Monday, March 28, 2011

LeLaki yang b*d*h !!

ASSALAMUALAIKUM !!!

TARIK NAFAS DALAM2 semua !!!

furrr...furrrr....dan furrrrr Lagiii *pehaL ntah CG neh*
hari ini CG nak cerita pasaL LeLaki...tapi bukan bermakna kaLau CG hentam, CG tujukan kepada SEMUA LeLaki...kaLau CG puji, dapat credit kat SEMUA LeLaki....ianya hanya berkenaan dengan SESETENGAH LeLaki terpiLih sahaja *sapee katee CG anti LeLaki ???* CG pencinta LeLaki Lah~ seLama CG berkawan dengan LeLaki, ade sesetengah LeLaki nie ade perangai berikut *bukan daLam kaLangan kawan2 rapat CG Lah* :

  • konon hensem, asyik nak kutuk2 perempuan yang tak cun LaLu LaLang depan diorang.

  • biLe ade perempuan pandang, muke nak buat sombong *konon jaga market Lah*

  • mencarut dah boLeh jadi satu ayat yang panjang tanpa fuLLstop *mencarut nampak macho ke ??*

  • ayat confident terLebih mengundang rase nak kene penyepak *tangan* dan penyepak *ekstrem sket, kaki* : 'mana2 aku pergi, confirm Lah akan ade pompuan cair !'

  • pantang dipuji, sombongnyee tambah ber inci2 ~ *ujub, riak dan takbur, memag datang daLam satu pakej*

nampak macam CG bias jek kan biLee mengata sang arjuna neh...riLeks Lah brader2 yang dah panas biLe CG mengata kaum u aLL *kan CG kate, SESETENGAH jee...termasuk ke daLam goLongan SESETENGAH tu ??* bukan apee, CG dah terkena dah tadi...ape jenis perangai Lah mamat nie...ceritanyee macam nie :


satu hari yang sangat hectic, CG pn berada di sebuah tempat untuk menjoLok makanan masuk ke daLam perut *seLepas tahu keLas bataL* then CG pon makan Lah sorang2 sebeLum ke tempat Lain meneruskan kerja yang bertimbun2 tak pernah nak habis...CG pakai handphone K800i, and handphone itu adeLah nazak ok...camera beLakang dye dah Loose penutupnyee...so, CG tak perasan yang camera itu sedang terbuka sebab CG tengah taip text nak hantar kat orang...kat depan meja CG tuh ade La 2 orang mamat hensem tengah makan *seriuosLy, sekarang rase dah tak hensem* CG taip text tuh dengan keadaan dua beLah siku di atas meja, dan dua2 tangan pegang handphone and kepaLa terdongak sedikit sebab CG Letih taip text menunduk *boLeh bayangkan ??*


tiba2, tak semena nyeee....2 mamat tadi bangun and datang kat CG *ok, berpeLuh kat situ sebab ape kes diorang tibe2 datang kan ???* nak dijadikan cerita yang hangat Lagi penuh sensasi, saLah sorang dari 2 orang mamat tuh *beruk* rampas handphone CG...what the heLL kan ??? terus berLaku perbuaLan ini :


(cik gojes : CG, mamat 1 : M1, mamat 2 : M2)


CG : kejadahnyee main rampas2 handphone orang nie ???


M1 : yang kau curi2 ambiL gambar kitorang pe haL pLak *tangan pantas giLee cari gambar kat hp CG*


M2 : entah...kami tau Laa kami segak...tak payah La nak amik gambaQ cughi *bodoh, pekat nau kau punyee bahasa*


M1 : nie mane kau simpan gambar kitorang tuh ??


CG : oiii mamat !! kau ingat, aku banyak pLak mase nak amik gambar kau ?? taraf mane hensem kau ?? *rampas baLik handphone and bukak fiLe manager, camera aLbum* haaa....ade puLak gambar kau kat sini *tunjuk hp, bodo piang betoi tak reti cari*


M1 : aLaaahhhh...kau dah deLete, banyak cerita pLak !!


M2 : ntah...nie nak habaQ mai kat hang...toksah dok main giLa nak cughi2 snap gambaQ jantan had segak sket...hang ingat kami suka ka hang ngan kaum2 hang dok menggeLetik snap2 gambaQ jantan buat koLeksi hangpa ???


CG : giLee ke korang nie ??


M1 : kau, kaLau dah rase tak Laku sangat nak ajak LeLaki2 bergambar ngan kau...jangan cuba2 Laa nak curi2 ambik gambar LeLaki Lain...hina betoL *pastu, hp CG di campak atas meja and diorang bLa*


CG : *bengong takde adab betoL, kejar mamat 2 orang itu* sedare2 yang hensem, meh sini tengok handphone saye nie *sambiL tunjuk cover camera yang dah Loose* cover nie dah Loose...sorry Lah kaLau sedare2 paranoid sangat...saya memang tak Lawa and tak nak pon termasuk daLam goLongan yang berwajah perfect macam sedara2 nie...sebab ape ??? sebab, tak nak jadi macam sedara2 nie...ujub, riak and takabbur, furrr~ memang datang daLam 1 pakej...tuhan pinjamkan jee muke2 macho sedara nie, terusan sedara2 dah Lupa diri, tabur fitnah kat orang Lain pLus mengaibkan orang Lain...saya tak marah, semoga kaLian menemui jaLan yang Lurus Lagi benar...kaLau nampak saye daLam kampus Lagi Lepas nie, anggap jee kite tak pernah jumpee...by the way, i'm a bLogger...kisah kita nie, akan saya muatkan daLam bLog saya...cari Lah nanti, mirad dash myrad dot bLogspot...kawan2 LeLaki saya ramai yang pernah bergambar dengan saya...


giLa panas kan....so, in case kaLau mereka tengok jugak bLog CG nie, nie beberapeLah gambar CG dan kawan2 LeLaki CG yang Lebih kacak daripada mereka =) *rupa itu pinjaman aLLah u aLL*




*pinjam gambar yee kawan2 ku yang hensem, siLa bangga kerana gambar anda bersama CG di pubLishkan*


kawan2 CG nie hensem juga, tetapi masih berbudi bahasa dan sangat down to earth...setakat muke hensem tapi perangai macam Longkang, CG tak rase boLeh bertahan dengan mana2 perempuan...mungkin mereka hanya meLayan wanita cun dan extra gojes dengan baik and makhLuk Lain ibarat tak setaraf dengan mereka...masuk batu dua nanti, sama je warna baju kita !! maLaikat tanya puLak tahap mana ketampanan kamu kat dunia ??? fikir2kan Lah =)

Wednesday, March 23, 2011

SPM sekadar peperiksaan jee~

ASSALAMUALAIKUM !!!
BIG DAY for SPM candidates 2010 !!!
so, how's the resuLt ??? *tak payah maLu nak bagitahu*

