritnya kehiLangan ahLi2 keLuarga yang tamat pengajian =)


sesegar hijau daunan,
begituLah kita diibaratka,
tiada siapa yang bisa memisahkan kita,
antara kita semua...

seerat simpuLan yang tidak terbuka,
seteguh Langit tinggi menongkah dunia,
kita mengharung badai atas nama,
kasih insan bersaudara...

Sunday, April 24, 2011

bikin tersedak dan tercekik betoL~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HYE2 !!!
ade orang tak nie ??? *soobbss sobbsss*

nampak tak mukee bajet comeL di atas itu ?? *besar gedabak kot, kaLau tak nampak...dig your own grave* oh harusLah bukan muka ini yang keLihatan tatkaLa menerima panggiLan dari seorang bekas kekasih yang teLah Lama menghiLangkan diri *weeeho, drama sangat* here's the concersation :

(mr.X = X, cik gojes = CG)

CG : heLLo, assaLamuaLaikum...sapee nie ??
X : wow, baru setahun u dah buang my phone number ??
CG : sorry, hp nie terjun koLam hari tuh...are u going to teLL who u are or shouLd stop this conversation immediateLy *suara bosan sebab otak tepu study, heh..konon*
X : hahaha...u are aLways be a furious mirad forever...it's me Lah, *****his name****bLa..bLa...the oLd story yang menunjukkan kami pernah coupLe*****
CG : oh !! it's a surprise...

**i'LL cut the story short because conversation ini memang unnecessary untuk orang Lain tahu**

X : oh, i caLL u nie pun nak minta your address...i mean ur rumah betuL punya address kat kL...
CG : for what ?? takkan nak datang hantar rombongan meminang pLak kan ?? *i'm just being me ok, takde niat apee pon* ok, i dah hantar aLamat kat ur inbox FB..
X : u nie...betuL2 tak berubah...pLayfuLL as aLways..tepak sirih dah beraLih ke keLantan Lah...
CG : heh ?? ok, otak i sangat tepu petang nie...so agak Lampi daLam memahami ayat2 yang agak berbunga di situ...
X : i'm getting married Lah...on 14th mei wiLL be my engagement day in setapak then 22nd mei majLis sebeLah perempuan kat keLantan...and setapak baLik on the foLLowing week...i know u are busy but can u make it either one tarikh tuh ??? kat keLantan tu i tak harap sangat Lah tapi yang kat setapak tuh, amacam ??? what say u ??? it's ok kaLau u nak bring a Long your cik abang...*giggLes, rasa macam nak tampar jek budak neh*
CG : *bLurrr* oh, insyaaLLah...i can't promise anything...as u said before, i'm a busy women...but i'LL try my best !! *OMG*
X : owh...thanx a Lot...it means a Lot to me if u come...ok, i have to go...text u Later ok...jangan tak datang tau ~
CG : insyaaLLah...

**and then CG pon terbengong dan terbantut baca sLide seketika**

ok, i admit Lah i don't have any feeLings toward him anymore but can u imagine...i got a big finaL examination tomorrow and he gave me a reaLLy awkward situation...mak aihhh...memang Laa CG berkira akan pegi but tiba2 sepetang nie secara autimatiknyee ter'rewind' baLik kenangan2 Lama....ok, stop it...and tetibe pLak kan CG pon terbukak Lagu nie and Layan sepanjang petang...Layankan ajeeeee Lah~


p/s : ade sape nak temankan CG pegi majLis beLiau tak ??? *weehooo*

i Love u~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT HARI AHAD kawan2 !!!
oh, entry ini Lebih kepada gambar2 sahaja sebab maLas menaip *giggLes*

ok, semaLam *sabtu* bersempena dengan karnivaL kerjaya, buruh2 karnivaL nie teLah dijamu oLeh jabatan kaunseLing kerana teLah membantu daLam career fair uthm...so, semaLam kami semua teLah adakan maLam BBQ di ruang Legar DKA G3...it was fun sebab kami sama2 bakar bahan2 yang nak BBQ tuh and macam2 kami buat same2...tak Lupee jugak karaoke *even isnin masing2 dah start exam*...yang bestnyee, en.syahruL, pegawai psikoLogi kami pon sama2 karaoke dngan kami and maLam tersebut was a bLast !!! jom tengok gamba !! =)

disebabkan hari sabtu, so tema warna adaLah merah...ok, soLek2 touch up sane sini sket siap !! i tengah tunggu driver datang amik neh =p
ini meja VIP, MT2 karnivaL kerjaya and encik syahruL *baju petak2 tuh*
meja VIP Lagi...makanan memang masyuk~
haaa...nie abang kakak yang membako yee adik2...hahaha
errr...nak katee gay kang, CG kene bLasah Lagik kang...so, diam sahaje meLihat mereka~
pembakar arang yang bersemangat !!! bagus~
mukee aLa2 ceria Lah kononnyeee~
bako bang...jangan tak bako...bako sampai masak tahu !!
wuuuuuuuuu~~ sedapnyee makan~
yummy !!! jahanam diet CG...puuuiiii~
nie tengah prektis sebeLum perform...muahahaha~


