Monday, February 28, 2011

girLs, dah ready nak kawen ??

ASSALAMUALAIKUM !!!
GREETINGS semua yang masih hidup !!!
apekah yang anda Lakukan hari ini ??? *oh ! mine was awesome !! grr*
baikLah, CG teLah mencuci toiLet pada hari ini...if u guys even notice, CG penah cakap : 'i'LL cLean up the toiLet a) i'm stressed out... b) the toiLet is somehow not in what-it-suppose-to-Look-Like which is cLean and tidy... c) nobody even bother to cLean it up aLthough everybody use it....' so, which one do u think my choice of cLeaning the toiLet at this hour : 10.35 p.m ??? *guess yourseLf* ahahhahaa...CG punyee peeL puLak, kaLau CG cuci toiLet *shower and bowLs ok !* CG kene dengar Lagu, so that CG akan Leka and buat dengan sangat2 pantas mengikut meLodi Lagi...tengah dok syok2 menyentaL kamar mandi, keLuar puLak Lagu nie :

video

apit and wan adzrizaL - cintaku dipermainkan *in case tak boLeh run, siLa ke youtube, giggLes*

nasib baik dah habis sentaL *dengar Lagu neh tibe2 teringat someone* biLik air tuh and ianya sangat berkiLauan ok *tipu je* tapi at Least sedap jugak Lah kaki nak memijaknyee...what ??? u said i'm being sarcastic and trueLy annoying ??? *i can do more if u ask, giggLes* ok2, back on track...my engLish is totaLLy broken and u know what ??? i don't care...hahaha...yeLah2...actuaLLy kat sini CG sajee jee Lah nak kongsi2 dengan u aLL kan...mesti ramai tak kenaL kan my mum ??? *of coz they don't, she's not popuLar macam datin rosmah kan* why on earth nama tuh yang bLurted out kan...fine, u guys don't need to know who's my mum unLess ade yang berhajat nak masuk meminang perhaps *ahakss*

weLL, my mum once babbLe me obout these girLish thingy...yeLah, kaLau sorang anak perempuan yang dah meningkat dewasa dan bakaLan berkahwin satu hari nanti harusLah akan mendapat bebeLan dari seorang ibu *i mean a reaL good mother, bukan ibu ayam or whatsoever* mama penah kata duLu, kaLau perkara2 nie tak dapat seorang perempuan nak handLe... SILA JANGAN MIMPI NAK KAWIN DALAM MASA TERDEKAT !! *whoaaa, tak perLu kot nak caps Lock kan* are the girLs ready to find out what's the basics ??? here goes nothing :

  • tempat pertama yang mak mertua or anybody on earth nak represent sesebuah famiLy kat mana ??? ruang tamu ?? biLik tidur ??? dapur ??? teeeeeetttttt !!!! saLah !!!! *dah tuh mane kan ?* biLik air Lah wahai perempuan !! percaya Lah...even korang kaLau pergi mana2 rumah pon akan rasa seLesa kaLau toiLet kat rumah tuh bersih dan kemas...so, sape2 yang tak reti / maLas / tak pernah cuci toiLet guna tangan sendiri dok asyik harapkan maid or mak ajee, Lupekan peLamin angan korang tuh...
  • jam Loceng or aLarm handphone dah berbunyi macam nak giLa tapi stiLL tak boLeh bangun sampai nak kene sebat dengan ayah untuk soLat subuh, ini juga boLeh toLak angan2 nak kawin jauh2...hey come on !! sebeLum suami bangun, para wanita yang perLu bangun duLu...mana nak siapkan sarapan suami, kemas barang2 kerja suami, kejut anak2 *if dah ade Lah* and jadi aLarm cLock suami jugak...make sense kan ???
  • i beLieve ramai kaum perempuan dah reti beLi barang dapur sendiri...i mean dah tau Laa kan nak beza kangkung dengan bayam, daun bawang dengan daun kucai and aLL that Lah *kaLau tak tau LagiLah jangan kawin duLu* tapi ape yang CG nak cakap adeLah aturan barang dapur di dapur...kaLau korang jenis yang baLik shopping barang dapur tak pernah nak kemas semua tuh, pooooofff !!! out u go wedding dream...
  • bangun pagi and biarkan katiL / tempat tidur daLam keadaan sama macam tengak Lena daLam mimpi...yeLah, your tempat tidur kan suppose to be tidy aLways...memang Laa tempat tidur kita, bukan orang Lain nak tengok...tapi wouLd it be sangat cantik kaLau biLik kita tak semenggah *daLam keadaan tak baik* ??? nanti kan payah nak bergerak daLam biLik tuu...
  • even tak pandai masak, at Least tahu Lah basic of buat air teh kee, goreng keropok kee...u know, some basic of knowLedge sebagai seorang perempuan...kaLau pandai and hebat masak itu adeLah bonus tau !! yeLaa, sekurang2nyee daLam tempoh awaL2 berkahwin tu, takde Lah kebuLur si suami tu kaLau tea time kat rumah tu *tapi CG rasa suppose tau Lah masak basic thing macam nasi goreng ke, teLur goreng ke and somekind macam tu Lah* tak perLu nak terus jump buat nasi kandar ke, nasi hujan panas ke, nasi ayam kee * oh ! Lapar puLe...Lepas kawin, sumee tuh boLeh bLaja dari internet bebeh~

hohooho...amacam...ade yang terase macam nak caLL of wedding tak ??? hehehhee...weLL, jangan Lah minggu depan korang punyee majLis, sebab CG punyee entry nie korang taknak kawen *mampus CG kene maki nanti* sLow and steady, bLaja master perkara2 di atas duLu ok...CG suke mengingatkan kaum2 CG nie =)

p/s : CG bukan Laa terer engLish sangat...tapi kaLau korang nak bLaja cara mudah cakap engLish and sounds perfectLy in communications or even writings, cube tengok movies in engLish and immitate percakapan diorang...macam CG, CG suka wording2 daLam disney movies and gossip girLs *bunyi diorang gedix and sangat banyak ayat sindiran which i Love it so much*

biar tak hensem, jangan...

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 budak2 semua !!!
hari ini hari isnin u aLL....

jangan cakap ape2...CG jet Lag Lagi sampai tak boLeh beza jam menunjukkan pukuL 9.45 pagi, and my cLass started at 9 o'cLock...seLesai mandi2 *kaLau sedar dah keLewatan memang takkan mandi punyee* dapat text, next cLass adeLah dibataLkan...and of coz, the cLass at 9 tuh burn Lah *frust, frust,frust* baru nak buat rekod tanpa miss cLass this sem, nampak gaya rekod tuh dah cacat !! *sedih*

disebabkan frust sangat dengan diri, CG pon ambiL keputusan untuk bLogwaLking *ape kaitan kan ?? , giggLes* tengah2 bLogwaLking tuh, i got a notification from yahoo maiL...bukak2 that emaiL *yang nampak mean no harm* nah kau !! naked pictures group of guys...apekejadah Laaa hantar gambar tak senonoh tuh *i beLieve they are gay* surprisingLy, it's from one of my friend...grrr~ CG tak tau Laa either dia kene spam kee hape but seriousLy, it's disgusting !! tapi kaLau nak kata kene spam pon, why on earth ada gambar dia daLam tu kan ?? *pening betoL* so, i'LL wait for his expLainations and doa2 gak Laaa it's not Like what i think *fuurrr*

biLa dah jadi insiden macam ni, CG pon teringatLah beberapa kes pasaL kaum2 LeLaki nie..banyak kisahnyee sebab CG ramai kawan LeLaki, they got different opinion and different background too...ade tu, memang dah hensem tahap meLeLeh air Liur Laa kaLau tengok dia kan...tapi at Last, memiLih untuk tukar jantina jadi perempuan *what !! same jantina dengan CG u aLL...jatuh market CG* puas dok nasihat, tegar jugak dia nak tukar jantina...sibuk bergincu bagai kaLah CG tau...muke dia tak payah cakap Lah...jerawat pon takut nak hinggap, macam2 Losyen sapu neh *semoga kembaLi ke pangkaL jaLan Lah* ade jugak mamat neh, hensem bukan main...sekaLi dia cakap kat CG : 'i tak interested Lah dengan perempuan...i nak cari LeLaki yang memahami jiwa LeLaki i' *what the fish ???* semudah itu ianya diLafazkan ?? giLa apee budak ini...dah tak kenaL haLaL haram kee ???

biLe CG tegur *sebab CG sayang* boLeh tak goLongan yang nak kene saddum nie jawab : 'kaLau i dengan perempuan, pegang2 dah dosa...nak kiss sikit tak boLeh, nak sentuh pon tak boLeh...fed up Lah i...baik i pegang2 LeLaki...haa...takdeLah berdosa kan...' waaarrrrggghhhhh !!! *tahu puLak dosa pahaLa, haLaL haram* aduhai ceteknyee pemikiran goLongan ini...memang Lah pegang2 LeLaki dengan LeLaki itu haLaL, tapi kaLau niatnyee dah Lain, haLaL jugak kee ??? dah terang, jeLas dan nyata Lagi bahawasanyaa hubungan sejenis nie memang di Laknat oLeh aLLah !! *grrr* nak CG Letakkan fatwa2 kat sini memang CG tak pandaiLah tapi, yang penting CG tahu itu adeLah saLah !!

sometimes, CG wonder jugak Lah...kenape jejaka yang handsome nie ramai yang corrupt heh ??? *it's true Lah* here is it : jejaka kachak ramai yang gay atau jejaka yang gay ramai yang kachak *errr* , jejaka yang handsome ramai yang nak jadi bapok *errr Lagi* , jejaka kachak ramai yang pLayer and sweet taLker *what for Lah kan ??* , jejaka kachak ramai jadi toyboy datin2 sumee *arrgggghhh !! anak dara dah pupus kee ?? it's different if they choose to Love goLongan atasan...ini jadi toyboy tahu* and banyak Lagi Lah...kang kaLau CG state semua, ade puLak goLongan2 yang perasan pLak *giggLes* so, Lebih baik tak hensem...asaLkan jangan menyakitkan hati...agak2 nampak macam bias tak CG kutuk goLongan LeLaki nie ?? weLL, this is what CG might see buat masa nie...nanti CG tengok jugak perempuan2 cantik macam manee puLak *maybe*

so, hargaiLah kehenseman anda itu wahai jejaka2...jangan Laa hensem, tapi perangai buruk....rase nak Lempang Laju2 jee...don't use aLL the advantages given to u untuk buat persekitaran korang jadi worst...banyak masa Lagi kaLau nak berubah...sayang tau, dah eLok2 hensem and LeLaki, nak jugak jadi perempuan...dah Laaa perempuan makin ramai sekarang...abis, kaLau korang berhubungan sesama jantina korang, yang perempuan2 nie nak dapat zuriat macam mane kan *wondering* pikir2kan Laa ok ??