CG yakin hari nie akan ade banyak emosi yang berLaku disetiap sekoLah serata negeri yang ade ambiL SPM...sedih, suka, duka, gumbira dan tak percaya tuh memang Lah adat...weLL, it's just an achievement yang kita peroLehi hasiL dari apa yang kita usahakan...kepada yang dapat keputusan yang cemerLang, tahniah dan teruskan kecemerLangan anda...kepada yang kurang berjaya, jangan putus asa !!

kenapee CG Letak gambar dia di atas nie ?? weLL, they are my buddies yang sama2 ambiL SPM in year 2006 *agaknyee kan Lah* kaLau korang nak tahu, kami adaLah hasiL didikan SekoLah Menengah Sains Raja Tun AzLan Shah *dengar nama pon dah tahu sekoLah berasrama penuh dan kononnyee budak2 kat situ extravaganza cemerLang daLam akademik* to be honest with u guys, kami sama jee dengan kawan2 dari sekoLah harian biasa...yang bezakan kami hanyaLah usaha dan subsidi yang kerajaan bagi daLam meneruskan pengajian *deep* masa zaman CG beLajar duLu, CG adaLah daLam goLongan yang Lembab dan Lambat...tanyeeLah sapee2 pon yang pernah ajar CG, memang Lambat nak pick up *tee hee hee* resuLt SPM duLu pon takde Lah hebat manee...budak sekoLah harian biasa pon boLeh dapat Lagi hebat dari CG *maLu seketika*

antara kawan2 CG pon, masa diorang kat sekoLah duLu diorang takdeLah setiap exam pon dapat score dengan baik...ade jugak yang tenggeLam timbuLnye...tapi, kaLau korang tengok kawan2 CG yang duLunyeee orang anggap bermasaLah dan major Looser, siLa jangan terLopong kaLau mereka kini berada di Luar negara seperti jepun, austraLia, new zeaLand and india...ade jugak yang zaman sekoLahnyee SPM dapat 2 jee A, yang Lain bersepah C and D, tapi diaLah yang mengungguLi kepimpinan yang berketerampiLan di IPTA masing2...my point is, we never know what wiLL happend in the future...senior2 CG duLu seLaLu bagitahu, SPM bukan titik nokhtah daLam perjaLanan kehidupan, kini menjadi tanggungjawab CG puLa nak sampaikan kepada semua adik2 yang mendapat keputusan SPM pada hari ini...

yang berada di atas boLeh tersungkur jatuh, yang berada di bawah boLeh naik mendadak kaLau ada kemahuan untuk memperbaiki...percayaLah, pembeLajaran di IPTA jauh Lebih banyak menekan kan aspek2 kefahaman dari di sekoLah yang Lebih banyak menggunakan istiLah 'makan suap' dan beLajar untuk peperiksaan...biLa dah masuk IPTA nanti, skiLL dan pengetahuan am yang membantu adik2 untuk berjaya daLam kehidupan...CG nasihatkan, kaLau nak bermuran durja, cukupLah sekadar sehari nie sahaja...bermuLa esok, cari Langkah untuk memperbaiki diri... jangan putus harapan kerana kita tak tahu apee yang ALLAH dah rencanakan untuk kita...mungkin DIA mahukan kita menghadapi kegagaLan dahuLu supaya masa depan kita nanti akan Lebih kita hadapi dengan berhati hati...

ingat pesan CG, SPM bukan segaLanya...ia merupakan titik permuLaan...perjaLanan adik2 masih jauh dan adik2 bertanggungjawab menyambung corak untuk berjaya pada masa akan datang !!! kaLau ade yang nak kongsi pengaLaman atau bertanyakan pendapat kepada CG, post je kat komen di bawah ok...insyaaLLah, kita boLeh sama2 meringankan kesedihan =)

Tuesday, March 22, 2011

kewanitaan kee, keibuan ??

ASSALAMUALAIKUM !!!
YADDA2 earth creatures !!!
having a nice day ??? *i have*
wow...what a Life kan...we never know what wiLL happend in the future kan ?? *i sounds sarcastic right ?? giggLes* weLL, daLam entry sebeLum nie i posted severaL pictures of me with a guy...whoaaaa...beLieve me, setiap orang pon bagi reactions yang hampir sama :
  • muka hampir sama
  • sweet
  • Look aLike *same as muka sama*
  • pakwe CF *owh !*

weLL, to cLear things up...itu bukan pakwe CG *jangan putus harapan ok darLingsssss, giggLes* he's just a friend of mine...saje nak tengok macam mane reaction orang Lain kan...and i found it, peopLe akan buat assumption yang kami coupLe yang sangat Loving and sweet bersama2 sehingga akhir hayat...why on earth biLe LeLaki dan perempuan ade gambar macam tuh terus2 dikatakan pasangan kekasih ?? *it's a huge accusation tau~* come on peopLe, widen up your mind and pLease don't stuck with Lower cLass mentaLity...i know u guys can see far more ahead kan...he's not mine, my heart beLongs to somebody eLse and totaLLy tak diendahkan *guLp !! hahhaha~ kidding*

CG dapat satu permintaan dari seorang reader CG to write about the difference between ciri2 keibuan dan ciri2 kewanitaan...wow !! what a topic...CG pon tak hebat and tak tahu pon kenapee topik nie yang di pinta oLeh one of my reader, i'LL try my best to give u my point of view =)

ape pendapat CG tentang ciri2 keibuan ??? basicaLLy, this are what i'LL say about this :

  • pada CG ciri2 keibuan nie maybe dapat diLihat biLa seorang perempuan tu dapat bergauL dengan kanak2 tak kira Lah dari goLongan baby sampai yang dah besar daLam 5-7 years oLd kee...bergauL means sabar La dengan kerenah budak2 yang memang sukar nak difahami...
  • ciri keibuan jugak mungkin diLihat dari cara percakapan yang Lembut dan penuh berhemah daLam menegur atau memarahi orang Lain ibarat ibu kita yang tahu macam mana nak membentuk atau menasihati kita...
  • antara Lain, CG rasa ciri2 keibuan nie kita dapat Lihat pada seorang wanita yang macam muLti tasker...kan goLongan ibu2 cekap buat banyak perkara pada satu masa...macam masak sambiL kemas rumah sambiL jaga anak and so on...
  • maybe jugak a great babbLer kaLau berLaku kesiLapan daLam kaLangan remaja2 sekeliLing *that wiLL be my generation* dan orang2 bersifat keibuan nie akan membebeL memberi ceramah yang penuh dengan kata2 nasihat...
  • goLongan bercirikan keibuan ini juga mungkin orang2 yang bersedia daLam ape juga haL...contohnyee : handbag penuh dengan perkakasan seperti panadoL, mineraL water, tisu and ape2 Lah *orang kate beg doremon* if this kind of peopLe are going to traveL, they might prepare food and baverages for the trip !!! *tee heee heee*

ape pendapat CG tentang ciri2 kewanitaan puLa ?? weLL, sLightLy the same as keibuan but maybe ade different jugak seperti :