hurmmm...so, setakat itu sahaja update saya untuk hari ini...segaLa video akan diperam dahuLu sehingga seLesai finaL exam pada 6 mei ini baruuuLah CG akan edit ad pubLish ok~ hurrmm....weLL, CG ternangeh puLak semaLam sebab Lepas nie abg nazry, abg yus and abg nazruL dah habis beLajar...so, CG akan kehiLangan tempat CG manja2 and mengada2...weLL, abang2 ku...i wish u aLL the best and Lots of Luck in Life !!! i Love u guys !!!

ps : errr...jangan Lupa yeee...tarikh tutup contest dah nak sampai...sape tak join Lagi moh Lee join...rugi tau !! sape nak bagi hadiah macam tuh kan =)

pss : errr...CG akan start exam 25 apriL nie...doakan CG ok...i Love u guys...insyaaLLah, time2 exam kaLau ade mood CG akan update jugak =p *study jeeLah kan CG nie, Lempang Laju2*

psss : errr...CG dah maafkan orang2 yang kutuk2 CG beLakang2 or secara tak sengaja...CG pon nak mintak maaf kaLau ada saLah siLap ok~ =)

Thursday, April 21, 2011

kids nowadays...cepat sangat nak dewasa~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HAPPY GOOD DAY kawan2 !!!
ohoii...mari mengenang kisah LaLu~

CG keLuar pegi beLi barang2 hujung minggu Lepas, after baLik dari kem tuh...banyak benda nak kena beLi nie sebab tuh keLuar jugak rumah...kaLau tak memang memerap daLam biLik jee Lah *sangat maLas nak keLuar rumah sebenarnyee* then, CG pon singgah La shopping maLL kejap nak beLi barang2...hurmmm...CG pegi kat guardian nak cari pencuci muka when suddenLy i saw group of teenagers kat rak make-up...oh, mak aih !! CG pon tanye Lah diorang nie tingkatan berape and diorang kate, form 3 and form 4 *ok, CG pengsan jap* baru form 3 and form 4 tapi dress up kaLah CG wooiii ~ *forgave me, CG baru baLik kem...what do u expect, giggLes* their Looks :
  • make up tak payah cerita, compLete : eye-shadow *biru hijau Lagi* + maskara + buLu mate peLesu *paLsu* + bLusher *nah kau macam barbie sudaa* + Lipstick *merah ok*
  • handbag *tu dia*
  • rantai Labuh
  • baju memang tak menggambarkan budak beLasan tahun *gaya umo 20an*
and CG was Like : 'kids nowadays *sigh* cepat sangat nak jadi dewasa'...kaLau CG diberi peLuang, CG nak baLik semuLa tahu ke zaman2 Lepas macam nie :

zaman CG matrik, muka bebas make-up
zaman matrik jugak, perangai giLa2 tahap budak2~
zaman Lepas SPM, keje kat mcd and kene paksa tahu pakai make-up
zaman remaja bersama kawan2
zaman remaja boLeh jadi giLa and buat aktiviti Lasak sesuka hati


CG hairan kenapee kanak2 sekarang cepat sangat nak membesar dan jadi dewasa...kaLau CG di tempat mereka, CG akan hargai masa2 menjadi kanak2 sebaik baiknyee...
  • budak zaman sekarang kecik2 Lagi dah pandai pakai make-up sedangkan CG duLu, mase nak kerja baru pakai make-up
  • handbag pLak biLe dah besar panjang nie baru reti nak pakai sebab banyak benda nak bawak : purse, handphone sampai 2-3, make-up kit yang ade eye-Liner, compact powder and Lip baLm ajee, teLekung *i traveL a Lot* and macam2 personaL things Lah...beLom Lagi CG pakai ipad kan
  • kasut diorang tak mau pLak tinggi Lagi...CG sampai sekarang pakai fLat shoes or Ladies sandaLs jek...heeLs or wedges hanya digunakan untuk function2 rasmi sahaja
  • zaman CG duLu, t-shirt and jeans menjadi casuaL Look CG but them...Loose pants + baju sampai 2-3 heLai + LiLit shawLs sampai 2-3 jenis...mak aihhh~ tak rimas kee ?? *i think they need fashion advisor Lah untuk bagi nasihat* berpakaian biar kene occasion dik...setakat TESCO, i think no need to dress up kan ??

weLL, remaja out there...hargaiLah masa2 remaja anda...tak payah nak terukt sangat macam upper east side girL in GOSSIP GIRL tuh...we are in maLaysia..panas~ Long jackets and Leather sangat tak sesuai unLess kat tempat ber aircond sentiasa...Lagi satu...tak payah Laa korang nak controL2 cun and ayu sangat masa remaja...mase nie Lah korang nak bercomot2 because biLa dah dewasa macam CG nie nanti, hari2 nak kene tempek make-up kat muka...kaLau tak memang Lah orang akan pandang CG seLekeh...hargai masa remaja anda !! =)

p/s : bergaya boLeh, tapi biar sesuai dengan tempat dan umur anda~

Wednesday, April 20, 2011

korban cinta demi persahabatan~

'zana, aku surrender...dari kita bermusuh sebabkan azam, aku Lepaskan dia' tira membuang pandangan ke arah tasik yang tenang...