Saturday, February 26, 2011

mujhse dhosti karoge =)

ASSALAMUALAIKUM !!!

GOOD DAY everybody !!!

hari nie mode nangis sdunia... *sooobbs, sooobbbsss*

hari nie CG duduk kat rumah membesarkan perot !! makan, makan dan makan Lagi...pastu CG pon tercongok depan tv tunggu jam 2 petang nak tengok cerita hindustan kat tv3 *padehaL dah beratus kaLi tengok kot, sampai dah hafaL Laa diaLognyee* cerita ape ?? MUJHSE DHOSTI KAROGE ( transLation : sudikah awak jadi kawan saya ? ) grrr~ can't have enough of tears tengok ini cerita *siyes nie*

ok2, CG a bit jiwang *a bit ?? make it a Lot* daLam keganasan CG, stiLL ada kejiwangan kan...hahaha...weLL, kenape cerita nie buat CG nanges sentiasa :

  • ianya kisah persahabatan yang di bina sejak keciL =)
  • sedih biLa LeLaki tu tak kenaL perempuan yang dia dok emaiL 15 tahun and terus pergi kat perempuan yang cantik tu *beauty does matter*
  • sedih tengok kawan perempuan dia tuh sabar giLa tahan perasaan tengok Laki yang dia sayang cintakan orang Lain which is kawan baik diorang jugak =(
  • paLing sdih masa pooja reveaL kisah sebenar pada raj masa kat London tu !! *janji stiLL nangis*
  • sedih diorang buat pengorbanan semata2 nak jaga persahabatan dan hati orang Lain...
  • sedih tengok proses masing2 rasa cinta antara diri masing2 tapi masing2 menyakitkan hati diri sendiri dan orang yang dicintai...
  • pooja adeLah sangat baik dan sangat Lah memendam perasaan dan cuba bahagiakan orang keLiLing *i wish i can be Like her*

banyak Lah sebab kenapee CG nangis *apekah ade kaitan dengan hidup CG ?? oh !! tidak* movie nie adeLah too good to be true pada CG...i met mostLy guys who onLy attracted with the beauty...seriousLy...memang daLam cerita nie si raj nie pada muLanyaa tertarik dengan kecantikan tina, tapi biLa dia tahu kebenaran : sape yang kongsi minat yang sama, yang baLas emaiL dia dan yang paLing penting, yang memahami dia dan sentiasa dengan dia...dia bagitau yang bukan kecantikan yang dia cari *aaawwww !! it's sooo romantic ok !!* errr...weLL, movies wiLL remain the scenes in movies kan ??

weLL, kepada yang tak pernah tengok Lagi cerita nie, CG memang sukee nak promote untuk tengok cerita nie...memang Laa banyak fantasi jek kan untuk terjadi daLam dunia reaLiti, tapi kadang berfantasi itu Lebih baik dari tak pernah merasai nikmat hidup berwarna warni...

p/s : jangan mainkan hati orang yee kawan2...dunia ini penuh dengan hukum karma, so beware ok ?? oh ! sape2 yang nak kongsi masaLah or bercerita dengan CG, diaLu2kan hantar emaiL ke amiramal@yahoo.com ...insyaaLLah CG akan cube jawab and respon..thank you kepada yang pernah kongsi cerita !! thanx for the support !!!

haa...jom Layan Lagu dari fiLem yang CG suka nie !! weehooo~

video

mujhse dhosti karoge *Love it*

Friday, February 25, 2011

grrr~dibogeLkan !! *huk huk huk*

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 cik kak and cik abang semua !!!
mari start dengan rasa bersyukur masih hidup hari ini...

hari nie CG hanya mahu cerita *sungguh takde kaitan dngan nak minta simpati atau bangga diri Lagi bongkak serta takbut, giLa panjang ! giggLes* cerita mengenai kawan yang dah seLaLu CG kisahkan sbeLum nie...tapi akhirnya, CG aLami jugak saat2 yang tak pernah CG terLintas akan terjadi kepada CG *pergh...neves tak korang ???* saat di mana korang akan rasa terharu ada kawan2 yang bersama saat susah dan senang korang...

ok, entry ini dituLis dengan emoticon diri : nangis + senyum + geLak + *sroot, sroot* sedut hingus...

macam biasa daLam seminggu nie, baLik2 dari keLas hujan memang turun dengan sangat Lebat...masuk semaLam, dah 3 kaLi CG uLang aLik UTHM - taman parit raja 1 dengan bertemankan hujan yang memang Lebat *sampai basah kuyup Lah* so, semaLam Lepas maghrib tu CG jawab 1 caLL dengan keadaan yang sangat mamai...pastu kak fareha ade Laa cakap yang diorang nak keLuar gi weLLward pastuh CG dah tak ingat ape dah, terus tertidur...niat di hati nak mandi and siap2 ke meeting, tapi hampeh !! pukuL 8.30 maLam *anggaran* abg jepo caLL...bangun dengan sangat mendadak and dashed to the toiLet *tak sedar diri kesorangan kat rumah*

keLuar dari toiLet Lepas mandi tuh memang dah start rase berpusing2 dunia nie, tapi gagahkan jugak weyh !! *programnyee dah nak jaLan esok harinyee* atas rasa tanggungjawab, beLasah jugak jaLan...da siap pakai seLuar, stiLL berkemban Lagi neh, kLuar Laa baLik dari biLik nak basahkan sponge pakai foundation...time nak masuk biLik baLik tuh, memang dah rasa jaLan atas angin dah...tunduk nak ambiL baju, CG just rase kepaLa sakit terhantuk kat Lantai pastu dunia terus geLap geLita maa...CG memang tak sedar berapee Lame CG terbaring atas Lantai sampaiLaa CG rasa muka CG basah kene percik dengan air...

dengar budak2 rumah CG try kejutkan CG bangun tapi memang CG sumpah tak Larat nak bukak mata *macam ade batu jee kat mata* try punyee try, diorang pakaikan CG baju duLu and bawak CG pegi kat kereta *macam mana azab diorang bawak CG, siLa jangan tanya* ( point terharu 1 : susah payah papah bawak masuk kereta ) daLam kereta puLak yang CG boLeh recaLL, CG memang rasa nak muntah sangat...batuk2 Lepastuh muLee Lah nak muntah...kesian kat gebu sebab pangku CG sambiL tadah muntah CG dengan pLastik ( point terharu 2 : jijik kot muntah2 nie...tapi stiLL Lagi sabar )

Lepas tuh CG rasa CG tertidur sampai La CG rasa dada CG sakit kene tekan and digosok2 oLeh doctor kat sana...diorang nak bagi CG sedar and angkat Letak atas stretcher...masa tuh CG stiLL rase pening2 and tak sdar sangat, sampaiLa daLam emergency room berape kaLi entah doc tuh tepuk2 tanya nama, baru Laa boLeh nak respon...Lamee gak Laa kat daLam emergency room sebab buat check darah, check jantung *awww !! tanggaL baju u !! maLu~* , check macam2 Lah Lagi...sejuk giLa !! Lepas dah masuk air tuh, CG dipindahkan kat wad menunggu...kene tunggu 4 jam tau tak nak dapat resuLt darah *grrr~masa tuh baru jam 12 maLam* masa kat daLam wad menunggu nie, baruLah diorang2 nie masuk Lawat CG...

haaaaa...time nie Laa CG rase macam nak menangis giLa !! *dah nangis pon sebeLum tuh* antara yang datang tengok CG daLam wad : kak Lia, kak sya, kak ekin, abg jepo, muaz ( pemandu giLa ), cik faren ( owner kereta ), gebu ( tukang pangku CG ), apah, aireen, kikin, aizat + mira + azie ( tak dapat jumpe sebab diorang dah baLik ), iQa, irna and diop ( point terharu 3 : sanggup datang maLam2 bute tuh )...macam biasa, kene bebeL2 duLu pastu diorang pon baLik *masing2 ade keje nak settLe, CG paham* tinggaL Laa iQa, irna and diop yang tunggu CG sampai Laaa seLesai test darah sumee ( point terharu 4 : sanggup sembang dengan CG even masing2 penat and perLu rehat nak gi program paginyee )

tengah sakit2 macam nie pon sempat Lagi diorang2 nie buat giLa dengan CG...seLama nie kan CG ganas and kasar dengan diorang, so diorang ambiL peLuang kutuk2 and buat CG sakit hati masa CG sakit supaya diorang takkan kene cubit !! *takpe, CG simpan...dah sihat nanti sorang2 akan rasa azab* errrggghhh....nak tunggu air habis masuk daLam badan, memang azab...sakit betoL !! *nangeh* handphone puLak habis battery and tak bawak battery spare *wuuuuu~* so, tertidur Lah CG ditmani diorang2 kat Luar...jam 4 pagi, kakak misi tu kejut and kata dah boLeh baLik...misi tuh kate : 'darah awak pekat, nanti esok buat check-up susuLan ok kat UTHM kee..awak nie stress, penat and dehydrated...jangan aktif sangat untuk 2-3 hari nie...rest, kaLau tak awak tak boLeh aktif Langsung buat jangka masa yang Lama nanti...ok, dah boLeh baLik'

dengan mukee yang srabai tak hengat, naik Laa BHR puLang ke parit raja ( point terharu 5 : irna penat rush baLik meeting siap tak mandi Lagi stiLL drive CG baLik ) huhuhuhu...sampai depan rumah, parents CG pon dah ada and CG di bawa pergi oLeh parents untuk dibawa puLang ke kL...nak drive baLik pagi2 buta without rest, memang mama CG tak bagi Lah sebab ayah CG kene rest duLu, nanti dia pLak yang coLLapse *sape yang susah ??* siap2 packing dibantu housemate ( point terharu 6 : tunggu CG baLik tu, koL 5 pagi !! ) ang shoot tidur kat hoteL kat BP...tak banyak cerita, terus tidur Laa sampai hoteL tuh...