  • orang yang ada ciri2 kewanitaan nie kebiasaannyee bercakap dengan penuh sopan santun dan Lemah gemaLai...takdeeLah nak terpekik2 tak tentu arah and geLak tak tentu haLa *ok, CG takde ciri2 ini..down giLa*
  • ciri2 kewanitaan Lain adeLah apabiLa seseorang itu sangat menjaga tata tertib sebagai seorang wanita...maksud CG adeLah dengan tingkah Laku yang sopan santun dan berjaLan sangat sLow supaya tak nampak kejantanannyee...
  • sensitif, tak berapa rasionaL and mudah emosionaL *no offence* tapi masih penyabar daLam segenap haL...
  • goLongan nie paLing banyak mengaLah daLam banyak perkara....mengaLah bukan kaLah...tapi Lebih kepada menjaga hati...baru Lah terserLah kewanitaannyee tuh...
  • ciri2 kewanitaan juga diLihat dari segenap pemakaiannyee...pakai jeans and t-shirt tu masih jugak nampak kewanitaannya...dan Lebih terserLah kaLau ade padanan bLouse atau baju kurung =) pemakaian pon meLambangkan ciri2 kewanitaan tau...

CG rasa, setakat tu jeee Lah yang CG dapat nak komen...hopefuLLy memenuhi permintaan saudari =)

hurrmmm....hari nie, CG nak share Lagi gambar2 dengan readers semua...orang kata, kebahagiaan dan kegembiraan perLu dikongsi bersama...CG tak tahu Lah dengan orang Lain, tapi bagi diri CG sendiri, biLa CG tengok gambar2 cantik, happy dan ada meaning pada individu...secara automatik CG akan berkongsi kegembiraan tu sama2...anda bagaimana ??? *jom tengok !*

gambar power of 7 yang kini dah jadi mantan, sedih
*yeeeeeehaaaaaa !!!! daLam hati, giggLes*
cube cari punggung sapee paLing cekci ?? nombor ??
*geLak guLing2*

adee orang takut air yang bakaL di campak !!!
*ganas betoL*
cinta kami bersama
*sooobbbsss, kenangan*

dream high, catch it !! never Loose hope, together we try our best !!
*senyum*
tak tahu Lah macam maneee gambar nie boLeh infLuence orang kee tak...harap2 tak dapat ramai yang senyum, seorang pon memadai...SENYUM !!! (^_____^)

Monday, March 21, 2011

it's rubbish to u, it's an opportunity to me~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 peopLe on earth !!!
anybody miss me ?? *giggLes*
sekarang nie CG dah kurang nak update bLog bagai...kaLau duLu teramatLah banyak masa nak update entry...sehari sampai 3 entry...sekarang neh, 3 hari nak dapat 1 entry pon payah...wahahahaha *busy giLa tahap nak ke tanjung rambutan sudah* daLam busy2 beLajar pon, CG sentiasa meLibatkan diri dengan program2 yang berbentuk kursus untuk kerjaya, interpersonaL grooming and pape Lah kursus yang boLeh tambah iLmu tentang masa depan...start hari jumaat hari tu, 18 mac sampai hri ahad, 20 mac...ade program jom kerja ! anjuran jabatan kaunseLing dan kerjaya...pergh !!! CG boLeh gerenti seminar kaLi nie tak bosan Langsung !!! *bukan nak bodek tahu*

seminar jom kerja kaLi nie memang CG akui sangat terbaik...CAREER COACHING PROGRAMME SERIES yang dikendaLikan oLeh Training Cube ConsuLtant memang awesome giLa !!! bukan seperti seminar biasa, 3 hari berprogram dengan Pn.Maryanni and the team memang bagi impak yang sangat besar tahu~ seriousLy banyak iLmu yang kita takkan dapat daLam seminar2 biasa yang dibayar dengan harga2 ratusan ringgit...mana nak dapat seminar yang ajar cara penuLisan resume yang dapat impress syarikat untuk ambiL bekerja ??? mana nak dapat coaching secara one to one tentang reaLiti interview, dos and don'ts masa interview ??? etika nak duduk, bertanya soaLan, trick2 soaLan interview korang tahu ke ape yang dicari oLeh syarikat2 ??? CG akui, CG rasa CG dah tahu benda2 nie and ape yang CG tahu sebeLum nie ternyata bukan pengetahuan yang terakhir even dah banyak seminar CG pergi..bersama dengan training nie, baru Lah CG rasa confident nak meLangkah ke aLam mencari kerja...for exampLe, korang tahu tak di akhir interview, yang menemu duga tu akan tanya : 'do u have any question to ask ??' and usuaLLy ramai yang kate tak de...kebanyakan yang kate takde soaLan tuh kebanyakannya takkan impress atau mungkin dibuang terus dari List short-Listed peopLe untuk dipanggiL bekerja *mesti ramai yang tak tahu kan ??*

berprogram tak semestinya 24 jam akan berada di atas kerusi dan mendengar ceramah semata dari training consuLtant tersebut, banyak aktiviti2 yang dijaLankan sebagai seLingan seminar...kami di ajar untuk bergauL dengan penuh etika, memupuk jati diri dan sifat2 memimpin dari aktiviti2 yang di jaLankan dan juga games yang di Laksanakan...memang sangat fun dan susah nak cari time mengantuk bersama dengan team Pn. Maryanni nie *ini serius* memandangkan seminar pada kaLi ini dijaLankan di Samudera Beach Resort, memang aLa2 kursus sambiL bercuti Lah kitorang...CG tak Lepaskan peLuang untuk bersama dengan muka2 baru daLam keLab kaunseLing nie...memang terasa macam bercuti dengan famiLy Lah !! *senyum* mandi2 koLan, jaLan2 kat pantai, fotoshoot giLa2 and banyak Lagi...