'kau siyes ke nie ?? or kau saje nak cakap macam tu supaya aku back-off ??'

'aku tak main2 Lah...LeLaki, mana2 boLeh cari...persahabatan kita nie mana nak cari kaLau putus...kan???' tira cuba mengukir senyum waLau pun pedih...

'aku tak tahu nak cakap macam mane tira...aku sayangkan azam, dan aku rasa azam mesti ade sikit perasaan pada aku...waLau dia nampak Lebih rapat dengan kau...' bait2 kata dari zana makin Lama makin sayup kedengaran di cuping teLinga tira. dah takde pape pon yang tira nak dengar dari zana cuma doa untuk mereka semoga mereka bahagia sehingga ke akhirnya.


**********

tira sedang sibuk menguruskan stok2 pakaian yang baru sampai ke butiknya...satu per satu kotak dipunggah dan direkodkan...

beep..beep...

'we need to taLk, i'LL wait 4 u kat tmpt biasa - azam'

handphone miLik tira diLetakkan..tira sudah mengagak bahawa azam akan menghubunginya tapi dia tak menyangka seawaL ini. tira masih tidak bersedia, namun dia tidak akan Lari dari masaLah yang dia sendiri muLakan. seLesai merekodkan stok, tira meminta pekerjanya untuk menjaga butik sementara ketiadaannya dan memandu myvi hitamnya menuju ke jaLan semarak.

**********

'kenapa tira ?' azam memecah kesunyian

'kenapa ape ?' bersahaja tira menyedut minuman mengurangkan gugup

'kenapa tira tak bagitahu zana yang kita dah nak bertunang pun 2 buLan Lagi ??'

tira hanya mampu diam.

'atau tira memang dah tak sayangkan azam ??'

'bukan...tira sayangkan azam..kaLau tak, takkan tira setuju nak bertunang dengan azam...cuma, tira tak sanggup nak hampakan zana...dia sangat sayangkan azam...duLu, masa kita stiLL tengah study sama2, setiap hari dia bercerita macam mana dia syok giLa kat azam sedangkan masa tuh azam seLaLu text2 dengan zana...sampai tira jadi serba saLah...azam, terima La zana ye ?? tengok duLu how far can u guys go on together'

'apeeLaaa cetek sangat pemikiran tira nie ?? things can workout Lah...pLease tira, jangan macam nie....'

'azam tak paham...zana dengan tira dah kawan Lama...tira tak nak dia terLuka, pLus...azam tahu kan dia sakit ?? pLease azam...buat demi tira' air mata tira dah bergenang

'ok, tapi azam tak tahu sejauh mana azam boLeh pergi...i'm doing this because i Love u...it's because of u' azam Lantas mengambiL kunci keretanya dan meninggaLkan tira dengan jiwa yang koyak

**********

2 tahun kemudian...

'baru baLik zana ?? ke mane jee hari nie ??' tira menyapa zana yang keLihatan baru puLang dari Luar

'hurmmm...macam biasa Lah, aku pegi shopping tadi...tengok nie, cantik tak ??' seutas rantai tangan berkiLauan di pergeLangan tangan zana.

tira mengangguk Lesu. dah tentu Lah azam yang bagi kan. waLau hatinya perit nak menerima kenyataan di depan mata, namun bibirnya masih menguntumkan senyum dan sentiasa mendoakan yang terbaik. tiba2, handphone zana berbunyi dan tertera nama azam si pemanggiLnya. tira mengambiL handphone tersebut.....

'zana, nah...azam caLL...haih...dah jumpe tadi pun stiLL nak caLL2 Lagi ??? kemaruk betuL Lah korang nie...' tira pura2 ketawa keciL...

zana mengambiL hanphone dan merenungnya 'actuaLLy tira, aku tak keLuar dengan azam tadi.......'

beLum sempat tira berkata apa2, zana bangun dan menuju ke baLkoni menjawab teLefon. dari riak wajah zana, dapat tira Lihat bahawa zana menyimpan sesuatu daripada tira dan azam..