bangun pagi2 perut keLaparan and CG turun Laa breakfast dengan adik...tengah makan2, adik CG sakit perut and naik biLik nak berak *ooopppsss* CG tengah syok konyah2 roti, banyak Laa text masuk : 'get weLL soon !!' or 'jaga kesihatan' or 'cepat baik and pegi program' dan banyak Lagi Lah...yang paLing buat CG rase nak nanges terharu, biLa CG bukak FB petang tadi and nampak HELMI post status geram sebab dia tak tau CG masuk hospitaL ( point terharu 7 : sangat ramai yang care pada CG, sooobbbsssss ) banyak Lagi pont nak rasa terharu tapi takpee Lah...biar CG simpan sorang2 and anggap sbagai kenangan yang tak boLeh CG Lupekan sebab ada kawan2 yang sangat2 sayangkan CG and CG jugak sayang kan mereka !!! *meh sini nak kiss sikit !!*

so, kepada semua...hargai kawan2 anda...CG tahu ramai orang yang kita nak sayang and hargai seperti famiLy, tapi kawan kita tuh adaLah sebahagian dari hidup kita jugak...kita akan tau sape kawan sebenar kita masa kita daLam kesusahan...enough expLain, korang Lebih tahu *mode masih terharu*

Wednesday, February 23, 2011

tuLusnya hatimu wanita =)

'muLai hari nie, u dah takde ape2 kaitan dengan i dah...kita putus !' semudah itu Lafaz bicara seorang LeLaki yang hadir daLam hidup aku sebagai insan yang membawa aku mengenaL erti cinta...

hujan bawa tangis aku pergi dan matahari kembaLi beri aku sinar...sedari dari saat itu, aku membawa hati aku yang penuh Luka kerana cinta pertamaku dikhianati tanpa beLas...ya, dia cinta pertamaku !! cinta yang mengetuk tanpa diundang, yang pergi bagai merentap...tapi aku tak terusan mengeLuh atas kegagaLan cinta itu...aLLah itu maha menyayangi...atas keperitan itu aku makin hampir dengan nikmat cinta yang aLLah beri...

dia LeLaki cukup sempurna di mata aku...punya rupa, punya harta tapi sayang Leka dengan nikmat dunia akhirnya...muLa menyuLam cinta bersama aku penuh dengan sifat LeLaki budiman, namun biLa disogokkan dengan perempuan dan kekayaan, aku dibuang bagai sampah...aku tak menyimpan dendam terhadap LeLaki itu kerana dia pernah menjadi sebahagian dari hidup aku...aku sentiasa berdoa agar dia bertemu dengan orang yang boLeh menjaga dan sehidup semati dengannyaa...amin~

usai soLat asar pada hari itu, aku segera menyambung kembaLi tugas aku...nampak remeh kerja sebagai seorang pegawai perubatan ini tapi itu tak membuatkan aku LaLai daLam tugasan...sedang aku Leka meLabeLkan ubat-ubatan, hati aku rasa resah dan geLisah...ketika itu masuk misi2 muda dan aku dapat menangkap perbuaLan mereka...

'eh...kesian Lah LeLaki tadi tu...rasenyee ade potensi nak Lumpuh separuh badan'

'agak Laa, tapi memang tragik Lah...perempuan yang kat sebeLah dia tuh mati kot...honda accord tu..' bait ini yang menyentap naLuri wanita aku...

'tumpang tanya, mangsa tu bawak kat manee yee' aku gagah jugak ingin bertanya...

'errrr...biLik kecemasan Lah kak...kenapee yee ???'

'tak de papee..terima kasih yee...' segera aku meninggaLkan pesan kepada pembantu aku meneruskan tugasan yang bakaL ditinggaLkan dan bergegas ke biLik kecemasan...

aku menunggu di hadapan pintu biLik tersebut dan hanya mampu berdoa bahawa LeLaki di daLam itu seLamat dan bukanLah LeLaki yang pernah berkongsi kasih dengan aku dahuLu...pintu biLik kecemasan terbuka Luas dan sebatang tubuh nan kaku di toLak keLuar...aku memanjat syukur kerana masih meLihat turun naik nafas LeLaki tersebut...aku ekori sorotan tubuh itu sehingga di tempatkan di wad pemerhatian...detik hati aku benar !!

aku puLang ke rumah hari itu dan termenung seketika...aku khabarkan cerita dan niat aku kepada kedua ibu bapaku...aLhamduLiLLah mereka tidak membantah maLah menyokong aku sepenuhnyaa...aku rujukkan haL ini kepada yang Lebih arif...seteLah meLaLui beberapa prosedur dan persetujuan semua pihak, semuanya berjaLan dengan Lancar...kini aku sudah bergeLar isteri kepada LeLaki yang terLantar Lesu, LeLaki yang sama memberi aku cinta dan merentapnya kembaLi...penuh sabar aku menjaLankan tanggungjawab aku sebagai seorang isteri kepadanya...sakitnya adaLah sakitku, hidupnya adaLah hidupku dan semua miLiknya adaLah miLik aku...

satu hari seLepas aku seLesai membacakan yassin di sisi suamiku, perLahan tangan yang penuh kesan suntikan itu memegang aku Lantas bibirnya sayup2 menutur kaLimah...

'saya pernah Lukakan hati awak sebelum ni, saya pernah tinggaLkan awak dengan kejam sebeLum ni dan saya pernah bagi awak keperitan sebeLum ni...tapi kenapa awak masih memiLih menjadi isteri saya Lagi2 daLam keadaan saya yang dah tak sempurna seperti ni ?? apa yang awak cuba Lakukan ??'

naskah yassin itu aku tutup dan aku Letakkan di atas meja...puas aku mengumpuL kekuatan dan aku genggam erat kembaLi sentuhan suamiku...

'abang, saya bernikah dengan abang untuk menjadi yang haLaL untuk abang dan menjaga segaLa kebajikan abang tanpa batasan..saat saya meLihat betapa seksanya abang menanggung derita kemaLangan, hati saya meruntun piLu..bukan kesempurnaan Luaran yang saya cari...cinta saya pada abang tak pernah padam waLau apa jua bentuk rupa abang...saya ikhLas mencintai suami saya dan saya buat semua nie kerana aLLah...saya tak menyimpan dendam waLau sebesar zarah sekaLi pun atas ape yang abang pernah sakiti saya duLu...yang Lepas biarkan Lepas...yang penting sekarang, abang sakit dan menjadi tanggungjawab sebagai seorang isteri untuk menjaga setiap kebajikan abang'

dapat aku Lihat air mata suamiku mengaLir dan aku kesat perLahan2...ya aLLah, semoga kau peLihara cinta dan keikhLasan aku berbakti pada suamiku hanya keranamu ya aLLah...


**errr...entry kaLi nie adeLah sedikit berbeza sebab CG cuba nak sampaikan sesuatu daLam teknik cerpen puLa...**

weLL, memang susah kaLau kita nak jadi macam perempuan kat atas nie kan ??? hopefuLLy, CG boLeh Laaa tabah macam dia...errr...cerita nie CG karang sendiri tau...kaLau ade same dengan mana2 cerita, CG mintak maaf sebab cerita nie memang takde kaitan antara yang hidup atau yang teLah meninggaL dunia...siLa2 komen tentang teknik penceritaan atau jaLan cerita kee untuk penambahbaikan di masa akan datang~

heart never Lies~

ASSALAMUALAIKUM !!!

HAPPY, HAPPY day peopLe !!!!!

hari ini mood gembira jugak *hari2 pon gembira kan ?? hikkksss*

weLL, bangun2 hari ini dengan senyuman di bibir...hahahhaa~ sebab takde keLas pagi *yeay!* so untuk memuLakan hari seLepas awaL bismiLLah, CG pon bukak Lah Lagu2 yang biasa CG dengar untuk menaikkan semangat *siLa jangan bising kaLau ade Lagu nasyid tau !!* seLaLu kLik jee kat pLayList kat Lappy nie, tapi hari nie rajin sikit pegi seLongkar fiLe video cLip and CG terjumpee Lah Lagu yang dah Lamee CG sukeee...and tiba2 hari nie, rase macam Lagu nie sesuai puLak dengan jiwa and mood CG *ok, ini sangat poyo*

video

weLL, heart never Lies you aLL !!! enjoy the video~

beberapa hari Lepas ade orang bertanya kat CG :

'kaLau pasangan tuh takde Langsung persamaan, agak2 boLeh tak hidup bersama ???'

ok2, CG jawab jugak Lah :

tak semestinya setiap pasangan perLu semuanyaa sehati dan sejiwa...kaLau korang suka warna biru, pasangan puLak suka warna hijau...jadi isu kee benda tuh ??? actuaLLy, biLa ada perbezaan daLan hubungan tuh baruLah dikatakan saLing meLengkapi...katakan Lah korang nie jenis yang banyak sangat cakapnyee, pasangan korang tuh kurang sikit bercakap...nampak tak how it compLete each other...kaLau ade perbezaan pendapat, benbincang...itu yang membuatkan sesebuah pehubungan itu harmoni, sebab hadirnyee komunikasi...fakta : ramai pasangan putus hubungan sebab communication break down...

soaLan Lagi :

'macam mana kita nak tahu perempuan tu suka kat kita ke tak ??? puas dah mengusik nie...'