daLam seronok2 tuh, CG sedih jugak Laa...masa kitorang mandi swimming pooL petang tuh, CG memang tak niat nak mandi...tapi biLa sampai kat pooL, memang harapan Lah kaLau budak2 nie nak Lepaskan CG dari terjun daLam pooL kan *soobbsss, tak bersedia Langsung* so, beradaLah CG daLam pooL Lebih kurang 15 minit, dan kemudian CG rasa seLuar CG macam nak terLondeh and tarik Lah kat daLam air tuh...suddenLy CG rasa macam ade benda daLam poket CG...guess what ?? my SONY ERICSSON SATIO masih adee daLam poket seLuar yang dah 15 minit berada daLam air !!!! waaarrrrggghhhhh !! rase macam sedih, tapi chiLL Lah...masing2 dah rasa bersaLah dah...aLaaa, Lepas keringkan nanti ok Lah tuh...takkan sebab tuh jek CG nak marah and spoiL the mood kan ??? *sampai hari nie masih beLom ok Lagi, tak berani nak bukak, takut shot*
pada hari kedua, CG dan beberapa orang rakan minta kebenaran dengan consuLtan untuk menghadiri majLis persandingan abg tyyzar...abg tyyzar nie super duper senior KKDK...even tengah program, kami tetap cubee nak pergi hari bahagia beLiau sebab beLiau dah banyak sangat bantu KKDK dan kami2 untuk buiLd seLf confidence and bantu daLam pembangunan sahsiah kami semua...CG and the gang semua panggiL beLiau bapak KKDK...wahahhaha~ Lepas nie kene kongsi panggiLan bapak Lah puLak dengan anak beLiau *tee hee hee* semoga abg tyy and kak nani bahagia hingga ke akhir hayat...KKDK nak anak sedara cepat neh *hahaha* yang menariknyee, abg tyy nie memang seorang yang sangat peramah and happy go Lucky jeee...maka, ramai kawan2 beLiau yang datang termaksukLah mantan2, santan2 dan dinasour2 KKDK yang Lama...kiree dah jadi macam famiLy KKDK punyee reunion sudaaa *manisnyee saat itu*
masa nak baLik dari kenduri tuh, hujan seLebat Lebat aLam puLak...warrrggghhh...maka, berLari Lari anak Lah kami menuju ke kereta *basah jugak* mungkin hujan rahmat kot...disebabkan masih ada agenda program yang perLu kami ikuti, so kene Laa baLik awaL jugak...daLam nak baLik awaL tuh, dek kerana sesat2 bagai, sampai Lambat jugak...tapi kira ok La, kami janji nak sampai sebeLum jam 5 petang, 4.20 petang kitorang dah sampai kat resort..weehooo !!! disebabkan seminar dah habis and akan sambung pada maLam hari, maka petang itu terjun pooL La Lagi even hujan...mantan2 pon singgah tengok kami kat situ tengah berprogram...terima kasih kerana sudi singgah !! *tapi tak puas borak sebab singkat sangat* pada maLamnyee kitorang sambung seminar, even penat tapi tetap seronok dengan input2 yang Pn. Maryanni bagi...memang terbaik !!! kami dah ade resume yang confirm dimasukkan daLam List akan dipanggiL temu duga !!! *yeay*
tuLah untungnyee program nie...dah adee networ supaya nak kerja nanti senang jee...tak payah pening2 kepaLa nak fikir cara nak impress interviewer, dari cara tuLis resume and cover Letter jek dah buat korang WAJIB dipanggiL untuk temuduga...Pn. Mary jugak ade kate, CGPA tak akan dipandang pon daLam kebanyakan kriteria syarikat *bukan nak suruh jangan beLajar, tapi nak kate jangan beLajar sahaje* skiLLs, knowLedge and invoLvement yang paLing di pandang...serius nie, tanye Lah kepada Pn. Mary daLam seminar masa KarnivaL kerjaya UTHM nanti...beLiau akan bagi taLk pasaL career pada 6 apriL and interpersonaL skiLLs pada 7 apriL 2011 di DK A G3, UTHM *promotion kejap* mana2 peLajar yang berminat untuk join boLeh bagi nama pada CG di facebook CG atau emaiLkan kepada : amiramal@yahoo.com...jangan Lepaskan peLuang !!! beLiau yang terbaik Lah so far~
seLepas habis program jom kerja hari tuh, CG and the geng cube untuk meronggang ronggeng di meLaka...trip yang awesome...makan ikan bakar kat UMBAI memang terbaik Lah !!! gambar tak dapat nak disertakan sebab picture sumee daLam camera jefri saari *tak sempat nak transfer* tapi memang penat...baLik dari trip, terus buat assignment yang meLambai Lambai...fuurrrr~ nasib baik seLesai...Lepas jek sent kat ketua kumpuLan, terus terkuLai Layu tak sedar hanya memakai tuaLa di pinggang dan bLouse yang dipakai dari pagi sampai Lah ke maLam *nampak tak kepenatan nyee* sedar2 jek dah pagi...nasib baikLah keLas takde hari nie, kaLau tak memang tak tahu Lah nak cakap apee...
habis program jom kerja, dah nak puLun untuk karnivaL kerjaya...orang adee jugak kate : 'kau penat2 handLe program nie, bukan kau dapat ape pon...dapat penat, terskip keLas and so on...ape kebaikannyee ???' kebaikannyee adeLah :
  • CG ade ramai contact yang memudahkan CG untuk dapat kerja
  • CG ade banyak pengaLaman handLe ramai orang dari peLbagai range umur, dari kanak2, remaja, awaL dewasa, beLia dan goLongan korporat
  • CG dah bersedia dari sekarang dengan tekanan kerja yang memboLehkan CG bergoyang kaki pada masa akan datang sebab dah masak dengan tekanan kerja
  • CG dah tahu semua perkara yang ramai goLongan peLajar tak tahu seperti : etika berurusan, dress code, penuLisan surat rasmi, penggunaan Letter head kepada syarikat, buat proposaL, buat kertas kerja, beLanjawan program and banyak Lagi Lah !! *korang ade ??*
  • bukan nak beLagak...ade company dah siap2 offer CG untuk kerja bahagian promotion and human resource bcoz they saw how i manage my work on severaL programme before
  • CG dah tahu nak mix around dengan orang even daLam pasukan kerja tuh ade yang kita tak suka...i know how to handLe them

furrr~ ayah katee tak eLok berLagak banyak2...kaLau u guys goLongan yang bijak, buatLah research tentang graduan2 yang menganggur sekarang...either diorang maLas nak cari kerja atau diorang memang kaki buku...jangan terkejut, budak 4fLat pon ade yang terpaksa buat part time job sahaja berbanding orang2 yang aktif daLam persatuan dan kerja2 Luar...u are responsibLe for your own succes peopLe !! =)

p/s : i Learn something vaLueabLe masa program kaLi nie..setiap orang yang kita jumpee mesti ade different stories and background...seLaLunyee mereka berjaya bukan dengan background yang happy2 sahaja...banyak pahit maung yang diorang hadapi sebeLum nak jadi ok macam sekarang...CG amat2 terharu sebab mereka sudi berkongsi cerita dan rahsia yang paLing daLam daLam hidup mereka dengan CG...ini bermakna, diorang percaya bahawa CG boLeh menyimpan rahsia ini dan cube bantu mereka setakat mana yang boLeh...mereka adeLah harapan generasi masa akan datang =)

Friday, March 18, 2011

khas untuk kamu~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SELAMAT HARI JUMAAT musLimin, musLimat rakan dan tauLan !!!
akhirnyee dapat CG ke udara kan~ =)

2 minggu akhir2 nie, CG teramatLah sibuk dengan banyak urusan...dari urusan universiti ke urusan keLab ke urusan keLas sampaiLah ke urusan peribadi...furrr~ tak tercapai akaLku Lah *bajet eLyana puLak* oh !! suke CG nak bagitahu *suka kee ??* dari insiden CG coLLapse tak sedarkan diri hari tuh, kesihatan CG agak seLaLu terganggu Lah...CG cubaa sangat untuk positive kan diri supaya kekaL sihat, tapi.............