'...takde Lah sayang, i duduk kat rumah je dari petang tadi...betuL...handphone i tadi kat atas, i masak dengan tira kat bawah tadi...ok, u have a good rest ok..esok kite keLuar yee...nanti i caLL u baLik...ok, daaa' taLian di putuskan dan zana kembaLi menghadap tira yang sedang meLipat kain...

'tira, tadi aku keLuar dengan amran' zana memuLakan bicara tanpa di pinta

'habis, azam tak tahu Lah nie ??' zana menggeLeng

'kau nie kenape zana ?? azam tu punyee Lah sayang kan kau...apee jee benda yang kau nak mane pernah dia tak bagi kan ?? macam mane kau boLeh keLuar Lagi dengan LeLaki Lain ??'

'aLaaa...azam tu busy sangat Lah...asyik kerja jee yang dia tahu...aku nie bosan jugak kadang2, biLa baLik kerja je nak ajak dating dia seLaLu busy ajee...tapi tu Lah...aku pon tak tahu either aku stiLL sayang dia Lagi kee tak'

**********


whoaaaa....korang pernah aLami tak macam cerita kat atas nie ?? kaLau pernah, macam manee yee nak seLesaikan masaLah nie ??
  1. either nak ambiL baLik LeLaki itu ???
  2. nak nasihatkan si zana tu supaya jangan curang ???
hurm..or, apeeLah agaknyee kesudahan cerita nie nanti yeee ??? CG pon Looking forward jugak nie =)

Monday, April 18, 2011

oh makcik, u are soooo hot !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
GOOD DAY peopLe !!!
CG nak cerita2 nie =) *kepochi sungguh*

hari ahad Lepas, CG naik KTM dari seremban...memandangkan KTM seremban tengah upgrading, CG naik bas city Liner yang disediakan oLeh pihak KTM ke KTM Labu...mak oiii, dah Laa kaki tengah penat baru baLik kem kan, kene puLak berdiri daLam Lautan manusia daLam KTM tuh...tapi bukan itu yang CG nak cerita...

daLam KTM, CG berdiri berhampiran dengan 2 orang 'kakak' berusia daLam Lewat 30an atau awaL 40an...kenapee CG panggiL 'kakak' ??? *oohhh !!! it's hiLarious* CG takde niat nak merendahkan makcik 2 orang nie jauh sekaLi nak menghina tapi CG rasa macam something wrong somewhere~ muLa2 CG macam tak kisah sangat Lah dengan kehadiran makcik berdua nie...agak sakit mata tengok diorang : make up tebaL, eyeshadow terang, baju ranggi and sexy tahap mencoLok mata kategori makcik *seksa weh* tapi CG macam Lantak Lah kan...this is kL, what do u expect ?? *giggLes* tapi makcik berdua nie muLa menarik minat CG biLa conversation diorang nie kuat and sampai ke teLinga CG

(makcik 1 = M1, makcik 2 = M2)

------------conversation awaLan tak amik port-----------------

M2 : eh, kau dengan dia apee cerita ??
M1 : macam tu Lah...*something tak dengar*
M2 : *gerak muLut* dia kuat semayang eh
M1 : haah...
M2 : susah Lah macam tuu..
M1 : aLaa...kaLau dah sayang...aku nak buat macam manee...kaLau dia nak semayang, itu pegangan dia...kan..
M2 : aLaaa...semayang2 pon main ngan kau biase jek...
M1 : hahahah~
M2 : kaLau dia suruh kau semayang same macam manee *dengan mukee penuh kerek makan guLa2*
M1 : tengok Lah macam manee


-----------conversation seLepas itu tak dengar sangat dah sebab dah sesak--------------

adoii...CG pon peLik Lah...ade jugak orang macam mereka ini...dah Lah benda yang dibincangkan tuh isu agak sensitif, tapi boLeh puLak pakai cerita kuat2 kan..so, CG pon istighfar ajee Lah daLam hati.. =)

weekend escaped camp memang awesome !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 sahabat2 sekaLian !!!
amacam hari minggu korang ??? *giggLes*


jumaat Lepas ( 15 apriL 2011 ) CG join satu program under jabatan kaunseLing UTHM : WEEKEND ESCAPED..even CG datang agak Lewat *diorang pegi jam 10 pagi, CG bertoLak dari UTHM bersama team Lain daLam jam 1 pagi* CG akan meLaporkan berita penuh program =)

jumaat (15 apriL 2011) *kesahihan cerita bukan 100% sebab CG takde di tempat kejadian, sorry*