CG jawab Lagi :

sehingga maLam tadi, CG pon susah nak bagi jawapan soaLan nie...tibe2 dapat iLaham...weLL, bro...CG rase bro tengok macam manee reaksi dia bagi kaLau bro uji2 dia sikit...kaLau dia bagi positif signaL, u may have Luck bro !! CG tak gaLakkan bro buat dia jadi annoyed sebab perempuan kaLau bro kacau Lebih2 siLap2 boLeh jatuh menyampah...paLing mudah, terus terang ajeeLah...bro Laki, bukan perempuan nak cover2 suka...biLa dah express, raseenyee Lagi jeLas kot...at Least dua2 tak tertanya tanya kan ??? weLL, good Luck ok !!

soaLan :

'saya ada pakwe and sangat baik..tapi LateLy nie hati saya macam diketuk seseorang yang Lain..tapi saya masih sayangkan pakwe saya tu..what shouLd i do ??'

jawapan :

CG raseee, awak punyee rasee kat pakwe tuh bukan sayang dah...tu raseenyee dah terbiasa..kaLau betuL awak sayang akan seseorang, takkan timbuL perasaan sayang kat orang Lain tu...there's a said : if there are 2 peopLe that u Love at the same time, choose the 2nd one...because it's impossibLe to Love 2 peopLe at the same time...yeLah...kaLau betuL cinta and sayang pada yang pertama, mana mungkin wujud yang ke dua...peace bebeh !!

soaLan :

'awek aku suruh aku berubah Laa...dia tak nak aku banyak hang out dengan kawan2 aku pegi main futsaL sumee tu...aku ni dah jadi serba saLah puLak...satu kawan, satu awek'

jawapan :

actuaLLy CG seLaLu nasihatkan orang supaya ada toLeransi daLam perhubungan...bro, kaLau bro rase bro takde buat benda2 yang meLampaui batasan syariah, tak payah berubah...CG rase, maybe awek bro tuh tak kenaL Lagi member2 bro camne...what if, cuba bawak dia skaLi masa bro pegi main futsaL ke, hang out dengan kawan2 bro kee kan...kenaLkan dia even sekaLi dengan kawan2 bro...maybe dia rase insecure kot sebab takot bro abaikan dia...perempuan nie kadang2, sense of beLonging dia adeLah sangat tinggi...chiLL ok ?? kawan is kawan, awek beLom tentu jadi bini bro...think about it...

soaLan :

'CG, i ade suka kat sorang mamat nie tau...and i nampak macam dia pon ade bagi respon2 positif kat i...tapi takkan Laa i nak buat first move puLak kan ?? macam mane yee i nak buat supaya i boLeh tahu dia pon same macam i ke tak ??'

jawapan :

peerrggghhh...ini soaLan membunuh CG jugak !!! *giggLes, kidding2* benda2 yang main dengan hati nie u tak boLeh nak controL snagat...kaLau u sanggup nak simpan Lama2 terpuLangLah tapi u kene redha kaLau mamat tuh kene sambar dengan orang Lain Lah kan...errrr...as a girL, CG paham perempuan memang penuh dengan sifat2 wanita timur neh *pemaLu* so, why not u give him a few hints and tengok macam manee...kaLau mamat tuh tak sengaL, dia akan pop out the question...tapi kaLau dia bLurr2 or macam tarik taLi, CG nasihatkan bersabar dan maybe dia ade aLasan dia sendiri...or, u shouLd think it twice Lah dear, ok ???

ade beberapa soaLan Lagi yang Lebih kurang jugak Lah dengan mereka2 nie *nama2 memang CG akan rahsiakan* so, kaLau ianya membantu, aLhamduLiLLah...ini sekadar pandangan dan hemat dari CG jee..kaLau rasee nak ikut, terpuLang...kaLau tak ikot pon CG tak de haLangan...so, aLL the best Lah yee !!!

oh !! Lupee nak bagitahu, CG memang dah start ambiL soaLan2 untuk dijawab macam nie dah Lama cumee tak expose jee pada semua....so, kaLau ade sape2 yang nak tanya soaLan atu berkongsi idea, boLeh emaiLkan di : amiramal@yahoo.com ....insyaaLLah kaLau ada masa terLuang, CG akan jawab soaLan2 anda *peace, bajet kaunseLor cinta puLak CG neh*

nota kaki : muLut memang pandai menipu, tapi hati tak pandai...so, muLut dan hati siLa berkerjasama !! *peace !!*

Tuesday, February 22, 2011

congrats mafia !!

ASSALAMUALAIKUM !!
WEEEHOO~ aLL fashionista !!
what's up today and peace aLL....

weLL, it's a quick update to congratuLate my former mafia girLs who turned out one of the best fashionista Listed in the MARCH INTREND magazine as 50's best fashionistas bLoggers...who do u think ??? yupsiee..it's FARAH MISLINA peopLe...oh ! my, CG bukan Laa baru nak mengaku this crazy girL is my schooLmates back in sekoLah kebangsaan ampang duLu, aLways je rase budak mafia ini one of my friend dari duLu sampai sekarang but distance puLL us apart...ok farah, i won't teLL them how messy u are duLu...ngahahaha~ *giLa*

weLL to aLL hijabers and fashionista yang cooL, kaLau nak beLajar pakai hijab yang cooL and funky, boLeh Laa ke BLOG OH FARAH nie...weLL, i wouLd say that dia punye Line up sebaris dengan hana tajima, MARIA ELENA yang cooL giLa tuh, CIK ANNA yang memang fashionista habis and aLL pretty Line up hijabers Lah...so, if u guys memang giLa shawLs, tak takut nak bergaya and yang penting ade keyakinan nak bergaya feeL free to visit their bLogs here and korek sebanyak mana iLmu dari nak pakai hijab sampai Lah nak make up and aLL that...so, jom terjah bebeh :



ini di curi dari bLog mafia *peace, haLaL ok*

FARAH MISLINA

MARIA ELENA

HANA TAJIMA

CIK ANNA

CG seLaLu ikuti perkembangan mereka as a siLent reader jee Lah *mereka adeLah sangat faymous ok*

di bLog mereka, korang boLeh tengok ramai Lagi girLs yang seangkatan dengan mereka which they caLL them as the scarfLets and aLL that...so, keep on making a fresh fashion for hijabers peopLe~ eventhough i'm not that giLa dengan fashion but a teenage girL, fashion is aLso my worLd...they are cooL Like thousands of seriosLy !! (^___^)v

Friday, February 18, 2011

insiden cemas : sebab FB jee pon~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2...
peak a boo !! i can see u skodeng2 here~ *giggLes*


oh my !!! it's aLready nearLy 1 pm and i'm stiLL in pyjama *sangat tak maLu kan ??* weLL, bLame the Lecturers sebab bataLkan keLas CG 2 hari berturut turut and i am bored...so, dari bangun awaL2 tapi tak boLeh nak buat apee Lebih baik Lah tidur kan *memang dasar pemaLas* nak2 Lagi cooooootiiiiiiiiii...tidur memang heaven !! ok...sekarang CG nak pegi mandi *semangat dah ambiL tuaLa and nak stop bLogging kejap* errrr...errrr....ade orang Lah daLam toiLet !!! so mandi postpone *giggLes*


apeLah CG dok membebeL pasaL mandi kat sini...nobody care Lah *yeke ?? CG ingat CG dah cukup diva dah* entry nie actuaLLy tiba2 bermain di kotak fikiran CG sejak awaL bangun dari peraduan yang indah...actuaLLy CG menghadapi insiden cemas maLam tadi : CG marahkan sorang pak cik tua nie sebab biadap main raba2 puLak !! and i was in a pubLic transport mase tu *what the heLL i'm in the bus ??* oh !! itu insiden yang sangat ngeri..Lepas dah marahkan pakcik tu, CG terus keLuar dari bas tu and jaLan kaki sorang diri...jaLan2 terjumpe Lah sepasang kekasih tengah bergaduh...adoiii...LeLaki itu main pukuL2 pLak...CG pon ape Lagi, jadi superwoman Lah nak toLong perempuan itu...


nak dijadikan cerita, mase tengah nak Leraikan tuh memang sangatLah tegang keadaannyee...yang perempuan dah menjerit jerit sakit kene pukuL...yang LeLaki macam orang hiLang pedoman....takot memang Lah takot nak masok campur tapi ape haL puLak kan kaLau dah nampak benda tak betoL tapi tak toLong *CG masyarakat yang prihatin* adeLah beberapa orang yang cuba Leraikan masa tuh...CG cuba tenangkan perempuan itu...biLe keadaan dah surut sikit CG tanye Lah kakak tuh ape ke haL nyee gaduh2 depan orang ramai nie...then dia pon cerita Lah sambiL nangis2 *beberape part jek yang CG boLeh tangkap apee yang dia cerita*


begini Lah cerita kakak tuh yang CG paham : kakak tu ade sangat ramai peminat *memang Lawa* ramai peminat dia seLaLu kacau kat daLam FB...satu hari pakwe dia tiba2 bukak FB dia and check semua benda yang ada daLam FB dia...tapi dia tak pernah Layan...pakwe dia nie ha yang rase insecure sangat...tadi masa jaLan2, ramai Laa yang tegur kakak neh *kawan2 Laki dia Lah* tak semena mena, pakwe dia menyirap pLak !! tu yang adegan drama swasta jadi tuh *perghhh dasyat siot CG rase, dek penangan FB orang boLeh hiLaang kawaLan cenggitu*

CG ingat yang LeLaki tuh dah cooL !! sekaLi dia bangun and capai botoL air nak hentam perempuan tu, tapi..................ianya teLah singgah di kepaLa CG *haaa !!! kan dah kene* peeerrrggghhhh....geLap seketika dunia CG...bukak2 mata jee nampak putih jeee, teLinga menangkap bunyi suara kawan2 CG *erk, seb bek beLom ajaL* dengan bingung dan bengongnyee bangun and duduk bersiLa....kepaLa stiLL berdenyut denyut Lagi nie...bLurr2 usya keLiLing, nampak botoL sunsiLk warna oren kat sebeLah bantaL...cissss !!! mimpi rupeenyee...biadap punyee botoL jatuh atas kepaLa CG...ngeng !!

even mimpi pon, ada betoLnye...so, mari outLinekan pengajaran yang kita dapat daLam mimpi ini *giggLes* :
  • kaLau naik pubLic transport, siLa berhati2 dengan keadaan sekeLiLing ok...yang bertudung pon diorang seLera jugak nak raba apetah Lagi yang seksi seksa tuh...
  • bukan nak suruh jadi busy body, tapi siLaLah ambiL haL kaLau ade benda berLaku depan mata korang jangan buat macam tak nampak jee...takut meLarat jadi kes bunuh2 ajee...tak ke sampai mati rasa bersaLah ???
  • FB adeLah Laman sosiaL...kaLau korang beLum berkahwin, tak payah Lah ngade2 nak access acc pasangan tuh nak check2 bagai...mak bapak diorang pon check dengan sape diorang berkawan ajee...tak payah nak mengadeLah !!
  • nak bergaduh pon jangan Laa depan orang ramai, maLuLah !! setteLe beLakang2 Lah...nie nak Libatkan orang sekeLiLing pLak...
  • wahai LeLaki mahupun perempuan...marah macam mana pon jangan Lah sampai naik tangan...terutamanyaa LeLaki...kudrat korang tuh berkali ganda tau dari perempuan... *haih*
  • jangan Lah taksub sangat dengan FB sampai perkara2 karut daLam FB pon nak percaya...buat untuk main2 jee sudah Lah ~
  • siLa basuh kaki sebeLum tidur and baca doa tidur...jauhkan objek2 keras dari kawasan anda tidur sebab takut jatuh and hempok kepaLa anda tanpa sedar !! *ouch*

haaa...semoga jangan jadi pada korang ok !! Love u ~~ *mandi*

p/s : doakan roh ibu kepada kawan CG yang berada di FRANCE...berita mengejut !! *seratas21 boLeh rujuk kat FB ok*

Tuesday, February 15, 2011

'kita meLihat buLan yang sama' errkk ???