ok, biarLah pasaL kesihatan CG tuh...takde kaitan Langsung dengan entry kaLi nie...weLL, kesedihan dan kesakitan kita Lebih baik tak payah di kongsi, nanti ade yang katee CG ratu drama pLak kan *teee heee heee* CG pernah cakap kan bahawasanya organisasi KKDK akan dibubarkan...hahahha~ Lupee pLak CG nak update, memang dah seLamat dibubarkan dah pada 15 MAC 2011...sebeLum beraLih ke cerita maLam ANNUAL GRAND MEETING KKDK, saje CG nak kongsi cerita sikit pasaL maLam memperkasakan KKDK and peLancaran i Love KKDK...

pada 11 dan 12 mac Lepas, KKDK teLah terpanggiL untuk mengadakan satu program yang boLeh mendekatkan ahLi dengan organisasi KKDK daLam meLaksanakan program2 yang akan berLaku pada masa akan datang...aLhamduLiLLah, semua berjaLan dengan sangat Lancar terutamanya sesi fotografi bersama ALUMNI dan mantan KKDK, brainstorming bersama rakan exco serta peLancaran kempen i Love KKDK...sekaLi Lagi KKDK dapat membuktikan, sokongan padu daripada ahLi2 KKDK itu sendiri menguatkan Lagi organisasi kami...tahnish pengarah : hafizin razak dan semua ahLi jawatankuasa program !! awesome !!!

beraLih kepada cerita pembubaran ahLi jawatankuasa KKDK sesi 2010/2011 puLa...tarikh keramat 15 MAC 2011 adaLah tarikh bersejarah apabiLa bakaL pucuk pimpinan baru teLah sebuLat suara dipiLih oLeh ahLi2 yang berdaftar bagi memiLih pucuk pimpinan baru menggantikan jefryraL, aizat zayyani, nazri, mirad, arfah, syafiQ dan miera...AGM pada kaLi ini banyak kenangan dan pembaharuannya...jika sebeLum ini pengarah program adaLah daLam kaLangan ahLi2 yang bakaL bertanding, tapi pada kaLi ini barisan MT teLah meLakukan 100% persediaan daLam menghadapi hari bersejarah ini...

seteLah setahun Lebih bersama ( dari 8 januari 2010 ) banyak kenangan pahit dan manis yang teLah barisan MT dan exco LaLui....tak dapat nak diungkapkan dengan kata2, maka siLaLah tengok video ini :

video

hanya mampu menitiskan air mata tanpa henti =)

kepada pucuk pimpinan baru, corakkan KKDK berLandaskan sifat kekeLuargaan yang sama dan perbaiki strategi dan Langkah demi masa depan KKDK tercinta~

Sunday, March 13, 2011

orang bertunang dan keLompok sengaL !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
SENYUM DENGAN LEBAR kawan kawan !!!
hari2 CG semakin seronok !! bagaimana dengan anda ?? *giggLes*



janji !! semakin hari, hidup CG semakin berseri seri dan berwarna warni...oh !! sangat takde kaitan dengan kehadiran LeLaki daLam hidup *tu hari2 pon berseri* CG cerita sikit ok ape yang teLah terjadi...actuaLLy, sejak hari jumaat Lepas (11 mac 2011) KKD dah start buat program memperkasakan KKDK sampai hari sabtu...bertujuan untuk merekrut ahLi baru, disamping beramah mesra dengan ahLi2 KKDK...hari sabtu, program masih berjaLan dengan Lancar tapi sebahagian dari kami terpaksa mengundur diri untuk ke majLis pertunangan housemate CG nie : KIKIN si giLa~



*entri nie nak cerita pasaL sepanjang program bertandang ke majLis pertunangan kikin sahaja* habis jee dari fotoshoot KKDK yang havoc tahap kritikaL, CG berserta kak pah, muaz and faren pon heading baLik ke rumah...aL-makLumLah...kaLau dah namanyee perempuan, harusLah baLik and touch-up bedak bak 5-6 inci *giggLes* biLee semua dah siap hensem2, Lawo2 beLaka, kiitorang pon startLah konvoi nak ke segamat tuh...CG naik kereta bersama dengan muaz, farenton, abg yusri dan kak pah *ok2, CG jee yang singLe* biLa naik kereta dengan diorang, memang takkan tido Lah...sampai2 jee umah cik kikin, orang ramai dah baLik *jam 2 mase tuh*



sampai2 ajee, kikin sambut dengan baju gaun dye yang ropoL2 bagai princess tuh...macam biase, fotografer ramai....so, CG and the geng start Lah pose sana sikit, pose sini sikit sampai penat...biLee dah penat, perut pon Lapar....so ke bawah Laa kami untuk makan nasi beriyani *sedap giLa* dah habis makan, gossip2 sikit, then kami pon sambung ambiL gambar Lagi...hehehhe~ what eLse nak buat kan ?? penat jek make-up tebaL2, masa nie Lah nak gedik bergambar *CG ambiL gambar bodo2 ajee..gambar professionaL tak ambiL Lagi*



grrr...biLe dah ade ramai photographer, makanyee harus Lah kikin kene berbaring2 atas rumput segaLa demi mendapatkan shot2 yang va va voom kan~ kat Luar diorang rancak ambiL gambar kikin, kat daLam diorang rancak jugak...rancak ambiL gambar coupLe2 *amek berkat peLamin tunang jek tuh* so, snap snap Lagi gambar *tak Larat nak upLoad, banyak sangat* semua yang ikot konvoi nie mostLy budak keLas kikin...CG dengan muaz jee keLas Lain tapi kitorang rapat jugak ngan kikin....kikin housemate CG yang giLa tahu tak ?? dah siap2 sume, makan kenyang pon dah, snap2 gambar over sudah...makanyaa, puLangLah kami ke pangkaL jaLan...

daLam perjaLanan nak baLik ke parit raja, tiba2 CG dapat idea nak dokumentasikan meLaLui video puLak kaLi nie...maka, jadiLah ini :

video

bengong betoL masing2...time kitorang baLik tuh, dekat nak sampai Labis kaLau tak siLap, hujan puLak weyh...disebabkan tak nak ape2 tak best berLaku, makanya kereta teLah diperLahankan keLajuannyee...biLa dah Lama2, kami muLai bosan dan terhasiL La video bengong ini :

video

maka, terbuktiLah bahawa mereka Lebih giLa daripada aku !! suka2 ajee diorang LabeLkan aku giLa..sendiri Lagi giLa...hahahha~ giLa...giLa...giLa~

waLau cerita ini sedikit basi, tapi tetap boLeh dibuat kenangan kan ??? to kikin : SELAMAT BERBAHAGIA !!! to kanak2 giLa : siLa ubah2 Lah perangai itu...sekian sahaja...banyak berita nak hapdet nie...saba ok~

Wednesday, March 9, 2011

KKDK dibubarkan ???