bertoLak dari UTHM dengan muka penuh ceria jee semuanyee *awaL2 Lagi dah tokok tambah cerita* sampai je kat kem biro tatanegara aLor gajah (kem BTN) diorang pon siap2 masuk biLik then ade majLis perasmian pembukaan oLeh PM ahmad *pengarah jabatan kaunseLing*... seLesai majLis, peserta dibahagikan kepada kumpuLan dan meLaLui satu aktiviti yang jarang2 peserta Lakukan iaitu ABSAILING...perrrghhhh, muLe2 nampak macam senang ajee kan tengok orang panjat menara then turun kebawah meLaLui taLi, tapi sebenarnyee kaLau tak biasa memang tak menjadi and akan sakit kaki..macam2 geLagat masa turun tuh Laaa...masing2 kecoh betoL !! kemudian keLuarLah satu tagLine dari ketua fasi yang mengatakan : pergi bising, baLik diam *muLe2 datang bising, masa baLik nanti semua akan diam*

habis absaiLing, semua peserta ingat diorang akan tidur di biLik kem BTN tuh *seLesa giLa* tapi it turns out diorang kene packing baLik semua barang and naik bas..tempat yang diorang akan tidur adeLah di taman rekriasi gunung datuk *about 45 minit dari kem BTN* CG nak bagitahu sini Lah, peserta di drop di tepi jaLan besar dan dikehendaki naik ke kawasan taman rekriasi yang Letaknya Lebih kurang 7 km ke daLam dan jaLannyaaa adeLah berbukit bukit yang curam sambiL angkut beg masing2 yang berat tuh !! tak cukup Lagi, masa diorang naik tuh jam menunjukkan 1 pagi da jaLan masuk adeLah sangat geLap !! *fuuurrrr~* sampai2 kawasan kem, khemah pon di dirikan and peserta semua pon tido Lah dengan nyenyaknyee...

jam 4.30 pagi geng2 CG pon sampai Lah ke tapak kem..antara geng CG : jefri saari, kak auni, kak fasaha, paan, shahzada, hafiz YDP, fizin, abg k, abg yus, ismaiL ahmad and abe...sampai2 tapak kem daLam keadaan yang mengantuk and Letih drive, kitorang pon pasang khemah and rehatkan badan sementara nak tunggu subuh *tak berape nak tido Lah kan*

sabtu (16 apriL 2011)

sementara nak tunggu subuh, diop and the geng pon dah bangun jemput kitorang muLe2 tuh datang bergossip...diorang ceritakan apee yang berLaku masa kitorang takde...tepat jam 8.15 pagi semua dah sedia dengan baju sukan Lengkap semua and sarapan aLakadar...roti dengan air jek weyh *memang survivaL sangat* Lepas tuh kene naik gunung datuk..memang penat Lah kan..tengah2 naik gunung tu, daLam sejam Lepastuh hujan turun dengan seLebat Lebat aLam...mak aiiihhh, dah Laaa jaLan pendakian curam, hujan pLak tuh memang Licin Lah...yang tergoLek terLentang sumee tak payah cerita Lah...sampai puncak, rest kejap then turun
semuLa...daLam jam 2.30 petang baru Lah semua habis turun and berkumpuL...

tak sempat nak bernafas bagi nyawa bersambung, dapat Lagi task baru : MENCARI SESUAP NASI...makanan untuk hari nie, kitorang kene cari sendiri *dah Lah baru breakfast roti sekeping jek kan* tapi dengan semangat yang kentaL, turun jugak bukit tuh *Lagi, keje naik turun bukit jek kami nie* pastu, dengan hanya berbekaLkan sekeping kLu yang ada aLamat, kami kene cari bekaLan tuh...nampak macam senang, sekaLi memang sangat susah sebab kLu tersebut adeLah tersembunyi...dekat nak 4 kaLi jugak Lah kitorang uLang aLik kampung2 tuh yang berjarak hampir 10 km !! *manee tak kurus kaki CG nie* masee nie, kerjasama kumpuLan and keberkesanan ketua kumpuLan adeLah sangat dituntut...masee nie jugak Lah CG merasa naik Lori keLapa sawit yang ane bawak..thank you ane !!! diorang sayang u Lebih *CG tak, giggLes*

dah puas ke huLu hiLir cari kLu, Last2 task akhir kitorang petang tu adeLah menangkap ikan keLi *maaaaakkkkk !!!! mane penah tangkap, makan pandai Lah...faveret tuh* geLi2 pon, masuk jugak daLam Lumpur itu untuk tangkap...nasib baik ade paan *he's very good tau, sangat2 membantu dan sangat poLite* dye yang toLong CG tangkap and CG boLeh pass task tu..kaLau tak sampai sudah Laaa takkan dapat *giggLes* dah Laa sepanjang task petang tuh CG sakit perot giLa2..sambiL2 nak cari kLu tuh, CG sempat stop kat rumah makcik and tumpang berak *keji betoL kan* task petang tuh memang sangat menguji kerjasama and anger manangement...yang paLing best, KF puji bebudak UTHM nie sangat bagus berinteraksi dengan orang kampung...kaLau tak, macam manee orang kampung boLeh sanggup tumpangkan diorang kan...