ASSALAMUALAIKUM !!

HALLO Leng Lui and Leng chai !!!

jom Layan video dari syeera sanders the great dengan Lagunya KAU sambiL Layan entry pada kaLi ini *giggLes*

video

actuaLLy entry pada kaLi ini adeLah iLham dari AZLINA JAHARI, friends from zaman SERATAS duLu...before terus ke main topic, sajee Lah nak kenaLkan kawan aku nie *oopppsss, sorry...gambar tak bLey Letak, nanti market CG terus merudum..giggLes* azLina @ Leen nie memang mafia zaman sekoLah2 duLu...perghh...rock dia memang CG tak boLeh nak sangkaL Lah...LeLaki pon takut dengan dia tau !! tapi sejak dua menjak duduk kat FRANCE nie, semakin ayu puLak CG tengok beLiau nie...ahahaha~ ok2, enough kenaLkan...sape nak kenaL dengan beLiau boLeh Lah kee faceebook AZLINA JAHARI nie *giggLes*

weLL, mase CG tengah dok post2 Lagu2 yang biase CG dengar zaman sekoLah2 duLu *Lagu nasyid ok, inteam - setanggi syurga* and mood bLues teringat zaman2 bercinta kat sekoLah duLu sambiL senyum sorang2 and geLak2 sendirian berhad, tiba2 Leen nie boLeh pLak tegur :

(AzLana Jahari : Leen, cik gojes : CG)

Leen : mirad !! ko ingat Lagi tak ??
CG : ingat pee ?? *memang totaLLy Lost*
Leen : LeLaki yang "kita tengok buLan yang sama" tuh...ex kau kan kaLau tak siLap aku... =)
CG : haah !!! apesaL ??
Leen : tak...aku tengok post kau yang Lagu inteam tuh...ntah tibe2 aku teringat babak2 tuh...hahahhaa
CG : bengong kau !!! Lame punyee cerita tuh...maLu aku !
Leen : tapi Laki tu serius jiwang...ske2 !! hahaha


adoiiaiii...boLeh puLak si Leen nie mengimbau kembaLi zaman muda remaja bodoh2 aLang tuh...weee~ tak paham yee ?? *tah CG nie, nie kan cerita CG zaman sekoLah, diorang bukan satu sekoLah pong* maaf2 yee...camnie kisahnyee :

masee zaman CG sekoLah menengah duLu, CG ade bercinta dengan seorang hamba aLLah nie, nama dia mr.A..Lepastuh kami putus *makLum Lah cinta monyet, tee hee hee* masee zaman2 kami sekoLah duLu, CG nie budak sekoLah asrama penuh *konon budak pandai Laa* biLe duduk boarding schooL, peraturan pertama adeLah : no handphones !! tapi CG nie memang nakaL dan degiL, bawak jugak *even CG adeLah pengawas, sorry yee cikgu !* handphone nie nak caLL mak ayah yang duauk kat seLangor Lah ! *sekoLah kat perak, giggLes* Lepas dah putus dengan mr.A, CG memang tak contact2 sangat pon...satu hari tuh di kaLa petang hujung minggu, kami (bebudak pompuan form 5) adeLah kebosanan tahap meLampau...CG pon bosan2 pegiLaaa merantau ke dorm member yang sengaL2 and geng handphone *see how handphone were prohibited back in my schooLtime*

biLe dah jumpee geng2 handphone nie, segaLa aktiviti sengaL muLee Lah keLuar...kitorang gi main tembak2 nombor *sangat takde keje kan ?? oh !! bodohnyee rasee* CG tak ingat Lah sapee geng2 yang adee mase tuh...tapi yang pasti Leen nie adee sebab dye Laa orang yang bertanggungjawab membuat Lawak giLa nie dengan nombor yang CG bagi..jahat nyee CG masee tuh pegi bagi number mr.A the ex-boyfie CG time tuh !!! *terasee deviLnyeee* ex-boyfie CG nie budak Luar, poLiteknik raseenyee *Lupee* cubee Laa korang bayangkan biLee Leen mafia tuh pegi Layan beLiau, sangat Lah kami2 nie nak tergeLak2 dengar conversation mereka...tu yang terkeLuar diaLog 'kita tengok buLan yang sama'...banyak Lagi diaLog giLa-nak-muntah-punye-type diaLog, tapi dah tak ingat apee dah...yang penting, zaman2 remaja duLu kaLau mengayat...macam buat ayat untuk drama2 meLayu betoL !!

*geLak stiLL tak boLeh berhenti terkenang kebodohan duLu* haaa...nie mesti korang2 penah buatkan masee zaman2 cinta monyet duLu kan ??? tak yah Laa nak tipu CG...kita hidup di zaman yang sama oh !!
  • hantar surat cinta Letak daLam beg or mintak member toLong pass2 kan...adehh, ini serius zaman tak cintakan aLam betoL !! *CG ade simpan tau surat cinta zaman duLu, buat kenangan*
  • beLikan teddy bear untuk pasangan tuh *errkk ?? saye adee jugee !!* teddy bear tuh kecik2 ajeee, pastuh banyak2..ade Lurve2 pLak teddy bear itu pegang..comeL memang comeL owh !!
  • bagi cokLat Letak bawah meja kat sekoLah pastu ade note skaLi...tak pon bagi sweets yang adee makna2 tertentu banyak2 macam guLa2 HACKS konon2 sweetLah carry makna : Hanya Aku Cinta Kau Seorang *geLak Lagi macam nak mati*

ehemm..tak payah nak geLakkan CG Lah, Cg tau, korang pon adeee jugak bende2 bodoh buat masee bercinta zaman hingusan duLu kan ?? ahahaha..CG tak nak cerita banyak Lah....meh Lee cerita sini...manee tahu kitee boLeh geLak same2 mengenang kebodohan kitee...weeehooo !!!


*nie diaLog Leen untuk sir rahim kot*

LagiLah CG geLak guLing2 tak henti2 sampai pagi !!

Friday, February 11, 2011

ko sedar kee ??

benda2 yang aku tak sedar aku buat sampaiLah adee orang menegur :
  • biLe aku makan roti yang Lapik dua tuh *aLaaa, macam makan sandwich 4 segi* aku akan makan bucu2 duLu...patuh gigit sampai jadi bentuk buLatan...oh ! yeke ??? *giggLes*
  • kaLau aku makan cokLat, mesti aku akan gigit sikit2 pastuh hisap daLam muLut...sampai cokLat tuh naik cairLah kat tangan !! oh ! yeke ??? *siyes baru tahu neh*
  • biLe aku menaip kat mane2 Lah, huruf L dengan Q (kadang2) aku mesti huruf besar...oh ! yekee ?? *hurrmmm...ini adeLah habit...nak buat camnee*
  • biLe aku makan something yang ade wrappers macam papa roti ke, cokLat kee, wafers kee, aku akan Lipat2 duLu baru buang !! what ??? *ini pon korang perhatikan yee, jahat !*
  • aku memang sangat suka bercakap...tapi biLa aku menghadap makanan, automatik aku akan diam !! *tipu !!!* Lagipun, tengah makan manee boLeh bising kan ?? *padehaL peLahap*
  • aku makan nasi dengan sangat tertib...ehh *maLu puLe kenyataan ini*
  • aku akan menjadi orang paLing Last mandi daLam rumah nie sebab aku memang maLas nak mandi *sabotaj aku !!! kuang ajo~*
  • aku sukee gigit2 seL2 pipi kaLau aku takde buat pape...aLamak !! patot Lah...

haaa...aku tau, korang pon kadang2 adee habit korang kan ?? sudah Laaa..tak payah nak tipu...come2...share2...hahaha...tak yah maLu2...kita2 ajee yang bace *wink*

hey Ladies !! kamu memang jeLita~

okeh2...tak payah nak terkejut yee wahai pembaca2 sekaLian...genre bLog ini adeLah caca marba dan bacaan ringan sahaja...weLL, kadang2 kita nie kene jugak Lah ingat mengingatkan sesama manusia...makLumLah, manusia nie seLaLu terLupee *macam beta* so hari nie aku saje2 Lah nak cakap2 kosong dengan hangpa sumee neh *atoiii...cakap utara naa* kosong tuh takdeLah kosong sangat...ade jugak Lah inti patinyee...

aku sangat2 berharap supaya ape yang aku bakaL borak2kan nie, akan di terima dengan hati yang terbuka oLeh mana2 pihak...bukan apee...aku sayang kat adik2 perempuan, kawan2 perempuan dan kakak2 aku nie !! sayang weyh...so, tegur dan mengingatkan itu tanda aku sayang... (^___^) aku pon bukan Lah baik, aLim pon jauh sekaLi Lah...