ASSALAMUALAIKUM !!!
SMILE BRIGHTLY peopLe !!!
CG nangis Lagi oh !!!


ahahaha~ aLaa...CG memang cengeng pon kan...seLaLu ajee menangis *soobbbss* gedik sungguh...weLL, update sikitLah waLaupun masih merasai kesedihan nie *pause* ok, mungkin CG ade penah nyatakan kat sini yang CG sangat aktif dengan sebuah keLab yang dinamakan keLab kaunseLing dan kerjaya ( KKDK ) *konon keLab ter'feme's Lah konon, konon...tapi kenyataan kan ??, giggLes* maka, pada tarikh 8 MAC 2011 *tarikh keramat* teLah diadakan meeting terakhir majLis tertinggi KKDK bersama exco2 dan ahLi2 aktif keLab...dengan ini, secara rasminya...saya, AMIRA BT ADNAN @ mirad seLaku SETIAUSAHA AGUNG KKDK mengumumkan :

tarikh ANNUAL GRAND MEETING KKDK jatuh kepada 15 MAC 2011 (SELASA) !!

*soobbsss*

mane ade bubar KKDK...organisasi jee yang bakaL dibubarkan...kasi chance kat orang baru puLak jadi giLa kuasa *hikkksss* kenapee CG pLak nak sedih kan ?? suppose CG bergumbira sebab tanggungjawab sudah seLesai ditanggung dan insyaaLLah tanggungjawab yang beLum seLesai akan diseLesaikan juga even seLepas perLetakan jewatan nie (^^,) tapi CG tetap sedih sebab.............

barisan MT2 KKDK, seorang missing, capik (bendahari) ...dari kiri : nazri (TP2), aizat zayyani (TP1), jefryraL (pengerusi), mirad (setiausaha), arfah (T.setiausaha), mira (s/u kewangan)


weLL, sedih sebab KKDK La tempat CG jatuh dan bangun...banyak sangat memori dengan KKDK nie...when i mean KKDK, it's my 2nd famiLy...souL and bonding daLam KKDK nie susah nak diterjemahkan dengan kata2...hanya yang benar2 ikhLas dan merasainya jee yang faham...it's not about nak mengejar nama dengan mengetuai atau menyertai mana2 program, but it's aLL about beLajar berorganisasi yang tersusun, deveLope skiLL yang tak dapat daLam keLas, generaL knowLedge about campus Life and Life, beLajar sesuatu tanpa perLu buku...setiap detik adeLah kenangan...

boLeh dikatakan banyak sangat kenangan termanis dengan KKDK...kami dah ibarat macam keLuarga...yang berpengaLaman membantu yang baru, yang baru berani mencuba, masing2 ambiL berat akan personaL Life masing2 dan yang paLing utama, tempat berpaut biLa kita hampir rebah...KKDK penuh suka, tawa, sedih, tangis...perasaan yang sukar kita nak Luahkan kepada anonymous tapi sangat mudah dikeLuarkan biLa bersama KKDK...pahit maung mencapai kjayaan dah Lama kami rasai dari zaman kebangkitan sehinggaLah zaman meneruskan perjuangan kini...bermuLa detik 15 MAC 2010, maka terserahLah kepada tampuk pemerintahan yang baru...kami percayakan anda !! =)

bersempena meeting terakhir nie, pihak MT mengambiL kesempatan mengadakan sesi yang 'DIRIMU BEGITU BERHARGA' di mana setiap MT, exco, rakan exco dan ahLi2 aktif yang hadir diberikan heLaian kertas kepada mereka...diatas heLaian kertas tersebut, kami diminta untuk memberikan kata perangsang / penambahbaikan / pujian / ucapan kepada semua...memandangkan jumLah ahLi meeting yang hadir pada hari ini adaLah 22 orang, maka setiap orang akan memperoLehi 21 ucapan dari orang yang berbeza...dari sini teLah diterapkan sesi muhasabah diri dan pengerat ukhuwah antara setiap individu...

yang paLing menyayat hati CG adaLah apabiLa sesi ucapan terakhir sebagai penutup meeting pada hari nie...yang CG dapat Lihat, manusia yang sukar mengaLirkan air mata pun tak menahan tangis, apetah CG yang memang mudah tersentuh nie...seawaL kata penutup orang pertama, air mata CG dah muLa bergenang...makin mencurah-curah ketika meLihat kawan2 yang awaLannya masuk KKDK dengan kosong iLmu di dada kini aLhamduLiLLah bakaL menggantikan tampuk pemerintahan kami...semoga tampuk pemerintahan baru nanti akan meneruskan tradisi dan memperbaiki Lompong2 yang tak mampu sesi kaLi ini tutupkan...

weLL, banyak sangat menangis tadi...CG agak Letih, dan ada keLas pagi puLak...makanya, off to bed !!! i Love u KKDK !!! Lepas rasmi pembubaran organisasi 2010/2011 nanti CG akan cerita Lebih Lanjut ok pasaL memoirs in KKDK~

Sunday, March 6, 2011

duLu kau mengata, kini kau Lakukannya~

ASSALAMUALAIKUM !!!
SALAM SEJAHTERA adik2, kakak2, abang2 dan sekaLian generasi !!!
biLa dah ade idea mencurah curah, maka update pon banyak *giggLes*

ahahaha...CG teLah tertengok geLagat seorang manusia yang bernama wanita nie...weLL, nak kata kenaL Lama takdeLah jugak...nak kata baru kenaL pon tak Lah jugak...mungkin satu sekoLah, mungkin satu matrikuLasi atau juga mungkin satu universiti...tapi bukan hamba aLLah ini yang CG nak ceritakan, cuma pengajaran disebaLik peristiwa yang berLaku daLam kehidupan *cheewah !! sungguh, amat poyo*

duLunya, budak nie seLaLu jeee macam anti dengan coupLe bagai nie...bukan La tak nak sokong dye tapi CG rasa CG akan jadi hipokrit sebab CG sokong dye tapi CG sendiri ada pandangan sendiri tentang coupLe....yee, kita SEMUA tahu yang coupLe tu haram tapi kita SEMUA cuba jugak mencari daLiL2 yang memboLehkan coupLe tu....contohnyee macam :
  • kaLau coupLe tak berjumpee kire takpe Lah kot...
  • aLaa...coupLe jee, bukan nak pegang2 pon...bukan buat projek pon...

errr~ CG pon bukan Lah pandai sangat nak kupas isu haLaL haram nie tapi CG tahu Lah ade orang bagitahu yang coupLe nie haram *oh ! pening wondering* berbaLik kepada cerita budak nie, memang CG boLeh Lah cop dye sebagai fanatik kepada Larangan coupLe neh masa zaman muda beLia duLu...sampai ade goLongan yang coupLe nie dye kate manusia yang tak tahu hukum hakam agama Lah...biLa menginjak dewasa sikit, otak dye nie terbuka Lah sikit pasaL coupLe2 nie tapi masih berteguh tak mahu coupLe...siap Lagi uar2kan kat kitorang macam2~

  • aku tak nak coupLe2 nie...tunggu orang masuk meminang then terus kawin...senang !! tak berdosa..
  • kaLaupun aku dah ade teman, takde nak pegang2 tangan macam coupLe2 Lain tuh...
  • kaLau aku dah ade teman, takdeLah nak SMS 24 jam tak henti2...
  • kaLau aku dah ade teman jugak, takdeLah nak jeLes ke apee kee...poyo je semua tuh...
  • LagiLah kaLau aku dah berteman nanti, memang pantang aku nak naik kereta berdua je dengan dia...isk !! naya jee...

errr....errr...CG ingat jugak Laa benda2 yang dye cakap pasaL kaLau dia dah 'coupLe' *dah berteman* tuh nanti...CG bukan ambiL port sangat pon atau nak ingat sangat apee yang dye cakap tapi hari nie CG ter'fLashback' baLik semua yang dia cakap tu...betapa bongkaknyee dye dengan tegasnyee diye katee takkan buat perkara2 tuh, tapi ape yang CG nampak and tahu sekarang...semua benda tuh dye buat...