*ok, meh tengok gamba2 kejap...CG rest menuLis, eh...menaip*

muke ceria sebeLum penat panjat gunung datuk
kat atas gunung
masa task MENCARI SESUAP NASI
gaLi2 cari ikan keLi
kesengaLan terserLah


*ok, mari sambung cerita*

maLam tuh, jam 7 maLam kitorang dah kene siap kemas2kan khemah..bermakna akan berpindah Lagi...nasib baik Lah agak free sampai jam 11 maLam sebab tengah busy rancang strategi wargame and buat peLuru warna...kitorang pon ambiL masa Lah untuk bersama2 kenaL Lebih dekat and rehat2 sikit...jam 9.30 maLam ade BBQ..memang macam orang keLaparan Lah kan sebab seharian berLapar *katee makan and tido jatuh nombor Last* Lepas dah makan2 semua *CG, jefri and ustaz anta jijin baLik, dye tak sehat* kitorang pon start diberikan briefing untuk next aktiviti, WARGAME !!

ahad (17 apriL 2011)

masa wargame, memang giLa betuL !! macam zaman nenek moyang kitee berperang...daLam hutan and tengah geLap2 tuh...ambush Lah, defend Lah...perrgghhh...memang menguji ketahanan fizikaL and mentaL betuL...beLum masuk kawasan perang Lagi kami dah berperang...biLa pasukan Lawan hantar spy, memang masak Lah spy tuh kene hentam sampai terjatuh jatuh Lah kan *semangat mempertahankan kumpuLan* then berperang kat daLam hutan bersama nyamuk dan pacat, pastuh naik baLik tapak kem dengan keadaan yang separa penat *kan dah katee penuh dengan naik turun bukit*

Lepas wargame, ingatkan dah habis penderitaan maLam tuh...sekaLi kene LOMINOUS *jaLan sorang maLam2* haih, seLaLu jadi urusetia tak payah La nak jaLan2 bagai nie...tapi maLam tuh even ade insiden berLaku, even muntah2, CG gagah jugak nak jaLan ikot diorang...perjaLanan daLam hutan itu memang tak Lame tapi masyaaLLah...jaLan dye yang penuh dengan pokok2 besar tumbang tuh yang tak tahan...siap berduri2 Lagi...Luka pacat, Lintah bertambah tambah, Luka duri puLak bertambah...keLuar jek dari hutan, terus Landing kat atas tar sementara tunggu yang Lain keLuar..memang masyuk Lah berLantaikan tar, berbumbung kan Langit hitam disinari buLan penuh dan bintang yang banyak...sangat Lah romantik *ahakss*

penat berjaLan tak habis, sekaLi Lagi program ikot rase tanpa tentatif nie mengerah kekuatan mentaL dan fizikaL serta Leadership diuji...dari tapak camp kami tuh, kami kene ke kem BTN di aLor gajah sendiri tanpa guna bas yang disediakan *mati* nasib baik ade 3 kereta yang datang Lewat jumaat Lepas..so, 3 kereta nie teLah buat berapee banyak trip ntah *ade Lah daLam 7, 8 trip* hantar semua ke stesyen bas tampin..sambiL menunggu giLiran dihantar, kitorang bergeLimpangan kat tepi jaLan besar depan gunubg datuk tuh *macam peLarian sudaah* aLhamduLiLLah, dengan menaiki teksi semua pon seLamat sampai dan majLis penutup diadakan...speciaL thanx kepada : shahzada, jefri saari, abg k, haziQ dan heLmi sebab bergiLir2 buat trip ambiL budak2 tuh..bersama2 kita akan berjaya !!



hasiL dari kem nie :
  • mentaL fizikaL semua teruji
  • semua akhirnya jaLan macam ketam sebab kaki sangat sakit
  • seLaLu baLik program, bas masih bising...tapi berita meLaporkan tak sampai 5 minit naik bas semua dah tido kepenatan
  • kerjasama kumpuLan dapat dipupuk
  • CG turun berkiLo-kiLo
  • CG kenaL ramai bebudak baru dan diorang sangat awesome !!
  • penat tapi best giLa !!
  • Love untuk KKDK bertambah tambah =)

weLL, CG boLeh katakan camp ini adeLah Lebih mencabar dari BEFAST...sekian terima kasih =)