-aku nie perak *jakun* sikitLah...bukan apee...aku hairan tengok perempuan yang memang dah cantik moLek dah bertudung biLa keLuar jaLan2 ke, pegi majLis2 kee atau ke mane2 Lah *kan sopan, ayu dan manis tuh* tapi aku hairan biLa Letakkan gambar tak bertudung puLee kat FB, bLog atau youtube...eh3...takkan dunia reaLiti jee menutup aurat kee ?? yang meLihat semua website2 tuh manusia jugak kan ??? *haa, apee katee deLete segera* =)
-ehh sayang2 ku sekaLian...kita perempuan nie kaLau bagi banyak2 kat LeLaki, kita yang rugi tau...errmmm...macam manee yee bahasa sopan sikit aku nak cerita neh ??? *pikir2 jap, terus terang sahaja* contohLah kaLau Lovers tuh 'bersama' kan *projek Lah !!* yang LeLaki memang Lah sedap 'bersedekah'...yang ruginyee kitee, perempuan nie !! perot boyot tanpa suami...haih~ market jatuh sudah...LeLaki, bukan ade mark ape2 pon kaLau diorang da takde teruna Lagi...betoL tak ??
-ini nasihat untuk diri sendiri jugak Lah...kaLau bercakap kat teLefon dengan mana2 LeLaki tuh, tak payah nak buat suara yang Lembut2 sangat...boLeh jee nak cakap bersopan santun dan manje2 kucing *gituuuu* tapi ini berdasarkan pengaLaman Lah...biLe manja2 nie, LeLaki mudah terangsang *awww, betuLkah ???* kang ke Lain dah otak mereka...


hurmm...nie aku Lebih nak sentuh kepada pemakaian tudung Lah...aku agak tersentak sikit dengan pertanyaan maka aku hari tuh : 'apee purpose pemakaian seLendang peLbagai cara nie ?? ikut syariat isLam kee ??' mau tak terkedu aku time tuh...aku tengah beLit2 seLendang tuh...Lame aku terdiam, sampai mak aku pon dah terkLupee soaLan tuh pon aku stiLL berfikir Lagi...aku bukanLah arif sangat hukum hakam nie tapi ini yang aku cubee reLatekan *maafLaa kaLau jawapan saLah* :
'budak zaman sekarang nie diorang Lebih cenderung dengan sesuatu yang menarik dan cantik...bagi orang yang sukakan fesyen tapi tak bertudung, diorang akan rasa biLa pakai tudung akan ade Limitation pada fesyen...dengan adanya tudung2 zaman sekarang nie, sekurang2nya diorang akan tergerak nak pakai tudung dan tetap kekaL cantik...itu dah satu tarikan untuk mereka pakai tudung...biLa dah start pakai tudung, diorang akan ada kesedaran sendiri nak ikut syariat2 yang dah diLandaskan oLeh isLam'

oh !! boLeh tak jawab begitu ??? kaLau korang adee cadangan Lain, siLaLah komen sikit...
errmmm...bukan apeee...kaLau perempuan isLam bertudungkan sangat manis dan ayu rupanyaaa...betoL...pernah dengar tak orang seLaLu cakap : 'eh, cantiknyee awak biLee pakai tudung !!' haaaa...dah memang aLLah ciptakan rupa paras yang cantik..kaLau ikut suruhan aLLah tuh, bertambah cantik Lah gamaknyee kan~ tapi, ade hikmah jugak kita pakai tudung nie wahai perempuan..antaranyeee :
  • tak payah pening2 nak uruskan rambut biLa bangun pagi2 *no more bad hair day*
  • rambut tak cepat rosak terdedah dnegan sinaran UV
  • tak habis duit pergi saLoon nak buat penjagaan rapi smpai beratus2 ringgit untuk 1 atau 2 styLe *ratus2 tuh boLeh buat beLi seLendang dan pakai macam2 gaya*
  • kaLau jenis rambut yang berkeLumumur tuh, takkan ade spot2 putih kat baju anda ! =)

hurm...banyak Lagi sebabnyee tapi, beta dah kepenatan nak menaip...hurmm...bagi yang berminat nak cuba gaya2 cun pakai seLendang dan tudung, boLeh Laa meLawat bLog kak ayunar nie *kLik nama untuk ke video tutoriaL pakai seLendang* ingat yee kawan2 perempuan ku, seindah hiasan adaLah wanita soLehah...towards menjadi wanita soLehah !! =)

Thursday, February 10, 2011

bangga pon tak payah La nak kecoh~

(mak cik joyah : MCJ, mak cik senah : MCS)


MCJ : eh..resuLt SPM dah keLuar dah..
MCS : oh ! haah.. *muke seLenge jek*
MCJ : anak aku si timah tuh teLefon tadi...dia kata dia dapan 5 A...iiisssskkk...tak sia2 usaha anak aku tuh...daLam ramai2 kawan dia, dia yang paLing banyak A *muka bangga*
MCS : yeke...tahniah Laaa..
MCJ : anak kau macam mane ??
MCS : aLah, biase jek si dona tuh..tak bijak manenyee...
MCJ : ehh...nie masa depan Laa senah...kaLau anak kau dapat keputusan macm tuh nak pegi bLaja manee weyh..
MCS : tak capai target, sedih jugak die..
MCJ : nak buat macam maneekan...tapi anak kau tuh memang banyak main pon..aku tengok hari2 dia keLuar rumah...tek reti duduk rumah baca buku agaknyee..timah tu asyik Laa ngadap buku, tak keLuar2 rumah pon...hurmm...berape dia dapat ??? *busybody*
MCS : 10 A je... *muke sLambe*
MCJ : *diam jap* ambiL berapa subjek ???
MCS : 11...yang Lagi 1 tuh B3 jee..hari tuh dia dah dapat offer sambung dekat austraLia, tapi taknak pegi puLak..jauh keteenyee...
MCJ : oh *tak tahu mane nak sorok muka*
MCS : *masih bermuka seLambe piLih2 ikan* (senyum)

go makcik senah !! Loike your styLe~

*******************************

hahhaha~ korang pernah tak aLami keadaan di atas..i mean, bukan Lah exactLy keadaan camneh...keadaan biLe mak korang takde pLak nak bangga2kan korang even korang memang terang jeLas dan nyata membanggakan ??? *hidung tinggi sebentar even penyek* weLL, kadang2 aku terasa jugak kaLau mak aku macam tak berapee nak sukee jek aku neh adeLah benda nak dibanggakan...aLL i got is onLy : 'urmm...bagusLah, but u have to do better next time' ataupun kata2 macam 'orang tu puji kau bukan sebab kau bagus..mungkin ade bende Lain Lah tuh' *typicaL kan ?*

tapi aku rase Lagi bagus kaLau parents aku takdeeLah nak jaja cerita anak dia bagus sangat kat semua orang...sometimes, it can be soooooooo annoying !! yeLah...macam daLam dunia nie anak dia sesajee yang hebat...anak orang Lain tuh adee jek saLahnyee...tak kee rasee macam nak baLing jek empunya bongkak diri tuh ke Laut ??? *keji sangat* duLu aku seLaLu fikir yang kenapee Lah mak aku neh macam tak kisah je dengan pencapaian aku...sLaLu nak kutok aku Lagi adeLah...biLe dah besar2 neh baruLah aku paham mengape..
  • tak nak anak dia neh Leka dengan puji pujian...
  • tak nak anak dia neh rasa ujub, riak dan takbur *memang datang daLam 1 pakej*
  • tak mahu orang Lain rasa mak aku neh berLagak dengan anak dia !
  • kita tak tahu apee akan jadi pada masa depan...kejayaan takkan kekaL Lamee...
  • tak nak jadi bahan umpatan orang konon berjaya sikit tapi kecoh Lebih *tak pasaL bertambah pahaLa mak aku, kurang pahaLa and bertambah dosa orang*

so, kaLau mak2 korang tak puji korang tuh jangan Lah amik hati okeng !! mane ade mak bapak yang tak bangga dengan pencapaian anak dia kan ?? just diorang tak tunjuk jee...masa daLam soLat, mesti mereka doakan dan bersyukur punyee...maka, keep on making them proud !!

Wednesday, February 9, 2011

di dadaku hanya ada kamu... (^_^)v

-eh awak ! setiap kaLi tengok gambar awak...jantung saya berdegup Laju Lah !-
*ok2, aku tahu sangatLah gedik*

baik Lah...ini entry penuh kasih sayang...tak percaya ?? siLa2 Lah baca *giggLes*


korang ramai sahabat tak ?? haaa...aku tak ade ramai SAHABAT...aku ade ramai kawan jee, SAHABAT ade beberape ajee...ape beza kawan dan sahabat ??? adoiii...mesti korang duLu tak berape nak cemerLang kan daLam bahasa maLaysia *siot jek mirad !* takdeLah...ini sekadar satu maksud yang orang meLayu seLaLu beza2kan...kaLau mengikut fahaman aku :


KAWAN - seorang yang kita kenaL dan pernah berinteraksi dengan mereka tapi tak mengetahui secara terperinci tentang siapa dia...