  • hari2 update FB mode kejiwangan...
  • hari2 text cinta hati...
  • kate takkan naik kereta dengan jejaka tersebut, tapi yang CG nampak naik motor sama2 tuh macam manee yee ???
  • pegang maybe Lah takde tapi peLuk tuh macam mane ??? oh !! beraLas boLeh yee ??? *senyum*

dah dipesan duLu...jangan kita riak, ujub dan takbur biLa berkata2..kita nie hidup tak tahu apee yang dah direncanakan...sesungguhnya aLLah sahaja yang tahu segaLa perancangan yang di Langit mahupun di bumi...seLuruh aLam semesta di depan mata atau yang terbatas oLeh mata kita nie, aLLah sajee yang tahu...sepatutnyee kita berdoa semoga aLLah tak memboLak baLikkan hati kita...bukan dengan riak dan takbur berkata kita takkan Lakukannya sampai biLa2...aLLah sedang menguji...

CG bukan Lah nak bagi syarahan agama kat sini, tapi CG agak bengang jugak dengan takburnya manusia...mendabik dada konon takkan buat kesiLapan atau tak pernah buat kesiLapan...haih~ *astaghfiruLLah* semoga kawan2 CG semua takkan jadi seperti cerita di atas...CG tak meLarang coupLe jauh sekaLi menggaLakkan...masing2 dah dewasa, masing2 dah beriLmu...ape juga ikatan antara LeLaki dan wanita itu yang korang namakan...sama jee maksudnya dengan coupLe meLainkan adanya waLi, kadhi dan saksi...so, pandai2 Lah jaga diri...CG juga punya hati dan ada rasa untuk dicintai dan menyintai...

*korang boLeh rujuk pasaL coupLe2 nie kat banyak website, CG tak pandai bab hukum hakam nie...saLah Letak hukum kang tak memasaL jee kang~*

(^____^)

Saturday, March 5, 2011

korang masih dara ??? waahhh~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HELLO2 everybody !!!
korang bosan tak hari nie ??? *bosan giLa !!*

suppose CG ingat nak keLuar meronggeng hari nie, but disebabkan certain2 haL tak jadi puLak...so i was Like a dead meat yang kebosanan di rumah...makLumLah, CG punyaa weekends kan biaseenyee dipenuhi dengan warna warni program...tapi this week i had atest on friday at 3 o'cLock...so, terpaksa Lah tak pergi program di meLaka tuh *it was sooooooo sad tau* dan terpaksa jugakLah menghadapi hujung minggu yang bosan bersendirian because yang Lain pon busy dengan 'kerjaya' masing2...

nasib baik Lah adeenyeee streamyxx kat rumah nie, takdeLah CG makan and tido ajee kat rumah...ape CG buat ??? perrrgghhhh...interesting question....bangun tido - makan - mandi - Librabry *uuuu, rajinnyee* - facebook - youtube - bLogwaLking *nak bLogging idea tak mari Lak beberapa hari nie* - youtube - youtube - youtube....nampak tak berapee banyak youtube di situ ??? *angguk2* hahahha~ CG bukan tengok youtube sekadar saja2 jee tau...i'm searching for the entertainment for both Lahiriah and batiniah *grrr~ deep*

muLa2 CG banyak tengok cerita disney movies macam hocus pocus, pochahontas, jump in and banyak Lagi Lah...then i stop and do some of my assignments *scratch2...buang some and ganti dengan tiny LittLe to show it betapa sikitnyee buat keje* weLL, bukan pasaL aktiviti CG yang bosan seharian nie yang CG nak bagitahu...tapi it's about things yang CG dapat dari aktiviti yang bosan ini *youtube-ing Lah*

CG tengok baLik cerita hantu kaLimah baLik rumah tuh *before this tengok tak habis, adee jee bende menggenggunyee, yeah i know...it's sooo Last months* but sampai sekarang, i can't Laugh even orang kate cerita itu sangat keLakar *sorry* tapi CG tabik budaya menyindirnyee...teLus dan sampai ke akar jantung...hehehhe~ pastu nampak puLak Link cerita aku masih dara...errr...CG tak pernah tengok, jarang tengok cerita meLayu...bukan tak sokong tapi entahLa...it's aLL about taste *oh anwar hadi !! tibe2* waLau cerita aku masih dara nie cLiche, Lapuk atau macam typicaL cerita meLayu Lain, CG dapat rasa messege yang dia cuba tonjoLkan..terutamanyee kepada kaum2 CG iaitu wanita...

  • wanita, paLing mudah masuk neraka...medium paLing mudah jugak untuk tarik orang masuk neraka... *something to ponder*
  • kepada anak gadis, apeeLaa perasaan korang kaLau korang dah jadi mak ayah nanti, tengah dok mengemas biLik anak dara dia tibe2 terjumpe kondom...maybe boLeh kata ok La *yeke ??* kaLau kondom beLom guna, kaLau yang dah digunakan ??? issshhhkkkk~
  • pakai tudung untuk tutup Love bite ??? ngahahaha~ ianya sangat Lah tak reLevan...
  • even aLim uLama' jugak boLeh tergoda dengan pemakaian wanita yang seksi meksi...mereka masih manusia u aLLsss~ tinggaL tipis mana iman diorang jee nak tengok sejauh mana diorang akan bertindak..
  • maLu itu sifat wanita...bukan maLu nak tegakkan yang benar atau tak nak bersuara daLam komuniti, tapi maLu dengan memeLihara maruah dan juga mahkota wanita *dara*

betuL juga pendapat yang diutarakan daLan kisah nie...Lagaknya macam kisah wanita tiada dara atau virginity nie dipandang enteng dan di toLak tepi kononnya nak seiring dengan kemodenan negara...tahu tak semua itu sampah ??? haih Laa gadis !! bangun, fikir dan kaji !! jangan cakap pakai hati, gunakan akaL sekaLi berLandaskan syariat sendiri...sedih sebab CG ada adik perempuan dan adik perempuan CG akan hidup daLam zaman yang Lebih moden dari sekarang...korang tak risau ke dengan adik2 korang atau generasi akan datang ??? *tanya diri jeeLah*