Friday, April 15, 2011

confident !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
IT'S WEEKEND bebeh !!!
beLom Lagi, masih jumaat *weeehooo!!*

weLL, sumpah hari nie CG rasa macam nak termuntah tengok sLide2 presentation...oh !! my beLoved dr.gomez made us stay in cLass for 5 hours tahu tak ?? *non stop, 3 kaLi azan ok* from 4 pm untiLL 9.30 pm...memang daLam sejarah Lah duduk daLam keLas pLanning & scheduLing sebegitu Lama...CG punyee group puLak 1st group yang present, so kene Lah tunggu sampai 12 group buat presentation...so, i was one of the presenter...bukan nak membangga diri ke hape, it's just that nak berkongsi dengan semua readers Lah tentang haL2 bercakap depan khaLayak ramai...mostLy, ramai yang tanya CG : 'macam manee CG boLeh bercakap atau berinteraksi dengan orang tak kenaL atau di khaLayak ramai' *Lupee puLak CG sLaLu jadi spokesperson, fasiLitator and aLso MC, baikLah...ujub riak dan takbur memang datang daLam 1 pakej yang Lengkap*


so today, CG nak share sikit dengan readers semua *apee guna jadi fasiLitator kaLau kedekut iLmu kan* sangat simpLe jee kaLau nak berkomunikasi dengan orang baru atau di khaLayak ramai...aLL u need is :


yeayyyy !!! goood ~ u have to have CONFIDENT bebeh !!! confident, yakin diri, teguh hati atau jati diri atau apee2 Lah yang korang semua nak katee...ramai orang biLa diminta buat presentation kat depan ke, atau bercakap dengan orang kenamaan atau orang yang tak dikenaLi, they'LL pass...kenapee yeee ??? maLu mungkin Lah tapi sebab diorang tak yakin dengan diri sendiri...nak2 Lagi biLa meLibatkan mereka untuk berkomunikasi daLam bahasa inggeri *oh !! it's such an opportunity to converse in engLish* nak puLak Lah kan korang kaLau duduk Lepak2 tuh nak sembang cakap bahasa omputeh kan~

seriousLy, confidence adeLah key word utama nak capai sesebuah kejayaan...CG duLu pon tak yakin biLa nak berjumpee dengan orang...rasa diri nie ade banyak sangat keLemahan...tapi, i Learn a Lot biLa dah start bergauL dengan macam2 orang...sampai satu tahap, CG dapat rasa yang semua manusia atas muka bumi nie satu LeveL jee...biLa individu A nie ade keLebihan, dia juga ade keLemahan dan keLemahan dia adeLah menjadi keLebihan pada individu B puLa...it's fair and square sayang !! =)

apee yang CG boLeh katakan kat sini adeLah, meet peopLe...beLajar berjumpa dengan orang2 yang baru...buat connection supaya kita ade kenaLan yang Luas...biLa macam2 orang yang kita jumpa, kita akan dapat macam2 ragam manusia...dari situ kita akan dapat tingkatkan keyakinan diri...oh, ade yang bertanya *siap mintak tips Lagi dari CG* macam mana nak hadapi pubLic speaking *time tuh musim MUET, tapi boLeh guna Lagi nie* ...so, here's a few things yang mungkin dapat bantu readers yang bertanya *ini mengikut pengaLaman CG La yee yang tak seberapa* :
  • seLesakan diri korang biLa nak bercakap tuh...pastikan masa tuh korang daLam keadaan yang betuL2 fresh tanpa ade gangguan2 semuLajadi *macam sakit perut kee kan*
  • kaLau free pubLic speaking, piLih tajuk2 yang boLeh attract penonton atau isu2 yang tak berapa banyak fakta tapi Lebih kepada bahan ringan...
  • berLatih bercakap di depan cermin *sounds stupid tapi berhasiL*
  • buat tak reti jek kaLau ade orang mengata asyik nak cakap omputeh jek...diorang adeLah jeLes
  • jangan gabra, cooL dan senyum sahaja...
  • buat note2 ringkas kat tangan...
  • guna bahasa yang mudah dan boLeh di fahami...
  • jadi diri sendiri
  • ingat, diorang yang Lain tu pon manusia juga =)

so, itu sahaja yang CG nak kongsi...akhir sekaLi, jom tengok mukee paLing confident budak comeL nie !!


cukup comeL and confident tak ??? *toLong !!!*

Thursday, April 14, 2011

nasib CG seorang rider motor cabuk~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT MALAM dunia !!!
dah maLam tapi CG stiLL awake...*kerja.kerja.kerja*

sebeLum memuLakan tugasan tertangguh Lagi menangguhkan, nak jugak update bLog terchenta nie *perghhh...memang sukee sangat buat kerja tak bermanfaat nie* bukan apee...orang kate, masa yang ada kena gunakan dengan sebaiknyeee...maka, CG suka nak kongsi benda2 kurang bermanfaat nie dengan korang supaya korang same2 sengaL dan senget macam CG !! *giggLes*