SAHABAT - orang paLing rapat, yang mengetahui rahsia kita, peribadi kita serta orang yang tahu setiap perkara mengenai kita...dia juga orang yang penting daLam hati kita...


haaa...agak2 nyee Lah sape kawan dan sahabat korang yee ??? orang kate daLam berkawan atau bersahabat eLakkan daripada bergaduh...betoL !! tapi kaLau dah bergaduh tuh, baik2 cepat...korang akan rasai nikmat kemanisan berkawan seLepas bergaduh tuh *yang penting dua2 kena berhati terbuka* sahabat neh boLeh jadi yang sama jantina atau yang berLainan jantina...terpuLang pada keseLesaan individu itu...yang penting adab daLam pergauLan di jaga...


kenapee tiba2 aku bercakap pasaL kawan nie kan ??? ahahaha~ sebab aku sayang semua kawan2 aku yang pernah aku jumpa atau yang bakaL aku jumpa...haaa~ aku nie jenis yang suka berkawan...tapi kebiasaannya kawan yang betuL2 terbuka jek yang boLeh terima aku...sebab apee ?? *entah ! beta pon tak tahu...ape kate mereka ??* aku nak uar2kan satu dunia orang yang terpenting daLam hati aku nie...haaa...aku tau, paparazzi semua Laju jek menunggu aku buat statement diva neh !! *giggLes*


korang nak tahu sape yang bertakhta daLam hati aku sekarang ??? siLa tengok video di bawah :

video

*korang tak rase aku sweet kee ???*

i Love u ! hayati Liriknya~

p/s : aku suka Lagu nie since aku sekoLah menengah ! *yeah, i know..it's nasyid...so what ?*

Tuesday, February 8, 2011

kau memang sempit !

guy's side
  • apekah bukan berjantina LeLaki kee kaLau tak tengok boLa ??? dah tuh, dah memang tak minat boLa...minat tengok squash ke, badminton kee...kenape nak persoaLkan jantina orang meLaLui minat sukan ??? kau tuh LeLaki sangat kee sebab kau suke tengok boLa sepak and fans MU *erk, jangan hentam saye*
  • apekah bukan berjantina LeLaki kee kaLau menangis atau mengaLirkan air mata ??? oh !! ceteknyee pemikiran anda kaLau mengatakan itu adaLah benar...come on, LeLaki juga manusia yang punya perasaan...tahu tak, pegawai psikoLogi aku pernah kate : daLam badan wanita ada hormon LeLaki, dan daLam badan LeLaki ada hormon wanita...daLam Lingkungan umur seLepas 40 tahun, hormon wanita daLam badan LeLaki akan meLebihi hormon LeLaki...tak hairanLah umur 40-an LeLaki mengade terLebih !! *giggLes* kaLau aku tipu, bermakna pegawai psikoLogi aku yang tipu...
  • apekah bukan berjantina LeLaki ke kaLau minat memasak ??? ini bukan zaman nenek moyang kita yang LeLaki harooom masok dapur !! zaman sekarang, everything is possibLe...memasak tuh dah jadi satu prefession...kaLau tak, masa kan chef2 terkemuka duni adeLah LeLaki *tak percaya ?? rujuk uncLe googLe*
  • apekah bukan berjantina LeLaki kaLau bercakap dengan sopan ??? *takkan setiap masa nak jerit2 jerkah orang kot ??* weLL, it's aLL about budi bahasa Lah sayang2 ku sekaLian..cakap dengan sopan tanpa ade carutan bukanLah asing untuk LeLaki...maLah, anda Lebih gentLeman kaLau cakap dengan bahasa dan nada yang sopan...
  • apekah bukan berjantina LeLaki ke kaLau tak join Lumba2 haram or hisap rokok ??? weLL, everybody ade hasiL didikan keLuarga mereka sendiri...aku tak kata yang buat semua2 tuh saLah parents diorang ke hape *errrr, saLah diorang sendiri* bahayakan diri dengan benda2 tuh tak menunjukkan kau LeLaki Lah, dayyus Lagi adeLah !! *oopppsss*

girL's side

  • apekah bukan berjantina perempuan ke kaLau tak reti masak ??? adoiii, asaL nak carik point jek mesti nak hentam bahagian masuk dapur...there's a say : 'perempuan, bLaja tinggi mana pon akan ke dapur jugak' ...weLL, it's true...tapi peLan2 kayuh La naa...ade PHD pon, masak tetap buat jugak nanti...chiLL~
  • apekah bukan berjantina perempuan ke kaLau happy-go-Lucky and sLumber giLak ??? Lagi mudah kot pompuan macam neh...sLumber tak bermakna takde adab kan ??? *betoL3* dunia dah berubah, pants dah boLeh dipakai oLeh LeLaki mahupun wanita...tee hee hee..
  • apekah bukan berjantina perempuan ke kaLau tak pandai make-up or berfesyen ??? ade sesetengah perempuan *macam aku, yang duLu* memang jenis simpLe pimpLe...jeans, t-shirt, sneakers and tudung...takkan nak pergi maLL pon nak fashionistas macam diva nak LaLu red carpet kan ??? *oppps, terasa !*
  • apekah bukan berjantina perempuan ke kaLau memang hobi main futsaL ??? doh !! *gi duduk zaman keris dan tombak sane !* it's sports my dear...sape2 pon boLeh main..in fact, baLLerina pon ade LeLaki kan ?? car race pon dah ade perempuan kan ?? *giLak tak open otak deme neh*
  • apekah bukan berjantina perempuan ke kaLau motor menjadi pengangkutan rasmi ??? errrrrr...motor kan saLah satu transport yang paLing efisyen nak eLak jam...nak2 Lagik kat kuaLa Lumpur, JB, seremban and other metropoLitan city...dah tuh...asaL bawak motor jek kene titLe bohsia Lah ??? *saLah, rempit wanita* kaLau camtuh, JPJ jangan Lah bagi perempuan amik Lesen motor *ye dak ??*

aLL those things written up there are some of primitive peopLe wouLd Love to babbLe around...chiLL Lah, asaLkan yang LeLaki tak pergi suntik mana2 part nak kasi 'buLat', as Long as yang perempuan tak ikat2 dada nak kempiskan yang tersembuL, i'm ok with it...zaman sekarang, apa2 benda pon kedua dua jantina dah boLeh buat..jangan Langgar hukum isLam dan yang dah ditetapkan syarak sudah Lah kan ?? *peace !*

-sape setuju angkat kaki-

u aLready knew !

AMARAN :
opening entry agak poyo...scroLL Laju2 untuk tak membacanyee yee *giggLes*
**********************************************
i don't need to post-it-on-FB-waLL to say i Love u everyday bcoz i beLieve u knew (^_^)v
i don't need to say i Love u, i miss u and i need u everyday when we text bcoz i beLieve u aLready knew (^_^)v
i don't need to paste pictures of yours in FB and bLog just to show the worLd how i Love u bcoz i bet u aLready knew it (^_^)v
i don't need to teLL them the story of us bcoz i want it to be speciaL between us (^_^)v
doesn't mean i mention-Less bout u here or in FB *never kot* i don't care bout u, just wanna keep it Low profiLe and Live in our worLd by ourseLf (^_^)v
now i'LL say it : I LOVE U, no matter how~
**********************************************

2 hari Lepas naik cuti nie, keLas aku seLaLu jek canceL...so, aku nie maLas puLak nak keLuar rumah...jadinyaa, menghadap Lappy sahajaLah sambiL usya2 group project *usya je tuh, bukan nak buat* biLa dah bosan2 menghadap buku and notes, aku pon mengambiL keputusan nak bLogwaLking and Layan facebook..so, this is what i'm going to say sepanjang bLogwaLking and FBwaLking :
  • ape kejadahnyee Letak banyak2 pop-up biLe bukak bLog or tutup bLog korang neh ???? rimas aku !! ade yang sampai hang pLak *teros tutup*
  • aLahai sweetnyee tayang gambar pakwe / awek kat header, entry, sidebar, footer, shoutbox widget, pointer dan jugak background ! *sangat tak comeL - gaya anwarHadi*
  • anniversary coupLe pon nak invite buat event kat FB ke ??? *wooot..wooot*
  • seronok dengar bunyi2an kat bLog orang...cube try buat, bukak 10 bLog yang ade Lagu autopLay and sambiL dengar Lagu kat youtube...pergh !! terhasiLLah karya agung muzik di zaman ini *giLa*
  • takdeLah annoying sangat tapi : 'ehhh...takkan singgah je...I FOLLOW U, U FOLLOW I LA BALIK !' tuan, puan, cik, encik...siLa Lihat banner AKU SOKONG INI ! *di kiri atas sidebar*
  • psyco di FB memang menyeramkan !! *deLete*
  • awek access account baLak, baLak access account awek...kantoi curang, maki hamun kat FB *WTF ??*

hurm...ini jek kot buat sementara neh...nanti update Lain !! ngahahhaa~

Monday, February 7, 2011

25 facts about me !

duLu raseenyee dah pernah jawab, tapi sebabkan cik eLixindora *kLik untuk ke bLog beLiau* dah nak berkenaLan Lagi dengan beta, dengan suka hatinyee beta mencemar duLi menjawab ini tag !! *toLong hempok saye cepat*
  1. nama MIRAD teLah digunakan sejak darjah 6 sebab daLam keLas aku tuh ade 3 orang amira...amira aLias bertukar jadi aLien, amirah izzati bertukar jadi bLack and amira adnan jadik mirad *end up takde yang gunee amira...giggLes*
  2. sangat mudah naik angin kaLau : sakit perut, penat kemudian di paksa, panas and tak sihat *berani buatLah pasaL mase nie, sumpah aku jamin pastuh terus tak berani kawan ngan aku dah*
  3. sangat sLumber *boLeh tanye member2 aku* kaLau rase nak kentut, akan cakap terus : 'aku nak kentutLah' even depan jejakas *hikksss, tak sopan betoL !*
  4. tak pernah guna mesin cash deposit sehinggaLah tarikh 7 febuari 2011 *hari ini daLam sejarah*
  5. suke bawak kereta and motor dengan haLaju yang sangat tinggi...memang sLaLu keene tegur dengan ayat sebab drive Laju *140 km/j jek kot kat highway*
  6. biLa tak suka sesuatu benda, terus cakap ajee...ramai yang dah kene dengan muLut Laser neh...diorang bagi aku name MACHINE GUN *nasib aku bukan debator*
  7. i'm a shopahoLic !! *kene buang tabiat neh*
  8. dari sekoLah menengah form 1 sampai sekarang, tak pernah beLajar dekat dengan area rumah *sek.men kat perak, matrik di meLaka, universiti kat johor*
  9. saye seorang yang sangat benci dengan LIPAS !! *boLeh jerit tau kaLau nampak*
  10. saye suke sorang budak, nama dia ----------------- *rahsia*
  11. sayee sukee muzik, sangat2 !! tapi tak ske hard rock punyee Lagu...
  12. ingat tarikh Lahir aku neh : 19 mei setiap tahun !!! ngahahaha *nak hadiah*
  13. cuba menjadi perempuan tuLen pada tahun 2011 *diorang kate aku macam LeLaki sebeLum nie*
  14. kaLau aku tak masuk UTHM ambiL construction management, maybe aku dah adee kat UiTM puncak aLam ambiL animation technoLogy...i'm gLad i'm in UTHM instead !!
  15. sangat suka aktiviti Lasak terutamanya : bungee jumping, camping and mountain cycLing...yeay !! *bLe Lah dapat buat Lagik kan*
  16. giLa makan jagung and benda2 berunsurkan jagung !
  17. sangat sukee bLuberry cheese tart yang sedap *yummy*
  18. saye ade 4 handphone ! *sony satio, sony k800i, motoroLa L6, sony ape ntah Lagik satu...heee*
  19. i'm a joker !! senang jek nak bergauL dengan aku...
  20. bLogger tegar !!
  21. susah tidur maLam, susah bangun pagi *heeee*
  22. sangat sensitif di bahagian hidung...asyik nak seLesema jek !! *pastu muLee Lah moody*
  23. i prefer to text in engLish instead of bahasa *especiaLLy biLe nak marah, bunge2 or Lovey dovey*
  24. tak reti nak mintak barang yang orang Lain pinjam *masaLah betoL*
  25. hari2 akan mengadap 3 benda nie sebeLum mandi pagi : facebook, bLog and youtube !!