semua nie ramai perempuan tahu, tapi mungkin ramai juga yang tahu tapi tak ambiL peduLi...CG ada medium, CG menyampaikan..terserah setiap manusia nak menerimanyaa atau tak...hidayah takkan dapat kaLau kita tak cari, itu baru sebetuLnya respon kepada mereka yang berkata : 'tungguLah dapat hidayah nanti' CG bukan baik pon, tapi iLmu yang kita dapat wajar kita kongsi...daLam cerita nie juga *waLaupon sekadar Lakonan* CG sangat tersentuh dengan babak ketika wanita itu memegang dan membaca aL-Quran sehingga menitiskan air mata....kemudian CG terfikir, biLa Lah masa itu akan tiba untuk CG ?? *hanya mampu tersenyum*

apa yang CG ada, CG akan cuba sampaikan..tapi seLaLunyee, entry berupa peringatan, nasihat dan iLmu memang dipandang sepi...apekah mentaLiti kita terhadap pencarian iLmu semakin menipis ?? hanya kita yang tahu jawapannya... (^__^)

Thursday, March 3, 2011

AMARAN : entry ini ditaip dengan amarah dan kadar menyampah tahap paLing kronik daLam diri tapi maLas nak isu2kan kat daLam dunia reLaiti...sape rase tak mampu nak hadapi baca segaLa macam cacian dan makian, diharap boLeh skip entry ini dan baca entry2 yang Lain ok ???

aku dah bosan dengan kekurang sopanan korang menegur ok ??? aku manusia, bukan binatang mahupun benda !! kaLau korang rase perfect sangat, siLa jangan anggap aku sebahagian daripada korang sebab aku memang corrupt !! stress tahu tak ?? kiri kanan semua sebok nak jaga tepi kain aku...hey, kau tak sedar ke kau tengah aibkan aku depan mata aku ?? muka aku nampak manis, senyum dan menerima dengan redha...sampah, kaLau kau sumbat2 daLam tong sampah kecik, Lama2 dia akan terkeLuar jugak kan ??? biLa dah terkeLuar2 tuh pun kau sumbat Lagi, jawabnyee tong sampah akan pecah...tegur tanda sayang hanya praktikaL disesuatu ketika sahaja, seLainnyee siLa dapatkan kesan kaki aku kat korang !! ingat yee, aku nie manusia...bukan robot yang di programkan...terima kasih !!

pendek tapi padat...kaLau sedar diri, diam dan jangan buat Lagi...kaLau tanya aku, jawapan tetap sama aku bagi : 'takdeLah' dimuLut 'pegi mampus Lah' dihati...sebab aku jahat Lah aku tak boLeh suci Luar daLam..tak boLeh terima ??? siLa kaji diri !! kau buat taik saat2 aku tengah serabut, memang nie Lah yang kau dapat...siLa rasa beruntung aku tak campakkan kata2 nie depan muka kau sama masa biLa kau aibkan aku depan2 muka aku...aku reti hormat biLa daLam komuniti, aku tahu respect orang biLa daLam berbicara...aku memang Lantang dan Lancang tapi Lebih baik dari kau yang Lancau !

*maaf entry agak kasar*

Tuesday, March 1, 2011

toLong !! ade orang kurang kasih sayang !!

ASSALAMUALAIKUM !!!
HARI YANG CERIA u aLL !!!
psssttt...sumee sihat tak hari nie ?? *giggLes*
wahh...nampaknyee dunia bLogging makin berseri Laa sekarang...kenape ??? sebab sekarang nie, budak2 sekoLah pon dah start bLogging tahu ??? *bagus, Latih bahasa meLayu atau bahasa inggeris anda di bLog okeh ??* weLL...hari nie saje nak rase kecomeLan di tahap paLing tinggi daLam diri ini *terima sajee*

haa....tengok !! kan dah kate comeL kan ?? *tapi ini berpuLuh tahun dahuLu Lah* kaLau korang tengok muka CG yang penuh kecomeLan dan kesucian nie *muntah segera* mestiLah korang boLeh menyeLami hati CG yang sangat tuLus dan teLus nie kan...huhuhuhu...bukan apee...CG nie tak sampai hati biLa orang mintak sesuatu kat CG, CG rase nak bagi jee kaLau tak mampu...ape jugak cara, CG akan cubee jugak bagi *terharu tak ??* kenapee korang tak cayee ?? percayaLah...meh sini CG nak cerita...
ok2...sape tak kenaL orang daLam gambar di atas memang dimaafkan *dia bukan feymes macam CG pon, kidding* actuaLLy budak yang tak reti hide Lesung pipit dye nie adeLah roomate CG nama dye apah *ye3..one of geng kepochi* ...sejak akhir2 nie, CG sangat pening dengan perangai dye yang macam2...kadang2 biLe happy, happy sangat....biLe sedih, murung sesangat...ape Lah masaLah dye niee yee *gamaknyee memang nak kene kawinkan cepat neh* budak neh hari2 buat CG sakit kepaLa dengan kerenah dye...yeLaa, virus 'Like' kat facebook jee dah memeningkan CG *nasib baik dye activate seminggu sekarang, giggLes* biLa CG nak Layan dangdut, dye sebok suruh CG Layan hindustan...raseenyee dye nie kurang kasih sayang Laa....meh nak bagi sikit !!

amacam ??? boLeh tak nak bagi kasih sayang macam daLam gamba kat atas nie ??? wiwiwiw~ setiap kaLi CG baLik dari keLas ke, dari keLuar kee...dye mesti nak Lambakkan ayat2 sadis mohon simpati dengan CG...kaLau dye tengah stress buat PSM ke, baca notes nak test kee muLee Lah dye kate camneh : 'takde semangat La...cubee Laa awak bagi semangat kat sayee' errrr...macam mane nak bagi kan ??? giLa apee budak neh...kadang2 biLee dye macam murung pastuh buat CG annoying *ini seLaLu* kadang2 memang CG marah dye kaw2 punyee...pastu muLee Laa dye kate camneh : 'awak nie asyik nak marah2 ajee...cube sekaLi sekaLa bagi kasih sayang sikit kat saya neh' waaaarrrggghhhh !!! streess betoL...kaLau CG nak keLuar mane2 pLak, mesti dye akan cakap : 'cubee Laa awak duduk jee kat sisi saya..asyik hiLang ajee'
so, semaLam teLah tiba waktu kemuncaknyeee...dye dok uLang2 ayat2 sadis dye tuh..Last2, CG bukak bag and ambiL something....seLesai, CG pon bagi kat dye :
TADAAAAA !!!
sticky notes yang ada kasih sayang, semangat and nama CG diwakiLkan and diLekatkan atas Lappy dye...tengok !!! sweet tak CG ?? *sweeet giLa* dah agak dah~~
p/s : kepada yang berkenaan, siLa bagi kasih sayang pada beLiau dengan secukupnyee ok ??? pening dah CG neh...sabar jee Laaa~