  1. wahai abang2 pembawa Lori di parit raja, Lain kaLi kaLau dah tahu Lori tuh besar gedabak, siLa duduk Lane kiri tahu ?? memang Lah Lane kanan untuk orang2 yang jaLan cam siput kan...
  2. CG memang sukaa perokok2 di maLaysia nie *tak Langsung* kaLau bawak motor or drive kereta, then hisap rokok...siLa Laa jangan sesuka hati buang puntung rokok di tengah2 jaLan raya yee...rokok yang masih ada bara Lagi tuh memang sangat sejuk biLa kena kaki cantik orang2 yang bawak motor macam CG nie =)
  3. kat traffic Light pon jadi nak mengorat...adoii !!! nasib baik Lah CG ayu berbaju kurung, kaLau tak memang dah sepak ajee kereta si jejaka gataL itu...ade main cuit2 suke2 dye ajee *furrrr*
  4. makan jajan pandai, pastu Letak daLam bakuL motor orang...amboiii....memang Lah JMG 4762 tuh tempat korang Letak sampah sarap kan ??? *tepok dahi Laju2*
  5. 10 minit CG tunggu nak beLi tauhu bakar kat pasar maLam tuh, dengan nak hujannyee...sekaLi coupLe due ekor nie datang sedap2 ajee potong Line...aishhh...CG potong jugak masing2 punyee anu kang *furrr* mentang2 CG bawak motor ajee, diorang datang dengan honda civic~
  6. tengah2 atas motor, then hujan...sekaLi boLeh puLak mamat daLam kereta nie bukak tingkap perLi2 : 'hujan kak, nak tumpang' then geLak2...siLap besar Lah...paper daLam bakuL, CG gumpaL2 campak kat muka beLiau...then pecut~
  7. mentang2 dye bawak storm, dye yang saLah, CG yang bawak motor nie jugak yang kene hon...amboii...macam Lah Jemang takde hon kan...
  8. kereta besar gedabak nak jugak parking dekat parking motor yang sekangkang kera itu...apeee punyee mentaLiti Lah manusia nie...tahap cipan betoL~
  9. dah tahu nak reverse kereta itu, siLaa Lah panjang2kan Leher tuh tengok adeee motor kee tak kat beLakang...nie main sebat jek reverse, pastuh dah Langgar patah ekzos and side mirror bagai, huLur 50 hengget ajee ??? ingat beLi anak ayam ??? makan ratus tahu nak betoL kan~
  10. wahai abang2 hensem yang sedang sedap duduk daLam kereta ber aircond, tak payah nak dok heran Lah tengok perempuan bawak motor cam peLesit *seLit sana sini* nak cepat tahu ??? nie, siap bukak cermin kereta then cakap : 'sexy Lah bawak motor Laju2' amboih !! ade jugak yang kene Lempang bertaLu taLu kang~
so, jangan buat pasaL ok dengan CG, harap makLum~

Tuesday, April 12, 2011

the most speciaL creature =)

ASSALAMUALAIKUM !!!

SELAMAT HARI2 semua !!!

oh, hari nie nak cerita kisah kehebatan wanita~



ok, fine..CG round2 kat FB tadi and terjumpee satu articLe yang menarik bagi CG...yeeLah, dari biarkan nukiLan si penuLis takde siapa yang baca, Lebih baik CG Letak kat bLog and share dengan semua readers *bajet sungguh CG* mase bacee artikeL nie, CG terus teringatkan my mum kat rumah...seriousLy, betuLLah apee yang my mum katee...perempuan, kaLau tak bersedia buat kerja2 rumah bagai daLam masa yang singkat, siLa jangan berangan nak kawin ! credit untuk : NURSY HISHAM !!


so kawan2, baik LeLaki mahupun perempuan..Let's membaca dan fahami rutin seorang wanita bernama ibu dan isteri =)


dah tentu2 mama saye yang perempuan =) i LOVE u mom !! *even tak pernah nak cakap depan2 kan ?? heeee*



Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."

Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...

susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...

tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...

nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..

bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...

la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..

ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. ..mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??


Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...


Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...



the most muLti tasker person is a woman ! =)

Monday, April 11, 2011

i miss u !! i want u !! *hukhukhuk*

ASSALAMUALAIKUM !!!
HARI INI INDAH *tak* !!!
ape yang korang dapat Lihat hari nie ??? *i see Laptop screen jeee*


whoaaaa...pada saat2 ini, CG sangat2 mahukan camera...sebagai seorang bLogger yang kepoh dan busybody sememangnyee CG sangat2 menggunakan teknoLogi merakam gambar itu dengan sebaiknyeee...ayah !!! nak camera !!


even tak dapat yang nie pon :

yang ini Lagi Lah jauh panggang dari api :

tapi sekurang2nyeeee, bagiLah CG nie :






my mr.SATIO back !!!! waaaaa~ rindu mr.SATIO...serius, CG tak mintak pon camera digitaL jauh sekaLi DSLR yang memang cantik gambarnyee sebab CG adee mr.SATIO duLu...mane2 CG pergi, kaLau ade moment yang CG rase nak share kat bLog or simpan as kenangan akan CG capture guna camera mr.SATIO even 12.1 megapixeL ajeee *sajeee* gambarnyee tetap cantik and videonyee tetap cLear...waaa~ i want my mr.SATIO !!! *biLee Lah boLeh baLik ampang and ambiL yea*