weLL....25 benda jek kan...ahahaha~so, teringin nak berkenaLan dengan mereka puLee :

-athirah zaki-

-wannie-

-abg Long a.k.a pezoL-

-hawin-

-sapek-

random tag 5 peopLe yang Latest komen kat chatbox...mari berkenaLan !!!

biLa dr.Love tak bertauLiah bukak kLinik cinta....

hurm...hari tuh, masee aku tengah sibuk baLas segaLa komen2 tentang entry aku yang bertajuk SANA SINI MASALAH *bLom bacee ?? cesss* kLik SINI untuk ke entry tersebut...haaa...sambung baLik...mase aku tengah meLayan para paparazzi aku bertanya itu ini and komen bagai kat mana2 entry, adeLah beberapa orang ini teLah mengajukan soaLan berkenaan chenta kat aku *bajet diva pakar chenta pLak aku neh* hurrrmmm...biLee orang dah bertanyakan soaLan kan, kita pon cubaLah nak menjawabnyee...so, ini adeLah jawapan dari point of view aku...so, nak terima terpuLangLah...tak nak terima pon aku tak rase kecik hati even sikit pon =)

soaLan 1

irna said : dr.Love, sye ade soaLan b'kenaan isu tarik taLi.ade seorg kenaLan sye, dia dah Lek2 dah...just foLLow the fLow sume2, aLeh2 mamat yang duk express, confess, angkot dia sana sini end up in reLationship with someone eLse... ! grr..ape yang harus sye katakan pada kenaLan sye tuh ?

dr.Love said : pertamenyee, cik irna kene cooL duLu..jgn bawak kemarahan daLam memberi nasihat kepada kenaLan anda itu...weLL, pada hemat beta Lah *ececcece, sangat poyos* daLam haL nie kita kene fair and square....ada certain haL, dua2 bersaLah, dan ade certain haL, dua2 tak bersaLah...why do i say so ??
1. kenaLan anda saLah jugak sebab membenarkan mamat itu mengangkot beLiau ke mana2 sedangkan beLiau sendiri tak sure kan mamat itu berwatak bagaimana ?? mamat itu jugak bersaLah sebab seoLah2 bermain dengan perasaan kenaLan anda yang saya percayee adeLah perempuan kan ?? *giggLes, kaLau gay siLa cari orang Lain utk Luahkan !! hahhaa, gurau jek* kita kene paham, kadang2 LeLaki nie dia ade had dan batas jugak...kaLau dia dah express rakyat kee, confess kee, apee keee tapi takde baLasan dari kenaLan anda atau kenaLan anda jugak macam takde jawapan konkrit, itu pasaL dia cari perempuan Lain yang Lebih nyata menyatakan perasaan mereka..sama seperti perempuan, LeLaki juga ade hak membuat piLihan...
2.aku seLaLu pesan kat sesiape jee Lah, tak kisah LeLaki atau perempuan, biLe bercinta jangan di beri 100 %...perLu ade doubt jugak...memang berteka teki itu best !! tapi, kadang2 kita perLu bertanya kepada pasangan korang tuh, apee status sebenar perhubungan korang...percaya tindakan yang ini : kaLau dia macam acuh tak acuh, tinggaLkan ajee !! bermakna korang memang bukan untuk di buat steady boyfie / girLfie..dari korang sakit hati, Lebih baik angkat kaki *bukan angkat kain Lah !*
3.untuk cik irna, maybe u can advice kenaLan awak tuh supaya Lebih menjaga hati sendiri dari berterusan buat diri merana ditinggaLkan terkontang kanting begitu...jangan simpan dendam dengan itu mamat sebab kita pon tak tahu apee pucuk pangkaL cerita kan...so, cLear things up between them...bincang eLok2 and saLing memaafi...dunia kita kecik jek...nanti bakaL jumpee jugak...just pray for the best untuk reLationship mamat itu bersama pasangan barunyee...and mintak kenaLan anda itu Lebih berwaspada seLepas ini...Learn through experience !!

soaLan 2

tipah va va voom said : dR Love....uwaaaaaaa...sy xtau La apesaL cinta mmg xsuke kat sy...so kaLo ade org sudi masok minang sy menerusi dR Love..sy terima jek..buLih ???

dr.Love said : hurrr...actuaLLy, anda neh ade masaLah serius neh *giggLes* masaLah otak !! hurm...weLL, actuaLLy saye takde kuasa nak menerima ape2 pinangan terhadap anda...tapi mungkin saya boLeh bagi sikit tips atau nasihat berkenaan masaLah anda neh...
1.cinta bukan tak suka dengan awak...mungkin masa itu beLum tiba atau mungkin cinta untuk anda itu sedang di mantapkan oLeh pemberi cinta itu...so, bersabar okeng ??
2.daLam percintaan, jangan ada erti putus asa atau serik atau mengaLah...cinta adeLah satu perasaan yang snagat indah untuk kita tafsirkan...mungkin, cinta tu dah ada daLam hati anda tapi, beLom diharmonikan Lagi...cinta yang sebeLum nie *kaLau ade yang tak berjaya Lah, kaLau* bukanLah sebagai cinta yang terakhir tapi jadikan ia sebagai satu benchmark untuk kita niLai mana saLah siLpnya supaya tak berLaku Lagi pada cinta yang akan datang...
3.jangan menerima sebarang cinta kaLau sendiri tak ikhLas menerima cinta tersebut...kita kene bertoLak ansur dengan hati kita juga...jangan rasa rendah diri jauh sekaLi mengutuk diri...semoga berjaya okeng !!

soaLan 3

Nor Atiqah Aima RosLan said : mcm mane ye nk rase yakin yg itu adeLah orgnye ? sedangkan sbLum nie kite tahu yg die pLayboy...ckp nak manis guLa2 saje...huhuhuhu...mcm mane ye kite nak tahu die mmg dah berubah ?

dr.Love said : pegang pada satu perkara, manusia boLeh berubah Laku...dari yang negatif kepada yang posiif and vice versa...kita tak boLeh judge orang berdasarkan dia punyee past and history dia...sifat pLayboy itu ada pada kebanyakan LeLaki *no offence* cuma mungkin diorang yang tak sedar...actuaLLy, pokok pangkaLnya ada dapat rasa bahawasanyaa dia dah berubah...manusia nie speciaL, dia ade sense yang kadang2 boLeh dipercayai...maybe anda boLeh cuba cara nie untuk tahu samada dia adeLah 'the one' untuk anda :
1.take a piece of paper and senaraikan pros and cons tentang diri dia...kaLau banyak yang baik2 sahaja tentang dia tuh, maybe anda dah nampak jiwa anda memang menyebeLahi dia...
2.biLa anda bersama dia, anda rase jantong macam nak berhenti tak ?? *toLong jangan mati weyh !* kaLau rase macam aLa2 neves manja, jantung pon berdegup macam baru Lepas marathon tuh mungkin betoL Lah tuh...
3.cara nie paLing mujarab : soLat istikharah !! aLLah itu Lebih arif tentang permainan hati nie =)
beri peLuang kepada perubahan manusia...kaLau menjadi negatif, perLahan2 nasihatkan...kaLau menjadi positif, jangan ungkit kisah kejahatan Lampau...tinggaLkan ia sebagai pedoman...(^_^)v

soaLan 4

Nor Atiqah Aima RosLan said : adekah pakwe / Laki / bakaL bf / bakaL Laki yang seLama nie acuh x acuh....tibe2 jd baik nk mmpus...tuh mmg kite bLey p'caye die betuL2 b'ubah ? atau adekah die sembunyikan something ?

dr.Love said : macam biase beta cakap Lah...kita tak boLeh nak judge orang...tapi kita boLeh berjaga jaga daLam berdepan dengan orang semacam nie...kita boLeh bagi dia peLuang, tapi kaLau kita yakin yang peLuang itu akan dia sia2kan, Lebih baik tak payah bagi !! nanti sendiri yang merana...betoL tak ??? soaLan berkenaan berubah dari acuh tak acuh tuh, saye rase tak perLu nak bersangka buruk...mungkin dia Lambat menyedari niLai cinta anda berikan pada dia...mungkin dia dah sedar sekarang and cuba untuk memberi yang terbaik untuk anda...tapi anda tetap kena berjaga jaga supaya anda takkan makan hati dengan perangai dia Lagi...weLL, setiap wanita perLu untuk sheiLd hati, tapi bukan heartLess ok ??

hurrrm...akhirnyaaa, berjaya jugak aku jawab soaLan2 mereka2 nie...hurmm...oh !! kaLau ade sape2 nak berkongsi cerita ke atau nak mintak pendapat / pandangan / tip berkenaan reLaionship ke, ape2 kee boLeh Lah Letak di komen2 entry aku..kaLau berkesempatan, insyaaLLah aku akan jawab mengikut pandangan aku...so, semoga berjaya yek semua !! aku doakan yang terbaik untuk korang~

fakta untuk entry ini : aku menjawab segaLa soaLan sambiL mendengar Lagu2 dari mariah carey u aLL...mau tak feeLing nyee aku jawab !!! hahahhaa~